Új hozzászólás Aktív témák
-
rostiron
őstag
válasz
darál0w #29738 üzenetére
Szia
FSB-t emeltem 450 re szorzó 8. Amiket irtál beállítottamCPU Vcore 1.28125v ig kellett emelnem
CPU Termination és a Cpu PLL is az általad mondottra tettem, de ezek normálon is ennyik nálam.
MHC Core - 1.3V -raA ramokat nem tudtam visszavenni mert a legkisebb szorzó 2.00 igy 900Mhz mennek.
Ezért megemeltem a Dram voltage 1.960-ra
Minden más normálonVárom a véleményed mit változtassak ill. figyeljek.
-
rostiron
őstag
válasz
darál0w #29735 üzenetére
Helló.
Tudnál nekem is segíteni ? A Q9400-as procimat szeretném húzni. Jelenleg 3200 Mhz-nél vagyok, de a feszek normal-on vannak.Célom a 3600 Mhz, ami auto feszekkel szerintem ok, de nem szeretném auton hagyni. Viszont fogalmam sincs hogy miket kell beállítani. a BIOS ba ezek vannak:CPU Vcore
CPU Termination
Cpu PLL
Cpu ReferenceMHC Core
MHC reference
MHC/DRAM Reference
ICH I/O
ICH CoreDram voltage
Dram Termination
Channel A Reference
Channel B ReferenceHa jól néztem auton az aida64-ben: cpu mag 1.280v a Dimm: 1.968v
A többit tőled várnámHa lehet szájbarágósan.
Elvileg csak az FSB tudom emelni.
-
ЯΞD
senior tag
válasz
darál0w #29733 üzenetére
tudod talán emlékszel. én ennél körülményesebb user vagyok
egyszerűbb lenne ha megcsinálnád helyettem de mivel erre különböző okok miatt nincs lehetőség ezért részletesebben el kéne mondanod
Van valami tuning beállítás is a bios-ban 4ghz-től felfelé ki tudok választani néhány lehetőséget. De ha kiválasztom a 4ghz-et minden más marad auton szóval nem változik a többi beállítás paramétere. ezért azt mellőztem egyenlőre.
-
rich-7
csendes tag
válasz
darál0w #29716 üzenetére
Akkor most felemeltem 1,325V-ra a cpu feszt és lefuttattam egy tesztet:
6. kör közben
VégeredményPluszba még annyit hogy teszt közben a fesz. a cpu-z-be: 1,224V vagy 1,232V vagy 1,256V volt. A teszt végén: vagy 1,280V vagy 1,288V vagy 1,296V.
Nem tudom ez számít-e valamit. -
-
rich-7
csendes tag
válasz
darál0w #29708 üzenetére
Felvettem akkor +0,5-t a szorzót. A bool-nál jött is a kékhalál, majd felvettem 1,250V-ről 1,275V-re, ekkora már a Windows odáig bejött hogy kiírta hogy Welcome....majd kékhalál, szóval felvettem 1,300V-re így most bejött minden.
Most le kell futtatni egy hasonló tesztet mint tegnap? -
AtHoS
nagyúr
válasz
darál0w #29707 üzenetére
Mondjuk ez az instabilitás megfogalmazás is kicsit képlékeny dolog, de nálam pl. az a helyzet Asus P5k Premium + Q9550@8.5x400=3400MHz + 2x2GB OCZ Reaper 1066 + 2x2GB Kingmax 1066 társaságában, hogy:
Ha a Bios-ban elkezdem manuálisan beállítgatni a feszültségeket (és ez arra az esetre is igaz, ha max vagy ahhoz közeli értékeket állítok be), akkor random szerűen lefagy a gép (van mikor napokig nem, viszont van olyan, hogy egyik lefagyás után a rákövetkező indítás után szintén fagy a rendszer). Nem kék képernyő, hanem úgy marad minden ahogy volt, de sem az egeret nem lehet használni, sem a billentyűre nem reagál és természetesen a monitoron sem változik semmi. Szóval lefagy.
Próbálkoztam már a feszültségeket minimum környékén, attól picit fentebb, max környékén, maxon, de a jelenség megmaradt.
Annyira felidegesített már a dolog, hogy le is cserélem az egész gépet. Az OCZ memót már eladtam, így most csak a Kingmax van meg és a jelenség szintúgy fennál.
Viszont, ha Auto-n hagyom a feszültség beállításokat, akkor semmi gond nincs. Kicsit értetlenül állok a dolog előtt. Elgondolkodtató ez az anomáliás dolog a feles szorzóról
-
rich-7
csendes tag
válasz
darál0w #29697 üzenetére
Kész van.
Az 1.25V-al bootolt rendesen.
Akkor csináltam egy képet a 6. körben és a végén, habár a 6. körben el kellett mentenem a képet, szóval akkor megnyitottam a paintet és a teszt végén lehet is látni hogy a 6. körben az idő megnőtt.
6. kör közben
Végeredmény -
rich-7
csendes tag
válasz
darál0w #29686 üzenetére
Ja igen, a cpu pll, az fsb termination és a ram feszültségek azok amiket mondtál: 1.50V, 1.20V, 1.80V ezek az alap feszültségek. Az nb-nek volt 1.10 az alap.
Szóval akkor az időzítés az úgy jó ahogy alapból van mikor manualra rakom? Meg a cpu ratio settings is, az a 08,0 az akkor a 8 ? -
rich-7
csendes tag
válasz
darál0w #29680 üzenetére
Beléptem a bios-ba, beállítgattam amiket írtál, de még nem fogadtam el, szóval kiléptem úgy hogy nem mentette amiket változtattam.(biztosra akarok menni hogy minden jó lesz)
Itt a kép hogy miket állítottam át.
Szerintem minden stimmel, a dram időzítésben nem vagyok biztos. Mikor az Auto-ról átraktam Manual-ra akkor alapból az első 4 úgy nézett ki mint a képen(amit most linkeltem), de ott felette az a sor hogy 5-5-5-18-3-52-6-3 elbizonytalanít, hogy a 4.-et a 15-ről nem 18-ra kell-e tenni? Nem tudom hogy mond-e ez valamit, ilyen a ramom: Corsair XMS2 Xtreme Performance - Memory - 4 GB : 2 x 2 GB - DIMM 240-pin - DDR2 - 1066 MHz / PC2-8500 - CL5 - 2.1 V - unbuffered - non-ECC
Hogyha semmit akkor bocs(első alkalom hogy tuningolok)
Illetve az első a CPU ratio settings a 8-at úgy írja ki hogy 08.0?
-
Logic83
csendes tag
válasz
darál0w #29652 üzenetére
Ok, koszonom.
Akkor mar csak azt nem ertem, hogy a tuning listakat nezve(amikor 4ghz kozelebe huzzak) a legtobb esetben az FSB nem olyan magas es a szorzo `nagy` (altalaban marad az alap 12.5). Vagy alacsonyabb FSB-vel magasabbra lehet huzni egy procit? (tehat pl lehet hogy 12.5x320=4000-et visz es 11x363=4000-et nem)
-
Piero89
aktív tag
-
-
Piero89
aktív tag
-
sz_abika
addikt
-
jericho69
tag
válasz
darál0w #29493 üzenetére
Na jó feladom hiába olvasom át 1000x nem sikerül beállítanom csak annyit érek el vele, hogy nem indul el a gép és szedegethetem ki az elemet folyton, de RAM-hoz én már nem is nyúlok. Esetleg tudsz segíteni beállítani a procimat úgy 3,8-4GHz környékére, hogy ne dobálja folyton a kék halált?
-
jericho69
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest