Hirdetés
Aktív témák
-
VaZso
senior tag
válasz
Kephamos
üzenetére
Én Turion 1.8-as procival használok KDE-t 1,5GB RAM mellett, nincsenek sebesség gondjaim.
A géped viszont ismerős. Egy hasonló gépen (azt hiszem, annak 1GB RAM-ja van) volt egy Mandriva 2008.1, ami egész jól működött. Utána felkerült rá a 2009 és sokkal lassabbá vált a gép.
Azt derítettem ki eddig, hogy a 2.6.26-os kernelverziókig rendben működik, a 2.6.27-es verziótól kezdve pedig lassú a kernel működése rajt. Ezt érezni a hűtőventillátor forgásán is, szinte alig hallani.
A kernelt több mint egy órán át forgatta, míg az én Turionom talán 35-40 percig teszi, pedig nem a Turion a gyorsabb...A 2.6.26-os kernelt feltéve az új Mandriván valahogy nem akart menni a net (pár csomag után meghalt), mert elég sokat változott a benne lévő vezérlő wireless drivere az új verzióban.
Szóval csak annyit akartam mondani, hogy alapvetően nem a KDE a ludas a lassúságért, de még nem tudtam kideríteni az okát...
Szerk.: Írom ezt azért, mert - ha jól tudom - a 8.10-es Ubuntu is a 2.6.27-es kernelt használja. Esetleg próbáld feltenni a 8.04-et.
Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro (256 GB) (rendelhető)
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Apple iPhone SE 2020 64GB / 12 hó jótállás
- Fujitsu Esprimo D7011 Intel i7-11700 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest