Új hozzászólás Aktív témák
-
Alusky
senior tag
A csatorna minőségére térve, szerintem külön kell választani, hogy egy szöveges teszt/hír végére való rövid videót akarunk csinálni vagy egy tesztvideót ahol a szöveges tartalom is a videóban van. Videós teszthez baromi nagy elvárások vannak amiket fent is említettek, teszt végi rövid videóhoz meg overkill egy olyan módon megalkotott videó. A PH-nak erőforrása és felépítése alapján, gondolom a szöveg végi rövid videó lenne a célkitűzésük.
Szerintem jó ötlet. Hozzátesz a szöveges teszthez és a fotókhoz és ennek vannak előnyei. Sokkal jobban feldolgozható agyilag amikor kézbe fogja és forgatja a CPU hűtőt mekkora is az, látom a kezéhez képest, ahogy mozgatja a kamera előtt, térben elhelyezhető, a fény ahogy törik rajta, meg milyen hangja van mikor leteszi az asztalra vagy lepattintja a mágneses kijelzőt róla. Ezek sokkal jobban átjönnek egy egyszerű 3 perces videón, mint mondatokon meg pár fotón látva.
Ilyen kis videóval a szöveges teszt végén nem szükséges, hogy valaki kameraarc legyen (ami viszont valóban kritikus ha önálló videós csatorna akarna lenni), csak az alapok legyenek meg, azt pedig bőven teljesítik. Folyamatos beszéd fejből, nincs szóhiba, nincs ismétlés, nincs gondolkodás, teljesen jól haladó dolog az egész ilyen szempontból. Költségvetésileg is alacsonyan fenntartható.Ennél feljebb szerintem nem is gondolkodnak, mert oda nagyon sok kellene nem csak technikában hanem egy zabálnivaló ember is a kamera elé, de mivel nem influenszerekkel versengenek nem lesz probléma ez sem.
Inkább azon múlik mi lesz rá a reakció a PH közösségtől, a pozitív hozzáállás értelmet ad-e hozzá, mert ha minden harmadik kommentben leköpködi valaki a videókat, akkor biztosan pár hónapon belül abbahagyják az egészet ami érthető is lenne.A Google listázására térve. Egy fos lett mára, tudja jól a mocsok, hogy a PH-ra vagy MA-ra járok rendszeresen, mert egy adattolvaj mocsok cég mint a többi és ha rákeresek egy telefontesztre magyarul a MA valahol a 10. helyen lesz a találati listán, olyanokat beajánl eléjük akikre párszor kattintottam maximum. YT ugyanez, sose ajánlotta fel a MA csatornáját 50k feliratkozóval, a Waltert meg igen 70k-val vagy az AnonimInc-t 150-nel, pedig manapság már magyar szemmel nézve is egy 50 és 150 ezres csatorna kb. egykutya, kellett volna a MA csatornáját is feldobnia, meg biztos vagyok benne még vagy 20 videó lenne adott telefonról hasonló feliratkozós videósoknál. Helyette bedobál pattanáskinyomósokat, mert szerinte az is érdekelhet miközben telefonokra vagyok kíváncsi.
-
-
Alusky
senior tag
Még használja a fórumot belépési idő alapján, valószínű észreveszi majd a hírt.
Most már rémlik miért emlékeztem annyira erősen arra az aláírásra amúgy, topikgazda volt az egyik topikban ahol párszor összetűzésbe kerültem vele, mert túl erősen fogta a gyeplőt, azt meg nem sok ember kedveli. -
Zsolt,72
senior tag
Még mindig él az aláírása: [DJ. Ru$y]
-
Archttila
veterán
Már csak a Pheke hiányzik...
tenyleg, ő most valami online radiot csinal, vagy mi lett vele?
En szemely szerint nagyon szerettem a videoit. -
Alusky
senior tag
Zsír. Volt egy tag akinek sokáig a RIP PHTV aláírása volt, most már lecserélheti. *napszemüvegesemoji*
-
válasz
FoxiestFox #38 üzenetére
A színvonalról korábban írtam egy hosszú, markáns posztot.
Itt arra gondoltam ,hogy Tech2 305 E feliratkozó
TheVR 550E.
Az utóbbi években a Youtube átalakulóban van. Már késő új csatornát indítani szvsz, ugyanis az algoritmus sokkal szigorúbb, hazai már befutott Youtube-erek, is folyamatosan panaszkodnak, hogy bizony visszaesett a bevételük, a megtekintéseik száma, nem is kicsit.
Volt egy átmeneti időszak, amikor a reklámblokkolókat elkezdte szivatni a Google, de visszakoztak annyiban, hogy az Adguardot sem kell megint kikapcsolni Youtube-ozáshoz.
Az van, hogy amikor még 8-10 évvel ezelőtt elkezdtek videócsatornákat a hazai tartalomgyártók készíteni, akkor nem volt ennyi konkurens.Sokaknál hiányzott valami, vagy a kamera, vagy gépe nem volt hozzá, vagy telefonja, vagy vágószoftveres ismerete stb...
Ezzel szemben ma már van Tiktok, boldog boldogtalan videózik, liveozik, tölti fel, és muszáj volt a Youtube algoritmust finomítani, hogy a sok trash tartalmat hátrébb szorítsák. Csak ugye ez a dolog egyik része. A másik, hogy komolyabb csatornából sem mindegy, hogy egy ekkora országban vagy egy tucat, vagy van még 144 konkurense, így köztük is erőteljesebb rangsorolás megy, és ugye erre panaszkodnak is.Navigáció a YouTube-keresésben - A YouTube termékek működése
A YouTube-ra percenként több mint 500 órányi videót töltenek fel, így a keresett videó megtalálása a lehetetlennel volna határos, ha nem akadna segítség a rengeteg videó közötti válogatáshoz. A YouTube-keresés rangsorolási rendszere pontosan erre szolgál: hatalmas mennyiségű videót válogat át, hogy megtalálja a keresőkifejezés szempontjából leginkább releváns és hasznos eredményeket, és azokat olyan módon jelenítse meg, hogy könnyen megtaláld, amit keresel.
A legjobb keresési eredmények biztosítása érdekében a YouTube-keresés három fő szempont alapján működik: relevancia, tevékenység és minőség. Ez a három szempont a keresés típusától függően eltérő fontosságot kap. A relevancia becsléséhez számos tényezőt vizsgálunk meg, például azt, hogy a cím, a címkék, a leírás és a videó tartalma mennyire felel meg az általad megadott keresőkifejezésnek. A tevékenységre vonatkozó jelek nagy mértékben segítenek a relevancia meghatározásában. A felhasználóktól származó, tevékenységre vonatkozó jeleket összesítjük. Például megnézzük egy adott videó nézési idejét egy adott keresőkifejezés esetén, hogy meghatározhassuk, relevánsnak számít-e a videó más felhasználók keresési kifejezése esetén is. Végül pedig, ami a minőséget illeti, rendszereinket úgy terveztük meg, hogy fel tudják ismerni azokat a jeleket, amelyekből megállapítható, hogy mely csatornákon szerepelnek szakértői, hiteles és megbízható tartalmak egy adott témában. A YouTube nem fogad el fizetséget azért, hogy jobb elhelyezést biztosítson az organikus keresési eredmények között, és a Google tulajdonában lévő tartalmakat nem élveznek semmilyen előnyt a harmadik fél alkotóktól származó tartalmakkal szemben.
Az említett három fő szempont alkalmazása mellett arra törekszünk, hogy a keresési eredményeket minden felhasználó számára relevánssá tegyük. Ehhez figyelembe vehetjük keresési és megtekintési előzményeidet is, ha bekapcsoltad ezek mentését. Ezért fordulhat elő, hogy a keresési eredményeid eltérnek egy másik felhasználó ugyanilyen keresőkifejezésre kapott keresési eredményeitől. Az alábbi képen látható, hogy az említett tényezők alapján mennyire különbözhet a hasonló felhasználói keresések eredménye.
Szvsz, már komolyan beleinvesztálni nem nagyon éri meg. Hobbinak oké, de főállásban tolni csak azoknak, akik nem most kezdik. Egyszerűen nem fogja beajánlni a videóját, úgy meg nehéz terjeszteni, lehet erőlködni Facebokon meg Tiktokon is osztogatni. De na... ez már nem az a Youtube mint ami 8-10 éve volt.
-
-
válasz
FoxiestFox #15 üzenetére
Jó példa összehasonlítás szempontjából a MA tv vs Tech2. Vagy a VR-osok.
-
Raysen623
addikt
Meg is néztem, fel is iratkoztam a csatornára.
-
válasz
Luck Dragon #34 üzenetére
pontosan, köszönjük.
ha anno a ph kezdetekor a profizmus hiánya miatt abbahagyjuk, ki sem bontakozik az egész. ilyen ez, csinálni kell, a többit eldönti a piac, a körülmények és főleg a kitartásod, tehetséged.
-
Hajrá , várom a többi videót is.
Hang nem a legjobb, de érhető volt. De egyszer mindent el kell kezdeni valahol. -
Tutti Georg
csendes tag
Köszi Fiúk, hajrá! Én Bose hangcuccon hallgattam, érthető, a HI-FI az egy másik fórum köszi!
-
yericho800
aktív tag
Megy a csengő meg a like
Sok szerencsét a csatihoz! -
Sirus86
aktív tag
Hajra-hajra!
-
Feliratkozva, csengő bekapcsolva <3
-
Teszteket olvasni jobban szeretek, mind ilyen "vackokat" nézni... -
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Sok szerencsét, ha lesz jó kontent, én is rácsekkolok majd, de múltkor is az volt cinkes, hogy aki cikkek írásában jó, az nem lesz automatikusan képernyő / Youtube-képes.
Más szakma, más kvalitásokkal.
Ha lesz Youtube-kompatibilis emberetek és jobb technikai megvalósítás, simán lehet hogy kis itthoni babér terem, ha nem, szerintem az lesz, mint múltkor. -
Csupingo
veterán
Szerintem nem lett rossz. Ki a "mesélő", hogy végre arcot is tudjak rendelni a sok éve látott nevekhez.
-
HookR
addikt
Ha tudtok, kérlek szenteljetek nagyobb figyelmet az ITX szabványhoz kapcsolódó hardvereknek (pl. alaplapok, házak), illetve a MiniPC-knek is, mert méltatlanul elhanyagolt témakör. Köszönöm!
-
Támogatom, gyártsátok csak a videókat!
-
8th
addikt
Hajrá! Mindent bele.
-
Soderes
senior tag
Hurrá! Én örülök neki!
-
Remek hír!
-
Ribi
nagyúr
Nem volt szupi a hang, de kritikán aluli valami egészen mást jelent...
-
judas13
addikt
A hang az kritikán aluli, nem is értem ezt így hogyan is gondoltátok sorry.
-
copass
veterán
a hang pocsék, RØDE Wireless nem egy ökör ára és jó minőséget hoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest