Új hozzászólás Aktív témák
-
IstvánLászló
őstag
válasz
#38742016 #44223 üzenetére
Alaplapodnak itt a Cpu support oldala nézd meg, szerintem procit érdemes cserélni és nem is kell tunnigonod.
A link itt van eszt nézd át alaposan: http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASUS/P5PL2-E.html
Erre aHsz-re reagáltam: (#44225) firstman3333 bocsánat hogy beszélgetésetekbe beszóltam, de hátha ezzel tudtam neked is segíteni.
-
firstman3333
tag
válasz
Nos a ramjaid 800-as órajelét próbáld nem átlépni,a gondolom nem tuning ramok vannak a gépedben,így aztán nem is szeretik az ilyesmit,szóval azokat mindig próbáld 800-ra vagy kisebbre visszaosztani.így feszt sem kell majd nekik emelned.Nem tudom milyen hűtőd van a procin,de úgy csináld,hogy Intel Burn Test alatt ne nagyon menjen 60 fok fölé a hőmérséklete,akkor nem lesz gond.Ez egy melegedős 65nm-es proci,viszonylag alacsony hőmérsékleti határral,ezért nem tudom mit sikerül kihoznod belőle.Ennek fényében a fesszel is próbálj meg az ajánlott 1,5V alatt maradni.
Tudom hogy ez nem túl fényes jövőkép a konfigra nézve,de ilyen hardverekkel nagyjából így biztonságos az oc.Ne várj tőle túl sokat.
Közben néha nézz rá a vga órajeleire is,volt olyan régebbi lapom ami elmozdította azokat is. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Ezen a platformon amilyen géped van nem nevezem direkt meg, mert én más platformon vagyok otthon, régen nekem is volt hasonló gépem, de hamar meguntam a sok macerát vele.
A véleményem szerintem cserélj gépet és nem kell tuning, Prime95 jó tesztelni eszt kérdezed értem, inkább 3dMarkot javasolnám mert ha azon satabilan megy a géped akkor minden rendben is van... -
IstvánLászló
őstag
válasz
#38742016 #44219 üzenetére
Nem akarlak leoltani nem ez a szándékom, tényleg nem és nem is teszem meg, csak is segíteni szeretnék neked tényleg.....
(#44218) firstman3333 A nagy piros pont a kollégáé....
Erre válaszolók én is>>itt ebben a hozzászólásban a kolléga>> barátságosan szólt neked,>> nem ajánlott területre léptél és te éppen most is benne vagy derékig..
Itt a probléma nyitja>>>CPU>>>> feszültségben meddig szabad elmenni!!!, WARNING Will smoke....
A gépedből könnyen szobadíszt csinálhatsz 1000%-ig biztosan mondom neked.
Ha nem hiszed el amit mondunk mind a ketten.
A te jogod és dolgod hogy mit teszel gépeddel, tippet ezért nem is adok.
A fórum témája, nem az hogy idézőjelbe is teszem direktbe nagybetűkkel fogom írni kiemelve, "HOGYAN TEGYÜK MÁS GÉPÉT TÖNKRE", cél hogyan segítsünk mindenkinek...
Remélem nem sértődsz meg ezen amit írtam és mondtam is most neked....... -
firstman3333
tag
válasz
#38742016 #44216 üzenetére
Van egy két lap,ami egyszerűen nem oc-ra lett kitalálva,mert mondjuk gyenge a chipkészlet,vagy maga a kivitelező cég nem ehhez gyártotta,és ezeknél valóban stabilizálhatja a tuningot a PCI-E freki növelése,DE akkor sem ajánlott ilyet csinálni,ha tuningot akarsz,szerezz egy hozzá illő lapot,meg procit,vagy ha nem megy akkor ne erőltesd ilyen beállításokkal.Az oc lényege a kísérletezés,és a helyes paraméterek megtalálása ahhoz hogy legyen egy gyorsabb,erősebb géped,azonban vannak itt is tiltott illetve nem ajánlott területek és te éppen azokban vagy benne derékig.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest