- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ityam
őstag
válasz
Aprósólyom #47253 üzenetére
Azt nézem hogy így XTUs benchmark alatt is 55W ig megy fel a TDP és akkor már 80 fokig felmegy a hőfok.
A Cache frekveny elég alacsony, de próbáltam 40X re felrakni és 5 másodperc után megfagytam, szóval nem erőltetem szerintem. Ebben több a cache mint az asztali 11. generációban ügyebár. Meg ES proci és lehet ezért kényes erre.Így amúgy most nem nagyon találkoztam stutterral, Ekörül hagyom szerintem.
-
ityam
őstag
válasz
Aprósólyom #47251 üzenetére
Köszönöm a javaslatokat. Játék közben néztem hogy mekkora terhelése van a procinak. Hát igazán nem mondhatnám hogy izzad:
65W-on hagytam a max turbo short és longot is, de közelében sincs ezen a 4.1-4.2 Ghz környékén.
Proci cache el nem szokás játszogatni? -
ityam
őstag
válasz
Aprósólyom #47249 üzenetére
Crossoutozok jellemzően.
Az integrált hang az emlékeim szerint rossz eléggé, de már nem nagyon emléxek, mert az 1X PCI-E-be beleraktam egy 16X risert és abba egy 4X PCI-E Sound Blaster Z-t. Ezzel a megoldással jó teljesen. -
ityam
őstag
Lévén hogy egy 3440x1440 es monitoron játszok így következő gépupgradének egy videokártyacsere lesz terítéken az rx 6600ról. ezért szeretném kimaxolni az alaplap+proci kombót amennyire lehet. alaplap+proci+ramcsere annyiba kerülne mint a vga, de vga csere hasznosabb lenne nekem szerintem majd ha rászánom a pénzt.
Annyira talán nem tragikus a konfig hogy ne a vga legyen a következő ideális csere. Csak jó lenne belőni optimálisra az alaplap+procit(esetleg ramot, bár attól nem várok csodát) -
ityam
őstag
válasz
Aprósólyom #47244 üzenetére
Óraszintileg 95 százalékban internetezek és youtubozolok. Erre jó volt a 4. generációs i7 em is persze. naponta 1 órát játszok azért kb. Ez ami megröccenhet és érzek megröccenést néha. Rx 6600al játszogatok, nem AAA játékot. A pár beröccenés ami van az nem tragikus, de ha lehet javítani ezzel a procival a megfelelő beállításokkal akkor nem tiltakozok ellene.
A linkelt videót láttam. Emiatt sem akarnám a vrmet túlterhelni, de gondolom lehet többet kihozni belőle. -
ityam
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy igen nehéz témában tuningjavaslatot kérni:
Van egy ilyen csodalapom
Nem hasonlít desktopra. sőt az ilyen laptop proci is ritkaság(I7-11600H)
Mi ennek az ideális tuningja?
Ezt csak úgy kibicként beállítottam és működik. a grafikon egy benchmarkot mutat bal alul:Azt sejtem hogy vrm et nem kellene túlterhelni, mert állítólag gagyi az alaplap. A hűtőm egy Alpenföhn Black Ridge, ami alaplap fele fúj egy 12CM es ventivel fölülről plusz borda alatt van egy 8cm es venti is.
Lévén hogy ez a proci nem az asztali 11. generációs procik csíkszélességén készült, így elég nehezen jövök rá, hogy mit lenne érdemes állítgatnom rajta az optimális működéshez.
XTU legtöbb beállításáról foggalmam nincs és nem tudom érdemes/szabad e hozzájuk nyúlni.
Ötleteket szívesen várok hogy mit állítsak optimális tuningnak ezen érdekes szerzeménynél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest