- Bluetooth hangszórók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Mini-ITX
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Autóhifi
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
MineFox54
őstag
válasz
Chabee #20735 üzenetére
Oda tegyél egy vesszőt
. (mmint a minefox54 és a spammer közé) Én nem spamelek
Ezt most hogy érted, hogy hdd elhalások alkalmával kerül lő? Akkor rakod újra, vagy recovery?Mert recoveryre van egy jó live linux: Runtime LiveCd-nek hívják, ők csinálják a getdatabackot isszerk: újra elolvastam, rájöttem
-
MineFox54
őstag
válasz
Chabee #20732 üzenetére
Szia!
Semmi gond nincs ha elrontod (a nagy levegő miatt írom), maximum nyomsz egy sudo apt-get remove csomagnév parancsot és kész , ha meg nem lenne jó, akkor kiírja
Szeretem a linuxot ,néha sokkal logikusabb rendszer mint a windows
Egyébként viszont praktikusabb ha egyben futtatod le,
pl:sudo apt-get install mc alsamixer python php5
-
Azt szerintem így nem lehet Lubuntunak nevezni, hiszen hiányzik hozzá az LXDE asztali környezet.
Az eszközök moduljának betöltését lehet megakadályozni, már ha a drivereik abban vannak (de valószínűleg igen). A /etc/modprobe.d könyvtárban kell létrehozni neki egy .conf fájlt, vagy simán a blacklist.conf aljára is írhatod őket (blacklist modulnév). Az lsmod parancs kimenetéből lehet kikövetkeztetni, hogy melyek lehetnek ezek amik a kezelésért felelősek.
Ha megvan, akkor futtasd asudo update-initramfs -uk all
-
Chabee
tag
Sziasztok!
Némi segítséggel, de sikerült befaragnom a rendszert. Bár a faragás egyértelműségét kicsit megkérdőjelezi, hogy a gépemben lévő Ati rage 3D XL vga kártyát kicseréltem egy Trio 3D-re, de most legalább működik.
Az alábbi sort erről:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
Erre változtattam meg:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="nomodeset"Valamint ezen sor előtt ott hagytam a #-t mert ez a grafikus megjelenítésre vonatkozik, ámde nálam ugye nincs ilyesmi, csak parancssor.
# GRUB_GFXMODE=640x480Viszont ami eddig nem volt, hogy ezen sor elől is kiszedtem a #-t
GRUB_TERMINAL=consoleAz /etc/default/console-setup szerkesztését most sem hagytam ki.
# SCREEN_WIDTH=80
# SCREEN_HEIGHT=25 itt is a #-t szedtem ki a sorok elöl.Szóval most látom a rendszertöltésnél futó sorokat, és a végén ott virít a a login promt, ez utóbbi a monitor natív felbontásában (1280x1024-ben).
Azért egy kérdésem lenne!
A SCREEN_WIDTH=80 és SCREEN_HEIGHT=25 soroknál a számokat mire érdemes átírni, hogy egy kicsit nagyobb legyen a felbontás, de ne álljon fejre a rendszer? Valaki tudja esetleg?Köszi és Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest