Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amazon Fire TV stick/box
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
vinibali
őstag
válasz Gigabyga #11078 üzenetére
a kulcstartónak ha beírtál jelszót, indítsd el a kulcstartó alkalmazást majd lesz egy lakat az ablak jobb-felső oldalánál. az kioldod(jelszóval), majd beírsz egy üres új jelszót. és a többet nem fog a chrome előtt nyivákolni
az fglrx-es lassulás meg szerintem egy hibás engedélyezés okozza 13.8-nál, ha megpróbálnád:
sudo chmod -R a+rX /proc/ati[ Szerkesztve ]
BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
MODERÁTOR
válasz Gigabyga #11052 üzenetére
Nekem van, de a Compizos megoldás is éppoly hatékony (szerintem volt honnan elvet lesniük), így nincs is aktiválva és még sincs tearing. Nálad ugyanaz lehet mint az ubuntu.hu-s esetben, hogy több GPU-s megoldásról van szó, szoftveres átkapcsolással, és ezért nincs a CCC-ben ott a lehetőség.
-
vinibali
őstag
válasz Gigabyga #11019 üzenetére
ha a gépedet újrahúztad és nem váltogattad a drivert a további driverek között az fglrx-re, akkor ilyet nem írhat ki.
(#11020) Kendek: a repóban az updates alatt is csak a 13.6beta van. nagyon sokat javított a 13.8, én csupán ezért ajánlottam azt.
(#11031) macko18: ezek szerint most megy
(#11032) Focke-Wulf: liveUSB sokszor nem úgy működik, ahogy kéne
(#11042) spammer: a liveUSBnek is van perzisztens opciója
(#11047) sh4d0w: ha sokat nem írkálsz rá, akkor biztos sokáig elvan. az olvasás nem terheli a cellákat
BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
MODERÁTOR
válasz Gigabyga #11028 üzenetére
Kérlek ilyen esetben használd a pastebin.com vagy a paste.ubuntu.com oldalt, mert ez a fájlletöltősdi eléggé macerás.
A csomagkészítés előtt pedig telepítsd a hozzátartozó függőségeket. -
MODERÁTOR
válasz Gigabyga #11026 üzenetére
Linkeltem egy leírást arról, hogy hogyan lehet belőle Debian telepítőcsomagokat készíttetni. Ha fel van telepítve a Synaptic csomagkezelő (magától beszerzi a függőségeket), akkor gyakorlatilag ennyi:
chmod +x amd-driver-installer-catalyst-13-4-x86.x86_64.run
sudo ./amd-driver-installer-catalyst-13-4-x86.x86_64.run --buildpkg Ubuntu/kiadásneve
sudo dpkg -i fglrx-amdcccle_*.deb fglrx_*.deb
sudo apt-get install -f
sudo amdconfig --initialA kiadásneve helyére be kell helyettesíteni a használt Ubuntu kiadás nevét (precise, quantal, raring, saucy). De Raringtól fölfele már a 13.8-as béta Catalyst használata a javallott, tekintve, hogy hivatalosan csak az kompatibilis.
[ Szerkesztve ]
-
vinibali
őstag
válasz Gigabyga #11010 üzenetére
valszeg azért írja ki, mert már nincs ott a file(lefutott és letörölte).
ha ezen a két parancson végigzongoráztál, megpróbálhatnád a további illesztrőprogramokból visszatenni az xorg-osat, aztán amd oldaláról CCC, ahol a (#11012) macko18-ban is írtad.
viszont egészen biztos vagyok, hogy már a 12.9-esben is van, mert én még 12.04 körül ismerkedtem először az Ubival és akkor már voltBIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
MODERÁTOR
válasz Gigabyga #11010 üzenetére
Az az eltávolításhoz kétféle parancs, a kétféle telepítés miatt. Neked az elsőre nincs szükséged ebben az esetben, mert csomagokból van feltelepítve. És jobban is járnál ha az AMD honlapjáról letöltött telepítővel is ilyen telepítőcsomagokat készíttetnél, és azokat raknád fel. Úgy akár még frissíteni is tudod a már telepítetteket, és nem muszáj semmit sem eltávolítanod.
-
vinibali
őstag
válasz Gigabyga #11000 üzenetére
su jelszó nincs addig beállítva, amíg meg nem teszed.
indíthatod amúgy a nem adminisztrátorosat is vagy sudo fglrx-amdcccle-vel(a pontos névben nem vagyok biztos) és akkor a te user passodat kéri.
vagy terminálban csináld meg a
1. sudo su -
2. passwd root
parancsokat és akkor majd azzal a rendes root passworddel tudsz belépni.BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
vinibali
őstag
válasz Gigabyga #10996 üzenetére
a bios jól van beállítva? desktop lapon az iGPhez tartozó hangot Azalia HD néven lehet kapcsolgatni.
szerintem az zavarhat be neki, hogy van egy iGP meg egy GPU és nem tudja, hogy melyik HDMI-n tolja ki a hangot.BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
vinibali
őstag
válasz Gigabyga #10991 üzenetére
a hangot a hangkezelőben kell beállítani, kimenetnek az SPDIF(vagy HDMI) legyen beállítva.
a képkeret meg a CCC aztán kiválasztod a a digitális kijelzőt(pl: DTV) és lesz egy méretezési fülecske.
chromenál a youtube akadását a blacklist felülírásával tudod megoldani.
először írd be az url helyére, hogy chrome://gpu, ott elvileg kell lennie felváltva sárga, piros és zöld funkcióknak. majd chrome://flags-nél:
A szoftveres renderelési lista felülírása Mac, Windows, Linux, Chrome OS, Android és GPU általi feldolgozás minden oldalon Mac, Windows, Linux opcióknál menj a bekapcsolás és engedélyezve üzemmódokra!
nekem bevált(#10992) God Vazzeg: a te hozzá
állásszólásodhoz, meg külön gratulálok. "linux mint, próbáld"[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest