Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Steam Deck
- Video digitalizálás
- Ez a tágas mikrotorony már faberakással is választható
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Milyen notebookot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
Hali!
Egy-két kérdésem lenne.
1. hogyan tudok UHU-ban framebufferes konzolt használni? vesafb, fbset nincs, csak fbgetty, az meg nagyon nem akarja... odáig eljutottam, hogy csináltam egy /dev/fb0-t, de mikor használni akarom fbgetty-vel, azt mondja, hogy nem tud 29-es majorhoz modult betölteni. megoldható ez kernel fordítás nélkül?
2. ha már kernel fordítás. valaki írta, hogy nem a kernel.org-ról valót fordítsuk, mert az nincs még belőve az UHU-hoz. ez mit jelent? nekem egyelőre csak az van meg, mit kell ebben változtatni, ha UHU-hoz akarom fordítani?
3. rc3-t használok, és igazából semmi kölönösebb gondom nincs vele. az 1.0 tényleg olyan gáz? ki akartam próbálni, de ha ennyire lassú/instabil, akkor inkább kösz de nem...
4. feltettem az nVidia drivert, a GLSnake screensaver kb. 2,5x több fps-t tud
viszont a gnome-terminalban az mc nagyon lassan reagál, a csík baromi lassan közlekedik, olyan, mintha közben gigákat másolnék a vinyób. eddig ilyen nem volt. mitől csinál ilyet?
van egy-két válaszom is
.
1. kis gépre: próbáljátok ki az XFCE ablakkezelőt! nekem nagyon bejön, gyors, nagyon elüt a windowstól (nekem fontos szempont
), a gkrellm szerint futó zappinggal/gnome-terminallal kb. 20-30 MB-t eszik a memből, a swap terület meg a vinyóm legnyugodtabb része... ja, amúgy 384 MB a full mem.
na még mit akartam...
fene...
tompika elfelejtette... 
Új hozzászólás Aktív témák
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Beárazták a Nubia Z80 Ultra európai verzióját
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kedvenc zene a mai napra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Steam Deck
- Disney+
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- LG UltraGear Gaming Monitorok : BLACK NOVEMBER -30%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Thermaltake V3 fekete Zalman500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
viszont a gnome-terminalban az mc nagyon lassan reagál, a csík baromi lassan közlekedik, olyan, mintha közben gigákat másolnék a vinyób. eddig ilyen nem volt. mitől csinál ilyet?
), a gkrellm szerint futó zappinggal/gnome-terminallal kb. 20-30 MB-t eszik a memből, a swap terület meg a vinyóm legnyugodtabb része... ja, amúgy 384 MB a full mem.
fene...
tompika elfelejtette...