Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• N0zer0

senior tag

válasz BoB #16872 üzenetére

Nem, Gyurmafigura kivételes misztikum, ő még kéz nélkül is linuxozik, sőt Archozik, és 3,5TB-os tárat úgy tölt meg, hogy a jogvédőktől sem fél (mikor én 1,6TB-nál meg fosok a torrentezés miatt). Én úgy általában mondtam, és talán rosszul fogalmaztam. Nem a felhasználó komolyságát minősíti, hanem inkább ha komolyan GONDOLJA, kizárólagos rendszernek tervezi használni, és biztosra akar menni, akkor nem árthat az 50GB sem, mert azért a root partíció is hízhat, egy csomó minden települ a /bin-be és főleg a /usr-be, aztán a 30GB gyorsabban betelhet, mint az 50. Nem azt mondom, hogy garantáltan mindenkinél be fog telni, de nem szabad úgy járni, ahogy Kapus Vili bácsi a 640KB-tal.

Most őszintén, a kérdezőnek 1TB-os HDD-n most mit számítana a 30 vs 50GB? Mondjuk a 100GB tényleg elég brutális, amit eredetileg neki szánt, de szerintem még az sem olyan lehetetlenül nagy pocsékolás ekkora lemezméretnél. Az az +50GB a gyakorlatban meg sem érződik, ekkora lemeznél nem áll elő az a helyzet, mikor a végén hiányozni fog az adatpartíciót, mert annyira betelik. Főleg, hogy egy kezdő az első rendszerére sokkal több mindent fel fog telepíteni a kísérletezés miatt, mert még nem állt össze neki az alkalmazáspalettája, sok mindent kénytelen bepróbálni.

Tudom, én a szigorúan néző avataros kolléga jóvoltában be lettem állítva hozzá nem értő hülyének, de pl. most nálam a root hozzávetőlegesen 25GB-tot foglal (tényleg nagyon hozzávetőleges commanderös mérés, mert vészmegoldás miatt minden egyben van, a root, a home és az egyéb adatok, meg 5%-ot elrejt a rendszer is), és az előző rendszeremen volt 40 közelében is, mikor sok szar volt telepítve, igaz egyik sem Arch volt. Kalkulálni kell azzal is, hogy nem árt, ha 20% szabad hely marad, úgy kevésbé töredezik a történet (a te 30GB-os korlátod mellett nekem most már csak 16,6% maradna, ami még mindig bőven elmenne, de még hízni fog nálam a történet, és könnyen neccessé válhat). Ma már végleg vége azoknak az időknek, mikor ilyen 10GB-os tételeken összeszorított fogakkal kellett spórolni.

• Rimuru

veterán

válasz BoB #16872 üzenetére

Akkor én mit mondjak a 20 gigámmal? :Y Na jó most felhúztam 25-re a titkosításkor de így is csomó szabad hely van pedig van fent minden mi szem szájnak ingere. :D

Új hozzászólás Aktív témák