Hirdetés
Aktív témák
-
VaZso
senior tag
válasz
Kephamos
üzenetére
Én Turion 1.8-as procival használok KDE-t 1,5GB RAM mellett, nincsenek sebesség gondjaim.
A géped viszont ismerős. Egy hasonló gépen (azt hiszem, annak 1GB RAM-ja van) volt egy Mandriva 2008.1, ami egész jól működött. Utána felkerült rá a 2009 és sokkal lassabbá vált a gép.
Azt derítettem ki eddig, hogy a 2.6.26-os kernelverziókig rendben működik, a 2.6.27-es verziótól kezdve pedig lassú a kernel működése rajt. Ezt érezni a hűtőventillátor forgásán is, szinte alig hallani.
A kernelt több mint egy órán át forgatta, míg az én Turionom talán 35-40 percig teszi, pedig nem a Turion a gyorsabb...A 2.6.26-os kernelt feltéve az új Mandriván valahogy nem akart menni a net (pár csomag után meghalt), mert elég sokat változott a benne lévő vezérlő wireless drivere az új verzióban.
Szóval csak annyit akartam mondani, hogy alapvetően nem a KDE a ludas a lassúságért, de még nem tudtam kideríteni az okát...
Szerk.: Írom ezt azért, mert - ha jól tudom - a 8.10-es Ubuntu is a 2.6.27-es kernelt használja. Esetleg próbáld feltenni a 8.04-et.
Aktív témák
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Apple iPhone 7 32GB fekete színben, független
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- BESZÁMÍTÁS! MSI Bravo 15 C7VF Gamer notebook - R7 7735HS 24GB DDR5 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Lian Li SP850 SFX tápegység /850W Gold/Full moduláris/Fekete/Fehér/Újszerű/Garancia/Számla/
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest