- Házimozi haladó szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
tomp
félisten
válasz
smallmer #55849 üzenetére
Anno telefonon is meg lehetett csinálni. Közlöd, hogy előfizetés átadást szeretnél kezdeményezni. Időpontot egyeztetsz, hogy mikor legyen. A megbeszélt időpontban a upc felhív téged és az átvevő ügyfelet is és konferencia kapcsolatban(mindenki hall mindent) lemondasz a teljes előfizetésről, az átvevő pedig határozott kijelentéssel átveszi.
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
Budapesten belül át szeretném adni az internet/telefon csomagomat az egyik ismerősömnek. Ennek mi a menete? Online meg lehet oldani, vagy be kellene mennem a upchez?
köszönöm -
csibor
addikt
Létezik hogy a telefon része bedöglik? Ubee a modem. Több telefonnal, kábellal néztem, és nem működik, vagy nincs kimenő hang. Találkozott valaki ilyennel?
-
Zolee11
senior tag
Na majd én is visszajelzek, hogy mi a stájsz wi-free ügyben. Nekem nem igazán van rá szükségem, de bekapcsolva hagyom, hátha egyszer mégis jól jön.
Ahogy időm engedi, a költözés utáni egyéb teendők mellett, felépítem a hálózatot. Azért kérdeztem meg előre, hogy ne kelljen még kísérletezni is, keresgélni, hogy milyen lehetőségek vannak, minél gyorsabban meglegyek vele. -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #55843 üzenetére
CB-ből is van már újabb hardver verzió. Lehet annál már pont ezt megváltoztatták.
-
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #55841 üzenetére
Ubee esetében lehet, de CB-nél nem.
-
válasz
#41133696 #55840 üzenetére
Nem tudom, nekem modemem van (bár wifree-t sem használok), de régebben volt szó itt a topikban róla, hogy bizony a wifree működik bridge módban is, kikapcsolt wifi-vel is. De ezek szerint nem minden hgw-vel igaz ez.
szerk.:
Közben privátban ketten is megerősítettek, hogy Ubee esetén kikapcsolt wifi és bridge mód esetén is működik a wifree, szóval mindenképp központilag kell kikapcsoltatni, ha valakinek nincs rá szüksége. -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #55839 üzenetére
Nos én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni,
1. Ha ki van a CB-n kapcsolva a WiFi mód, Wi-Free sincs. Nem látja sem az én saját készülékem, sem pedig a szomszédomé. WiFi Analyzer sem mutatja. Csak a C5-öt látják ezek a készülékek. Ha a Connect Box HGW módban van akkor látszik mind a kettő.
2. A My UPC felületén keresztül, nálam most is ki van írva, hogy Wi-Free engedélyezett:
Elsőnek az látszik, hogy nekem nincs olyan eszközöm -a honlap szerint -, ami alkalmas lenne Wi-Free-re
Amint tovább lépek, pedig ott az igazság:
-
válasz
#41133696 #55838 üzenetére
Ebben teljesen biztos vagy? Szerintem a WiFree működik bridge módban is. Vagy Ubee-n nem?
Mondjuk a modem (CISCO EPC3208, EPC3212) felhasználók sem adnak ebbe semmit, csak kapnak belőle, illetve keresztbe lehet tenni azzal is, ha 5GHz-re állítod át a rádiót, mert az egyrészt még kisebb hatótávú, másrészt sokkal kevesebb az 5GHz képes kliens is. Tovább víve a gondolatot, ha jól tudom a UPC mobil előfizetők is hozzáférnek a Wi-Free-hez, és ők sem adnak cserébe semmit, na de az eredeti szándék szerint akkor is kölcsönösségen alapuló szolgáltatásról van szó.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #55837 üzenetére
A 3. ponthoz, ha viszont az ügyfélszolgálaton nem kapcsoltatja ki, csak csak a HGW-t állítja kábelmodem módba, a Wi-Free-t továbbra is tudni fogja használ, de az ő eszközére nem tudnak csatlakozni. Ennyit a kölcsönösségről
-
válasz
Zolee11 #55835 üzenetére
"Milyen lehetőségeim vannak ezzel a modemmel/routerrel, annak érdekében, hogy a lehető legközelebb álljon a modem üzemmódhoz?"
Szia!
1. Letiltod, kikapcsolod benne a WiFi-t.
2. A Rendszer -> Switch mód menüben átállítod bridge üzemmódba.
3. A 1221-en kikapcsoltatod a Wi-Free-t.Fontos azonban tudni, ha a harmadik pontot is megléped, akkor Te sem fogsz tudni máshol Wi-Free hálózatra kapcsolódni saját eszközöddel, mert a szolgáltatás a kölcsönösségen alapul.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Zolee11 #55835 üzenetére
Üdv!
192.168.100.1 címen admin párossal belépsz a modem oldalára rendszer/üzemmód menüpontban kiválasztod a bridge-t, ha nem használod a wi-free szolgáltatást akkor az ügyfélszolgálaton érdemes kikapcsolni.
Ha megnézed a jelszint értékeket a kapcsolat/felfelé... lefelé... menüpontokban meg lehet mondani, hogy kell-e szakadástól tartanod, ha leírod hogy a koax milyen osztóval van elosztva és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító azt is meg tudjuk írni, hogy az értékeken lehet-e javítani.
Összefoglalóban pár hasznos dolog levan írva, ha bármi kérdésed van nyugodtan írj hsz-t. -
Zolee11
senior tag
Sziasztok!
Költözés miatt én is UPC-s lettem, egy UBEE EVW3226 routeres modement kaptam, ami jelenleg tökéletesen teszi dolgát, viszont a saját routeremet szeretném használni. Azt láttam, hogy van lehetőség router üzemmód helyett bridge üzemmódba kapcsolni.
Milyen lehetőségeim vannak ezzel a modemmel/routerrel, annak érdekében, hogy a lehető legközelebb álljon a modem üzemmódhoz? Gondolok itt arra, hogy ne kelljen 2 routeren állítgatni a portforwarding-ot, normálisan el tudjam érni kívülről (internetről) a NAS-t, úgy hogy az a saját routeremre van kötve.
Köszönöm! -
törölt tag
(#55832) adika4444 : Köszi, Huawei MediaPad M3 8.4 táblagép 4 GB RAM-mal 8 Magos Processzorral 64 GB-os belsőtárhellyel, 4G-s, Prémium verzió
105 000 Ft-ért
-
-
törölt tag
válasz
Miska0330 #55823 üzenetére
A TP-Link Archer C5 az eddigi legdrágább routerem. 2015 áprilisában vásároltam, mert az Inviteltől "csak" kábelmodemet ( Cisco EPC3208) kaptam. Ha akkor már lett volna itt UPC és CB akkor nem vettem volna külön C5-öt. Cm-nél szerencsém, hogy nekem V1. 2 van, ami igencsak tartja az árát, mert 3 antennás, szemben a V2-vel. Korábban Telekom VDSL2-nél el voltam a szolgáltató Speedport HGW. vel is. Azelőtt meg évekig a saját DLINK-321B ADSL modemem mellé ASUS RT-N10+ routerem volt.
A Connect Box erősebb a C5-nél hardveresen, több megoldás is van, az egyik az, hogy az ember nem adja el a C5-öt, most ez van, mert ha eladom, akkor vagy azért, hogy csak a CB legyen, vagy azért, mert vennék egy C9-et. A UPC 240-es Internet sebességet a C5 is kihajtja vezetékesen, a másik topicban pedig látható, hogy WiFi-s én meg a hatodik nyomja nálam a C5 és a CB is
Pedig ugyanabban a szobában van
Majd kíváncsi leszek az új táblagépemmel mit fognak mutatni WiFi-s kapcsolati sebesség terén
-
Out
addikt
válasz
kabelmania27 #55829 üzenetére
Nincs kilazulva, nem tudtam húzni rajtuk. Egyébként eszembe jutott, hogy régen az Ubee modem US LED-je kéken világított, de egy ideje már csak zölden (a DS az mindig kék).
Köszi a segítő szándékot 4Grider és kabelmania27 (Te régen is ilyen voltál) -
Out
addikt
válasz
kabelmania27 #55827 üzenetére
Az már régóta nincs meg
-
Out
addikt
válasz
4Grider #55825 üzenetére
Amikor 51 dBmV volt, akkor volt teljesen használhatatlan, most annyira nem rossz a net
1 4 Locked 46600000 64QAM 5120000 ATDMA 46.75 dBmV
2 0 Unlocked 0 NONE 0 ATDMA 0.00 dBmV
3 2 Locked 33200000 64QAM 5120000 ATDMA 47.75 dBmV
4 3 Locked 40000000 64QAM 5120000 ATDMA 47.75 dBmVPénteken karbantartás lesz Egerben, remélhetőleg megoldják a problémát. Bízom benne
-
Out
addikt
Üdv!
Van itt a topikban UPC ügyfélszolgálaton dolgozó emberke, aki választ tudna adni egy számomra misztikus kérdésre? (Nem ez a misztikus kérdés, az majd csak most jön)
A Ubee modemen a telefon ledje villogott és nem tudtam telefonálni sehová sem, így a 1221-et próbáltam, de azt sem értem el, nem volt "tárcsahang". Ezután mobilról felhívtam a 1221-et, majd 2-es gomb hibabejelentés és miután bepötyögtem az ügyfélszámot és a robothang azt mondta, hogy "ügyfélszám alapján beazonosított" a vonal hirtelen megszakadt. Nem is tudtam visszahívni a 1221-et mobilról, viszont a modemen a villogás megszűnt és azóta megint működik a telefonvonal. Ez most mi? A központ automatikusan küldött valamilyen parancsot a modemre, ami visszakapcsolta a telefonvonalat? A modemet előtte 5-ször indítottam újra, de eredménytelenül
1 hete egyébként a net is vacakol, mióta 30/3-ról 120/10-re váltottam. A letöltési sebesség megvan, de a feltöltés az kb 0,1-0,2. Hibabejelentést természetesen már 1 hete tettem, de azóta is változatlan az állapot.
-
Miska0330
tag
válasz
#41133696 #55822 üzenetére
Én is most olvastam el a cikket. Nagyon jó a leírás. Akkor akartam is kérdezni, hogy miért használsz plusz Routert a Connect Box -hoz mert szerintem pont ehhez már nem kellene. Szerintem adj neki egy esélyt. Én azt mondom még mindig biztonságosabb ez mint az emberek 90% nál aki tényleg csak megveszi a boltban a Wi-Fi routert és ennyi. Főleg aki már 5 éve vette és ugyanaz a firmware rajta. A Connect Box ennél csak jobb lehet.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #55819 üzenetére
+(#55820) kabelmania27: Oké, le lettem beszélve. Arhiváltam is, Vaterán meg lejárttá tettem.
UPC Connect Box: jó-e a szolgáltató csodaroutere?
Felületesen néztem bele a fenti cikkbe, és pont látom, hogy biztonság terén vannak gondok vele. Mondjuk az USB portok esete az nem érint de az nem is biztonsági hanem kényelmi
Megy vissza a CB kábelmodem módba
-
Cr00py
senior tag
Ismet elromlott valami. Net nincs. Webadmin nem jon be. Router restart volt. Probaltam pingelni a 192.168.0.1-t. vagy request time out volt, vagy 50%loss. Tegnap reggel sem volt net, de par oraval kesobb megjavult, most viszont mar a webadmin sem jon be. Lehet ezzel kezdeni valamit, vagy b*sszam ki az ablakon az Ubee-t?!
-
-
HaJózsi
aktív tag
válasz
ArthurShelby #55816 üzenetére
Köszi a választ, akkor ez lesz a következő.
-
törölt tag
Viszont ma eldöntöttem, hogy CB-re állok át C5-ről. Szolgáltatói, és erősebb mint a sajátom. A Sajátból meg van 3 hónap gari, aztán ha utána van vele valami akkor féltégla... szóval inkább eladom. a CB-vel egyenrangú meg a C9 ami számomra felesleges is.
Azért hezitáltam, mert én kicsit paranoiás vagyok, és a C5-öt védte egy APC ProtectNet 10/100/1000 Base-T Ethernet PNET 1GB önálló tranziens elleni védelem, illetve a CB pedig egy Signal 4645F. típusú túlfeszültségvédő . Utóbbi nem okozott gondot. Előbbinél pedig úgy oldottam meg, hogy a CB-ből csak egy LAN kábel jön ki - C5-ből három jött - az az egy a belemegy az APC ProtectNet-be, majd onnan pedig a számítógépem alaplapjába. A többi eszköz - beleértve a táblagépeket és az okostelefont is eddig is WiFi-n kapcsolódott - vezeték nélkül fog kapcsolódni, az LG 32LF632V szintén WiFi-sen fogja Streamelni az HBO GO-t
-
HaJózsi
aktív tag
Sziasztok!
UPC mobilinternettel van gondom.
Xperia XA telefonom folyamatosan elveszti a hálózatot akár vidéken, akár a belvárosban vagyok. Azt vettem észre, hogy vannak ilyen fix 'vakfoltok', pl. az Andrássy út.
Felhívtam az ügyfélszolgálatot, kaptam egy frissítést a SIM kártyámra, de ez nem oldott meg semmit.
Mit tehetnék? -
-
petakpa1
őstag
válasz
o.gaby #55806 üzenetére
A mobilszolgáltató hogyan tudja megállapítani, hogy okostelefonod wifi-jén keresztül megosztod a mobilnetes internetelérésedet és egy másik okostelefonról, vagy épp laptopról is netezel? Ilyenkor okostelő kvázi routerként működik ha jól gondolom. Ezt ki tudja szúrni a szolgáltató?
-
Cr00py
senior tag
válasz
kabelmania27 #55808 üzenetére
Idő közben már megoldódott, valami központi gubanc volt, kb 1,5 óra után felvették az ügyfélszolgálaton.
-
user12
őstag
válasz
Gubek-Einste #55789 üzenetére
Igen, így értettem én is
-
Timyyy
őstag
Hello!
Nézegettem a korlátlan mobilinternet csomagokat és az upc-nél találtam viszonylag jó áron. Az a kérdésem, hogy ha ezt megosztom a telóról, akkor a vodás telefonommal rá tudok e csatlakozni? Vagy a szolgáltatók itt is ütik egymást, mint minden más sim kártya esetében?
Konkrétan a tervem: van egy független (de amúgy vodás kártyával használt) iphone-om. Veszek egy gagyi telefont a upc-s kártyának, és megosztom a korlátlan netet rajta. Tudom e használni a rendes telómon, ill. laptopon? -
Cr00py
senior tag
válasz
Gubek-Einste #55801 üzenetére
Igen. Néztem a diagnostics fül alatt a Ping-et is.: 4 packet transmitted, 4 packets recieved, 0% packet loss. round-trip min/avg/max = 0.000/0.000-0.000 ms
-
Aktív témák
Hirdetés
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G / 8/ 256 GB / Gyári független / 12 Hó Garancia
- Vadiúj SSD-k!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest