- Apple asztali gépek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Új hozzászólás Aktív témák
-
euchi
aktív tag
válasz
DonZorro #9597 üzenetére
Ne haragudj, lehet, hogy nem voltam elég egyértelmű.
Úgy értettem, a Geil weboldalán kellene megnézned, és saját kezűleg beállítani az időzítéseket és az ehhez szükséges feszültséget (1,8v az alapbeállítás és egytizedenként lehet feljebb lépkedni). Az aktuális feszültségeket a BIOS-ban is meg tudod nézni PC Health Status menüben. Miután beállítottad az időzítéseket, és adtál egy kis extra feszt a ramoknak, szükség lesz egy hosszabb stabilitás tesztre is (Orthos vagy Prime95). Ha Kék Halált kapsz, akkor még emelhetsz egy kis feszültséget, de csak a gyártó által megadott kereten belül.Egyébként a jelenlegi időzítéseket a CPU-Z-ben a Memory lapfülön tudod megnézni, a fenti két képpel nem sokat tudok kezdeni.
MOD: Ezt el is felejtettem. Az időzítéseket itt tudod beállítani:
MB Intelligent Tweaker/DRAM Timing Selectable [Manual]
Standard timing résznél azt a négy értéket módosíthatod. De ésszel!
Az összes advanced beállítást hagyd [Auto]-n. -
euchi
aktív tag
válasz
DonZorro #9589 üzenetére
Sokszor fölteszik ezt a kérdést. Nyugi teljesen jó ami a cpu-z kiír. Ez azt jelenti, hogy a memóriád effektív órajele 800 mhz (Double Data Rate). Menj be a bios-ba és nézd meg a MB Intelligent Tweaker menüben a Memory Frequency menüpontot. Ott 800-at kell mutatnia.
Van ott egy System Memory Multiplier menüpont is (most 2,4-re van állítva). Ahhoz, hogy az 1066 mhz-et megkapd azt kell átállítanod. Persze csak akkor, ha nem akarod húzni a procid. Azt viszont nem ártana tudni, hogy mekkora feszültségen és milyen késleltetéssel működik a ramod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged