Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gigabyga
aktív tag
Van a kulcstartó alkalmazás állandóan autoomatikusan elindul hogyan lehet kikapcsolni?!
az mitől lehet,hogy nagyon belassult a rendszer?!
[ Szerkesztve ]
-
Gigabyga
aktív tag
Hát gyerekek,nagyon megvagyok elégedve az Ubuntuval...nehézkes volt a kezdet,de nagyon jó
-
Gigabyga
aktív tag
válasz vinibali #11048 üzenetére
igen minden jól megvan,de vidik alatt látom néha a csíkozódást. de nekem nincs benne a driverben olyan opció mint amit küldtetek.. :S
*most olvasgattam egy kicsit és lehetséges azért látom ezeket a kis csíkokat mert nem elég nagy a Tv-re kiküldött frekvencia szám?! 60Hz-t küld de a Tv 200hz-es...
[ Szerkesztve ]
-
Gigabyga
aktív tag
válasz Kendek #11030 üzenetére
ááá már akkor tudom néztem,több oldalon,hogy csinálják de nem találtam meg a nevét ... rendicsek!
eredetileg mindent úgy csináltam ahogy írtad, restartolok meglesem elindul-e
# KENDEK # VINIBALI # Köszönöm szépen, mindkettőtök türelmét és hozzáértő segítségét!
[ Szerkesztve ]
-
Gigabyga
aktív tag
válasz Kendek #11013 üzenetére
Elkezdtem az általad linkelt oldalon leírtak szerint feltenni,egy szűz szerdszerre.Letöltöttem,kicsomagoltam, átalakítottam futtathatóvá " chmod +x amd-driver-installer-catalyst-12.11-beta-x86.x86_64.run "
Amikor a második parancs futtattam.. " sudo ./amd-driver-installer-catalyst-12.11-beta-x86.x86_64.run --buildpkg Ubuntu/quantal "ezt kaptam..
[ Szerkesztve ]
-
Gigabyga
aktív tag
sikerült valahogy megfektetni de újratettem újra próbálom most megpróbálom Kendek barát megoldását
-
Gigabyga
aktív tag
-
Gigabyga
aktív tag
válasz vinibali #11007 üzenetére
Próbálom feltenni a legújabb amd drivert letöltöttem elindult,de azt írta ki töröljem a régi drivereket mielőtt telepíteném,vagy --force parancsal indítsam.
amikor meg törölni szeretném a drivert a:" sudo sh /usr/share/ati/fglrx-uninstall.sh
sudo apt-get remove --purge fglrx fglrx_* fglrx-amdcccle* fglrx-dev* xorg-driver-fglrx "akkor mindig ezt dobja vissza a terminal.
sh: 0: Can't open /usr/share/ati/fglrx-uninstall.sh
ötlet?!
-
Gigabyga
aktív tag
-
-
Gigabyga
aktív tag
válasz vinibali #10997 üzenetére
1HDMI van csak a gépen.
átkapcsoltam a zárt forrású grafikus driverre és ez lett belőle van HDMI, de nincs lehetőség 2 külön képernyőt létrehozni, mert összeadja a kért felbontást..
most a Tv is csak 1366x768-as felbontáson van és tükrözi nem is tudom kikapcsolni.[ Szerkesztve ]
-
Gigabyga
aktív tag
válasz vinibali #10995 üzenetére
# vinibali
Köszönöm segítségedet,a chrome-os megoldás tényleg bevállt, nekem a képtelenség.hu/inda videós filmeknél akadt amikor mozgattam az egeret de megoldódott..Képernyőmentést tettem fel kérlek nézd meg ennyi van nekem a hangkezelőben..
Nincs semmilyen HDMI(SPDIF) csak akkor van,ha ütyködök össze vissza(ez általában "összeomláshoz vezet"-->neten találtam pár leírást azokat próbáltam lehet azok se túl jók illetve le van írva a terminal command de nekem nem úgy sül el soha -
Gigabyga
aktív tag
válasz God Vazzeg #10992 üzenetére
nem volt a rendszerbeállításokban semmi,2 kimenet volt a laposom 2-2 hangszórója.. hdmi nem volt próbáltam több hangvezérlő alkalmazást sőt terminalban is állítgattam leírásban..új vga driver után lett hdmi.. :S
-
Gigabyga
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, amivel már rengeteget szenvedtem és nem találom az arany középutat...
Problémám a következő.. Van egy Hp pavilion Dv6 6b08eh notebookom.(Amd APU A8,8gb Ram,6750 1gb vga.)Bármelyik Ubuntu verziót felteszem 12.04-13.04-ig ugyan avval a hibával szembesülök.
HDMI kábellal összekötöm a gépet és a Tv-t kép teljesen jó fullHD-t küld ki teljes képernyőre..
Viszont,akadnak még a flash videók is,illetve nincs hang a Tv-n.Rengeteg megoldást próbáltam általában a hiba maradt,vagy átalakult..
Linuxos amd drivert felerőszakoltam,lett hang a Tv-n de vele egyidejűleg a kép már 1366x768-as és tükrözi..
Próbáltam visszaállítani hogy lapos 1366x768 a Tv fullHD de azt a hiba üzenetet kaptam,hogy "nem lehetséges a virtuális felbontás beállítása mert a kért felbontás az 1366x768 + 1920x1080 felbontás összege és az engedélyezett pedig csak 1920x1080"
Ha sikerült másik nyílt/zárt fglrx driver elindítása volt egy 10cm keret a tv képernyőjében ami full fekete és teljesen használhatatlan..tudna valaki erre mondani esetleg valami megoldást?vagy tippet mivel próbálkozzak?
vagy esetleg egy másik distro-t ami jobban támogatja a vga-t?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest