- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Micro Four Thirds
- HTPC (házimozi PC) topik
- Androidos tablet topic
- OLED monitor topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolka78
senior tag
Nem tudom, hogy tudok-e érdemben segíteni, de nekem volt egy kompakt Olympus Sp-560uz gépem és az kapott egy gyári szoftver frissítést amivel egy bizonyos távolságon belül el lehetett sütni a beépített villanóval az Olympus új típusú rendszervakuit. Hogy ez mennyire működött jól azt nem tudom mert nem próbáltam ki és nem is jártam utána, hogy használható-e. Lehet más gyártónak is vannak hasonló megoldásai a kompakt gépeket érintően.
-
L623
csendes tag
Sajnos nem tudom magamnak megengedni,hogy MILC vagy DSLR gépet vegyek,marad tehát a kompakt.Viszont olykor olykor előfordul,hogy vaku nélkül nem megy (óvoda,iskola,sportcsarnok stb) a fotózás,viszont vakupapucs az ilyen gépeken nincs,vagy ha van annak az ára MILC kategória.A kérdésem az lenne,hogy melyik a jobb(esetleg olcsóbb) megoldás
lyan vaku,amelynek van slave funkciója, vagy automata vaku,vakukioldóval.Ha van ajánlat arra, hogy milyen vakut vegyek,azt is megköszönném.
-
Mercutio_
félisten
Metz vakukhoz firm update.
-
d-boy
senior tag
Sziasztok, lenne egy kérdésem:
Vettem egy Canon 430 ExII-t nemrégen.
Úgy emlékszem az elején az aps-c gyujtótávolságot írta ki a zoomnál, de most a kisfilmes állást mutatja mindíg. Elállítottam valamit? (Canon 350D-n használom)A 100-as macro usm fix obinál például 80mm-t ír a vaku zoomja.
-
Peethy
őstag
Üdv!
Mi a véleményetek erről a vakuról? [link]dabgergo: elég sokan írtak a fórumban az előző 100 kommentben a villanj körtéről, valamint az edigitalon is sok értékelés van. olvass vissza és nagyjából mindent megtudsz.
-
dabgergo
őstag
Használ itt vki villanj körtét? Egy sb800-as és 600-as mellé sztetek jól használható ilyen házi stúdióban? Milyen erősnek számít a villanása? Tehát mondjuk amikor villlan akkor van olyan erős mint 1/2-en az sb800?
-
gabor_01
senior tag
válasz
fi:zi'k #2041 üzenetére
A stúdiózást én csak kezdő elméleti szinten űzöm időhiány miatt
Ha van türelmed, itt találsz némi infót:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9105076&la=109925567
Meg itt:
http://www.lowel.com/edu/foundations_of_lighting.html
És itt:
http://www.businessphoto.hu/download/Strobist_Vilagitasi_ABC.pdf -
fi:zi'k
nagyúr
válasz
gabor_01 #2040 üzenetére
Mondom én hogy tudatlan vagyok a témában.
Tegnap voltam egy fotózáson, ott 3 db 1000-es volt, a már említett Mikrosat féle.
Az addig stimmel, hogy minél kisebb annál olcsóbb, de milyen plusz teljesítményt tud egy 1000-es pl? Biztos nem fogok most olyat venni, de érdekelne.
Akár egy hosszabb leírás linkje is jöhetne. -
fi:zi'k
nagyúr
Stúdióvaku témában érdeklődnék. Az alábbi két szettnél tud vki jobbat mondani azonos áron?
Totál ismeretlen a téma, de hamarosan nyitnom kellene ebbe az irányba.
McGoat hobbi.
Mikrosat hobbi. -
bubi92
őstag
válasz
maxika2004 #2035 üzenetére
150-et minimum ellőttem egy szülinapon régebben, annál tuti többet.
-
maxika2004
őstag
Üdv mindenkinek !
Érdeklődöm:
Egy 467- es YN vakuval és 2000-es ENELOOP akkukkal
kb mennyi villantást lehet egy feltöltéssel produkálni ? -
Pilács
senior tag
Sziasztok!
SB-600-as vakut használok, de sosem kapcsolom ki ha a vázon használom, ami elég gyakori... A standby üzemmód nem fárassza a feltöltött kondikat? Mert ma vettem észre először, hogy amíg fel nem tölt, addig nem megy készenléti helyzetbe, hiába kapcsolom le a vázat. Sőt szoktam csak lekapni a vázról ha elutazunk valahová, és akkor is standby-ban hagyom ha elcsomagolom napokig Kb másfél éve így használom és minden rendben működik... akkor csak ki van erre képezve nem?Üdv!
-
Astroman
csendes tag
Üdv!
Keresek OSRAM VS300-as vakuhoz EOS-os cseretalpat!
Ha esetleg lenne valakinek dobjon mailt!Köszönöm!
-
gabor_01
senior tag
egy két esetben sikerült olyan fényképet csinálnom, hogy a kép alján fekete sáv volt..nem is értem hogy mit csináltam, mit takartam le vagy ki vagy be hogy így jött össze
Ezek szerint a Nyikita elsüti a vakut akkor is, ha a zársebesség nagyobb a maximális vakuszinkron sebességnél. Próbáld ki 1/150-1/1000 között mikor jön be a fekete csík.
Beszéltünk róla hogy Richárdnak nincs, de lehet hogy nem is működne automatán még ha lenne is..de egy próbát megérne.
2020-as hozzászólásban írtam, hogy mennie kell automatában bármilyen talppal. Ha arra gondolsz, hogy, kommunikáljon is a vakuval, az kizárt. A Nikonok ilyenek. Csak a saját vakukkal bír szót érteni és a legújabb firmverű más gyártókéival.
-
Vrtboy
tag
válasz
gabor_01 #2029 üzenetére
Vasárnap találkoztunk és megvettem a drágábbat. Richárd nagyon segítőkész volt. Jelenleg tesztelgetem, hogy smint kell okosan használni...(egy két esetben sikerült olyan fényképet csinálnom, hogy a kép alján fekete sáv volt..nem is értem hogy mit csináltam, mit takartam le vagy ki vagy be hogy így jött össze
Minden esetre köszi a tippet. Aztán ha esetleg neked vagy egy ismerősődnek van olyan vakutalp amivel esetleg automatán működne a a vaku akkor lehet hogy érdekelne.
Beszéltünk róla hogy Richárdnak nincs, de lehet hogy nem is működne automatán még ha lenne is..de egy próbát megérne.
Gondolom ha automatán működne, akkor nem csapná fel a beépített vakut igaz? Mert így most minden esetben amikor módot váltok előbb ki kell kapcsolnom a beépített vakut, mert különben azt is felvágja..
-
Frigetrus
aktív tag
-
bubi92
őstag
válasz
Frigetrus #2024 üzenetére
nekem 460-assal sem volt problémám. első vakum volt azóta is működik, mondjuk a kihúzható nagylátó cucc csak úgy spontán eltört, de ugysem használom. de mostmár én is inkább gyűjtenék egy MINIMÁLISAT még hozzá és egy nagyobb testvérét venném, mert elég jó áron vannak.
-
Frigetrus
aktív tag
460-as Yongnuo fórumok alapján úgy tűnik nem túl megbízható cucc.
ClintEastwoo jól mondja, legalább egy 465 vagy 467-es kell belőle.(Nikon papucsok 250V-os feszültségig bírják a vakukat. Érdemes megnézni a használati útmutatót, abban le van írva. Először nem nagyon akartam elhinni, de aztán mondták, hogy bírják biztosan.)
-
Vrtboy
tag
válasz
ClintEastwoo #2021 üzenetére
ehh...jól van..akkor most aztán megint minden összekutyulva
-
Vrtboy
tag
válasz
gabor_01 #2017 üzenetére
Szóval akkor TTL -es ebben az árban nem lesz. Egyébként van jelentősége hogy automata vagy manuális? Mármint egy kezdőnek számít?
Az expresszen néztem ezt:
http://www.expressz.hu/foto_videokamera/vaku_vilagitas/vaku/hirdetes-25713205/De akkor már olcsóbb is és automata amit te ajánlasz. Ezektől nem kell tartani? Mármint olvastam hogy ha nagy a feszültsége akkor okozhat bajokat a gépben...
Az általad javasoltak közül melyik lenne jó a Nikon D5000 -hez? Tényleg nem értek még hozzá és ezekből az 5 típus közül nem tudom melyik kell nekem.. vagy mi az ami döntő lehet. Egyébként használ vaku esetén mire kell figyelni?
-
bubi92
őstag
a linkek tényleg nem működnek.
ha a 10 magasságában alatt 10 ezerre gondolsz akkor csak manuális vakukat fogsz találni pl. yongnuo yn460. ezek annyit tudnak, hogy te manuálisan beállítod, hogy mekkora fényerőt akarsz és elvillan a gépen, ezen felül tudod állítani, hogy merre álljon a vakufej és kész. vagy a beépített vaku villanására is eltudnak villanni. az olyan vakuk amik már figyelik a gép beállításait, ttl-ben működnek, zoom fej stb... azok drágábbak.az, hogy a vaku összedolgozik a vázzal azt TTL-nek nevezik.
ha visszaolvasol akkor találhatsz több tippet beépített vakuhoz, de itt van egy tök kezdetleges
LINK -
Vrtboy
tag
Sziasztok,
Még csak ismerkedek a témával így lehet hogy hangos nevetés lesz a vége..de 10 magasságában nem lehet vakut venni (ha igen milyen típusút) Nikon d5000 -hez? Nekem igazából csak az a funkció hiányzik, hogy falra vagy plafonra lehessen a fényt irányítani. Nem igazán van szükségem egyenlőre nagyobb vakuteljesítményre.
A dealextrem-en meg az ebay-en is van nagyon olcsón vaku, mint pl.:
http://www.dealextreme.com/p/yy-by-24zp ... lash-11401
http://www.dealextreme.com/p/yy-gn26m-r ... 26zl-12301
http://www.dealextreme.com/p/cy-20-came ... x-aa-58592Szerintetek tartanom kellene ezektől? Melyik paramétert kell figyelnem, hogy ha elvárás, hogy a vaku és a gép összedolgozzanak a fénymérés tekintetében? (mármint hogy ha a gép 100 -as ISO állít akkora vaku ne akarjon túl vagy alul exponálni)
Esetleg milyen trükkök vannak a beépített vaku fényének irányítására?
Köszi a válaszokat
-
JohnyBlue
addikt
Üdv urak,
Az oly E-450 masinámra majd szeretnék vásárolni egy rendszervakut. Kinéztem egy ilyen jószágot. [link]
Az lenne a kérdésem, hogy ez abszolute felejtős vagy esetleg megéri áldozni rá. Illetve eddig egy Metz MB 36AF5 szemeztem, de a vivitar nagyobb tudásúnak mutatja magát. Vagy tévedek? Esetleg valakinek tapasztalata valamelyik jószággal? -
Pecc
őstag
Üdv.
Van egy ilyen vaku, gondolom ősrégi, kinézetéből következtetve.
Külön elemtartós (4db góliát). Az van ráirva a vakura, hogy norma FIL II M, made in ussr.Van egy canon 300D-m. Lehetséges lenne ezt a kettőt összehozni, úgy, hogy a beépitett vaku helyett, vagy azzal együtt elvillanjon? Ha igen, hogyan?
Müködik, van rajta egy gomb, azzal el lehet villantani, újratölt(egy év alatt) majd újra és újra.Köszi elöre is.
-
total90
veterán
Hm... Sigma EF-500/530 DG ST vakuról mit gondoltok?
-
-
total90
veterán
válasz
Frigetrus #2006 üzenetére
Ööö, hát mondjuk ja, oda nem hülyeség
Tényleg, neked olyan vakud van... ma láttam egy hirdetést a hardveraprón róla. No, majd ráírok a csávóra... mert én május közepén megyek Budapestre és akkor át tudnám venni. Most ide Szerbiába postázni... hát nem lenne egyszerű, de nálunk meg ilyet nem kapni.
Egyébként ez D5000-el ugye kompatibilis?(#2007) ClintEastwoo
Bakker, én is egy pillanatra azt hittem a gyerek halt meg...
(#2008) bubi92
Épp ma olvastam róla a cikket, ami te is linkeltél. Csak hát sajnos a beszerzéssel van gáz, ahogy olvastam.
A vevők... azt épp ma vettem. Ilyet http://www1.godox.com/_d270068514.htm (bocs, valamiért nem akar linkelni). -
bubi92
őstag
válasz
total90 #2005 üzenetére
Ez elég jó vételnek tűnik, ugyan nem találkoztam még vele élőben. Olcsó, tud ttl-t, forgatható mindenfele mi kell még? Gond csak az, hogy nem nagyon találom a cég hivatalosebay-n. Gondolom még nem jelent meg. Eléggé foglalkoztat a 430ex, és a yn460-am mellé egy ilyen.
ClintEastwoo:azt hittem a gyerek halt meg
Amúgy van eladó két vevő, és egy kis forrasztást igénylő adó. ilyen, csak minusz egy vevő
-
total90
veterán
válasz
ClintEastwoo #2002 üzenetére
Az oldalra mozgatást egyelőre nem nem is tudom mikor használnám, de azt, hogy érted, hogy nem tudtad levenni a vázról
(#2003) bubi92
Esetleg tudnál dobni 1-2 jó darabot a feltörekvő vakuk közül? Egyébként a keretem 250€ körül mozog, meg van, zsebben van, de az van, hogy ha ezt elköltöm, akkor a fotós cuccokra szánt keretem a 0-n lesz.
(#2004) Slowman
Semmiképp nem akartam összehasonlítani
Csak példát hoztam fel.
-
Slowman
aktív tag
válasz
ClintEastwoo #2002 üzenetére
Nincsen baj a Metz-el. Nekem 48-AF1 van tökéletesen működik kioldóval vázon egyaránt (dönthető forgatható fej, motoros zoom, beépített diffúzor, slave mód, korrekt építési minőség). Azóta azt hiszem már nincs 48-as csak 44 és 50, a különbséget viszont nem nagyon tudom. Csak azt saccolom amire a nevéből is lehet következtetni, a kulcsszám. Persze az alább linkelt metz 36-nak köze nincs az SB-600 kategóriához, kár is összehasonlítani. A dönthető forgatható fej nagyon fontos szerintem nem biztos, hogy ezen kéne spórolni. Inkább kicsit később de legalább minden irányba forgatható legyen a vakufej.
-
total90
veterán
Hi!
Vakut szeretnék vásárolni a Nikon D5000-es gépemhez. Tudnátok ajánlani párat? Fontos lenne, hogy nem fix legyen, tehát a fejet tudjam mozgatni le-fel és jobbra-balra (habár ez utóbbi nem nagyon fontos, csak le és fel lehessen állítani) is. A keret... hát konkrét összeget nem tudok mondani, 250€ fölé nem szeretnék menni. Igazából nézegettem már vakukat, de nem tudok dönteni... nem tudom, hogy egy olcsóbb vaku is jó lenne-e, pl. ez, vagy kaptam már kölcsönbe egyszer egy SB-600-ast és azzal meg voltam elégedve.
Esetleg használt is érdekel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hegesztés topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Politika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest