Hirdetés
Aktív témák
-
VaZso
senior tag
válasz
Kephamos
üzenetére
Én Turion 1.8-as procival használok KDE-t 1,5GB RAM mellett, nincsenek sebesség gondjaim.
A géped viszont ismerős. Egy hasonló gépen (azt hiszem, annak 1GB RAM-ja van) volt egy Mandriva 2008.1, ami egész jól működött. Utána felkerült rá a 2009 és sokkal lassabbá vált a gép.
Azt derítettem ki eddig, hogy a 2.6.26-os kernelverziókig rendben működik, a 2.6.27-es verziótól kezdve pedig lassú a kernel működése rajt. Ezt érezni a hűtőventillátor forgásán is, szinte alig hallani.
A kernelt több mint egy órán át forgatta, míg az én Turionom talán 35-40 percig teszi, pedig nem a Turion a gyorsabb...A 2.6.26-os kernelt feltéve az új Mandriván valahogy nem akart menni a net (pár csomag után meghalt), mert elég sokat változott a benne lévő vezérlő wireless drivere az új verzióban.
Szóval csak annyit akartam mondani, hogy alapvetően nem a KDE a ludas a lassúságért, de még nem tudtam kideríteni az okát...
Szerk.: Írom ezt azért, mert - ha jól tudom - a 8.10-es Ubuntu is a 2.6.27-es kernelt használja. Esetleg próbáld feltenni a 8.04-et.
Aktív témák
- Kétezer eurós csomag lehet a Vivo X300 Ultra
- Xbox tulajok OFF topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Arc Raiders
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 3D nyomtatás
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- PC Game Pass előfizetés
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 1000GB 1 év garancia
- Apple iPhone 16 Plus 128GB Ultramarine használt, karcmentes 96% akku (266 ciklus) 6 hónap gar
- Xiaomi 14T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Részletfizetés BankMentes Kamatmentes 12 havi részlet Lenovo Legion Pro 7 27% Áfás számla
- Eladó Samsung Galaxy A12 4/64GB fekete / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest