Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Bluetooth hangszórók
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Mindhárom Tab S9 vízálló lett
Új hozzászólás Aktív témák
-
baddeni
csendes tag
Sziasztok
albiba kényszerültem emeleteos oduba és ki tudja meddig tanyázok ott ezért nem igazán fizetnék elő... eddig Upc kábel volt de most ugye semmi viszont ha csak egy sima kábelt dugok be a TVbe és a másik végét fellököm a szekrény tetejére akkor szemcsésen jön az RTL és Tv2 M1 is. A kérdésem az lenne h vmivel szebbé lehet tenni a képet (4-5 ezer forintos jelerősítőre vagy vmilyen antennára gondoltam)
röviden bérházban ahol van 1 rakat jel h lehetne nézhetővé tenni ezt a 3 adót?
-
petrak
csendes tag
Sziasztok
Elolvastam az egész topicok es ezek utan kerdezem
Levegőből vett adás erősítésére, jobb fogására milyen antenna, erősítő a legmegfelelőbb
Igényeim a minőséget es a választékot tekintve is igen alacsonyak, bambulásra elég nekem a rtl, tv2 meg m1 -
topyjo
aktív tag
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, mi ez és mire lehet használni?
[link] -
BTO
őstag
sajna ha több müsort akarsz jó minőségbe nézni ,akkor csak elő kell fizetned valameik szolgánál,csodák ninncsenek max a mesébe.
egyébként ha veszel digitális Free müholdvevő szettet akkor a duna tv és az autonomia tv müsorát tudod fogni a hot bird müholdról + 1 csomo külföldies müsort.de a M1 és a TV-2 RTL-klubbhoz akkor is földi anternya is kő. -
BTO
őstag
ha a csillagpontos kábel körbe megy a lakásba akkor leágazokat kell berakni az első készülékekk felé,mert még ott nagyobb az antenna jel.a DC-6 nak -6dB csillapit a leága az out ága -2 dB-t.a hálózat végére kell tenni Splittert ami szimetrikus -3.5 dB csillapitásut-gyakorlatba -4dB csillapitással számolunk a pofára esés elkerülése végett.
ha 1 lakásba 72-75 dB antenna jel megy be akkor ki lehet számolni a készülékek felé eső csillapitásokat. az RG-6 kábel csillapitása az 18dB/ 100m ,63dB alá azé ne essen semeik készülékre jutó antenna jel se,akábeles modem azért kaphat kevesebbet is kicsival,de annak se legyen nagyon több a csillapitása -10-12dB-nél. -
BTO
őstag
vannak oan reflektorfalas-hátul rácsos-erősitős antennák azzal kéne probálkozni,azok majd mindemhova jók.
a földi digitális vétel majd meg külön szám lesz,mert ottse lesz minden szabadon fogható ,és minden TV-hez kell majd 1 T-box ami visznya aliakijja a digit jelet analoggá,kivétel azt a tv-t amibe mán gyárilag be van épitve a a vevő. -
khron
tag
Senki nem tud segíteni?
-
Elar
senior tag
Sziasztok!
Egy igen buta dologban kérem a tanácsotokat.
Eddig mindig vmi csodás szolgáltató által - kábelen nyomott TV adásokat néztem.
De most leköltözöm Dunavarsányba a páromhoz, aki nem fizet elő semmire, hanem van egy 4e ftos Thomson szobaantennája és azzal "nézi" a TVt.
Retek klub egész jó, M1 és TV2 nem igazán.
Kb ennyi ami foghatóÉn azért ennél többre vágyom, de nem akarok előfizetni semmire
Milyen lehetőségeim vannak?
Viszem le hozzá a fasza kis Samu lcd tvm és azért jó lenne időnként bámulni a képet rajta.Segítsetek légyszi
-
khron
tag
127-re valaki please!
-
khron
tag
Na újra itt.problémám, még mindig, hogy függőleges csíkok vannak a képen.Már probáltam galvanikus leválasztót, antenna erősítőtt, amitől némely csatorna képe nagyon szép lett ugyan, dea csíkozások előfordulna ugyan ugy.Próbáltam, hogy közvetlenül a bejövő jelre kötöttem a tv-t és olyan volt a hálózat tv- mintha fénymásoló menne a kép alatt.Ez mitől lehet, gondolom a csíkozódás is ebből adódik.
Így néz ki a lakás kötése-hova érdemes a leválasztót, ill az erősítőt kötni?
Vagy mi nem ok?Segítsetek please!
-
kzkz
őstag
Köszi a választ!
"a csillapításnak elméleti határa is van, hiszen pl. három azonos csillapítású kimenetre nem tudod egyenként a bejövő jel teljesítményének felét (nagyjából -3dB csillapítást jelent) szétosztani"
Ezzel a mondattal, mit akartál mondani? Miért a felét kell szétosztani? Nem lesz jó, ha 6 felé szétosztom?Melyik bekötés lenne szerintetek megfelelő?
1.--->Video ---> TV
Splitter ---> TvTuner TV vége ---> Leágazó ---> TVTuner Rádió vége
---> Hifitorony2.
--->Video
---> TV
Splitter ---> TvTuner TV vége
---> TVTuner Rádió vége
---> Hifitorony -
And
veterán
Avgrener = TAP = leágazó. Annyiban különbözik az elosztótól (splitter), hogy a leágazónak van egy kis csillapítású fő kimenete (out), és egy vagy több nagyobb csillapítású leágazása (TAP). Itt az x/y számok azt jelentik, hogy x darab leágazása van, y dB csillapítással. Ha simán szétosztani szeretnéd a jelet, akkor neked splitter kell.
"Gondolom az a jobb, ha minél kisebb a dB előtti szám"
Igen, de természetesen a csillapításnak elméleti határa is van, hiszen pl. három azonos csillapítású kimenetre nem tudod egyenként a bejövő jel teljesítményének felét (nagyjából -3dB csillapítást jelent) szétosztani. 5-ös osztó meg nem nagyon van, csak 4-es és 6-os. A 6-os elméleti minimum csillapítása ~7,8dB áganként, a gyakorlatban jó fajtáknál 9..11dB körüli. -
kzkz
őstag
Íme a csatiról is a kép:
-
kzkz
őstag
Sziasztok!
Szüleimnél bekötötték a kábeltv-t és a netet. A bejövő jelet elöször kettéosztották:
1) Tv No1 felé
2) Tv No2 és PC felé, de mielőtt elért volna a Tv No2 felé, még egyszer elosztották:
2.1 Tv No2
2.2 PCAz első elosztó PCT-IT1W-06-RH, a második hasonló PCT-IT1W-06. (Az F csatik PCT-DRS-6-NT)
Nagy nehezen megtaláltam, hogy ki is gyártja ezeket. Íme:
http://webshop.pct-scandinavia.com/storefront.php?c1=187&c2=253Konkréten ilyen az "elosztó", csak nem 8-as, hanem 6-os, azaz a TAP ága nem 8dB, hanem 6dB.
Avgrener 1/8:
http://webshop.pct-scandinavia.com/storefront.php?pid=61&c1=187&c2=253&c3=Igazából nekem az a gyanús, hogy ez nem is elosztó, mert azok a másik menüpontban vannak a splitter alatt.
Szóval mi is ez az avgrener? És mi az a TAP? Gondolom az a jobb, ha minél kisebb a dB előtti szám, mert akkor kevesebb a veszteség, kisebb a csillapítás...
Most akarok nálam egy bejövő jelet 5 felé osztani (minden egymáshoz közel van), de nem tudom, hogy ilyen avgrener vagy splitter kell nekem.
Tudna valaki segíteni?
Előre is köszi!
-
cibuu
tag
És a digi tv nél is az van,hogyha több tv-n akarom nézni a házban akkor drágább a havidij?tehát digi tv nél sem lehet igy leosztani,mint a sima kábel tv-nél??
-
cibuu
tag
Sziasztok!
Egy nagyon fontos kérésem van kérem tényleg segítsetek!
el akarom érni azt hogy sport klubot adást tudjam fogni.de a kábelen nem jön most.
upc direkt nekem drága.
tehát vmi megoldás kéne,tudjátok valami okosság.bármi ami csalás(dekoder vagy bármi)csak lényeg hogy meg legyen oldva a sport klub. vagy valami parabolával lehet fogni?vagy valamit kell a parabolán(vagy a beltériján)modositani.szoval aki tudna segiteni bárhogy a tmában kérem írjon.ha nem mer ugy is jó ha privát üzenetben válaszol!!
köszi előre is -
BTO
őstag
válasz
bugmenot #117 üzenetére
gratulálok neked! mi nap volt 1 cikk az Origón vagy az indexen az ien tv-k ről.keresd meg mert má nem tom pontosan honnét küldtem el levélbe a kollegámnak az ifjoncnak hogy ne vegyen még iet. a felbontásukkal van a baj.a jel erősségről + épitettem má be erősitőt 70 dB felett kért jelet a jó képhez az LCD TV. a hagyományos 16:9-s tv-t vissza kellett csillapitani jel szempontjából.
neeem szabad még ien TV-t venni antenna képre!
a boltokba is a hozzávaló felbontásu DVD-ről hajtják + hogy mutatóba faxa kép legyen oszt otthon koppansz a TV vételnél.. -
bugmenot
csendes tag
Sziasztok! Nekem is lenne egy elég nagy problémám! Az lenne a gondom, hogy hétfőn vettem egy Samsung LCD TV-t egy vállalkozótól kb fél áron, hazahosztam és a TV adások olyanok, hogy ugrál a világítás. Először azt hittem a dinamikus kontaszt miatt, de elég zavaró volt, elmentem a mediamarktba megnézni hogy ott is ilyenek-e, de nem, ott teljesen jók. Hála istennek találkoztam ott egy ismerősömmel, aki a pont a TV-s részen van. Ő mondta, hogy valószínű a jelerőséggel van a gond, mert a samsung TV-knek nem jó a beépített jelerősítőjük. Azt tanácsolta hogy kipróbálás gyanánt kössem át egy vidón, be is hoztam a nappaliból és sokkal jobb, néha még bevillan de már egész jó! Szóval Szerintetek ha vennék egy jó jelerősítőt az megoldaná a problémám teljesen? Akkor jó lenne a kép? Ja és ha valaki ért ehhez, a dinamikus kontraszt miatt mennyire szabad ugrálni a háttérvilágításnak? Ha jó lenne a jelerősítő, merre találnék szerintetek olyat ami jó nekem, egyáltalán milyet vegyek? Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
BTO
őstag
a kábelt ugy kell megblankolni hogy a harisnya -árnyékolás- az az F csatlakozó külsejével érintkezzen.
a 3-s elosztók asszimetrikusak 3.5-7-7 dB-t csillapitanak.a 3.5-s ág az általában a bemenettel szembeni.arra akaszthatsz még 1 sima 2-s splittert,ami 5- 860Mhz ig megy .
való igaz a 900-2400Mhz-s osztó az SAT osztó,az nem jó CATV-re.Kb 70dBmikroV ér be a lakásokba általában a 4-s osztó az 8dB-t csillapit a jobb fajta.
van ameikre 7.4dB van irva,de a biztonság kedvéért én pl 8-l számolok.és van a kábelveszteség ami kb16-18 dB /100m
a tv bemenetére min illik 60dBmikroV jelet adni.
lehet számolgatni.
de erősitő az kell + csillapitó is mert ha tul sok lesz a tv-nek az erősitett jel akkor kb oan a képminőség mintha keves lenne ,tulvezérlődik a TV bemenete.
dobtam má ki tescos erősitőt a hálózatból ahol 50 csatorna van .az nem 50 csatornás átvitelre készült. -
And
veterán
Azt a 900-2400 MHz-es elosztót hanyagold, nem ilyen célra való (a frekvenciasávja miatt inkább LNB-hez passzol). Első körben azt mindenképp cseréld normál 5-900 MHz-es kivitelűre. A kábeltévések által szerelt 20dB-es leágazóhoz inkább ne nyúlj, hiszen a szomszéd jele is onnan megy tovább, ill. biztos nem véletlenül méretezték akkorának. A lakáson belüli külön 3-as és 2-es splitterek helyett jobb lenne egy normális 4-est használnod, ha megoldható a négy kábel egy helyre vezetése. Ha a jelszint elosztás után gyengének bizonyul (elvégre a 4-es osztó csillapítása áganként 9dB körüli), használhatsz egy normális erősítőt a jelosztó elé kötve, pl.: [link].
A zavaró csíkok egyébként inkább utalnak interferenciára, mint alacsony jelszintre. -
cibuu
tag
Hali!
szeretnék egy kis segitséget,mert nagyon nem értek ezekhez de apámmal megcsinálnám csak lécci segítsetek! (De az lenne a legjobb,ha valaki aki tud ilyenben segiteni megadja az msn jét)
szóval 4 tv -t használnánk és ehhez a 4 hez már oda van vezetve a kábel de a vétel nem a legszebb.Nem rossz! de nem 100% os!
(ez amúgy kábel tv)
szóval van a bejövő, osztó(tehát abból megy hozzánk,és tovább a szomszédba)arra az van írva hogy 5-860MHZ tap:20dbabból megy egyenesen egy 3 utasba amit mi raktunk fel és sztem noname.
(paraméterei: 5-900MHZ) abból az egyik megy az egyik lenti hálóba,másik meg az én szobámba.egy harmadik megy az anyámék szobájába ahol először belemegy egy 2es elosztóba(paraméterei: 900-2400mh)majd abbol az egyik marad az anyámék szobájában és belemegy a tv-be,a másik pedig elmegy egy nappaliba.ezzel a megoldással nagyon csunyán jön a kép pl duna tv borzalmasan,m1 meg nem is jön.(a bibi talán azzal az elosztoval lehet ami anyámék szobájában van és 900-2400mhz-s)
ha ezt kiiktatom tehát nem a splitterbe nyomom be azt ami anyámék szobájába megy hanem egyből a tv-be(ezáltal a nappaliba ugye logikus hogy nem megy semmi)akkor jobb a kép de igy is ,vagyis alapból is olyan hogy azért nem minden adó 100X os.( 1-2 adón vannak kisebb enyhén zavaró csíkok)annyit kérlek hogy segitsetek hogy melyik elosztot milyenre cseréljem le(tehát a 2eset és a hármasat),és azt is lecserélhetem (amit a kábelesek tettek fel és amiből megy tovább a szomszédba) ha igen tudtok arra is mondani egy jobbat??
-
BTO
őstag
jujujj!
erősitő biz a !
,de azt el kell osztani szimetrikusan nem lehet ugy hogy összevisznya rakosgatni az osztókat.számolgatni kell hogy minden TV közel 1forma jelet kapjon,az az különféle osztókat kell alkalmazni ha sorba is van kötve a kábelen az osztás , vagy egy 8-s osztót kell rakni az erősitő mögé és onan szétkábelezni minden TV-hez külön.-külön. -
khron
tag
Sziasztok!
Van egy nagy problémám. 3 szobába van nálunk bevezetve a net, viszont ezt okos módon szétbontottam, és a modem most nem kap jelet.
Van egy 2-es elosztó, meg 2db in out, meg valami TAP bemenetes jószág. Melyik mi célt szolgál, mert már próbáltam millióképpen, de nincs netem. Aztán vannak agákra kötve valami szűrők?
Kérlek segítsetek!Ja a lényeg UPC kábel, a tv jól jön, a modem és telefon semmi.
-
joey04
titán
Sziasztok!
Lenne egy elég nagy problémám.Bevezették nálunk a digitális tv-t( a szolgáltató a T-kábel)Még csak egy set top box van azt bevittük az egyik szobába.ott rendesen működik is a dolog(bár van pár apró probléma ezekről is mindjárt írok).A többi szobában ahogy kell jön továbbra is az analóg adás.Próbaképpen átvittük az én szobámba a boxot hogy ott is kipróbáljuk, de nálam nem működik.tudni kell hogy az én szobámban elég rossz a minősége az adásnak ezért is akarok én is váltani.a set top box "adása" gyönyörűen bejön tehát nem a TV-vel és nem a set top box kábelével ban a gond.átvittem a tvmet és a kábelemet is ami a falból kijövő kábelre csatlakozik a másik szobába ahol ment a dolog, és láss csodát tökéletesen működik.Nekem azt ajánlották vegyek egy erősítőt mert annyira gyenge a jel(tényleg borzalmas az adás)hogy ezért nem működik. és lehet is benne valami mert amikor aztán visszaszereltük az egész cuccot akkor azon a tv-n és kábelen ahol eddig tökéletesen ment a dolog ott is akadozott az adás néha itt is kiírta amít nálam egyfolytában hogy ellenőrizzem a csatlakozókat.aztán egy kis finomítgatás buherálás után beállt és jó lett.
Kérdésem hogy segít-e a problémán ha veszek egy ilyen erősítöt?A rendszer amúgy úgy néz ki hogy bejön az utcáról ugye a jel és 2 felé van osztva:az egyik szálon megy 2 szobába a jel a másikon meg bemegy egy másik elosztóba ami szétviszi 4 tvre a jelet.nálam kell a leghosszabb kábel ezért nálam a legrosszabb a jel is.szóval pontosan hova tegyem be az erősítőt és milyet vegyek? -
BTO
őstag
válasz
Nightquest #97 üzenetére
az erősitő tápjában valszinü kiszáradtak kissé az elkok,csere kb 2200mikroF/50V-s kondik kellenek bele.
-
pesztijoe
csendes tag
válasz
#96302336 #102 üzenetére
na joh de mégis mien erösitő kellene vagy ez mind1 csak erösitő legyen mármint gondolom nem a tescoban kelene keresgetnem egyáltalán hol lehet iet beszerezni mert én még nem is láttam iet müszaki boltokba aztán lehet h már elmentem mellete vagy 100x csak nem tudtam h az bocs h ien noob vagyok
-
-
pesztijoe
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest