- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
N0zer0
senior tag
Nem, Gyurmafigura kivételes misztikum, ő még kéz nélkül is linuxozik, sőt Archozik, és 3,5TB-os tárat úgy tölt meg, hogy a jogvédőktől sem fél (mikor én 1,6TB-nál meg fosok a torrentezés miatt). Én úgy általában mondtam, és talán rosszul fogalmaztam. Nem a felhasználó komolyságát minősíti, hanem inkább ha komolyan GONDOLJA, kizárólagos rendszernek tervezi használni, és biztosra akar menni, akkor nem árthat az 50GB sem, mert azért a root partíció is hízhat, egy csomó minden települ a /bin-be és főleg a /usr-be, aztán a 30GB gyorsabban betelhet, mint az 50. Nem azt mondom, hogy garantáltan mindenkinél be fog telni, de nem szabad úgy járni, ahogy Kapus Vili bácsi a 640KB-tal.
Most őszintén, a kérdezőnek 1TB-os HDD-n most mit számítana a 30 vs 50GB? Mondjuk a 100GB tényleg elég brutális, amit eredetileg neki szánt, de szerintem még az sem olyan lehetetlenül nagy pocsékolás ekkora lemezméretnél. Az az +50GB a gyakorlatban meg sem érződik, ekkora lemeznél nem áll elő az a helyzet, mikor a végén hiányozni fog az adatpartíciót, mert annyira betelik. Főleg, hogy egy kezdő az első rendszerére sokkal több mindent fel fog telepíteni a kísérletezés miatt, mert még nem állt össze neki az alkalmazáspalettája, sok mindent kénytelen bepróbálni.
Tudom, én a szigorúan néző avataros kolléga jóvoltában be lettem állítva hozzá nem értő hülyének, de pl. most nálam a root hozzávetőlegesen 25GB-tot foglal (tényleg nagyon hozzávetőleges commanderös mérés, mert vészmegoldás miatt minden egyben van, a root, a home és az egyéb adatok, meg 5%-ot elrejt a rendszer is), és az előző rendszeremen volt 40 közelében is, mikor sok szar volt telepítve, igaz egyik sem Arch volt. Kalkulálni kell azzal is, hogy nem árt, ha 20% szabad hely marad, úgy kevésbé töredezik a történet (a te 30GB-os korlátod mellett nekem most már csak 16,6% maradna, ami még mindig bőven elmenne, de még hízni fog nálam a történet, és könnyen neccessé válhat). Ma már végleg vége azoknak az időknek, mikor ilyen 10GB-os tételeken összeszorított fogakkal kellett spórolni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged