- Szemérmes szerzet a Gigabyte lefrissebb csúcs-VGA-ja
- Egységesebb USB-s képességeket szeretne a notebookokon a Microsoft
- 3320 MHz-ig skálázódnak az XFX Radeon RX 9060 XT kártyái
- Elegáns és igen kompakt NVIDIA Blackwell VGA-t villantott az MSI
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
- Milyen joysticket vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
- ASUS ROG Ally
- Milyen házat vegyek?
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
vasszarvas #21662 üzenetére
A leírás alapján egyértelműen 12V-ot kér:
"Input voltage range: 12VDC ± 15%"
Egyértelmű így a 19V-os megtáplálás okozta hiba.
Nincs tapasztalatom ilyen féle hibával, ha szerencséd van, akkor csak a lap halt be. -
válasz
vasszarvas #21660 üzenetére
Ismerni kéne pontosan a pico táp specifikációját. Gyors netes keresés alapján olyat találtam, aminek 12V-ot kell adni mint tápfeszültség. Lehetséges, hogy a 12V-os ág direktben van kötve, így a lapodnak adtál 12V helyett 19V-ot. Ez nyilván megölte.
Javaslom, hogy a pico táp leírása (ha van neki) alapján válassz megfelelő tápforrást (ha mást nem, képek alapján keress azonos felépítésűt, és nézd meg, annak milyen bemeneti feszültség szükséges. Tiednek is az lesz az igénye.).
-
válasz
vasszarvas #21658 üzenetére
Úgy fest igen.
Ha a korábban működő felállás (régi tápod) sem működik már (és azt feltételezzük, hogy időközben az a táp nem hibásodott meg), akkor meghalt a lap, vagy valami benne (jó eséllyel a lap maga). -
válasz
JohnRaise #21645 üzenetére
Ha a VGA és a tápon kívül minden cserélve lett, akkor a táp lesz, mert ha a VGA a ludas, akkor jó eséllyel csak nincs kép (vagy sípol hibakódot mert nem detektálja a VGA-t).
Egér és bill. világítana hibás VGA mellett is szerintem.
Ha már ennyi alkatrészt csereberélt szervizes, legyen kedves és dugjon rá egy jó tápot, egyből kiderül. -
válasz
cápauszony #21642 üzenetére
Itt meg tudod lesni: [link]
Egyébként:
piros, piros, arany arany: 2,2 ohm 5%
fekete, szürke, ezüst, arany: 0.08 Ohms 5%
(Utolsó zöld a hőmérséklet változásával kapcsolatos tulajdonsága).Sima boltban nem árulnak. (Esetleg a 2,2 ohm-ost, de ezek igen nagy áramerősséget is elviselnek, és az boltban nem gyakori) (Én donorból cserélem ezeket, mert beszerzésük elég nehéz. Gondolom van is otthon)
Egyébként ha ez égett, akkor a nagyfesz oldalon történt valamilyen komoly zárlat. (Egyik a PFC, míg a másik a fő kapcsoló FET-eken méri az áramerősséget [current sense resistor], ergo elég komoly katasztrófa történhetett) Ezt azonosítani és javítani kell mielőtt ezeknek a cseréjén gondolkodsz.
-
válasz
Roland861010 #21639 üzenetére
Csak a ventije adta meg magát.
Ha érzel magadban affinitást, szétszedheted és
- vagy cseréled a ventit
- vagy szétszeded a ventit is és megolajozod/zsírozod.
Vagy felkeresel valakit aki válla efféle munkát. -
válasz
Cheesy #21630 üzenetére
Helló.
Úgy fest a nagyfeszültségű oldalon ment zárlatba valami. Ha hálózatra dugva kismegszakítót leoldja, akkor a táp olvadóbiztosítékja ép maradt. Ha kikapcsolt állapotban volt a meghibásodás, akkor gyanús, hogy a készenléti 5V áramkörében adta meg magát valami. Gyakorlatilag biztosan kizárható, hogy megsérült valami a gépedben, az a kis feszültségű oldalon van transzformátorral leválasztva.
Ha szeretnéd vállalom a bevizsgálást és javítást (bevizsgálást követően tudok biztosat és árat mondani).
Üdv
Gerrrrry -
-
válasz
Smktrooper #18650 üzenetére
leáll. Természetesen nem tudtam akkor mérni. Tudnál adni elérhetőséget aki ért hozzá? Felkeresném.
-
válasz
Smktrooper #18648 üzenetére
ja, mértem feszültségeket is multival, terhelés alatt: 12,15 V 5,03 V és 3,34 V volt a 12, 5, és 3,3 voltos ágán.
-
Sziasztok.
Van egy SEASONIC X Series Fanless X400 passzív tápom.
Faszán tette a dolgát, de mostanában a gép néha kikapcsol. Csak úgy, kb mintha túlmelegedne és lekapcsol a táp, vagy mintha a hálózati feszültség szűnne meg.
A win naplófileból a gép hirtelen leállásához is ezt mondta: hirtelen tápellátási hiba.
Teszteltem: memóriát, cseréltem alaplapot újra (amúgy is akartam fejleszteni) de semmi.
Most a táp a legvalószínűbb hibaforrás. Lehet, hogy egy ilyen minőségi darab elöregszik? Kiszárad a kondi, vagy a transzformátora stb.?
Lehet-e kezdeni valamit vele, vagy kuka? (új ára 40 ezer felett)
Futtattam stabilitástesztet, és nem állt le. Úgy vettem észre, hogy független a terheléstől, inkább a bekapcsolt állapotban eltöltött idő van rá hatással, vagy csak olyan ritka esemény okozza, amire ennyit kell várni. (naponta kb 4-8 órát van bekapcsolva a gép, és volt hogy egész nap bírta, de volt rá példa, hogy egy nap 2x is kikapcsolt.)
Raktam ventit a passzív tápra, hátha a túlmelegedés a ludas (jó szellőző házam van, de tesztelni kell mindent) de ugyan úgy fennáll a hiba.
Ha valaki tud segíteni, hogy mi lehet a gond, és érdemes-e elvinni valamilyen tápos szakihoz, lehet-e javítani, annak nagyon hálás lennék.
üdv.
gerrrrry
Új hozzászólás Aktív témák
- Cooler Master SickelFlow 120 ARGB ház ventilátorok eladóak /Garanciás/
- Noctua NF-A9x14 HS-PWM venti
- Thermaltake Toughpower 1200W Gold Hibátlan Gamer Tápegység 6 hó garancia
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Seasonic Focus GX 850 Gold tápegység (garis 2033-ig)
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Huawei MatePad Pro 12.2" (2024) 12GB / 512GB Premium Gold / 3 év Alza garanciával / Makulátlan
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest