Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Bluetooth hangszórók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
hvb
tag
Pontossabban milyen eszközzel lehet UHF-UHF jelet egyesíteni?
Lehet e ilyet? -
hvb
tag
Szaisztok!
A környékümkön egy kis TV tuner mini antennával remekül tudom fogni a DVB-T adást.
Vettem egy antenna elosztót és egyszerre rádugtam a mini antennát és a UPC analóg kábelt, majd a TV-be dugtam. A mini antenna miatt bizonyos UPC adások szemcsésednek.
Ki lehet ezt küszöbölni? A mindigtv-n szebb a kép azért akarom ezt megcsináni....Köszi.
-
BTO
őstag
az erősitőkkel általába akkora az antenna jelszint,hogy besokalnak, túlvezérlődnek a TV-k.
tehát nem a közvetlen kimenetre kell őket kötni ha nem legalább 15-20dB csillapitás mögé.az osztások amik 3 felé osztanak azok általában 6-7 dB csillapitanak,tehát kell még 1 fix kb 10dB csillapitást is betenni az erősitő és az osztó közé.számoljunk.
normális szolgák az elosztóbol 75-80dBuV nagyságu jelet küldenek a lakások, házak felé.
az RG-6-s kábel 16-18dB-t csillapit7-800Mhz-n/100m-be.
70-75 dbuV érkezik be a lakásba aminek kb elégnek kéne lennie 3 TV készülék ellátására.
szabványosan 60dBuV érzékenységünek kéne lennie a TV készülékeknek.
a hagyományos képcsövesek már kisebb jelszintel is elmennek gyakorlati tapasztalat alapján főleg a max 55 cm képátlójuak.
max 80dBuV-ot birnak a TV-k lekzelni az AGC fokozotukkal.persze vannak kivételek is ,mert ami megy 50dBuV-l az mát 75dBuV-nél összeszarja magát.
az AGC fokozat KB 20dB lekezelni,ha az alsó érték alacsonyabb mint 60dB akkor a felső nem lesz .80dB -
BTO
őstag
válasz
fetyiszov #339 üzenetére
ha visszirány is kell akkor ezt
http://forgat-sat.hu/webshop/terra-ha-129r65-haz-erosito-visszirannyal-p-776.html
ha nem kell visszirány akkor szintén terra tipus
http://forgat-sat.hu/webshop/terra-ha-023-fmtv-antenna-erosito-1be1ki-p-154.htmlez minden erősitőt akaró embernek szól aki kábel TV-re akar sok leágat sok TV felé.
a belővése az erősitőknek már müszeresen kelll elkövetni vagy nagyakorlattal rendelkező szaki is be tudja nagyábúúú lőni müszer nélkül is.
-
Yahoo
tag
Sziasztok!
Kábel TV jelerősítő vásárlására készülök, két lehetőségem van, az egyik egy Hirschmann SZNE 152-es típusú vagy egy Ante (talán noname???) márkájú cucc. A döntés egyértelmű volna, hisz árban megegyeznek, azonban a Hirschmann csak 2 felé oszt, ellenben a másikkal, ami 3 felé.
Végeredményben melyikkel érnék egy jobb minőséget 3 tv esetén, ha megveszem a noname, de 3 kimenetest vagy ha a Hirschmann egyik kimenetét kettéosztanám egy sima pár Ft-os osztóval? Köszönöm! -
Gyufaaa
veterán
válasz
fetyiszov #339 üzenetére
2 ágról leválasztassz 9 TV-t ne csodálkozz, hogy gyenge a jelszint. Főleg, ha még Plazma vagy LCD tv-t használsz. Erősítőt kell beszerezned. Persze azért ezeket a dolgokat nem csak hasraütés szerűen kell állítgatni. Szólj a szolgáltatónak és visznek ki erősítőt (persze ez fizetős) amit ők beüzemelnek, majd beszintezik a leágakat újból.
Soka a splitter a 9 TV végett.
-
fetyiszov
csendes tag
Sziasztok,
Elég kezdő vagyok a problémámat illetően - ezért is szeretnék tanácsot kérni tőletek.
Kábel-tv rendszerünk az alábbiak szerint lett kialakítva:
- jön be a padláson a fibernetes jel
- nagyméretű elosztó (tratec tris 210e)
- egyik ága internet: megy le hozzám
- másik ága: 30 centi hosszú kábel, mely egy újabb elosztóba megy bele (splitter)
- utóbbi elosztó (splitter) után újabb két ág lett kialakítva
- egyik ág: tudomásom szerint erre 4 tévé van rákötve
- másik ág: tudomásom szerint erre 5 tévé van rákötve
(annak a módját csak a villanyszerelő tudja; én nem tudom megállapítani...)
(tehát a házban összesen 9 helyen lehet tévét nézni; ebből 5 lenne az igazán fontos)
A jel fentről lefelé egyre gyengébb (padlás, emelet, földszint).
A kérdésem az lenne, hogy ez a 9 leágazás az oka, hogy ennyire legyengül a jel?
(ha az internetes kábel helyére rákötök egy újabb tévét, akkor ott tökéletes a jel; a többi helyen viszont továbbra is ugyanolyan gyenge; tehát valahogy a 4-es ill. 5-ös ágakon lehet valami gubanc)Mit gondoltok?
-
angel21
csendes tag
Sziasztok lenne hozzátok egy fontos kérdésem.
Adott nálam egy upc net előfizetés és én a kábelt bedugtam a tv-be na már most elviekben nem kellene semminek jönnie de nekem jön tökéletes minőségben: spektrum,cool tv ,filmmuzeum,sport2
ezen kivül elég gyér minőségben(elég szemcsés a kép viszont van hang) jön pár csatorna:MTV, carton network, viva, dicovery,echo tv,
És abban kellene segitség hogy milyen jelerősitőt kellene vennem ahhoz hogy a csatornák jól bejöjjenek.Vagyis a lényeg az rtl klub és a tv2 lenne ha más nem jön be az nem érdekel csak ez a kettő kellene van erre esetleg valami megoldás. Ja és ez egy társasház és a szomszéd már mikor beköltöztünk akkor szólt hogy ne köttessünk upc-t mert elég szemcsés neki a kép. -
hun2005
tag
Heló, tv-antennát szeretnék venni tv nézés céljából, ugyanis kisebb-nagyobb megszakításokkal ingázni fogok Budapest és vidék között és nem szeretnék az albérletben tv előfizetést kötni. Milyet ajánlatos venni és hol? Tesco-ba úgy hallottam lehet kapni pár ezer ft-ért, ha a fontosabb közszolgáltani csatornákat behozza akkor már megérte, pár adóval én bőven beérem. Szóval?
-
BTO
őstag
válasz
szabonagyur #328 üzenetére
lepke antenna az 240ohmos szimmetrikus.a koax 75ohmos asszimetrikus.
240/75 szimmetrizálot kell venned. -
mamu
csendes tag
Sziasztok!Olvasgattam itt a hozzászólásokat de az én konkrét problémámra nem találtam semmit.A gondom a következő:Van egy samu lcd tvm és időnként elmegy a hang és szétesik a kép.Van amikor csak úgy,de ha lekapcsolom vagy fel a villanyt vagy jön a vihar,akkor borzalmas.Most cseréltem le az elosztót egy 900-2500 Mhz-esre.Nem igen javított rajta.A kérdésem,hogy ha vennék egy DC csillapítót segítene-e.Az elosztó 4-es.Ha ez lenne a megoldás milyent,hány decibelest és hova kellene bekötni?Ha ez nem jó,szívesen várom az ötleteket.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
szabonagyur
félisten
Hali
A segítségeteket akarom kérni egy régi típusú asszem lepke tetőantenna beszereléséhez.
Hogy is kell pontosan bekötni a koax kábelt mint az antennába mind a tv csatihoz?
Nem nagyon értek ehhez -
BTO
őstag
válasz
BALUGA30 #324 üzenetére
CATV hálózatra ,mármint lakásba, házba nem ajánlatos távtápos,mert azok nagy része 60V váltóval mennek és csak kültéri vastagkábeles csatlakozás van rajtuk,persze van kivétel is csak azok nem kereskedelmi forgalomba vannak.
padlásra fix 220V aljzat oda a bejövő kábelre az erősitő majd mögé az osztó megfelelő csillapitóval bekötve.ha 1 TV-n is szar a kép akkor gáz a bejövő jel ,mármint ami az oszloprol indul el.
60dBuV kell 1 TVnek hogy jó kép legyen rajt. az oszlopról illik a szolgának 76dBuV jelet min küldeni.
RG-6 kábel csillapitása 600Mhz környékén 16-18 dB /100m,nálad a befeszitésen kb 6-7dB veszteség lehet. ha több akkor valami szar van a kábelben ,a csatikba, vagy nem megfelelő jel indul el az oszlopról.
-
róland
veterán
Hogyan lehetne analóg kábeltv és földi sugárzású digitális jelet egyszerre eljuttatni egy tv-hez?
A tv tud váltani az analóg és a digitális között, viszont csak egy antennabemenet van.
-
BALUGA30
csendes tag
Köszönöm, kipróbálom egy tv-re kapcsolva (osztó nélkül) milyen lesz a kép, de tartók tőle, hogy a 40 M-es távolság igen negatívan hat a jelerősségre.
3-as osztó van benne.
Közben már nézegettem erősítőket. Osztóval egybeépített távtáplálásút csak egy helyen találtam, ám az erősítés mértéke nem szabályozható. Sőt az egyik szakboltban azt mondták az ilyen "combo" nem is szerencsés választás.
Akkor mi a helyes megoldás távtáplálású beltéri antennaerősítő + osztó alkalmazásánál?
-
BTO
őstag
válasz
BALUGA30 #322 üzenetére
tedd egyenesbe a hálózatot 1 TV-re .ha ott jó a kép akkor lehet erősiteni a jelet,és aztán osztani.
hány felé van elosztva a kábel TV_k felé??
2-s osztó 4dB,3-s osztó 6dB ,4-s osztó 8dB -t csillapit általában.
kábelTV-s hálózatot csak nagyszintü CATV-s erősitővel ajánlatos erősiteni,amit érdemes müszeresen beállitani. -
BALUGA30
csendes tag
Sziasztok!
A vidéki családi házunkban a kábeltévét légkábelen kapjuk. A szolgáltató "dobozától" a házig kb. 40 m-t (!) jön a kábel (van még közben egy pózna, hogy ne lógjon a földre). A bejövő kábel a házban osztva van (az osztó csillapítása nem ismert).
A kép egyik tévén sem jó, zizis, egyes adásoknál halkan még a hang is ciripel.
A szolgáltató már volt kint és erősített a jelen, de csak annyi történt, hogy azokat az adásokat, melyek korábban szinte nézhetetlenek voltak, most még mindig rossz minőségben, de azért nézhetővé tette.
Kérdésem, hogy a jelenlegi osztó helyett egy minőségi távtáplálású, több kimenettel rendelkező beltéri antennaerősítő megoldhatja a problémámat?
Köszönöm!
-
need
addikt
Üdv..
+oldást keresek a védiéki házhoz mégpedig hogy élvezhetőbbek legyen az a 3 csatorna amit antennával lehet fogni!
lényegében már a 3-ik tévét viszem oda a tv2 adása bün xar!
ezért gondoltam valamiféle jelerösítőre ha van ilyen 1általán!
tudna nekem valaki valami tanácsot adni?
-
csoki-
csendes tag
Sziasztok. kezdő vagyok ebben a témában. de lenne pár kérdésem.
Na szóval van 1 kábel tv ami jelenleg 1 tv-re van rákötve , és még rá kellene kötni 2 tv-re meg próbáltam ilyen egyszerű csatlakozókkal meg kábellel de nagyon gyenge a jel éppen hogy befogja 2tv. a 3. pedig már nem.a kábel és a tévék kb 6, 10, 10 méterre vannak egymástól.
Szerintetek milyen jel erősítőre volna szűkségem ??
Válaszokat előre is köszönöm -
BTO
őstag
válasz
MrKowee88 #315 üzenetére
minden elektronika melegszik ha bé van dugva áramra.
a szélessávu erösitönek mindegy hogy mien az antenna gyel erösiti.
amugy ha az erösitö a padláson van ott nyáron meleg van ,tehát a külsö hömérséklet nem igazán tudja hüteni,de a mostanság használt cuccokba a félvezetök kb 100-150 fok -ig birják az üzemet. -
MrKowee88
csendes tag
Sziasztok! Amatőr vagyok kábeltv-s berkeken belül, de volna két kérdésem.
1.Egy philips jelerősítőnk van (kb 3 éve már) közvetlenül a házba érkező kábelre kötve, mindenhol tök jó minden. Az a kérdésem, hogy az NORMÁLIS, HOGY tök forró az erősítő fémfelülete? Nem tűzveszélyes?
A típusa nem biztos, hogy ez, de ez van ráírva:amp0070/001..
2.És mégvalami:dvb-c jelerősítésre alkalmas lesz-e majd ez a készülék? (asszem 750MHzig jó)Válaszaitokat előre is köszönöm. Tisztelettel:Márton
-
BTO
őstag
hajajjjj! sajna még a kábeles boxon is van ilyen mert a TV AV váltója nem tökéletes.képzeljetek el 1 kapcsolót több fokozattal ,TV tuner jel AV1 AV2 .....stb közül válotogat.
de TE minek akarsz még földi vételt is mikor az UPC directen jönnek a földi adások,igaz SD digitális minőségben.ha jól látom akkor a DIRECTnek még nincs HD szolgáltatása-UPC.hu-
-
Sas madár
őstag
válasz
Balázs0916 #310 üzenetére
Ellenőrizd le az irány jó-e még lehet sima manuális állítással is lehet hozni még rajta.
-
BTO
őstag
válasz
Balázs0916 #311 üzenetére
erősitőt mindig az antenna közelébe kell tenni mivel igy a kábelen eső jel,csillapitás nem ront a jel minőségén..
általában ha jó a jel minőség akkor nem kell jelerősitő, mert a jel nagyság mérő az nagyon saccméter a boxokban,akár médiabox akár digitális müholdvevőnek nevezett box. -
Sziasztok!
Azt kérdezném még, hogy az erősítőt hova érdemes tenni? Az antenna vagy a vevőkészülék közelébe?Köszönöm
-
Sziasztok!
DVB-T vétellel kapcsolatban szeretnék kérdezni.
Jelenleg a padláson lévő régi "lepke" antennával fogom a jelet, erősítő nélkül, viszonylag elfogadható a kép.
A jelerősség az 55-ös csatornán 20-25%, a jelminőség 70-100%.
A jelerősség a 62-es csatornán 30-35%, a jelminőség 70-100%.Kérdésem az lenne, hogy a jelerősségen érdemes/lehet javítani valamilyen kis erősítővel? Ha igen, mit ajánlanátok? Az a baj, hogy a padláson nincs áram, így olyan lenne jó, amit a Tv-nél lehet 230-ba dugni.
Köszönöm a segítségeteket!
Üdv.
-
minas
aktív tag
Talán kicsit off, de ebben a fórumban találtam a problémámhoz hasonló bejegyzést (#279)
Van egy settopboxom (upc direct), egy asztali dvd felvevőm és egy plazma tévém, upc directtel és földi analóg/digitális adás vételéhez alkalmas antennával (lepke). A bekötés a következő:
1. antennától (lepke) közvetlenül megy a felvevőbe a jel koaxon (rf csatlakozással), majd onnan továbbhalad a tévé rf csatlakozójába. Ezen a "vonalon" megy tehát az analóg és a DVB-T jel (a tévében van ilyen vevő)
2. A műholdvevő koaxon megy a upc beltéribe, onnan a jel scarttal a felvevőbe, majd a felvevővől szintén scarton tovább a tévébe.A probléma az, hogy a műholdas adás alatt a háttérben halványan "úszik" a legutolsó nézett tv adás (analóg vagy éppen digitális földi adás).
Nem tudok rájönni, mi lehet a gond. Az előző tévémnél is volt ez a jelenség, de ott a kisebb képátmérő miatt nem volt annyira észrevetehetőe/zavaró.
Kösz előre is a segítséget, javaslatokat. -
sas78
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy koaxon jövő UPC kábel TV.
Hozzá tudom-e ehhez keverni a földi digitális adást (szobaantenna) jelét úgy, hogy a TV-be menő 1db koax-on a TV mind a két rendszer csatornáit lássa? (Najó, a pont azonos frekvencián jövők kivételével.) Ha igen, akkor hogyan?Új vagyok a fórumon, ezért lehet, hogy már volt ez a kérdés, csak nem találom.
Előre is kösz,
Sas -
válasz
szabi__memo #304 üzenetére
dupla sry
-
válasz
szabi__memo #304 üzenetére
nem tom mit jelent a multiplexelés
Szoval ezt a kutyut radugom a tv antenna bemenetere ( koax ) , a kutyu bemeneteire pedig a digitv es a tv antenna -t rakom , TVn szepen beallitottam elotte ugy ,hogy csak 1-1 kabel volt beledugva .Megkereste a csatornakat es eltarolta.
Na ezutan ha radugom mind2 kabelt
akkor az 1es csatorna 2x van.
Az egyik 1 esen jon a digi . ( digi tavszabival tudom onnantol alligatni )
A masik 1 esre h atkapcsolok onnan jon a DVTB ,es a TV tavjaval tudok valtani
(magyarul 2x kell megnyomnom az 1est ha dvtb-t szeretnek )(Samsung B550 TV )
Es igen , ha az antenna be van dugva akkor kicsit csikoz a digiTV , de semeddig se tart lehuzni az antennat ha digiznék. -
válasz
szabi__memo #300 üzenetére
szia
Nalam ilyennel van elosztva a digiTV es a sima antennajel.
[link] -
szabi__memo
nagyúr
Azt tudja valaki, hogy mi szükségeltetik egy társasház összes (40-60) lakásának ellátásához tetőantennával?
Kábelezés megvan. Kell egy tetőantenna. És még más? Erősitő, vagy mit tudom én mi? -
BTO
őstag
válasz
szabi__memo #300 üzenetére
kabhegyről azé ott se elég a térerő szobaantennához.
google - közösitők-mintha valahol láttam volna digitális és analog közösitőt ,de kételkedem benne mert a CATV hálózat is dolgozhat oan frekin analogba mint a földi digitális TV,és a kábelen is futkos kódolt digitális TV adás fehéresváron.szerintem oan régi TV játék kézi átkapcsi kell. vagy hogy ne a TV alzatát baxad szét 1 rf átkötő kábelt kell bekötni oat amit a videohoz is adnak -hüvely dugós-bedugni a TV-be és annak a hüvelyes végén csrerebererréled a bemenő gyelet a TV felé.
vagy ha külső vevőt használsz akkor az + scarton megy a TV-be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Politika
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Megjelent a OnePlus 13T
- Tőzsde és gazdaság
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest