Aktív témák
-
LukE
veterán
megnézted az apróbetűs részt is?
Forward Voltage: 3.5 V
(szerintem nem nagyon fogsz találni, ''normál'' szinekben léteznek alacsony áramra/feszre tervezett ledek, de mivel az UV ált. dizájn, szerintem nem gyártanak ilyet, bár talán szerencséd lessz.)
persze #13 olcsóbb:)
[Szerkesztve] -
ArmanD.
őstag
Na ezt most találtam, ami jó a HDD-hez 2,5-3 voltig. Remélem találok itt Veszprémbe ilyet vagy hasonlót:
[L]http://www.xoxide.com/5mm25v3vuvled.html[/L] -
LukE
veterán
szerintem 1xűbb egy tranzisztor(~10ft), és ellenállást(~2ft) venni.
A bekötése: [L]http://metku.net/index.html?sect=view&n=1&path=mods/sahkooppi/index_eng#transistori[/L]
(remélem tudsz külföldül, nincs kedvem gépelni:D)
Az előtét ellenállás értékét pedig gondolom ki tudod számolni, ha nyitófeszültséget kérdeztél. -
demagóg
aktív tag
A POWER LED-nek nem kell külön kapcsoló eszköz. Azt direktben felhúzzák a tápra aztán kész. A HDD LED-et mindenképpen vezérelni kell. A kapcsoló eszközön elvész a nyitó feszültség, a LEDnek ennyivel kissebb marad. Mivel a POWER LED zöld szokott lenni aminek nagyobb a nyitó fesze a pirosénál, ezért kiegyenlítődnek a viszonyok, hasonló áram fog folyni még azonos előtétellenállások esetén is. És mindez belefér a 3.3 Voltba, ami az egyik szabványos táp a mai alaplapokon. Kék LEDre meg még nem nagyon gondolnak.
-
demagóg
aktív tag
Erősen gyártó függő. Mostani alaplapokon üresjáratban 3-3,3 Volt a kimenő fesz. Vagy áramgenerátoros kimenet van, vagy sima előtétellenállás. Mindkét esetben 5mA környékére lövik be a LED áramot. Ez a feszültség kék LEDhez valóban kevés. A tervezéskor még nem kalkuláltak erre. Esetleg egy külső tranzisztorral megpatkolható a kimenet. A bekötést viszont az adott helyzet dönti el, mert a kimeneti potenciálok is sokfélék lehetnek, bár eredetileg egy OC kimenet volt egy felhúzóval, így össze-vissza dugdosással sem lehet semmit kinyírni.
-
ArmanD.
őstag
Nem tudom hány volt megy pontosan a hDD lednél, ugyanis oda szeretnék rakni, mivel kék ledet már próbáltam ami nem világított a powerlednél meg ugyanez a kék led világított, szóval akkor a HDD ledhez kisebb nyitófeszültségű led kell mint a power ledhez?
A kérdésem az lenne hogy ki tudja hány volt van a HDD és a Power lednél? -
ArmanD.
őstag
Kérdésem a következő. Nem tudja valaki mennyi lehet egy UV-led nyitófeszültsége? ugyan olyan gázos lehet mint a KÉK és a fehér ledeké, amiknek ugyebár nagyobb mint a piros vagy zöldé.
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest