Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomdriver
őstag
válasz
RetepNyaraB #41714 üzenetére
-
Tomdriver
őstag
válasz
RetepNyaraB #41714 üzenetére
Igen, Igp egyenlőre be van kapcsolva - le tudom azt tiltani valahol ha kell?
Veszek vissza a feszekből, aztán játék alatt tesztelem és megnézzük mit mutat Gpu-Z. Persze nem akarom szétcseszni a procit, annyit nem ér az egész.
Balathruin - Köszi!
-
Tomdriver
őstag
válasz
RetepNyaraB #41711 üzenetére
Nos, letöröltem azt a szoftvert, tényleg nem az igazi.
Biosról csináltam képeket, így néz ki, ha engedélyezem a turbo30 módot. Ilyenkor ad előre beállított értékeket, melyek közül a szorzót állítottam vissza csak 45-re, alapból 47 volt. LLC-t 3-ra tettem, Auto-n volt.
A 3dMark11 szépen lefutott, phisycs tesztnél sem lépett ki, szoftveresen ezen az órajelen ez eddig nem sikerült!
A PLL és a VTT értékek gyáriak, sőt, ezekhez a Turbó 30 mód sem nyúlt! Ez alatt a mód alatt van lehetőség még finomítani manuálisan - szerinted? -
Tomdriver
őstag
Úgy tűnik magasabb szintű i3/i5/i7 topicban nem fogok választ kapni erre, így áthozom a kérdésem ide, mert azért mégiscsak kezdő vagyok ezen a téren és valójában azt sem tudom pontosan, feszemeléshez mit és hol kéne állítanom pontosan.
Tehát van egy Asrock Ext.6, i73770k, KingstonHyperx (1600) konfig - a többit idézem:"Sziasztok, próbálom belőni a procimat, nem akarnék többet csak stabilan menjen 4.5 GHz-n, de eddig csak 4.4-re sikerült ezekkel a beállításokkal:
4.5 GHz-t így próbáltam (ezt a beállítást innen a fórumról lestem el
), de kidob az asztalra. Emeltem a fesz offsetet egészen +0.080-ig (tovább nem mertem), de akkor is.
Szerintetek ennyit tud a 3770K-m, vagy még próbálkozzak valami mással? Fesszel meddig mehetek el? Elvileg a ASRock progija felül kéne írja a BIOS beállításait, tehát ott hagytam mindent alapon."
Tehát elég lehet az offset feszültség érték változtatása, + szozó emelés, + feszültség a RAM-nak amit még elbír (1,5 V-t egyébként alapból)? Más értékekhez nem is nyúltam - fent említett fórumon ezzel a beállítással ment 4,5 GHz-en a 3770K,
Valójában ebben a programban azt sem látom, mennyi így az össz. vCore fesz, ha az offseten változtatok.Kérem segítségeteket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Formula-1
- 3D nyomtatás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Crypto Trade
- Építő/felújító topik
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest