- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házimozi haladó szinten
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
A prime nem hibázik sem blend sem fft tesztben 1-2 óra alatt sem, az Othos viszont igen. Sokan azt mondják hogy 45-ös cpu-hoz nem a legjobb az orthos, de szerintem ha az hibázik akkor mégsem lehet teljesen stabil a gép, hiába fut a prime hibátlanul. Ráadásul a prime alatt csak 49 fokos a procim, az orthos alatt 51. Akkor lehet hogy jobban megizzasztja az orthos? Melyiknek higgyek?
-
mexel
veterán
Megnéztem, az MCH Az az NB. Annak adtam +0,1V-ot. Ezt érdemes emelni ha 333-as fsb-n hajtom a procit? Lehet hogyezért fogy el a memóm 266-on ha normálon hagyom az értékét?
-
mexel
veterán
Köszi a válaszokat, közben próbálkoztam még a ramjaim húzásával. Az az érdekes, ha a dos-os bootlemezről induló memtest -et használom akkor nem hibáznak a ramok 1066-on. Azt viszont észrevettem, ha az mch-nak 1,2V-ot adok akkor jobb a dolog. Az ICH az normálon van. Ezek milyen összefüggésben vannak a ram stabilitásra? (pár oldallal előbb mintha lett volna valami erről, de mindig keverem a kettőt, hogy melyik micsoda.
1066-on mik azok az időzítések amiket érdemes beállítani? Most 5-6-6-16-on vannak, és a memónak muszáj auto-t adnom feszre, mert különben nem megy ha manuálisan állítom be. ( így az everest szerint 2.0V-ot kap) -
-
mexel
veterán
válasz
darál0w #20809 üzenetére
Azzal nem vagyok kisegítve, mert 800-on az enyém is hibátlan, függetlenül attól hogy a proci milyen fsb-vel ketyeg, és hogy osztom vissza a ramot, csak 800-on legyen. 1066-ost kell kipróbálnom, hogy megy-e 1066-on. Talán egy mch fesz emelés nálam is segíthet? Majd pénteken megnézem, addig nem leszek a ennek gépnek a közelében.
-
mexel
veterán
válasz
darál0w #20805 üzenetére
Megpróbálom valahogy kideríteni, de az a baj p43 topik nincsen. Az eddigi összes giga lapban ami itt volt, mindben jól ment. Egyszerűen hihetetlennek tartom, hogy ebben a lapban még azon az órajelen sem megy, amin alapból kellene. A biosban pedig még OC1333 ram beállítást is találtam, de semmi beállításra nem reagál. A procit már teljesen visszavettem 2500 környékére, fsb-t is 266-ra, hogy tudjam tesztelni 266-on a ramot, de nem stabil. Egyszerűen nem akarom elhinni, ha a lap nem kezeli rendesen, már vágom is kifelé a lapot. A ram marad inkább, eddig a ram jobban bizonyított
Csak az abaj, hogy lehet hogy csak valami apróságot kellene állítanom ahhoz, hogy menjen amennyin kell, de még nem találtam meg mit
-
mexel
veterán
Giga ep43-ud3l lapnál nem tudja valaki pontosan a sok rambeállítás mit jelent, és mit érdemes/kell átállítani ha azt akarom hogy 1066-on menjen a ramom? (a ram alapból alapfeszen más lapban 1150-ig atomstabil) Ebben a lapban 800 fölött hibázik. 800-on semmi baja. Találtam olyan érdekes opciókat mint:
MCH Frequency Latch , vagy
Advanced Timing Control (nagyrésze egyértelműnek tűnik, időzítés manuális beállítása)
viszont itt is van érdekes menüpont:
DDR Write Training
Driving Strength Profile
stb.Itt miket kell állítani?
Feszemelést is próbáltam, nem segített, de más lapokban alpfeszen (nem auton) megy.
Nem akarom elhinni hogy egyp43 lap ennyire antituning legyen. A ramok egyébként
CSX O-CEC-1066-2GB-KIT
Ha tud valaki megoldást, előre is köszönöm, mert már kezdek megőrülni, meg aggódni hogy ilyen sz@r lapra cseréltem a jó kis p31-et.
Ja az időzítések a cpu-z szerint így 1066-on: 5-7-7-21-56-2T (a régi lap ugyanennyit adott neki auton)
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Motoros topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Intel i5 13th 13600k processzor ELADÓ!
- Intel Core i9-9900K - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 5 5600 6-Core 3.5GHz AM4 Box (100-100000927BOX) - Azonnal átvehető, Számla + Garancia: 1év
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3318
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest