Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Acer Predator 21 X: szürreális
- OLED monitor topic
- Hálózati kábelek és szerelésük
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
Intel gyártástechnológiának az ideális teljesítmény/fogyasztás aránya 4-4.6GHz közé/körülre szokott esni már jó pár generáció óta, amennyire én látom.
De hát kérdés mi a célod. Illetve hogy mire használod. Mert annak függgvényében inkább magasabb freki felé lehet érdemesebb elmenni. Vagy megelégedhetsz 4-4.4GHz tartománnyal.
Ami biztos, hogy a gyári trutyit a paszta és a hővezető réz lap között érdemes lehet kicserélni valami minőségire.
Turbo Power MAX.-t érdemes emelni, mert láthatólag a 65watt erős limitáló tényező, de ennél lapnál szerintem 75-80Wattnál nem nagyon adj többet.Amúgy anno gondolkoztam én is ilyenen, de nagyon béna kombináció. Jobb összetenni egy használt lapot és procit. Nem tudom néztél-e teszteket. Ez a youtube csatorna egész korrekt: https://www.youtube.com/watch?v=K0Fh-VTAf3U
Sőt ahogy újra nézem a tesztet, valószínű a power limit tud lagokat okozni játékokban. Emiatt lehet inkább alacsonyabb órajelet céloznék meg (pl. 4GHz), undervolttal (voltage offset a magoknál). Az undervolt viszont időigényes és neked kell tesztelgetni a stabilitást.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3271, 100% Akkumulátor
- iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3430, 91% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- RTX 5080-as GAMER laptopok + dokkolók + licencek
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő