-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
"Nem tudom mire érted, és nem tudom hol írtam ilyent."
Arra értem, hogy root-ot használsz mindenre, mert a usernek nem szeretnél semmiféle jogosultságot delegálni. Ha nem a biztonság a szempont, akkor mi indokolja azt, hogy a userednek semmit nem akarsz engedélyezni? Csupán annyi, hogy ő a "user"?
Frissítés:
Szerintem mindenkinek tudnia kellene, hogy mikor mi megy fel a gépére, interakció nélkül frissíteni komplett rendszert elég felelőtlen. Mert netán a következő rebootnál megborul a rendszer (vagy az X) és akkor lesz csodálkozás, hogy mi történhetett. Vagy nem működik xy program, pedig nem rég még ment. Ja, frissült a háttérben, jó tudni. Arról nem is beszélve, hogy előfordulhat, hogy manuális beavatkozást is kíván egy-egy frissítés. (Arch-on pl. előfordul olyan kis "jelentéktelen" dolgokkal, mint mondjuk a csomagkezelő szervereit tartalmazó lista frissítése, vagy egy-egy konfigurációs fájl cseréje, amit nem automatizálnak, mert a felhasználóra bízzák, mikor szeretné megejteni a dolgot).Nem azt mondom, hogy részletesen mindent végig kell nyálazni, de jobb, ha mutatja neked, hogy ez és ez kerül frissítésre, és hogy akarod-e most frissíteni.
Ez nem Windows, hogy akkor is frissítünk neked sunyiban Win10-re, ha nem akarod.
-
Az Ubuntu-ban (és mivel most ez a topik arról szól) van automata frissítő, teljesen függetlenül a usertől, roottól, sudotól. Kernelt is frissít, mivel az is rendszerint security(!) update.
[link]
A linken van leírás hogyan lehet akár az összes, nem csak security update-t is automatán telepíteni, és még sok más hasznos dolog.A su/sudo vita meg ezeréves... és uncsi.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest