- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- TV antenna és jelerősítés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zoltanz #43023 üzenetére
Ubuntu az otthoni rendszerem már szűk 18 éve, csak a 64bitre való átálláskor kellett újratelepítenem. Mindent is csináltam rajta (videótömörítések, zeneszerkesztés, képszerkesztés, ennyi idő alatt tényleg volt már minden). Jelenleg is van 12 ablak FF nyitva, meg nem számolom hány füllel, ha már ettől is hardcore vagyok.
NVidia zárt, AMD nyílt driverrel felváltva...
Általános tároló (NAS) szerverem ubuntu server LTS, live patch kernellel és társaival. Docker, snap és "natív" vegyesen, sajnos így folyton nőtt. Tervben van az egységesítés, de semmi időm rá. És azt sem tudtam eldönteni, hogy KVM vagy Proxmox, vagy máshogy...Céges gépeim mind Ubuntu variánsok, azon minden van kb amit felsoroltál most is. Temérdek RAM, nyitott fülek, több IDE, microk8s (lokális kubernetes), benne a fejlesztett architektúrával... Nem default módon használom többnyire, de úgy építem a rendszerhez hozzá a konfigurációmat, hogy illeszkedjen, külön konfigurációs fájlba a rendszer sajátjaitól, random saját binárisok/scriptek a home/bin vagy usr/local/bin alatt. Nem volt fennakadás sem frissítéskor, sem máskor. Nem kényszerít rá senki, hogy ezt használjam, de ugye ellene se szólt eddig semmi...
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Melyik tápegységet vegyem?
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Starlink
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Luck Dragon: MárkaLánc
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest