- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Hővezető paszták
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Fokozott biztonságú Windows Defender tűzfal - Youtube
Csináltam egy új verziót.
-
Johnyy
tag
válasz
Tamarel #4498 üzenetére
Köszönöm a naplózási tippet.
Sikerült úgy néz ki, de majdnem feladtam mert még az ötödik próbálkozásnál is jöttek újabb IP címek, amik miatt nem sikerült.Tehát 2 szabályt hoztam létre:
1., Protokolltípus: TCP
Távoli port: 443
Helyi IP címhez hozzáadtam a gépem IP címét.
Távoli IP címhez pedig azokat, amiket blokkolt a próbálkozások során:
64.4.54.18
65.55.44.109
134.170.58.118
23.103.189.126
66.119.144.157
134.170.115.56
191.232.139.2
134.170.51.247
134.170.58.125
23.103.189.157
157.56.77.141
131.253.61.96
65.55.252.202
131.253.61.68
131.253.61.64
131.253.61.102
131.253.61.100
131.253.61.84
104.103.114.93
13.78.177.144
2.21.239.1252., Protokolltípus: TCP
Távoli port: 80
Helyi IP címhez hozzáadtam a gépem IP címét.
Távoli IP címhez pedig azokat, amiket blokkolt a próbálkozások során:
13.107.4.52
13.107.4.50
2.21.75.11
2.21.75.18 -
Tamarel
senior tag
Ha nyomsz egy kézi "frissítések ellenőrzésé"t akkor látni fogod a naplóban. Néhány nekifutás után biztos meglesz minden szükséges dns cím (és ez a hozzáállás később sokat fog segíteni).
Emlékeim szerint a nyilvánvalókon kívül a a live is kell:
- login.live.com
- talán windowsupdate.com
- talán windowsupdate.microsoft.com vagy update.microsoft.com3-4 szabállyal már megy.
-
Johnyy
tag
Sziasztok!
Ha úgy állítom be a Fokozott biztonságú Windows tűzfalat, hogy a kimenő kapcsolatokat tiltsa le, akkor nem tud a Windows Update, és a Defender sem frissítéseket keresni.
Windows 10 Pro 64 bites, Verzió: 1703, buildszám: 15063.674Milyen szabályt kellene létrehozni, hogy működjenek?
-
Tamarel
senior tag
válasz
#41133696 #4492 üzenetére
Sajnos az ilyen egyszerű tűzfal nem sokat ér.
A router-ben lévő NAT pont elég arra hogy kívülről ne kapj csatlakozási kísérletet.Ha már valami eléri az internetet (pl böngésző), akkor már olyan válaszba ágyazott támadások jönnek hogy csak na. Emiatt a normális védelem forgalmi-minta felismerésével kezdődik.
Az új generációs vírusirtókban van böngészőbe épülő modul, ami így tényleg minden forgalmat ellenőriz.
Emiatt az egyszerű tűzfal kb arra jó hogy pár alkalmazásnak ne adj internet-hozzáférést. -
törölt tag
-
törölt tag
-
kavboy
tag
Jó estét mindenkinek. Lehet hogy nem jó helyen érdeklődök, de nem igazán tudtam eldönteni hogy hol tegyem fel a kérdésem. Van egy Juniper SSG 5 harveres tűzfalam és szeretném feltenni rá a legújabb firmware-t, mert van legalább 5 éves ami rajta van és azóta rengeteg sérülékenységet javítottak már. A gond csak az, hogy sehol sem találok firmware-t hozzá. Úgy tűnik, hogy kell hozzá érvényes szolgáltatási szerződés, ami elég hülyén hangzik, hiszen pénzt kérni javításért elég pitiáner dolog. Van valakinek valami tapasztalata e téren? Előre is köszönöm.
-
törölt tag
-
Tamarel
senior tag
Android 7+ alapból nem fogadja el a saját aláírásos tanúsítványokat és az alkalmazások se AP level 24-től, így a https forgalom monitorozása fokozatosan ellehetetlenül.
Van erre valakinek működő megoldása vagy mostantól a végponti védelemre helyeződik át a hangsúly?
-
törölt tag
-
törölt tag
-
laskr99
addikt
Üdv!
Ajánlott Windows tűzfal helyett valami mást felrakni?(kezdőként)
-
törölt tag
Betekintés a Windows 10-ben található fokozott biztonságú Windows tűzfal világába - Youtube
Ezt még ha beböffentem úgy, hogy a kimenők is csak MS termékek, meg egyéb megbízható cuccok lehetnek pláne klassz lesz
-
ThePatriot
csendes tag
Üdv!
Avast mellé melyik ingyenes tűzfal passzol jobban?
Comodo vagy ZoneAlarm?
Köszönöm.
-
törölt tag
Sziasztok. Segítséget szeretnék. Bitdefender IS-t használok. Minden oké lenne rajta, még a torrent seed-hez is sikerült adott port nyitása, de random időpontokban és mondjuk hetente 1x valamiért a tűzfala újra-akvitálja magát. A Win saját tűzfala le van tiltva, hibát meg nem semmilyent, valami tipp jól jönne.
köszönöm -
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok!
Comodo-t használok biztonságos módban, de így minden bejövő kapcsolat tiltva van alapértelmezetten és mobilról nem tudom a foobar-t távirányítani.
Hogy érdemes engedélyezni, hogy normálisan működjön? Én simán hozzáadtam egy globál szabályt, hogy a telefonom mac kódjáról engedélyezett a bejövő forgalom a gépen. Van ennél jobb beállítás?
-
SP4C3
veterán
Üdvözlet!
Windows tűzfallal szopok 1 órája, hogyan tudnám beállítani ezt a rakás szerencsétlenséget, hogy kérdezzen? (ugyanúgy, mint a beérkező kapcsolatoknál)
Beállítottam, hogy a kimenő kapcsolatokat is szűrje, de ez a "+!% nem kérdez semmit, csak tilt, kézzel kellett a chrome-ot is hozzáadnom.
-
bambano
titán
válasz
Jim Tonic #4477 üzenetére
arp eredetileg arra szolgált, hogy ip címhez mac címet kapj. tehát ha tudtad a gépnek az ip címét, amivel kommunikálni akartál, de nem tudtad a mac címét, ÉS a routing tábla alapján közös broadcast domainben voltatok, akkor lehetett arp-vel ip címhez mac-et szerezni és helyileg kommunikálni.
a te pc-d a saját mac címét tudja, az ip címét nem, tehát erre arp-t nem lehet használni. Ha nagyon ilyen protokoll kellene, akkor rarp-ot lehetne, de az csak broadcast domainen belül lehet, ktv-n belül ha a fejállomás és a menedzsment cucc nem egy helyen van, akkor nem működik.
"Igen, de írtam is, klónozni nem akarok": de lehet, hogy jobban jársz, ha klónozol addig, amíg ki nem nyit az ügyfélszolgálatuk és nem tudsz kártyacserét kérni
mert addig is működni fog, amíg elintézed.
"az is érdekes, hogy amikor cseréltem a routerem 1,5 éve, akkor nem volt ilyen gondom": mi például két évvel ezelőtt még nem rögzítettük a telefonbeszélgetéseket. azután kijött a felügyeleti hatóság, csúnyán ráncolták a szemöldöküket, azóta rögzítjük
-
válasz
bambano #4476 üzenetére
ha a routered be tud menni, akkor vagy klónozod a routered mac-jét a tűzfaladra, vagy bejelented a pc-d mac-jét a szolgáltatónál vagy ebben a sorrendben
Igen, de írtam is, klónozni nem akarok, és az is érdekes, hogy amikor cseréltem a routerem 1,5 éve, akkor nem volt ilyen gondom. Ezért nem értem a szitut.mert a dhcp szerver nem tud róla, hogy a pc-s ethernet mac-edhez kellene tartozzon ip. Pontosan erről van szó. Én úgy tudtam, hogy a kábeleseknél ez ARP-vel megy, ezért is kapod vissza az IP-d a MAC alapján. De ennek Te vagy a guruja, szóval elhiszem.
De akkor azt mondd meg, pls, hogy a router cseréje miért volt egyszerű, most meg miért szívok.
-
bambano
titán
válasz
Jim Tonic #4475 üzenetére
rendes szolgáltatónál ez nem így működik.
rendes szolgáltatónál regisztrálnod kell a végberendezésed mac címét, mert törvényből levezethető kötelezettség.ha a routered be tud menni, akkor vagy klónozod a routered mac-jét a tűzfaladra, vagy bejelented a pc-d mac-jét a szolgáltatónál vagy ebben a sorrendben
az arp cache-nek ehhez semmi köze, nem azért nem kapsz ip-t, mert az arp cache-vel gond van, hanem azért, mert a dhcp szerver nem tud róla, hogy a pc-s ethernet mac-edhez kellene tartozzon ip.
azért sincs az arp cache-nek ehhez semmi köze, mert abban a szigorúan vett arp cache értelemben, ahogy eredetileg kitalálták, rendes szolgáltatónál NINCS arp cache, sem arp protokoll.
A betűs modem az valószínűleg arris lesz.
-
válasz
bambano #4474 üzenetére
A modem felé (Kábelszat2002 Kft., modem fejből nem megy, A betűvel kezdődik, asszem, és szerintem bridge) DHCP van, de mégsem tudok csatlakozni. Ha visszadugom a modemet a routeremre, annak sikerül.
Az ARP cache-t azért hoztam fel, mert az elvileg tárolja a MAC címet, és mivel itt ez megváltozik, nem jön össze a csatlakozás. Tehát a szolgáltatónak törölnie kellene, és az új MAC címemhez rendelni egy IP-t. -
bambano
titán
válasz
Jim Tonic #4473 üzenetére
szerintem a dhcp-nek meg az arp cache-nek nem sok köze van egymáshoz.
elvileg előfordulhat, hogy a modemes kapcsolatod menet közben elromlott. ezért az első, hogy ezt meg kell nézni, hogy jó-e. a modemen a saját doksia szerint kell világítani a ledeknek. a modem webszervere megmondja, hogy éppen mit lát a kábeltv-s hálózatból, ezt rendszerint a http://192.168.100.1-es címen éred el. a legtöbb modem, ha nem bír bemenni a hálózatra, akkor bekapcsolja a saját dhcp szerverét és ebből a 100-as privát tartományból osztogat címeket.
hogy a tűzfal jó-e vagy sem, legegyszerűbb úgy ellenőrizni, hogy kikapcsolod
a kábeltv-s modemek újabban két módon tudnak működni: routerként, akkor sikíts, vagy bridge-ként, az a jobb szerintem. privát magánvélemény, hogy csak az ostoba szolgáltatók rakják át routernek a modemet.
ha bridge-ként megy a modem, akkor a mögé kapcsolt eszköznek is dhcp-znie kell, azt a tűzfalon át kell engedni. a dhcp discover az broadcastként megy ki, a válasz és a viszontválasz már rendes helyen unicastként jön. persze láttunk már olyat, hogy nem, mert ha egy windows agyába belegyógyul az apipa, akkor csak broadcast-tal lehet beletolni a választ, de azt a szolgáltatók utálják és nem is támogatják.
rendes szolgáltatónál (jogszabályi kötelezettségek miatt) a mac-et regisztrálni kell.
hirtelen ennyi, szerintem érdemes benézned az adott szolgáltató szaktopicjába, meg érdemes megírnod, hogy pontosan milyen modem és melyik isp. -
Sziasztok!
Összeraktam egy linuxos tűzfalat. A gondom az, hogy nem bírom rávenni, hogy a kábelmodemmel felcsatlakozzon. DHCP van beállítva a külső hálózatra, de nem jön létre a csatlakozás. Ha jól sejtem, az ARP cache a gond. Gondolom, erre az a megoldás, ha szólok a szolgáltatónak, hogy ürítse, MAC klónozást hanyagolnám.
De! Kikapcsoltam egész éjszakára a modemet, szerintem ennek elégnek kellett volna lennie. Ezen kívül nem rég routert cseréltem, az nem jelentett gondot, pár perc múlva ment magától minden.
Kérdésem: lehet, hogy valamit rosszul csinálok? -
Mészike
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Windows 2008 R2 szerver, mint domain controller. Vettünk egy Zyxel Zywall USG 110-es eszközt, mint tűzfal. Megy minden rendesen. Csak egy dolog nem:
Amikor a Zywall osztja az ip címeket, és ő a dns szerver is, akkor nem lehet belépni a tartományba rakott gépekre.... Hogyha beállítom, hogy a Zywall adja az ip-t, de a dns a Win 2008 legyen, akkor megy minden rendesen. Hogy tudnám megoldani, hogy ne a Win 2008 legyen a dns szerver és menjen a belépés, hogyha a Zywall a dns szerver is? Beállítottam a Zywall-ba minden olyan dns címet, amit a Win 2008-ba is van. -
trafoka
tag
Sziasztok!
Van egy problémám, ami hót egyszerűnek tűnik de két napja szívok vele és nem tudom megoldani, remélem valaki tud segíteni! Van egy cisco small business RV320 routerem, amiben szeretném a pptp (1723) portot átirányítani a vpn szerverünkre. A forvardingot megcsináltam, kikapcsolt tűzfallal gyönyörűen működik. Viszont bekapcsolt tűzfallal nem megy, rengeteg fajta szabályt próbáltam de képtelen vagyok működésre bírni. A jelenlegi szabály (ami szerintem formailag jó):
Action: allow
Service: pptp (1723)
Log: log pockets matching this rule
Source Interface: wan1 (wan2 nincs konfigurálva)
Source IP: any
Destination IP: 192.168.1.10 (ez a vpn server)Tud esetleg valaki segíteni hogy mit rontok el? Nem egy olyan bonyolult dolog, de képtelen vagyok rájönni mi lehet a baj.
Előre is köszönöm!
-
eurolac
senior tag
Szia! Tegyél egy próbát a PC Tools FW-vel.
[softpedia]
Igaz, hogy már nem fejlesztik, de egyáltalán nem fogja a gépet, tud magyarul Win7 sp1-ig jó.
Mindenféleképpen jobb, mint az XP beépítettje.
Kétirányú tűzfal, van benne hips is. Azt le lehet tiltani, hogy ne kérdezzen sokat.
Anno sokat használtam. Abszolút nem terheli a gépet. Észrevehetetlen volt. Pár konfigon volt bug-ja, pl. néha megfagyott az egér. Újra kellett indítani a rendszert.
Több gépemen ill. ismerősöknél is azért mindenféle gond nélkül elment.
Ha ragaszkodsz az XP-hez szerintem egy próbát megér. -
sz.j
nagyúr
Az egyik régi gépemre most raktam újra az XP-t (!),mivel elég tré az xp tűzfala valami megbízható ingyenes és könnyen kezelhető (lehetőleg nem kérdező) tűzfalra lenne szükségem, mert olyan valaki fogja használni aki nem ért hozzá.
Tudnátok javasolni ilyent?
Előre is köszi az infókat.
-
Y72
aktív tag
Sziasztok,
Comodo tűzfallal kapcsolatban lenne egy problémám:
Kb azóta használom amióta létezik és eddig jó volt, most win7 újratelepítés után azonban azt vettem észre hogy minden programot átenged custom policy módban, legmagasabb érzékenységgel. A program szabálykészlet hogy kérdezzen minden esetben, minden portra.
Ehelyett semmit nem kérdez és a főmenüben mutatja is hogy épp mely programok használják a netet: kb az összes.A globáils szabályoknál benne van hogy minden mehet, de a help szerint ezek a szabályok alacsonyabb rendűek a program szabályoknál:
most akkor hogy is van ez?
-
fabias82
tag
Sziasztok!
Egy zyxel zywall 70 tűzfalunk megállt ,és helyébe most kaptunk egy zyxel zywall 5 kölcsönbe ameddig az újat nem vesszük meg. Van egy tartományunk és a dhcp kiszolgáló szerverünk.Egy másik szerveren pedig a no-ip dolgozik eddig azon keresztül betudtunk lépni távolról.A port forwarding elvolt mentve kinyomtatva azokat beírtuk ebbe a tűzfalba is mint a régin volt és nem akar beengedni távolról sehova van több eszköz amire rátudtunk jelentkezni de most nem..A réginek ki van mentve a beállításai de ugye így abból kinyerni nem tudunk már semmit. Esetleg kérhetek segítséget tőletek,mit nézzek meg mi lehet a gondunk, hálózati dolgokban annyira nem vagyok jártas...
-
kispx
addikt
válasz
V.Stryker #4464 üzenetére
Letudnád tesztelni azt az esetet, amikor működik az sql szerver, hogy tényleg azokat a portokat használja?
-
V.Stryker
nagyúr
Tudnátok segíteni windows 7 tűzfal beállításával kapcsolatban? Valamiért az Istennek se jó.
Szóval a feladat az, hogy van egy ilyen gép, azon fut egy ms sql 2008, a többi gép felé kiszolgálja az adatbázist hálózaton egy akármilyen szoftvernek.
Annyit tudok, hogy a 1433 és 1434-es portokat kéne átengedni. Elvileg megcsináltam, de az egész csak akkor működik, ha a kilövöm a tűzfalat. -
Fandango
veterán
-
#4461, detto
Windows 10 alá keresek egy könnyű de biztonságos megoldást. Sajna az OFP nem kompatibilis vele, ezenkívül használhatom az Avira PRO-m tűzfalát - ami nem több egy GUI-nál a win-tűzfalhoz.
Esetleg van valakinek összehasonlítási alapja az efféle win-tűzfal konfigurátorokkal? Ajánlották még a Windows 10 Firewall Control-t de nem tudom, hogy ez bármivel többet tudna, mint az Avira beépített megoldása.
-
savior
őstag
Windows 10-re van valami jó tűzfal?
-
mouzrr
őstag
Üdv! Mitől lehet az, hogy torrentezésnél a letöltési sebességem csak akkor megy fel stabilan maximumra, ha van a gépen tűzfal telepítve? Például a Comodo Firewall. Szeretném megúszni tűzfal nélkül (A windows tűzfal persze van kapcsolva) úgy hogy stabilan tudok letölteni. Nincsenek portok tiltva, wifi-n keresztül tökéletes az internet, eléri a maximum letöltési sebességet (6 mb/s) más eszköz. Ötletek?
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok!
Windows tűzfalat használok TinyWall-l karöltve Windows 8.1 64 bit alatt.
A legutolsó e-mail, contact, naptár app frissítés óta az e-mail, contact és naptár nem jut nethez, hiába van engedélyezve:
Amikor megjelent a win 8 anno akkor egyszer már kukáztam ezért a windows tűzfalat, akkor ugyanez volt a gond, de aztán a 8.1 után visszatértem rá és működött.
Most megint látszólag csak úgy blokkolja azt a forgalmat, amit én engedélyeztem neki...Mi lehet a hiba?
-
evilskati
aktív tag
Sziasztok,
pfSense tűzfallal lenne egy gondom. ICMP kéréseket szeretnék NAT-olni a belső hálózatra, azonban a NAT szabály létrehozásánál nem lehet beállítani IP tartományt, csak egy adott host ip címét.
Találkozott már valaki ilyesmivel?
-
ueshiba
csendes tag
válasz
maxklausen #4454 üzenetére
Köszi!
Közben azon gondolkodtam, hogy egyszerűen a következő történik.
Kinyitom a tűzfalat mondjuk egy segédprogramnak. Pl. HDD sentinel...
Minden program csukva, kivétel pár tálcán látható kütyü megy. Lesem a csomagokat, és látom, hogy valami periodikusan dumál egy adott IP-vel (no hostname in DNS).
Letiltom a remote IP-t mindkét irányban, alkalmazástól függetlenül az adott porttartományban. De mivel a gyanús IP egy már engedélyezett programmal függ össze, pl HDD sentinel, a tűzfal automatikusan alul prioritálja az én extra, alkalmazásfüggetlen tiltásomat, majd törli is...
Azért lenne ez furcsa, mert én a tiltásnak adnék nagyobb prioritást bármilyen szabályok is legyenek érvényesek....Köszi a tinywall tippet. Tetszik!
üdv
-
ueshiba
csendes tag
Hello!
Kezd nagyon fárasztani a dolog...
Valaki segítsen, pls.
Eset, Comodo, optopus egyszerűen nem tiltotta az egyéni , alkalmazásfüggetlen szabályaimat. Erről a wireshark segíségével bizonyosodtam meg. Wireshark kifele a tűzfal után, befele a tüzfal előtt monitoroz. A tiltott IP kiment, és még válasz is jött, szóval feladtam. A válasz lehet, hogy meg lett fogva, de kifele kiment, azért jött a válasz.
Mondom, a windows 7 tűzfala biztos jó lesz, de egyetlen hátránya, hogy nincs interaktív mód. Ez miatt vettem 2E forintért egy licenszet egy programhoz. Ez megvan, ok. Egyedi szabályokat meg majd én kreálgatok maganak.
Erre mi történik? Az egyéni szabályaimat a windows felülbírálja, és törli. Az eseménynaplóban a következő üzenet köszön vissza:"Unauthorized rule was detected and automatically removed."
Admin/egyetlen user vagyok a laptopomon.Akkor most ki dönti el, ki-és mit tilthat? A felhasználó, vagy valami más, valaki más? Ez így akkor mitől tűzfal? Miért bírálnak felül?
Már 3 nap elment a vacakolással. 3 féle program, licensz, stb....
(Kiváncsi lennék, linuxban történhet-e ilyesmi)kösz!
-
csubuka
addikt
Ez lehet noob lesz. Windows 7 tűzfalban "Block"-ra val állítva a ki és bejövő összes kapcsolathoz való hozzáállás. Minden rule le van tiltva, ki és bejövők egyaránt. Hozzáadtam egy Firefox rule-t és nem igazán működik jól. Mik a minimálisan engedélyezendő rule-ok, hogy a böngésző menjen minimum...
Köszönöm
-
Jenne
őstag
válasz
Atlantisz48 #4447 üzenetére
Szia!
Én egy alap user vagyok, de egy ötletem van. Nem lehet hogy a win tűzfala be van kapcsolva és ez miatt nem lesz aktív az AVG tűzfala?
Persze csak ha AVG IS-t használsz. -
|AP|
veterán
a WIN7 tűzfalát használom, Tinywall-al finomhangolva. Azonban van egy kis problémám.
A Tinywall normál módban fut, tehát mindent blokkol, kivéve a külön engedéllyel rendelkező programokat.
Ennek ellenére van egy program, amit sehogy nem tudok tiltani a hálózatról.
Nincs a kivételek között, sőt direkt hozzáadtam, "mindig blokkol minden forgalmat" szabállyal. Ennek ellenére a beállítás után pár percig látom a folyamatok között, hogy blokkolva van, utána viszont eltűnik a blokkolt folyamatok közül és az aktív folyamatoknál jelenik meg, "established" állapottal.Hogy tudnám elérni, hogy a tiltás érvényben is maradjon?
-
Atlantisz48
őstag
Sziasztok!
Az AVG legújabb verziója van fent a gépemen, és nem engedi bekapcsolni a Tűzfalat, és nem tudom miért. Hiába megyek rá, hogy javítás, mindent hiába, mert utána nem történik semmi. Nincsen ötletetek miért van ezt a jelenség?
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv
Zoli -
stigma
addikt
Sziasztok.
Windows 8.1-re Baidu 2015-ös vírusirtó mellé milyen tűzfalat ajánltok?
Adatlapomon lévő i5-ös Sandy Bridge + 8GB memória lenne, mint olvastam ajánltok pár fajtát, de valaki esetleg ehhez a vírusirtóhoz ki mit ajánl?Segítséget előre is köszönöm!
-
mirci18
addikt
Szevasztok
Jelenleg Windows 7-em van.
Az érdekelne hogy van e jobb megoldás egy Windows 7-es tűzfal és AVG vírusirtó kombónál egy alap felhasználónak?
Vagy ezek is elegek?
Választ előre is köszi. -
nickrivers
csendes tag
Hali mindenkinek!
Infrastruktúra: Cisco router - ez a T-Com-os rendszer fődarabja, mivel kevés az UTP csatlakozó rajta, rá van kötve egy TP-Link router és erre vannak kötve a számítógépek.
Az egyik gépen szeretnék egy xampp szervert futtatni, ezért mindkét routeren és az érintett pc-n (xp gyári tűzfal)is kiengedtem többek közt a 80-as portot és a PortForwardTester mégis azt jelzi, hogy a port zárva van.
Van valakinek valami ötlete, hogy mitévő legyek?
Előre is köszi!
Üdv:
nickrivers -
GGenius
tag
Sziasztok!
Ez jó vírusírtó:AVG Internet Security 2012 Vagy töltsek le egy külön Tűzfalat? -
blattida
nagyúr
Szia!
Az említettek nem csak tűzfalak, hanem komplett védelmi csomagok, illetve a bd és a kaspersky nem csinál önálló tűzfalat, így azokból nem is választhatsz csak tűzfalat.
Ha csak sima tűzfalat szeretnél, akkor válaszd a privatefirewall-t vagy a tinywall-t vagy a windows firewall controllt.
Ha hips-re is szükséged van (amit a kérdésed alapján kétlek), akkor választhatod az általad is említett első két megoldás közül valamelyiket, hogy melyik legyen, azt neked kell eldöntened.
-
Fandango
veterán
válasz
Gubek-Einste #4438 üzenetére
Ugyan ezt tudom elmondani a Comodo Internet Security-ről, amit évek óta használok.
-
-
huan
őstag
Sziasztok!
Tudom ahány ház annyi....,de mégis tanácsot kérnék milyen tűzfalat használjak?
- Comodo Internet Security
- Agnitum Outpost Security
- Bitdefender
- Kaspersky
- esetleg más ajánlott,külömböző antivírus+firewall párosítás?Azt nem akarom,hogy fogja agyon a gépet és másodpercenként ablakok jöjjenek. A helyi lan-megosztás,p2p és böngészés menjen akadásmentesen.(hardver:i5,8Gb ram,SSD,win764bit[8.1 64bit])
-
Sanyi.mTs
addikt
-
cheatergs
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #4433 üzenetére
Comodo lefogja a notit, a mostani Privatewall mindenért nyaggat, ZA meg csendes és alig fogja a gépet.
Így már jó, kösz! -
cheatergs
senior tag
Hali!
Zonealarm nem ismeri fel az SP3-at, hiába van fönn, ezért nem települ fel.
Ötlet? -
törölt tag
Sziasztok. Megtudna valaki mondani,hogy,hogy kell ,vagy hol kell, olyat bekapcsolni,hogy legyen portszkennelés az ESS 7-ben? És az mit csinal,olyankor,ha az bevan kapcsolva, vagy mire jó az,ha jó valamire egyátalán? És még azlenne a kérdésem,hogy hogy kell virusirtóba progit, blokkolni,hogy ne komunikáljon neten keresztül?pl. frissítési szerverével? A valaszokat előre is köszönöm.
-
-Apuci-
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van egy etikus hacker barátom és Ő a COMODO-t ajánlotta!
Azt mondta, hogy kicsit fogja a gépet de minden igényt kielégít és még ingyenes is! -
olivera88
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #4426 üzenetére
Az ingyenesben. Tűzfal szabályt, egy programot akarok tiltani. Hogy megnézem tudja e blokkolni, vagy ez se tudja mint a CFW. Mert akkor a Windowsal van gond.
-
-
olivera88
veterán
A Zonealarmban lehet szabályt létrehozni a beállításokon belül? Nem találom.
-
Jb001
tag
-
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Az Avast Premier mellé keresek tűzfal programot.
Mit ajánlatok?
Win 8.1 alatt futna x64 bit -
FZsolt15
aktív tag
-
flash-
veterán
nekem olyan kérdésem lenne hogy még mindig a comodo a legajánlottabb tűzfal?
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Windows Firewall Controlt használok egy ideje, most gondoltam arra, hogy meg is veszem. Viszont most látom, hogy elég komolyan eszi a memóriát:Nálam van a hiba, vagy ez általános probléma? Nem értem, hogy ha csak végülis a Windows beépített túzfalát kezeli, akkor hogy a fenébe kell neki majd' 550Mb memória?
-
-
Sziasztok,
Egy olyan tűzfal progit keresek amely adott esetben kijelzi ( felugró ablak a tálcáról vagy hasonló ) az esetleges próbálkozást .
Egyenlőre csak kíváncsiságból, hogy mennyire is aktív az internet mostanában .
Köszi előre is.
-
X Factor
addikt
Sziasztok,
Remélem a megfelelő topikba írok.
Véleményetekre lenne szükségem miszerint adott egy kb 50 gépből álló hálozat, ennek a fele rendelkezik internet eléréssel, másik fele pedig helyi hálozaton van csupán. A vírusírtást NOD látja el, a lanos gépeken ez a szerverről ragyogóan kezelhető, a netesek meg amúgyis frissítgetik magukat. Hosszútávon tervbe van véve majd egy hardveres tűzfal, viszont addigis ideiglensen milyen tűzfalat, vagy megoldást ajánlanátok, ami megfelelő védelmet nyújtana a külső behatolások ellen?
Köszönettel,
X Factor -
törölt tag
Sziasztok az utorrentem azt írja ki
-Nem lehet kapcsolódni
A tűzfal/router korlátozza a hálózati forgalmat.Nyitnod kell
egy portot, hogy mások kapcsolódni tudjanak hozzád.Nincs tűzfalam.
A modem digi zte zxa f625a optikai kábel megy bele.
A modem-ba nem tudok belenézni van e tűfal. -
moma
őstag
ha van a routerben tűzfal mennyire hagyható el a szoftveres? win xp. esetleg az ottani tűzfal elég?
egy régi gépről van szó, internetezni fog rajta hozzá nemértő valaki. és nem szeretném semmi olyannal terhelni a gépet ami nem feltételen kell. (vírusírtó úgy tűnik nem fog futni rajta alapból. néha majd futtatok rajta neki egy keresést és annyi :/)ha kell a tűzfal melyik olyat ajánlanátok, ami ingyenes, nem sok erőforrást eszik és nem is kérdezget?
köszi
-
erikke17
őstag
Üdv, valami pofon egyszerű és ingyenes tűzfalra lenne szükségem szüleim gépére.
Volt rajta egy Sygate Personal Firewall Pro már jópár éve az üzemelt, de múlt napokban olyan hibaüzenet dob, hogy telepítsem újra mert hiányoznak fájlok.. Hogy hogyan és hová tűntek el fingom sincs.. Az a baj telepítőt meg nem találtam rá Sygate-ra igy kénytelen vagyok valami mást feldobni.
OP rendszer Win XP 32bit.
Előre is köszi -
Pá
addikt
Sziasztok!
Egy egyszerű, de nagyszerű tűzfal progit keresek, kérlek ajánljatok valamit.
Eddig Comodo-t használtam, de az utóbbi időben elkezdett furán viselkedni, így kicsit kiábrándultam belőle.Fontos, hogy ingyenes legyen és nem ilyen bloatware vacakot keresek, nincs szükségem semmi különösebb extra szolgáltatásra, csak egy egyszerű, de jól személyreszabható és megbízható tűzfalprogi, minimál erőforrásigénnyel. (ha van tarsolyban, esetleg ajánlhattok mellé kompatibilis vírusírtót is, szintén ingyenesfélét)
-
kispx
addikt
Sziasztok,
van különbség e kettő között?1) a windows firewallban bepipálom a Block all incoming connections, incuding those in the list of allowed programs.
2) CIS-ben a láthatatlan portoknál a a bejövő kapcsolatok megtagadását választom ki.
Lényegében egy kollégiumban (is) működő notebookról lenne szó. (ami miatt érdekelne, hogy hogy a koleszban mindenféle vér-/warezpistikék gépe ne érhesse el a gépet.)
-
törölt tag
Tegyél föl neki egy 1 éves AVG 2014 Internet Security promot az elég felhasználó barát nézd meg hátha bejön.
-
Lacpac
őstag
válasz
#20584850 #4403 üzenetére
Nem nekem lesz.
Már a gép sem az adatlapomon szereplő.
Van nálam egy gép javításon, arra kell. Én használtam CIS-t, de nem szeresse a gépem. Eltelik 2-3 hónap, aztán elkezd hülyén viselkedni, reinstall sem segít rajta. (F-secure IS van nekem) A leendő felhasználó miatt vannak a kitételek.
Nullához közeli gépismeret, annál is kevesebb angoltudás. sőt, szerintem az erős hips sem tenne jót a kérdezősködés miatt.
Mivel évek óta nem használok XP-t (és ilyen gyengébb gépet) ezért tanácstalan vagyok.
Nem tudom mire elég a ram, és a proci, és mi a jó a os-nek. -
Lacpac
őstag
Sziasztok,
Win XP X86-ra keresek tűzfalat. (én ezer éve nem használom az xp-t, fogalmam sincs, mivel érdemes próbálkozni)
A vírusirtó:
Panda cloud (esetleg mi lehet még?)
Tudjon magyarul, és ha lehet ne kérdezzen sokat.
A gép:
Athlon64 3500+
2*512 ram
Új hozzászólás Aktív témák
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Küszöbön a One UI 8 béta program
- Óvodások homokozója
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- Gran Turismo
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest