- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Relatíve kompakt, "platinás" tápszörnyekkel gyarapodott az ASUS kínálata
- Valós időben generálhatja a jövőben a GPU a fákat
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- TCL LCD és LED TV-k
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- VR topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Aktív témák
-
Major Major
senior tag
válasz
luciferc #7192 üzenetére
És végül, a Kubuntu 8.04 miért nem lett LTS? Nem akarnék most guglizni, ti meg biztos tudjátok.
Kubuntu Hardy azért nem LTS, mert a 4-es KDE még zsír új, és küszködik kisebb-nagyobb problémákkal, amiket nem akart a Canonical a nyakába venni azzal, hogy pénzért supportálja őket. A másik oldalon meg nem akarta a 3.5-ös KDE-t további 2 évre támogatni, mikor itt van már az utódja.
KDE4: Én ezt használom, a gutsy -> hardy frissítés betett a rendszernek, így egyszerűbb volt újrapakolni, de akkor már nem akartam a régit, úgyhogy belevágtam. Jelenleg a 4.0.4-nél tartunk, ez már használható. A programok jórészt még nincsenek meg az új verzióra, de ez nem különösebben zavaró.
Ami viszont igen:
-Desktop gyakorlatilag nincs, pontosabban nem lehet kezelni csak filekezelőből, mert simán az asztalon csak plasmoidok vannak, ha mondjuk letörlök egy könyvtárat, akkor csak a hozzá tartozó plasmoidot törli le, ugyanúgy megmarad a könyvtár a ~/Desktop/ alatt
-Elég szegényesek a beállítási lehetőségek (mintha Gnome-ot használnál)
-Néhol bugzik a megjelenítés (scrollbaroknál, taboknál)Ami jó benne:
-Jól néz ki
-Nem kell compiz, a kwin tud magától compositiont, nekem jobban is tetszik nála.Szóval használható már így is, de júliusban jön ki a 4.1, akkor már, reméljük, highly recommended lesz.
-
valóságépítő
tag
válasz
luciferc #7192 üzenetére
haller
ha jól értem, mindenképp KDE-se ablakkezelőt akarsz, ugye?
csak egy tipp: még ne a Kde 4-es tedd fel, bármilyen disztrót választasz.
Állítólag még (nagyon?) bugzik. Tudtommal emiatt és valami kisebb release késés miatt nem lett LTS a kubuntu 8.04.Amugy meg gnome, kde, ezek desktop environment-ek angolul, ami azt jelent sztem, h minden linuxon kb ugyanúgy fognak kinézni. Viszont ennél fontosabb a belbecs, azaz nem teljesen mellékes, hogy milyen rendszerrre települnek. Hiába kuzinok a mostani disztrók, jelentős különbségek vannak, talán úgyis lehetne mondani, h strukturális különbségek vannak köztük, nem mindegy hogy patrilineáris vagy matrilineáris leszármazottra rakod azt a ruhát
-
n0_gAboR
őstag
válasz
luciferc #7192 üzenetére
SuSE-val mindenkepp vard meg a 11-est, mert sok ujdonsag lesz benne, es nem lesz ilen szarlassu a csomagkezeles.
Addig viszont tedd fel a Kubuntut IMHO, ismerkedj vele.Egyebkent egy ido utan szinte tokmind1 az embernek hogy mit hasznal mindennel elboldogul, maximum az egyik diszto valamiben kenyelmesebb a masiknal, valamiben nem.
Aktív témák
Hirdetés
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- PlayStation 5
- TCL LCD és LED TV-k
- Filmvilág
- Nyaralás topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest