- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi belépő szinten
- Plazma TV topic
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
NFree
addikt
-
NFree
addikt
válasz
animatrix11 #13216 üzenetére
Szerintem adj egy kicsit + a procinak s próbálgasd de ne sokat .
Nb-nek , nem sok az 1.61v nincs túlfeszelve p45.ös lap ez is nem?
Procinak meg emled 1.3v ig de figyeld a hőfokot max 70
CPU GTL Reference : Auto ez nem tetszik még nekem , meg kéne tudni az értéket mire állítják -
NFree
addikt
válasz
animatrix11 #13214 üzenetére
Megnézed biosba mennyit állítassz s aztán mondjuk terhelés alatt cpu_z vel.
A kitesztelt értékeken azt érted , hogy másoknál ezekkel a feszekkel jobban mentek a lapok?
Load line Calibration van neked bios-ba?Szerintem kevesek azok a feszek. de mondjuk nem konyítok az asushoz
Én előszőr az nb-n emelnék egy kicsit , majd a cpu vcore-on hátha.
Ilyen reference feszek vannak abban a biosban? Mert akkor bonyolódik a helyzet. -
NFree
addikt
válasz
animatrix11 #13210 üzenetére
Adj még a procinak egy kicsit s ha jó a hűtés , s menni fog akkor csak a proci fogyott el, nem hiszem , hogy 450-es fsb-nél megálna a 2 magos proci, csak egyszerüen nem egy tuningos darab. mennyit droppol a lap? Lara asszem 1.4v körül halytotta az e84-ét asszem ilyen 4,5ghz-en csak vízzel volt hűtve.
Ja és az előttem hozzászóló kollégával is csak azonosakat tudnék mondani , de én feltételeztem , hogy ezeknek a dolgoknak már a tudatában vagy -
NFree
addikt
válasz
#78454656 #13114 üzenetére
Nos mivel 800-as a ram s 860-on megy ez már így elégnek kell lennie, viszont az időzítések elég kakik , 5-6-6-20 ezt előbb állísd 5-6-6-18.-ra majd ha stabil akkor 5-5-5-15-re. lehet nem fog menni, mert már így is ugymond túl van hajtva a memcsi , mondjuk sok külömbséget nem fogsz észre venni csak jobban mutat, mondjuk memóriaigényes alkalmazásoknál lenne egy ici pici gyorsulás.
-
NFree
addikt
válasz
lacika2009 #13087 üzenetére
Jo akkor mindent csinálj úgy ahogy leírtam a másik srácnak az előbb a linkben .
Mindent normalon hagysz
PCIe freki 100-ra
CPU Host Clock Control: enabled s akkor növelheted alatta az fsb-t .
asszem Cpu host frequency
9-es a szorzód akkor nekünk kellene olyan 350-360 as fsb
nos akkor növeld a fsb-t a fent említett értékre s vigyázz hogy a ramok jól vissza legyenek osztva nehogy túlmenjünk 1066mhz-en ezt asszem System Memory Multiplier ittv állíthatod lődd be a legkisebb értéket , s a romoknak adj 2.1v-ot ezt itt DDr2 Overvoltage Control állíthatod asszem -
NFree
addikt
válasz
lacika2009 #13085 üzenetére
Nem a bios beállítási lehetőségek érdkelnének , mivel nem ismerek minden lapot . de a tuning nagyjából mindnél hasonlóképpen müködik. Amit linkeltem olyasmi részletek érdekelnének engem is de 95%-ban megeggyezik szerintem a te beállítasaiddal val szinű ugyan azt kell csinálni.
De akkor menj be biosba és jegyezd fel amit ott látsz Írd fel majd gépeld be ide.
A cpu rész fontos nekünik ez asszem MIT menüben van -
NFree
addikt
válasz
lacika2009 #13083 üzenetére
Nos az fsb emelésével lehet kicsikarni nagyobb frekit a cpu-ból, ugymond hogy ne keljen sokmindent piszkálni állísd a biosba a feszekre vonatkozó részt normalra, s utánna növeld az fsb-t finoman, mondanám olvass visszáb mert nagyon szépen ki lett tárgyalva a móka az eggyik fórumtársal de gondolom az idő igényes.
Kérnék egy bios képet linkeld vagy gépeld be ha nem tudod mi mit jelent (M.I.T. menüt ) kell keresni az lessz nekünk érdekes
[link] ilyesmikre vagok kiváncsi meg ez alapján csináljuk a tiedet is csak másképp
-
NFree
addikt
válasz
lacika2009 #13081 üzenetére
Nos vga-tuning 1-2 fps-t tudna hozni ami nem nagyon éri meg de azért lehet kicsit feljebb csikarni.
Annyit kell tudni , hogy ehhez a karihoz kb 3.3ghz -es proci órajel passzolna de már 3ghz- környéke is elég és a proci órajel emelésével több fps-t is ki lehet csikarni a rendszerből. -
NFree
addikt
válasz
csabika0001 #13057 üzenetére
Nem ő a proci alapfeszére gondolt (Vid) core temp mutatja
-
NFree
addikt
válasz
#78454656 #12976 üzenetére
adj a ramnak 2v-ig tehát+0.2v -ot előfordulhat hogy kell még egy kicsi a cpu-nak is de ha az istennek sem akar menni akkor még emlhetsz a fsb-n és az mch-n +0.2v-ot próbálgasd nyugottan meglessz az.
elsőnek azért adj még a procinak egy kicsit mondjuk 1.36v-ig +a memcsit emeld akkor .
Sajna ez ilyen játék aíg az ember ki nem ismeri a dolgokat de utánna menni fog könnyedén.
Ha találsz stabil beállítást Írd meg a lap topikjába s kérdezd meg , hogy okés -e .
Én most a héten nem leszek csak jövöhét hétvégén -
NFree
addikt
válasz
#78454656 #12969 üzenetére
Csak told fel az fsb-t ne aggódj intel bácsi szerint 1.5v ig mehet a procinak hőfokokkal is még jók vagyunk.
Ne állíts semmit csak az fsb-t 430-ra ha ha kevés akkor majd adun aminek kell tehát
fsb+0.1v
mch+0.1v
ramot ved vissza -0.1-el hátha bírja
eddig az állásnyomjad teszt
állísd le a teszteket s állísd át a vége sajna ilyen mire ugymond belövi az ember de utánna nincs gond
-
NFree
addikt
válasz
Snacky #12963 üzenetére
Rendben hogy ez aszájbarágós topik de erről tárgyaltunk tegnap óta petya-val ha egy kicsit visszáb olvasnátok akkor nem kéne annyit írkálni, még a végén lebasznak , hogy nem chat oldal
[Prime95] van topikja is ha esetleg kérdések merülnek fel a használattal de leírom a lényeget.
Smal fft csak a procit terheli a teljes rendszer stabilitásra nem jó
Large fft teljes rendszert terheli cpu mch ram általába ha ez fot 2-4ó 95% stabil a cuccos
És van a blend csak a memcsit nyúzza és esetleg ha nem stabil az mch arra is fény derülhet kizárásoso alapon(#12964) nightsong
Kilépésnél az F10-el lépsz ki (save) egyébként nem tudom mi lehet a bibi, a bios frissítés nem = a bios resettel. -
NFree
addikt
válasz
#78454656 #12958 üzenetére
Adhatsz a cpu-nak 1.34xx valamennyit amennyire beáll, kezd gyanús lenni a ram ugye geil 800-asok nekem is volt ultrám nagyon szerette a feszt és olyan 900mhz körül vége volt.
csinálj egy everest képet ha kérhetem amin a hőfokok s a feszek rajta vannak(számítógép/érzékelők) [így ] gondolom nem kell csak az everestNa látom megvam akkor adj a ramnak még +0.1v-ot had kapjon 2v körül állísd a cput ahogy mondtam s test
-
NFree
addikt
válasz
nightsong #12953 üzenetére
Szia így eggyenlőre nincs, őő milyen alaplap giga? gondolom
Valameik beállítás nam stimmel neki csak így nem látok bele mi nem lehet jó.
bios frissítés mikor volt? meg csinálj előtte egy cmos cleart, gép kikapcs elm ki majd pár perc után vissza közbe húzd ki a tápot is.
Ha ez megvan próbáld újra s állíts be minden kézzel a feszeket normálra .
őő apropó milyen ram van a gépben lehet kevés neki a fesz, állísd 2.1v ra -
NFree
addikt
válasz
bluyoo #12943 üzenetére
Akkor valamit elállítottál s nem stabil a rendzser s nem tudja rendesen lemérni .
Igen Pci-e freki mindíg 100 néha magas fsb-nél egy két lap jobban szereti a 101-103-at de ez téged nem érint .
Valami szarul lett beállítva nézz utánna alaposan . Nyomj egy load defaultot, mérj, aztán állísd 2.8-ra ahogy volt s mérd meg ismét , aztán próbálkozz a 3.2-vel.
Prime vagy everest vagy intel burn valamivel teszteled a stabilitást?(#12944) petya_1910
Na akkor grattteszteld Prime large fft-vel min 2ó utánna 30perc blend s ha lefut akkor mondhatni rá hogy stabil
-
-
NFree
addikt
válasz
peetmaster #12938 üzenetére
Hát az így nem jó esetleg ha jobban ki szeretnéd hajtani a memcsiket , próbálkozz kisebb szorzóval nagyobb fsb-vel ugyan azt a frekit , ha a cpu feszt nem akarsz emelni s akkor adj egy kicsit az mch-nak
-
NFree
addikt
válasz
peetmaster #12935 üzenetére
Mem tudod valahogy 1066 köré lőni ,egyébként nem gond, mondjuk csak szebben nézne ki meg az everestel több pontot kapnál, a memória tesztnél egyébként meg nem lehet észrevenni hogy 846Mhz vagy 1060mhz játékok közben
(#12936) petya_1910
nos ez így elég karcsú , hogy 1 percen belül hibaüzit dob , emelj egy kicsit a cpu vcore-on
ha nem segít akkor +0.1v az mch-nak és az fsb voltage-nak, Ha akarsz tovább menni legalább 2ó kéne hiba nélkül.
Mennyi van most a biosba a cpu -nak állítva állíts be vagy 1.33v körül -
NFree
addikt
válasz
#78454656 #12930 üzenetére
Rendben
(#12931) peetmaster
Hát nem is tudom majd talán egyszer , az a baj túl jól megy , hogy eladjam nincs most pénzem másik gépre ezt meg nem tudom mivel tudnám űberelni.
Alapfesz [link]
igaz itt már a cpu termet és a refeket meg a mch izgatni kellett , de ez quadÉs egy kis fsb [link]
itt már kapott 1,3v cpu termet 1,32v mcht és 1.4v cpu core de még 24/7re elmegy -
NFree
addikt
válasz
#78454656 #12923 üzenetére
Igen mehetsz tovább viszont akkor elérkeztünk lassan odáig , hogy prime közben a hőfokokat figyelgetni kell, nem menjen 65-70fok fölé, szólj ha elakadsz s akkor ird le az épp aktuális biosz beállítást memcsitől kezdve mindent
(#12928) peetmaster
Akkor asszem fölösleges volt a kérdés -
NFree
addikt
válasz
peetmaster #12926 üzenetére
ez asszem akkor annyit jelent hogy 2.1v-on tudja a 1066mhz cl5-időzítést. Ebből kifolyólag nem akkor ha tuning van hanem ha a megadott frekin akarod hajtania kkor a 2.1v az üzemi fesz, persze előfordulhat , hogy tudsz lejebb csípni belőlle s a rendszer stabil marad, mondjuk 2v de ha blend hiba van akkor ajánlatos a 2.1-et beállítani vagy adni egy kicsit az mch-nak.
-
NFree
addikt
válasz
peetmaster #12918 üzenetére
Vedd ki a memcsit rá kell legyen írva a működési feszültség asszem 1.8v-2.1v-ig de nem vagyok benne biztos . nem találtam most rólla semmit a corsair oldalán.
Egyébként te most csak memcsit akarsz tuningolni, vagy mit szeretnél. Egyébként igen tunin gnál ne gond ha minden normálon van , inkább mint auton mert általában minden lap túlfeszel tuningnál. annyi a bibi normál feszes tuningnál nem sokáig halad az ember.
Ha meg stabil a rendszer akkor nem kell semit átrakni normálról ha elég az épp aktuális freki(#12920) petya_1910
Hogy érted hogy nem lehet 0át írni én tudok de ugymond ezek a feszek fix lépésekben emlhetők , íjj ezt nem tudom elmagyarázni mert nem a szavak embere vagyok, hane a gyakorlatémivan a usb-s őrülettel??
nincs köze a tuninghoz
-
NFree
addikt
válasz
#78454656 #12917 üzenetére
Elírtam tehát terhelés közben a cpu_z-vel
Nos , hogy a többi feszt miért nem lehet úgyí állítani mint a cpu voltage-t nem tudom , Így csinálták meg anno a biosokat.
De ne agódj nem gond így egyszerűbb , ha kell majd akkor kap az fsb egy kis + meg az mch de az remélem csak 400-as fsb után kell , addig meg már kell majd adni a procinak is egy kicsit tuti -
NFree
addikt
válasz
#78454656 #12914 üzenetére
Akkor még feszt nem kellett emelni ugye ? szépen haladsz gyerünk remélem olyan 3 ghz-ig elmegyünk nézd már meg mekkora feszt kap cpu_z ben a proci közben.
Azt hogy a rerndszer stabil én azért így nem mondanám az csak hosszas tesztelés után mondható. Min 2ó prime Largfft vagy blend vagy intel burn maxon legalább egy 10körös(#12912) nightsong
Fenteb leírtam ugyan azt kell csinálnod mint petya_1910 kollégának s szépen haladni előre.Ugyan az a lap ugyan az a proci asszem csak a szorzó más ramara ügyelni
Hajbel
Ahol véges az fsb emelés, ott jön a kékhalál windows betöltésénél azért ez nem egészen így van -
NFree
addikt
válasz
pablotaxi69 #12904 üzenetére
Nincs csak előtte nyomj egy bios load defaultot, s elvileg kicseréled és megy
(#12908) hajbel
Egy cpu_z képet mutass már légyszi nem láttam még olyan procit
Egyébként nerm biztos hogy a memcsi a ludas de sajna a ddr3-at nem ismerem , meg azt mondják elég nyűgös darabok .
Val szinű neked kell valaminek egy kis +fesz s menne a móka tovább , de az meg nem olyan egyszerű -
NFree
addikt
válasz
gabber9511 #12899 üzenetére
Nos hogy leírod nekem milyen hibaüzit kapsz attól én nem vagyok okosabb , mivel annyira nem vágom a témát, de volt ilyen procim s küldtem keményen , meg be tudtam állítani , most mondhatnám hogy én a bios beállításokra lettem volna kiváncsi ,de előfordul hogy az általad leírt ram párosítás nem épp megfelelő tuningra, mondanám , hogy kezd el tesztelni a ramot memtest-el de nem látom értelmét , inkább minthogy szívsz szerezz normális párba lévő memcsiket s utánna mehet 1000-el a tuning.
Anyit még megtehetsz , hogy átálítod cl6-os időzítésre hátha nem lessz annyira érzékeny .
Bios beállítás !!!(#12901) petya_1910
Rakd fel az fsb-t 350-re nézzük mit csinál 400x7=2800 ha nem megy próbálkozz 380-al hajrá(#12902) hajbel
Az meg mien e6300-as ugy tudom azok 65nm-esek s 7 a max szorzójuk, nem e5200 vagy valami más? -
NFree
addikt
válasz
gabber9511 #12895 üzenetére
Lejárt a limit , nos teszteld mi nem bírja prime-al : blend -el a memcsit a másik kettő a procira és az egész rendszer tesztelésére való .
Proci feszt emeltél?(#12894) petya_1910
Kérlek privibe ne írj nagyon tele van. gugli ? prime [link]
Letöltöd s használod -
NFree
addikt
válasz
#78454656 #12894 üzenetére
Jól van akkor kezdj hozzá ahogy irkáltam.
(#12895) gabber9511
nem tom nem biztos általába az 5200-ők olyan 3.2-3.4 ghz-en mennek alapfeszen az ebyém ment 3.8-is p5q-ba .
proci feszt emeltél meg adj a ramoknak akkor egy kicsit max 2.2v-ig de nem tudom hol álsz , irj egy kicsit többet a beállításokról . -
NFree
addikt
válasz
IT-Outlet #12888 üzenetére
Szerintem mehet a ramnak 2-2.1v-ig általábba itt működnek a ddr2-ők
petya_1910 (#12884)
Egyébként itt a lapod topikjában is érdeklődhetsz [Gigabyte GA-965P-DS3] -
NFree
addikt
válasz
#78454656 #12884 üzenetére
Na belenéztem köszönöm kéne csinálj egy cpu_z képet lássam mennyi a vid-je a procinak meg nem ártana Így alapon terhelni valamivel egy 10-15 percig (prime,Everest , intel burn) és megnézni a hőfokokat hogy alakulnak (core temp)????
Nos kezdjük az elején eggyenlőre feszt nem emelünk csak az fsb-t megnézzük meddig megy el fesz emelés nélkül, Közbe valahonnan nekem is informálódnom kell mennyit lehet adni azz fsb feszre és az mch-nak de eggyenlőre minden legyen majd normal ra rakva.
Robust graphics booster (auto)
Cpu Clock ratio (7)Cpu Host Clock Control (enabled)
Cpu host frequency(Mhz) ezt kezd majd el emelni finoman amig megy fesz nélkül mondjuk az elején 20 később amikor már nem akar menni 5 mhz-es lépésekbenPci Express Frequency(Mhz) (fix100-ra)
C.I.A.2 (disabled)
System Memory Multiplier(SPD) (ne hagyd auton allísd Úgy hogy a ram mindíg a legkisebb MHZ-en üzemeljen) majd esetleg a későbbiekben hozzáigazítjuk a ha szükségesNos eggyenlőre nem emeljük a feszt semminek csak normal -on megyünk amíg megy a ramot viszont állísd be 2.1v-ra s akkor azzal ninccs gond.
Amikor már nem megy mondjuk a rendszer feljebb akkor majd elkezdünk emelgetni egy kis feszt ennek annak.System Voltage Control (Manual)
DDr2 Overvoltage Control (itt állísd be a ramodnak való feszt de szerintem olyan 2.1v körül elmegy)
pci-e Overvoltage Control (Normal)
Fsb Overvoltage control (Normal de szerintem olyan 1.2-1.4v -ig játszhatsz vele jó lenne tudn mi a normál érték)
Mch Overvoltage Control Ua mint a feljebb)
Cpu Voltage Control max 1.36vcsináld ha nem értessz valamit kérdezz
proci stabilitást prime al nézzük large fft vagy blend a legfelső kalap kakit nem ér -
NFree
addikt
válasz
KING1000 #12864 üzenetére
Nos ebben az esetben akkor a lap a szűk keresztmetszet , ha nem lehet ezeket a dolgokoat birizgálni bios-ból akkor sajnos nincs az a szoftver amivel többet ki lehetne csikarni a rendszerből, azok a szoftverek amiket én ismerek mind asus mind giga a lapgyártók adják a lapokhoz de ezek egy kalap szart sem érnek szerintem , jó ha ugymond a lap támogatja a dolgot akkor egyszerübb húzgálni a csuszkát vinben az egyszerű usernek de mindíg csak a baj van velük mert ilyenkor töbnyire auton kell hagyni a feszeket s a lap szépen túlfeszel mindent.
Cserélj lapot, ha tuningolni akarsz , sajna ennyit tudtam -
NFree
addikt
válasz
KING1000 #12859 üzenetére
Jó akkor a Advanced < CPU Configuration állísd be így ahogy fentebb leírtam.
Kezd el emelni az fsb-t (CPU Frequency) csak szigoruan 5 mhz-es lépésekben, nézzük meddig megy el fesz nélkül aztán majd látjuk, esetleg bios frissítést kéne csinálni hátha lehetőség nyulna a fesz emelésre.
Közben ügyelj , hogy a DRAM Frequency nem menjen 800mhz föléPCI Express Frequency fix 100
-
NFree
addikt
válasz
KING1000 #12857 üzenetére
mindjárt írogatom mit csinálj addig is légyszi nézd meg cortemp-el, vagy everestel milyenek a hőfokok idle és load üres és terhelés alatt használj ha van prime-ot.
Meg Advanced < JumperFree ConfigurationAI Overclocking
CPU Frequency
DRAM FrequencyPCI Express Frequency
itt tényleg csak ennyi az állítási lehetőség? feszt nem lehet sehol?
Ilyesmire gondoltam ez csak minta nem így kell állítani a tied majd később megírom.
Bios
►Advanced
►JumperFree Configuration
AI Tuning Manual
CPU Frequency 266
DRAM Frequency DDR2-800MHz
PCI Express Frequency 100
PCI Clock Synchronization 33.33
Spread Spectrum Disabled
*Memory Voltage 2.15V
*CPU Vcore Voltage 1.2625V
FSB Termination Voltage 1.300V
NB Vcore 1.3V
SB Vcore ( Sata;PCIE ) 1.5V
ICH Chipset Voltage 1.057VÉs akkor a cpu configurationt állísd be így:
►CPU Configuration
Modify Ratio Support Enabled
Ratio CMOS setting ? a te szorzódat állísd be a maxot
C1E Support Disabled
MAX CPUID Value Limit Disabled
Vanderpool Technology Disabled
CPU TM Function Disabled
Execute Disable Bit Enabled
Peci EnabledAmit nem találsz a te biosodban az nincs s akkor azt nem állítjuk de amit találsz azt hasonlóképpen állísd
-
NFree
addikt
válasz
KING1000 #12850 üzenetére
Szerintem ha biosból sem lehet akkor szoftveresen sem igazán fogsz boldogulni, linkelj egy bios képet s mondom esetleg mik a lehetőségek mert már nem emlékszem az asus biosra, egyébként az e6400 egyszerű kis prockó mennie kell feljebb is csak a vcore-t kell egy kicsit piszkálni. milyen a hűtés?
-
NFree
addikt
válasz
monti20 #6521 üzenetére
Ha jól tudom notinál nincs semmilyen user által való állítgatás bioszba, erre vonatkozóan belövik agyárba és kész.
Nos használd a cpu-z progit azzal kisérd figyelemmel a proci órajeleit, aztán terheld valamivel prime everest orthos, ha nem változik az órajel szívás mert átkúrtak, de elvileg emelkednie kell, minden noti ezt csinálja energiatakarékosságból vissza veszi az órajelet, terhelésnél meg ujra 100%-ra ugrik nézd meg. -
NFree
addikt
Nos van itt egy bios beállítás p5b laphoz, beírkálom neked miket állítsbe, de olyat sajna nem lehet csinálni, hogy valaki leírja aztán nem biztos, hogy működik, minden tuning beállítás egyedi,s mindenkinek magának kell megcsinálni, most csak egy kis útmutatást kapsz.
A legegyszerűbb dolog az fsb emelése ez a te lapodban a cpu frequency a 3 ghz-hez 230 kell neked de mennie kell feljebb is de majd látod
Bios
►Advanced
►JumperFree Configuration
AI Tuning Manual
CPU Frequency 200 náladd ez az alap ezt az értéket kell növelni szépen apró lépésekben.
DRAM Frequency DDR2-800MHz
PCI Express Frequency 100
PCI Clock Synchronization 33.33
Spread Spectrum Disabled
*Memory Voltage ?V neked kell megyőződni mennyi kell a memcsidnek ált 1.9v-2.1v ig
*CPU Vcore Voltage 1.2625V nem tudom neked mi az alap de azt állísd be (core temp : vid) aztán ha nem stabil mindíg emeld egy kicsit , de szerintem a 3ghz-et alaofeszen vinnie kell , vagy csak egy nagyon kevés kell neki,max 1.36v
FSB Termination Voltage 1.200V neked kell emelgetni ha eléred a 400fsb akkor kell 1.4v de nem alószinű elég lessz az 1.3v meg örülj ha kitudsz belőlle csikarni 300 as fsb.t
NB Vcore 1.45V ezt is 400 as fsb-nél kell ennyi egyébként kevesebb
SB Vcore ( Sata;PCIE ) 1.5V
ICH Chipset Voltage 1.057V►CPU Configuration
Modify Ratio Support Enabled
Ratio CMOS setting 13
C1E Support Disabled
MAX CPUID Value Limit Disabled
Vanderpool Technology Disabled
CPU TM Function Disabled
Execute Disable Bit Enabled
Peci Enabled►Chipset
►North Bridge Configuration
Memory Remap Feature Disabled
Configure DRAM Timing by SPD Disabled
*DRAM CAS # Latency 5
*DRAM RAS # to CAS # Delay 5
*DRAM RAS # Precharge 5
*DRAM RAS # Activate to Precha 15
*DRAM Write recovery Time 5
*DRAM TRFC auto
*DRAM TRRD auto
*Rank Write to Read Delay auto
*Read Write to Precharge Delay auto
*Write to Precharge Delay auto
Static Read Control Disabled
Initiate Graphic Adapter PEG/PCI►PEG Port Configuration
PEG force x1 DisabledNos a lap jóval többet tud 300 as fsb-nél nállam 480 volt a vége egy e6300-al
Létezik más irányba is a tunying pl kisseb szórzóval nagyobb fsb vel , de eggyenlőre ezt próbáld
ha meglessz a stabol órajel akkor érdemes vele játszani egy kicsit mert minnél nagyobb az fsb annál többet gyorsul az egész rendszer.Tessék próbálgatni ha elakadsz írj próbálunk segíteni.
-
NFree
addikt
Vedd visszáb a memcsit a cpu voltage adj neki még egy picit 1.365v körül hátha ,s ha megvan a proci stabil, utánna gyúrj rá a memcsire.
CPU GTL Voltage Reference [0,65x] hagyd auton
FSB Strap to North Bridge: [333] meg ezt is
CPU Spread Spectrum: [Auto] disabled
kimondottan a blend tesztnél hibázik vagy a második tesztnél ami aprocit meg a memcsit is terheli?
de félek, hogy a prockónak kell még több fesz.
PU PLL Voltage: [1,5] 1,6-ig próbáltam 1.5v
FSB Termination Voltage: [1.22] 1,4-ig próbáltam 1.4v
DRAM Voltage: [2.04] 2,1-ig próbáltam 2.1v
NB Voltage: [1.22] 1,4-ig próbáltam 1.36v
SBridge Voltage: [1.20] 1,30-ig próbáltam 1.2 elég kell hogy legyen
PCIE SATA Voltage: [1.50] auto
DRAM Timing Control: [Auto] manual
az elsö három sor 5
a 4. 15
a többi auton
ha nem boldogulsz esetleg keress meg skype on holnap este az adatlapomon ott van a felhasználónevem amin elérsz
mert engem is érdekel nagyon hogy lehet vele boldogúlni, mosta akarok venni én is egy quadot -
NFree
addikt
Sziasztok mivel a e2200 nem váltotta be a hozzá főzött reményeket kicseréltem ma egy e5200-ra.
a Kérdésem a következő mit lehet elvárni ettől a gyönyörűtől, és menyi feszt adhatok neki 24/7-re
a vid 1.1375v most 10x333-on tesztelem 1.2v-al. véleményekre lennék kíváncsi sűrgős lenne ha lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen videókártyát?
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Windows 11
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest