Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Dell Precision munkaállomások
- Frissítési rátát itt-ott duplázó kreatív monitort hozott az Acer
- Kiderült kivonul-e a végfelhasználói piacról az SK Hynix
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AI fókuszú rendszerchipekkel köszönt be a Mediatek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Teljesen szürreális, ami az RTX 5070 Ti kapcsán történik…
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vazzee
csendes tag
Üdv!
Ahogy HaaS kérte, írok pár észrevételt, a spoilert igyekszem kerülni:--)
Előzetesben annyit, hogy az utóbbi időben nem álltam túl jól anyagilag, így még nem tudtam megvenni eredetiben, de minden fillért megérdemel ez a játék, és amint lesz vmi zs, meg is veszem teljes áron, nem pedig akciósa. Én még a novemberi verzióval jáccottam, szo lehet hogy azóta, az a pár bug, amire utalok, lehet hogy már javításra került.Story: - igazából nincs benne sztem olyan amit máshol már ne szerepelt volna, de ez nem is baj. Bár egy ponton felrémlik vmi eredetiség is benne.
Döntések: Akad pár, aminek a következménye végig követ a játékon, ill pár ponton belefutsz.
Környezet: sztem elég jól benépesítették, bár azért még dolgozhattak volna ezen. Sajnos a felfedezéseket nemigen jutalmazza elrejtett stash-sel, ezért sztem ne pazaroljátok az időtöket azzal, hogy megpróbáltok mindent felfedezni, mert ezt állíthatom, ahova quest során nem jucc el, oda nem is érdemes elmenni. Hiába a baszomnagy sziget, ha nincs értelme csak úgy bejárni.
Enemy: Az ellen mint ahogy megszokhattuk a Gothic / Risen / Divinity 2 során, itt nem level uppolnak a carakterrel, hanem a csak egyre könnyebb lesz őket legyőzni, ill lesz olyan, amit csak kisebb szopás :--)
AI: Very hardon toltam végig, és ezen a szinten áldás, hogy nem 200-as IQval rendelkeznek. Ellenkező esetben jácchatatlan lenne, de így kicsit butusan pont jó, na oké, azért kicsit lehetne jobb is az útvonal keresés.
Amúgy, a fallat, sziklával, és és sziklaszirt szélén terpeszben álldogáló ellen, ha jobban megnézitek nem is őrködik, hanem sztem hatalmas poén: PisiL!!!! Még egy picit dülöngél is, ha jobban megnézitek, sztem hatalmas poén.Kereskedelem: Ez jó lett. mondhatni egész jól leszimulált. Az árak a keresletnek megfelelően változnak - ha vkinek sokat adtál le egyfajta cuccból, akkor csökkennek az árak, és ez nem konkrétan egy itemre koncentrálódik, hanem arra az egész fajtára, pl eladsz 1-2 akármilyen nevű gyűrűt, és utána az összes jewel ára esik, és ez midnenre igaz.
A különböző kereskedők, nem egyforma áron veszik át a cuccokat, és ezt érdemes figyelembe venni, ha nem akartok pénz szűkében lenni.Varázslatok: én a tűzre mentem rá szo: hatalmas, hogy milyen szinten lehet kombózni a varázslatokat, csak az egyetlen baj, hogy nagyon könnyen, olyan kombót dob össze az ember, amit sokáig tart elmondani, és lezabálja az összes manat. Nálam a homing fire arrow vált be, szinte csak azt használtam. Alapvetően jó az ötlet.
Alchemy: ez is jó lett, csakúgy mitn a varázslatok mixelése, de én a healing potin kívül mást nem csináltam, mert nem volt szükségem másra. Okosan kell költeni a pontokat :--)
Lock picking: imádtam, meg azt is, hogy ha vki volt a közelben nem lehetett zárat feltörni. este is nehéz volt, mert rengeteg őr mászkerált az utcákon, és néhány helyre ha be is jutottam, akkor meg vki hívta az őrőket :--) Amúgy Lockpickre nem kell sok pontot költeni, mert asszem 4 pont is már annyit segít, hogy a legdurvább lakatot is ki lehet nyitni, igaz nemfeltétlen elsőre.
Minijáték: Ancient Giutar Hero - quurvanagy - asszem van vagy 6 féle hangszer, kb 8 dal, és minden hangszerrel értelem szerűen máshogy kell eljáccani az adott dalt, + vminek könnyebb a "szövege", vminek nehezebb. Bevallom, dobolni is csak egy dalt tudtam viszonylag gazdaságosan. a Hárfát kipróbáltam, de az nekem már nehéz volt.
Ha ügyes vagy, akkor ezzel egy vagyont tudsz keresni, és tulajdonképpen lútolással nem is kell foglalkozni, max a fejlesztések végett. A tömeg újjong, és ha kell, pfújjol is rendesen :--)Kraftolás: ez is nagyon jó ötlet, hogy elemekre lehet szedni a cuccokat, meg a köveket össze lehet gyúrni vmi badass kaviccsá :-)
Pénz szerepe: az a bajom ezzel, - az összes kereskedelmet tartalmazó nem rts, városmenedzselős játékra gondolok - hogy valszeg nem rám van szabva. Értsd: a shittet is felszedem az út széléről, minden csillivilli cuccot összeszedek, és még ha +órákba is telik, de akkor is elvonszolom a Télapó zsákjánál 100x több lootot tartalmazó backpackemet a megfelelő kereskedőhöz, hogy a lehető legnagyobb bevételre tegyek szert. Ez van, a véremben van, mert mégis csak kereskedő vagyok az életben is :--). Szo az én esetemben nem volt sok szerepe a pénznek, sose volt belőle kevés, szinte csak a faszipántos fegyverekre költöttem, amiket nem tudtam összelootolni, márpedig a legjobbakat a kereskedőnél lehet megszerezni. Mondom, very hardon Dagobert bá módjára úszkáltam a zsben. De mivel a Stalkerrel és más játékkal kapcsolatban is panaszkodtak arra, hogy íppenhogy elvegetáltak a játék végéig, lehet hogy vki ebben is így jár, szo teljesen játékos függő. A guitar heroval mint írtam, simán egyenesbe lehet hozni az anyagiakat, egy kis gyakorlással:--)
Harcrendszer:
Melee: nagyon jó, még pár múvot igazán felvehettek volna mocappel, de kb ennyi ami minusz. de ez inkább csak szőrszál hasogatás.
Archery: van auto aim, meg sniper mód is, értelemszerűen a sniper a hatékony, míg az autó aim akkor segítség amikor low enemikkel az ember nem akar szöszölni.
Spell casting: nincsnenek szavak, ill ami van azt meg már fentebb leírtam :--)Grafika: Sztem még 1-2 évig ez lesz a legszebb ilyen stílusú játék a piacon, és hiába jön az új elder scrolls, az is csak mag megközelíteni tudja, legalábbis így az eddigi képek alapján ez a véleményem. Ami meg szubjektív :--)
Bugok: aki azt mondja erre a játékra hogy bugos, az szüljön egy egész süngenerációt!!!
Ha vhova kalandozás során nem tudsz bemenni, az nem bug, csupán azt jelenti, hogy oda majd egy quest során tucc csak majd bemenni, nefossá.
Mint mondtam ami meg útkeresésnél előfordul, az meg kell is hogy very hardon lehessen jáccani.
Questet érintő bugok közül összvissz 2-t tudok említeni, de az is inkább amiatt volt, mert hagyományos módon nem tudtam a quest tárgyát megölni, csupán trükközéssel :--) Szo inkább magam generáltam a bugot. 2 tipp: SPOILER-féleség, majd ha elolvastátok eldöntitek:--) - a kezdő kis szigeten mielőtt bemennétek a híd alatti barlangba, mentsetek egy nagyot, és egyet a Warrior Guildes questnél is. Tudni ill sejteni fogjátok melyik részére gondoltam ha oda értetek.
Lényegében ha mindenkit sportszerűen, le tudtok győzni, akkor minden quest teljesíthető!Achievmentek: királyság ami ebben van, mitn pl a Fallout-ban, hogy itt ad vmi használható rewardot, nemcsak egy júszlessz plecsnit, hogy " Favágók Vaskeresztje - kivágtál 100 fát" oszt nézegetheted, hanem szépen adja a plussz xpt, ill skill pointokat, ami hasznos. Szo ezt minden öcsis játékban átvehetnék, ill belerakhatnák, mert rewarsd nélkül csak egy neszesemmitbaszdmegjól dolog ez az öcsizés.
Skill és Fejlődés: egyszerűen jó össze van rakva, bár sztem van pár felesleges, de inkább azt mondom hogy az én stílusomnak nem felelnek meg.
Ami szomorú, hogy az uccsó sziget legnagyobb része a multi helyszíne, és annak csak egy pici részét lehet bejárni, senki ne lepődjön meg!!! Ez nem spoiler, csak szólok előre.
Kb ennyi röviden. remélem tudtam értelmes infókkal is szolgálni.
Ja, hajókázni lehet benne, de mint írtam, nemigen rewardolja a questen kívüli felfedezéseket, ezért hagytam a francba, pedig biztos jó poén.
Optimalizálás: E8400@3000Ghz, 4 gig DDR2, gtx460 - 1920*1200 minden fullon, élsimítással: alig esett 50fps alá, ha jól emlékszem. sztem ez elárul minden, ahhoz képest hogy hogyan néz ki, ez sztem elképesztő.
HaaS:: lesz olyan maze, amiben valszeg el fogsz tévedni. ez kb a 4-5diktől felfele lesz. Készülj fel lelkileg.
Még1x, kérdésekre ha tudok szívesen válaszolok, további jó játékot hozzá!
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tesla topik
- Villanyszerelés
- Napelem
- Kutya topik
- Honor Magic8 Lite - a félig sikerült bűvésztrükk
- Milyen légtisztítót vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs