- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
stopperos
senior tag
válasz
dances #18309 üzenetére
1. LiveCD -ről ki tudod próbálni az ubuntut telepítés nélkül.
2. Lehet, először windows telepítés utána ubuntu telepítés.
3. Partícionálás: 1. windows (60-80 GB); A maradékot meg az ubuntu telepítő állítja magának, hogy mennyi a jó. Felkínálja majd.
4. Felejtsd el ezt a windows-os gondolkodást, linuxhoz jár egy repository is, tehát megnyitsz egy Szoftverközpont-ot pl ubuntunál és kiválasztod mi kell. Van keresője. Úgy képzeld el mint az android Play Store. -
stopperos
senior tag
-
stopperos
senior tag
válasz
mAtThEw0319 #17541 üzenetére
Ez egy teljesen normális boot képernyő.
-
stopperos
senior tag
válasz
mAtThEw0319 #17528 üzenetére
Mintha lenne külön telepítője az intelnek: [link] De lehet rosszultudom, ezt az oldalt próbáltad?
-
stopperos
senior tag
válasz
mAtThEw0319 #17521 üzenetére
Memtest esetleg? (Lehet már volt, de megpróbálod?)
-
stopperos
senior tag
válasz
mAtThEw0319 #17504 üzenetére
Milyen GPU van benne?
-
stopperos
senior tag
válasz
mAtThEw0319 #17449 üzenetére
Még megpróbálhatod a 12.10 -es daily live lemezekkel. Tele lesz bugga. Szerintem neked gpu driver problémád lesz, amit új kernellel már lehet megoldottak.
-
stopperos
senior tag
válasz
mAtThEw0319 #17441 üzenetére
Gondolom 14.04-el próbálod. Nézd meg a 3.2 kernellel a 12.04-et.
-
stopperos
senior tag
válasz
jonnyjoker01 #17412 üzenetére
ne unetbootin-al csináld, hajlamos rosszul kiírni.
-
stopperos
senior tag
válasz
sz.balazs.95 #17237 üzenetére
Az Atheros alapú wifi cuccok nagyon jól vannak támogatva (és ez egy régebbi darab is).
A Plasma felületre visszatérve, ebben nem tudok segíteni mert most a xubuntu-s gépemen vagyok, nem a k-n. De mintha nekem ezzel nem lett volna bajom, a jobb alsó sarokban ott voltak a kapcsolatok mindig, és volt ott fogaskerék vagy villás kulcs is hogy a komolyabb beállításokat előhozzam.
-
stopperos
senior tag
válasz
buherton #17234 üzenetére
A proxy a 80 és a 443 -as forgalmat fogja. Ha te egy magas porton futtatod a saját proxy szervered, akkor szerintem működne a dolog.
perl cgi párosra keress rá, nem kell nagy webfejlesztés, csak annyi, hogy html tartalmat generálj. Ezt a cgi.pm modul meg is csinálja neked. A biztonságot meg apache2 szinten tudod állítani, felhasználó és jelszó párosra, valamint csak bizonyos ip címek engedésével.
Pl én annó ez alapján írtam magamnak egy kis admin felületet: [link]
De van itt még: tutorial uploading -
stopperos
senior tag
válasz
sz.balazs.95 #17228 üzenetére
Mondjuk szükség lenne a kártya típusára (verzióra pontosan) és hogy milyen chip van rajta. Mert lehet azért nem látod, mert nem ismerte fel. Nekem TP-Link WN725-össel gyűlt meg a bajom, csak a 3.12 kernelben került be a támogatása, addig az rtl8188eu modult mindig fordítani kellett külön hozzá.
fradi81: Még emlékszem volt itt cikk erről... itt is
-
stopperos
senior tag
xubuntu és lubuntu menne rajta. Esetleg szerezz bele egy grafikus kártyát, ami GeForce 6600 (vagy felette) és Radeon 9500 (vagy felette) és akkor az ubuntu és a kubuntu is menni fog a hw gyorsítást igénylő felületükkel. (Nekem a Kubuntu 14.04 megy Radeon 9600-al akadás mentesen.)
Szerk: AGP vagy PCIe van az alaplapodon? A P4 szerintem még AGP. Csak annyi a lényeg, hogy a Directx 9.0 szintet megüsse, ellenkező esetben szoftveres gyorsítást fogsz kapni, ami a halállal egyenlő.
-
stopperos
senior tag
válasz
buherton #17220 üzenetére
1.) perl+cgi egy apache webszerveren -> kb 15-20 sorból megvan egy alap szövegdoboz és egy gomb hozzá. szerintem nem olyan nehéz feladat megírni. Kb az a logika, hogy amit a szövegdobozban megkap string-et, azt meghívja wget-el, és letárolod az stdout-ot, és kiírod. Szerintem lefejleszteni tanulságos, meg kb 2 óra alatt meg is van minimális tudással is. De talán mások tudnak jobbat.
2) tinyproxy pl segít neked, a configja egyszerű és csak a böngésző hálózati beállításait kell módosítani majd.
Amúgy ha ügyes a rendszergazdátok, akkor a böngészőtök le van zárva és nem tudsz proxy-t beállítani. De ezt majd látod.
-
stopperos
senior tag
Nézd meg, hogy mi eszi benne a memóriát: [link]
-
stopperos
senior tag
válasz
mAtThEw0319 #17140 üzenetére
hozzá van adva a usered a vboxusers csoporthoz?
-
stopperos
senior tag
válasz
tvamos #16904 üzenetére
Frissíted a következő verziókra (Raring -> Saucy -> Trusty LTS) a mostani rendszeredből. A frissítés kezelő kiadja valószínűleg. El kell menni 14.04 -ig, mert már csak az a támogatott.
sudo do-release-upgrade
Vagy letöltesz egy 14.04 telepítőt, és azt használva egyből frissítesz.Már nem támogatott a jelenlegi rendszered.
-
stopperos
senior tag
Csak kérni kellett és van uhulinux 3
-
stopperos
senior tag
válasz
N0zer0 #16833 üzenetére
Nekem amúgy az a kedvenc poénom, hogy honnan tudod meg valakiről hogy Arch linuxot használ? Ne aggódj, az lesz neki a második mondata.
Illetve ebben a videóban van nagy tanulság valahol a 43 perc után: https://www.youtube.com/watch?v=5pOxlazS3zs
Bármennyire is idegesítő dolgokkal van tele, mégis szeretjük és tudunk róla beszélni, hogy mit kellene javítani. Egy Mac felhasználó pedig totál kiakadna ha az ő rendszerét kritizálnánk. -
stopperos
senior tag
Nem értem miért kell itt ennyire bizonygatni egymásnak, hogy kinek mi a jó. Azért használunk valamilyen disztribúciót, mert megtehetjük és mert nincs 1 domináns cég, ami megmondja hogy most ez a jó és fizess érte.
Nekem amúgy az UHULinux volt a kedvencem, amikor még támogatták. A gimiben is ez volt felrakva xp mellé. A mortal-szombat volt a legjobb játék.N0zer0: A Gnome3-al is sok felhasználót veszített a Gnome tábor, ezért lett mate és cinnamon. Sőt a RazorQT is kb ekkor kerekekedett újtára. De a lényeg hogy le lehet cserélni a felületet. A Windows userek meg sírnak, hogy a metro milyen rossz, és hogy inkább maradnak az xp mellett.
-
stopperos
senior tag
válasz
Littoral #16592 üzenetére
Live CD/USB -> fel tudod csatolni a régi partíciókat nautilus-ból -> tudsz menteni. Elvileg nem veszett el semmi.
Illetve ha külön volt a / és a /home akkor gond nélkül újra tudod telepíteni. Itt vigyázz, hogy mit csatolsz és mit formázol hová.Vadászni kellene/készíteni egy live cd/usb-t. Ha ez megoldható valamelyik ismerősnél.
-
stopperos
senior tag
válasz
#33253120 #16484 üzenetére
De a grub nem fog elindulni, mert az a linuxos partíción van a /boot. Az MBR-be csak nagyon kevés dolog van beégetve, és az nem lesz elég semmihez sem, és ott fog állni egy nem boot-oló géppel. Csak xp alól tudja helyreállítani az xp saját bootloader-ét, hogy felülírja az MBR-t.
-
stopperos
senior tag
válasz
mAtThEw0319 #16246 üzenetére
Hát ha eddig nem tudott senki sem segíteni, akkor szerintem nem találkoztunk még ilyen problémával és nem tudunk rá megoldást.
-
stopperos
senior tag
válasz
mAtThEw0319 #16201 üzenetére
A támogatottság csak a trim-hez fontos. Csak telepítsétek fel nyugodtan. Működni fog.
-
stopperos
senior tag
válasz
mAtThEw0319 #16199 üzenetére
Szia, telepítéskor lehet kézi particionálást kérni a live telepítőben, és akkor te készíted el a home és a rendszernek a helyet.
A 14.04 azért is jó választás, mert működik benne a trim funkció ha támogatott az SSD. Nem kell már nagyon semmire sem figyelni, minden alapból jó szokott lenni, a telepítők fel vannak az ssd-re készítve. -
stopperos
senior tag
válasz
beloadjoker #16042 üzenetére
A megoldást leírnád? Mert engem érdekel, ugyanis tervezek arm eszközt használni desktopra, és erre jó lenne felkészülni.
-
stopperos
senior tag
válasz
beloadjoker #16040 üzenetére
Mondjuk mert a ppa-ban nincs arm build csak x86 és amd64?
-
stopperos
senior tag
Ez a firefox indulás nem hiba, hanem feature. Ha rámész a kijelentkezésre, az ablak alján van egy munkamenet mentése xubuntu-ban.
Én nagyon szeretem, mert ha kikapcsolom a gépet, akkor kb azokkal a programokkal indul el ahogy hagytam. Nekem audacious, firefox, thunderbird. Persze van idegesítő része is, pl ha pdf-et olvastam, akkor csak az üres evince jelenik meg, vagy libreoffice esetén is hasonló. A megnyitott fájl nem kerül letárolásra.2 újraindításból ki tudod gyomlálni: 1) becsuksz mindent, majd elmented így a munkamenetet kilépéskor. 2) újraindítás után kikapcsolt mentéssel is megint újraindítasz.
-
stopperos
senior tag
Mert nem tudja a live rendszer, hogy az a home-od. Te mondod meg, hogy mit hová csatoljon.
Nálunk a szerveren ezek mennek: df -TH
Fájlrendszer Típ. Méret Fogl. Szab. Fo.% Csatol. pont
/dev/sdd1 xfs 50G 12G 39G 24% /
none tmpfs 4,1k 0 4,1k 0% /sys/fs/cgroup
udev devtmpfs 4,2G 13k 4,2G 1% /dev
tmpfs tmpfs 836M 812k 835M 1% /run
none tmpfs 5,3M 0 5,3M 0% /run/lock
none tmpfs 4,2G 0 4,2G 0% /run/shm
none tmpfs 105M 0 105M 0% /run/user
/dev/sdc2 xfs 996M 34M 962M 4% /root
/dev/sdc3 xfs 2,0G 86M 2,0G 5% /var/log
/dev/sdc5 ext4 486G 284G 197G 60% /srv
/dev/mapper/vg_koli-lv_multiplex ext4 3,1T 2,2T 938G 70% /srv/ftp
proxy.koli.lan:/koli-home fuse.glusterfs 486G 284G 197G 60% /mntVan itt rendes paríció, virtuális csatolások, hálózati csatolások, lvm2-ben kezelt lemezek. A felhasználó úgy látja, hogy minden elérhető a / gyökérkönyvtár alól egy Unix típusú rendszerben, és nem akar foglalkozni azzal, hogy ezt most másik lemezen van vagy egy másik gépen. Az operációs rendszer szépen elintézi a háttérben a különbözőségeket.
-
stopperos
senior tag
válasz
csiben1 #15887 üzenetére
Javítsd meg annak a kettőnek a telepítését. Csinálj egy sudo apt-get update && sudo apt-get -y dist-upgrade et, utána futtasd őket.
Nem kell a képet berakni ide a fórumba, igazából csak mondam 4 pontot amit figyelj. Ha legközelebb belassul akkor meg nézz rá ezekre, hogy valami eltér e a normálistól. -
stopperos
senior tag
válasz
csiben1 #15883 üzenetére
OS verzió (32/64 bit), memória mennyiség, Alap+cpu típusa, grafikuskártya típusa, HDD/SSD méretek érdekelnének.
Továbbá tarts nyitva a háttérben egy terminált 4 tabbal a következő parancsokat futtatva:
htop - telepíteni kell, indítás után F6 - sort by cpu
sudo iotop - telepíteni kell ezt is előtte
tail -f /var/log/syslog
tail -f /var/log/dmesgHogy lásd mi történik a gépeden ezek kellenének, és mond ha valami furcsát látsz.
-
stopperos
senior tag
válasz
kriszpontaz #15821 üzenetére
Ott meg kell nézni, hogy a monitor csatlakozójánál/kábelével nincs e gond. Mert szerintem nem ismerte fel a monitort rendesen.
Persze gondolom már megoldódott máshogy azóta.Tiger: hát erre én sem tudok mit mondani. Saját konfigjaimat szoktam ismerni annyira, hogy tudjam mikor hol kell keresni a bajt, másokéval meg mehet a hosszú hibakeresés.
-
stopperos
senior tag
válasz
#10726912 #15810 üzenetére
Ja, bocsi, azt nem mondtam el, mert nálam megszokásból mindig be van kapcsolva.
Amikor indul a gép, a jobb Shift billentyűt kell nyomva tartani/nyomogatni és mielőtt az OS betöltése megkezdődne egy fekete háttéren bejön a választó. Ott kell recovery módban indítani és ha betölt, akkor egy kék háttéren lévő menübe fog dobni, ahol megcsinálhatod.
A kérdésem még,hogy te csináltál valamit a driverrel, vagy a rendszer ilyen volt alapból?
-
stopperos
senior tag
A rendszer tartalmazza a kde felületet is. Minden olyan csomag, amit telepítesz az a rendszer részét képezi. Így mentésre kerül. A home könyvtárad, mivel más partíción van, alapból nem kerül mentésre, de ez az egyéni beállításaidat és adataid tartalmazza. Gondolom erre is van mentési lehetőség, de a programot amit használsz azt nem ismerem.
-
stopperos
senior tag
válasz
Fritz Teufel #15769 üzenetére
No, mégegy Arch linuxos született. Attól még szívesen látunk
-
stopperos
senior tag
válasz
gtasystem #15724 üzenetére
Windows-hoz szokott emberek szokták a gui-t hiányolni hozzá, mert az nincs alapból. A parancssorba is bele lehet rázódni, de clamtk elég jó szokott lenni.
Én is felraktam most, kíváncsi vagyok talál e valamit.Foose: Nekem egyik másik desktop gépemen Radeon 9600-al használom (Home gépem az adatlapról). Ott simán megy a gyorsítás. Szerintem az a 9250-es kikívánkozik, nekem is itt van egy azt asztalon, még PCI portos, de nagyon lassú volt a desktop vele.
-
stopperos
senior tag
A kubuntu-nál lehet állítani hogy a vizuális megjelenítésekhez milyen gyorsítást használjon. Szerintem alapból szoftveresen van, azért olyan lassú. Azt hiszem a 12.04-ben még benne van az OpenGL 1-es gyorsítás, ami neked kell. Válts át, és próbáld úgy.
Teljes desktop környezetek eltávolításában szerintem a google tud majd segíteni, mert van pár olyan kulcs csomag amit ha eltávolítasz, akkor mindent visz. Illetve ehhez kapcsolódóan, a sudo apt-get autoremove nem ad ki egy halom csomagot? Mert elvileg ha leszedted a kubuntu-desktop csomagot, akkor minden csomag, ami annak nyomán települt automatikusan, azokat fel kellene kínálnia eltávolításra. -
stopperos
senior tag
válasz
#10726912 #15719 üzenetére
Igazából nincsenek karban tartó eszközök nagyon. De nem éreztem szükségét sosem.
Vírusirtóm nincs a desktop gépen, pl itt egy link amin össze vannak foglalva a lehetőségek: [link]. Az egyik szerveren, ahol a home könyvtárakat tároljuk ott van egy ClamAV. Illetve azt hiszem a nod32-t rakott fel pár felhasználó magának régebben. -
stopperos
senior tag
Bocsi, nem olvasok vissza. De ugye tudsz live környezetet indítani? Mert onnan ezt meg lehet javítani. (Előbb egy grub-ból indított recovery módon járt az eszem, de az lehet kicsit sok.)
Kb annyi kell, hogy live-ról indítasz. Felcsatolod a 20 gigásat és a régi home-od. A 20 gigáson megnyitod az fstab-ot, és a végén hozzáadszt egy sort a home-odnak. Az UUID-t tudod, mert már felcsatolódott a /media alá (terminálban egy ls /media). Majd a 20 gigáson törölni kell a home tartalmát, magát a könyvtárat ne. (ez megszabadít az új rendszer home tartalmától).
A felhasználói jogokkal lehet lesz gond, lehet nem. Azt újraindításkor tudod meg, de lehet javítani egy paranccsal. Ha egy felhasználó van a gépen, akkor velószínűleg az 1000-es számot kaptad meg, és az egyezik a korábbival, így nem lesz gond. -
stopperos
senior tag
Usb-re kiírod az Indítólemez készítővel a letöltött képet. Arról indítod a géped. Feljön a menü és ott az első pont a Xubuntu kipróbálása telepítés nélkül. Elindítod így a rendszert, majd lassan betölt a xubuntu. Erre mondtam, hogy próbáld ki.
Innen mehetsz tovább a telepítésre is, mert ott az asztalon a xubuntu telepítése, és ott fel fogja kínálni, hogy Ubuntu 12.04 frissítése 14.04-re. Én mindig le szoktam menteni a fájlokat, hogy nelegyen belőle gond, ha bukna a telepítő. Javaslom tedd te is ezt.
Meglévő rendszerből is tudsz frissíteni, mert a Frissítéskezelő felkínálja. Ezt neked azért rossz mert akkor ubuntu-ra fogsz frissülni, és ha mellé pakolod a xubuntu-desktop csomagot, akkor leszel ugyanott, csak még egy ubuntu desktop is ott lesz a gépen, ami nem sokat zavar, de a helyet foglalja (~1 GB).
-
stopperos
senior tag
Két gateway van, meg mindkettő ugyanazon a hálózaton van.
Szerintem első körben vedd ki az egyik interfészt, mert egy darab elég egy hálózathoz. Ha pedig szeretnél egy másik hálózatot csinálni, akkor oda meg nem kell gateway és másik ip cím tartományt adj meg neki.
Foose: én xubuntut használok, ezért haza is beszélek. Amúgy meg kiírod egy usb-re és kipróbálgatod, hogy mennyire felel meg.
-
stopperos
senior tag
válasz
vicces #15527 üzenetére
Válassz egy mappát a saját könyvtáradban, pl én a Videók-at szoktam. Jobb kattintás, tulajdonságok, és a megosztást beállítod. Valószínleg telepíteni kell a samba csomagot, de erre felhívja a figyelmed és meg is csinálja.
A másik amit szoktam használni az a minidlna volt még 12.04-es rendszeren, de az újból már kikerült, mivel debian-ból is kivették. Talán lehet keresgetni upnp/dlna megoldásokat, de nem foglalkoztam annyira a témával.
-
stopperos
senior tag
Két gond van.
1) Radeon 9250 - ez csak opengl 1.3 vagy 1.4. Unity-hez pedig opengl 2 kell legalább. Erre az a megoldás, hogy nem Ubuntu-t raksz fel, hanem xubuntu-t vagy lubuntu-t.
2) 512 Ram - szerintem megérné fejleszteni 1.5 gb-ra, mert egy firefox manapság gyorsan megeszi.Amúgy szerintem nem feltétlenül kell frissíteni 12.04-től. Jól van az így még 3 évig. A Celeron D 2.66, 1 GB ram asztali gépeinken mi maradni fogunk még egy jó ideig 12.04-en. A firefox frissül, a biztonsági frissítések jönnek...
-
-
stopperos
senior tag
válasz
kriszpontaz #14978 üzenetére
Én Radeon HD3450 (AGP) és Sempron 2800+ (754) -el kiakasztottam a Portal 2-t a gépen, 14.04-el és nyílt driveren. Nem sokat panaszkodott, mondjuk 1.5 GB ramot megevett közben.
-
stopperos
senior tag
válasz
#40553216 #14904 üzenetére
Bizonyos csomagokat csak 3 évig frissítenek. Pl az egyik desktop gépen még mindig 10.04 van nálunk. Csak a szerveres dolgokhoz jön frissítés, ami kb a kernelben meg pár hálózati dologban kimerült a gép esetében. Gnome és firefox-hoz nem jön semmi. Az utóbbihoz külső tárolót használok, így ezzel sincs gond.
Lubuntu esetében azok a csomagok, ami az ubuntu telepítésben megtalálhatóak 5 évet kapnak, minden más csak 3-at. Mivel az lxde elég kicsi, így nincs sok mindent javítani rajta, ezért lényegtelen az a +2 év támogatás.
-
stopperos
senior tag
válasz
Aethelstone #14884 üzenetére
Addig ameddig debian-ból importálják a dolgokat, addig nekem debian vonal marad.
-
stopperos
senior tag
Igen, így lehet csinálni. Az UUID-t kell átírni, mert nem tudhatod, hogy melyiket ismeri majd fel elsőnek.
Továbbá én a home könyvtáradra ráengednék egy sudo chown -R sly:sly /home/sly parancsot biztos ami biztos a végén. A gparted is amúgy megmondja a partíció tulajdonságainál az UUID-t. -
stopperos
senior tag
Attól, hogy bizonyos lxde csomagot nem frissítenek a rendszer alapja még megkapja a frissítést. 5 év támogatás van így pl a kernelre, firefoxra... Az, hogy nem írják rá hogy a Lubuntu LTS csak annyit jelent, hogy az lxde részt nem frissítik hosszútávon, a többi csomag viszont közös az ubuntu-val.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen2 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged