Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Otthoni időjárás-állomás
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Boldog Új Évet Kívánunk 2026-ra!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Aktív témák
-
Tim82
félisten
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Toshiba Portege M300 notim (főbb jellemzők: 1.2 GHz ULV Dothan, 1.25 GB RAM, i855GM chipset, Intel Extreme Graphics integrált videó, 100 GB HDD), amire én Ubuntu 9.10-et telepítettem, Gnome ablakkezelővel. Mivel abszolút kezdő vagyok a Linux és az Ubuntu használatában, ezért fordulok a fórumhoz, ennek megfelelően kezeljetek.
A problémáim a következőek:
- úgy tűnik, az Ubuntu energiagazdálkodása nem igazán kiforrott. Ha töltőről használom a gépet, egyfolytában pörgeti a ventilátort, vagyis zajos és melegszik. Ha akkuról megy, akkor zabálja a töltést, nagyjából 2.5 óra alatt lemerül, ami majdnem egy órával kevesebb, mint amennyi üzemidőre XP alatt számíthattam. Milyen energiagazdálkodási beállítások segíthetnek ezen és hogy tudom ezeket beállítani? Ablakkezelő lecserélése segíthet és milyen másikat ajánlotok, ami kevésbé erőforrás-igényes?
- azzal párhuzamosan, hogy a gép melegszik és zajos, egy idő után be is lassul a böngészés (Opera).
- hogyan lehet belőni, hogy az OSD-t kijelezze az Ubuntu, illetve hogy az Fn + megfelelő funkciógomb segítségével tudjak állítani a kijelző fényerején?
- a Transmission konkrétan kiakasztja a gépet, csak "force quit"-tel tudok kilépni belőle. Mi lehet ennek az oka?A válaszokat előre is köszönöm!

Aktív témák
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Visszakerült a GOG az eredeti társalapítóhoz
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Skoda topik (Favorit és visszafelé)
- Otthoni időjárás-állomás
- EAFC 26
- Milyen videókártyát?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
- VeryBig! Akciós! Dell Precision 7760 i7-11850H 32GB 512GB SSD RTX A5000 16GB 17" FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest