Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bambano

titán

válasz Jim Tonic #4473 üzenetére

szerintem a dhcp-nek meg az arp cache-nek nem sok köze van egymáshoz.

elvileg előfordulhat, hogy a modemes kapcsolatod menet közben elromlott. ezért az első, hogy ezt meg kell nézni, hogy jó-e. a modemen a saját doksia szerint kell világítani a ledeknek. a modem webszervere megmondja, hogy éppen mit lát a kábeltv-s hálózatból, ezt rendszerint a http://192.168.100.1-es címen éred el. a legtöbb modem, ha nem bír bemenni a hálózatra, akkor bekapcsolja a saját dhcp szerverét és ebből a 100-as privát tartományból osztogat címeket.

hogy a tűzfal jó-e vagy sem, legegyszerűbb úgy ellenőrizni, hogy kikapcsolod :)

a kábeltv-s modemek újabban két módon tudnak működni: routerként, akkor sikíts, vagy bridge-ként, az a jobb szerintem. privát magánvélemény, hogy csak az ostoba szolgáltatók rakják át routernek a modemet.

ha bridge-ként megy a modem, akkor a mögé kapcsolt eszköznek is dhcp-znie kell, azt a tűzfalon át kell engedni. a dhcp discover az broadcastként megy ki, a válasz és a viszontválasz már rendes helyen unicastként jön. persze láttunk már olyat, hogy nem, mert ha egy windows agyába belegyógyul az apipa, akkor csak broadcast-tal lehet beletolni a választ, de azt a szolgáltatók utálják és nem is támogatják.

rendes szolgáltatónál (jogszabályi kötelezettségek miatt) a mac-et regisztrálni kell.
    hirtelen ennyi, szerintem érdemes benézned az adott szolgáltató szaktopicjába, meg érdemes megírnod, hogy pontosan milyen modem és melyik isp.

Új hozzászólás Aktív témák