- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
Új hozzászólás Aktív témák
-
BB9000
senior tag
Nem mindegyik túlfesz védőben van visszajelzés a védelem működésére. Az APC-kben és a Philipsekben van. Amikor azt jelzi, hogy kimerült a védelem, onnantól kezdve már nem véd. Hogy ez mikor következik be, az attól függ, hogy mennyi energiát nyelt már el. Az eltelt idő nem mérvadó. 2 év, 2 nap, vagy akár 20 év is lehet.
Az Emos cimkéjű Philips kinézetű elosztó hátterében nem tudom mi áll. -
BB9000
senior tag
Bizonyára nagyon érti a szakmáját akivel beszélgettél, de ne higgyél el minden h*lyeséget! A házba közvetlenül becsapó villám ellen a villámhárító véd. Bármilyen túlfeszvédő elosztó kizárólag a villámcsapás másodlagos hatását képes kivédeni. Hasznos olvasmány a témában: Link
Az Alzáról simán el tudom képzelni, hogy nem csak a termék nevét nem képes pontosan leírni, de a képét is felcserélte és nem is a képen látható terméket árulja. -
BB9000
senior tag
Cyberpower ajánlott? Ki ajánlotta? Én biztosan nem tettem ilyet! Lehet, hogy vannak használható termékei, de nem bízom a cégben. Ez a személyes véleményem. Ettől még akár jó is lehet az a túlfeszvédő.
-
-
BB9000
senior tag
Az általad linkelt APC túlfeszvédőt kb 5 éve nem gyártják. Legalább 3-4 éve nem kapható itthon. Egyébként jó cucc, nem elmaradott technológia. Megvehető. Valami elfekvő készletet találhatott az Alza egy raktár felszámolásánál és azt árulják most.
Ha ilyen problémás a TV kábel az utcában, akkor nem javaslom a villámvédő közbeiktatását. Helyette inkább köss olyan lakásbiztosítást, ami megtéríti a villámcsapás következtében tönkrement készülékek pótlásának költségeit.
Ha bejelentesz egy hibát a tv szolgáltatónál és kijönnek, az első dolog amibe belekapaszkodnak, hogy - Ó, Ó, itt egy "felesleges" eszköz! Biztos az gyengíti a jelet.
Kiiktatják és máris megoldottnak tekintik a problémát. Kiszámlázzák a kiszállást, hiszen a problémát az előfizető berendezésében találták meg és elmennek. Ne adj nekik ilyen magas labdát.Az általam linkelt APC is jó és a Philips is. Nekem van APC is és Philips is. Mindkét gyártó túlfeszvédő termékeiről jó véleménnyel vagyok. A márkaszervizre neked nem nagyon lesz szükséged. Ha gariidőn belül bedöglik, akkor visszaviszed a boltba ahol vetted és ők intézik. Kötelező nekik elintézni. Persze megpróbálhatnak rávenni, hogy vidd el te a márkaszervizbe. Van akit le lehet így rázni, de aki ismeri a jogait, az tudja, hogy a bolt köteles a gari időn belül a termék garanciális ügyintézésére, ugyanis a vásárló a bolttal köt szerződést minden vásárláskor, nem pedig a gyártóval.
-
BB9000
senior tag
Szia,
A kinézett Alzás eszköz egy régebbi termék. Máshol már nem kapható. Ez nem jelenti azt, hogy nem jó. Szerintem megvehető. Csodálom, hogy újra előkerült néhány darab valahonnan.
Igen, lehet gyengülés a jelben, de általában nem szokott problémát okozni.
Nem felesleges, mert a másik védelmi eszköz is véd valamennyit. Mindkettőt lehet használni egyidőben.
Az általad felsorolt eszközök együtt is bőven 10A alatti áramerősséget jelentenek, tehát megvehető a 10A-es max terhelhetőségű elosztó is. Nem lesz kevés.
Nem javaslom a porszívó rákötését a túlfeszvédős elosztóra, mert a poszívóban lévő elektromotor esetleges hibás működésekor, vagy ki és bekapcsoláskor áramtüskéket generálhat, amit a túlfeszvédő ugyan lesimít, de ezzel a benne lévő védelem gyengül. Ez azért van így, mert a túlfeszvédelem teljes élettartama során elnyelni képes energia mennyisége állandó. Ez a mennyiség pl. a PMF83VT-GR esetében 2690Joule. Lásd a műszaki információknál. Ebből lejöhet minden porszívózáskor akár 1-200 Joule is és néhány hónap/év után már nem véd semmit. Akkor kialszik rajta a védelem led. Inkább használd a porszívót másik aljzatból.
Alternatívák: APC PMF83VT-GR vagy Philips SPN5085B/10.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Activision - Indul a csata a Cronus és társai ellen
- Filmvilág
- Hobby elektronika
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Otthoni időjárás-állomás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁRZUHANÁS -30%
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG OLED Televíziók: ÁRZUHANÁS -30%
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest