- Drámaian begyorsítja pár játék első indítását az új Arc meghajtó
- Forradalomi előrelépésként jellemzi az NVIDIA a DLSS 5-öt
- Az Acer Helios sorozata is megkapja azt a bizonyos Plust
- Ultranagy sűrűségű rackkonfigurációkba jött az NVIDIA RTX PRO kártyája
- A tajvani chipgyártóknak is beteszi a kaput a Hormuzi-szoros lezárása
- Home server / házi szerver építése
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Forradalomi előrelépésként jellemzi az NVIDIA a DLSS 5-öt
- VR topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
Hali!
Egy-két kérdésem lenne.
1. hogyan tudok UHU-ban framebufferes konzolt használni? vesafb, fbset nincs, csak fbgetty, az meg nagyon nem akarja... odáig eljutottam, hogy csináltam egy /dev/fb0-t, de mikor használni akarom fbgetty-vel, azt mondja, hogy nem tud 29-es majorhoz modult betölteni. megoldható ez kernel fordítás nélkül?
2. ha már kernel fordítás. valaki írta, hogy nem a kernel.org-ról valót fordítsuk, mert az nincs még belőve az UHU-hoz. ez mit jelent? nekem egyelőre csak az van meg, mit kell ebben változtatni, ha UHU-hoz akarom fordítani?
3. rc3-t használok, és igazából semmi kölönösebb gondom nincs vele. az 1.0 tényleg olyan gáz? ki akartam próbálni, de ha ennyire lassú/instabil, akkor inkább kösz de nem...
4. feltettem az nVidia drivert, a GLSnake screensaver kb. 2,5x több fps-t tud
viszont a gnome-terminalban az mc nagyon lassan reagál, a csík baromi lassan közlekedik, olyan, mintha közben gigákat másolnék a vinyób. eddig ilyen nem volt. mitől csinál ilyet?
van egy-két válaszom is
.
1. kis gépre: próbáljátok ki az XFCE ablakkezelőt! nekem nagyon bejön, gyors, nagyon elüt a windowstól (nekem fontos szempont
), a gkrellm szerint futó zappinggal/gnome-terminallal kb. 20-30 MB-t eszik a memből, a swap terület meg a vinyóm legnyugodtabb része... ja, amúgy 384 MB a full mem.
na még mit akartam...
fene...
tompika elfelejtette... 
Új hozzászólás Aktív témák
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Autós topik
- Elektromos autók - motorok
- Thaiföldön már videózzák a Samsung Galaxy A37-et és A57-et
- Home server / házi szerver építése
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Napelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Fallout 4 Pip-Boy Edition eladó
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4302
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProBook 445 G8 14" Ryzen 3 5400U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4567
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ GIGABYTE A16 3VH 16" notebook R7 260 16GB RTX 5060 3 év 27%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

viszont a gnome-terminalban az mc nagyon lassan reagál, a csík baromi lassan közlekedik, olyan, mintha közben gigákat másolnék a vinyób. eddig ilyen nem volt. mitől csinál ilyet?
), a gkrellm szerint futó zappinggal/gnome-terminallal kb. 20-30 MB-t eszik a memből, a swap terület meg a vinyóm legnyugodtabb része... ja, amúgy 384 MB a full mem.
fene...
tompika elfelejtette...