Aktív témák
-
escape
aktív tag
válasz
Zalaymate #5016 üzenetére
Jól gondold meg melyik boot managert választod..
Grub sztem jobb mint a vistáé..
És az tuti h fog menni, a vista lehet h nem ismeri fel az ubit, ahogy előttem is emlitették, és akkor gond van..Enyém igy néz ki kis csinositgatás után: http://images.netbag.hu/20080303/19472167477.jpeg
Olyan képet teszel be amilyet akarsz(bizonyos határokon belül, 640*480/14 szines) -
Vladi
nagyúr
válasz
"Simán Fromatáljam a partícióját?"
Ááá ne csak úgy simán, hamen ext3-ra.
"Másodszor Vista mellé simán fel tudom tenni a Linuxot úgy, hogy bootképernyő marad, csak nem XP-t tudok majd a Vista mellett választani, hanem Linuxot??????"
Ha a pista rendszerbetöltője tud indítani linuxot, akkor azt állítsd be. Ha nem akkor a linuxét. (grub) Ha meg ubuntut akarsz, akkor nincs választási lehetősgéged, hanem a második kell.
-
vamzi
senior tag
válasz
Szerintem csak format.Legyalulod az xp-t.A partícióját kialakítod ilyesmi módon: 1gb swap; rendszer < /home (a rendszernek elég egy 5-10 gigabájtos partíció, a maradék mehet a /home-nak).Ha az ubit felteszed, akkor az felteszi magával a grub-ot is (boot manager) amit kényedre kedvedre formálhatsz, még képet is tehetsz bele.Ja és nem utolsó sorban kitudod szépen választani, h melyik os-t indítsd.a vista nem is fog tudni róla, h van ubi a gépen.De az ubi majd látja a vistás partíciód, amit olvasni is tudsz majd.
Aktív témák
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest