- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPad topik
- SSD kibeszélő
- Epson nyomtatók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Balathruin
veterán
válasz
Tomdriver #41715 üzenetére
Még ajánlom a HWMonitort, az kiír mindenféle infót, minimumot is, maxot is, na meg a jelenlegit. Azóta visszavettem a procit, nem akarom 90°C felett izzasztani. Majd megpróbálok valami hűtést szerezni, mert nem akarom rondán (sufnitiningosan) hagyni a gépet, meg akkor mehet rendesen, nem kell féli attól, hogy elszáll, vagy valami.
-
-
Balathruin
veterán
válasz
Tomdriver #41712 üzenetére
Nálam majdnem ugyan ilyen a bios. Én az előre megadott értékekre építettem, így értem el a 1,475V 5GHz CPU + 1086MHz APU-t. Mindenféle turbó módot, túlmelegedésre visszagyengítést levettem, lett is eredménye, fél óra (FarCry3) után 90°C-t is elérte. Próbáld te is az előre állított alapján csinálni, jól kihúzod, majd ha lehet, vegyél vissza az áramból, hogy ne kapjon feleslegbe túl sokat.
-
válasz
Tomdriver #41709 üzenetére
szia, ugyan az ivy-khoz mar nem ertek, de itt biztosan nem a vcore a hibas. Az Axtut deaktivald teljesen (le is törölheted akar), mert mindig bekavar az energiamenedzsmentbe es tuningolni sem lehet belöle rendesen, mivel fontos ertekek nem alltihatok benne. Mindenkepp kapcsold ki.
A PLL 1,832 gyarilag ilyen magas, vagy hasra ütöttel? Utobbi esetben biztos, hogy sok. Föleg, mert akkor viszont a VTT nagyon alacsony
A Ram feszt sem kelll emelni, ha alapsebessegen fut (söt).
Hogy nez ki az advanced menü? C state-ek? Csak a C1 legyen aktiv.
TDP-t ki lehet tolni akar maxra, ugysem fög többet enni, mint amennyi kell neki epp.
LLC nagyon fontos lehet, en habozas nelkül 1-re tennem (legerösebb vezerles). Na ezt pl. nem latja az Axtu.
Offset power saving mode off.
Internal PLL lehet enabled ilyen tuningnal mar (ha a disabled sehogy se megy).A pontos offset ertekre nem tudok mit mondani; tuningot ugy lezd az ember, hogy kiteszteli alapsebessegen a legoptimalisabb beallitast es onnan maszik felfele. Altalanossagban nem valoszinü, hogy pozitiv offset kellene barmilyen esszerü 24/7 tuninghoz.
Ha kepet mellekelsz, az terhelt allapotban legyen, lassuk a feszültseget (vagy legalabb ird le mennyi a max terhelt fesz)!
Tesztelni Linx 15 kör sok rammal (1-1,5 gig maradjon szabadon a winnek) + jatek, lehetöleg valtozatos cpu terhelesü multi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest