- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen széket vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós kamerák
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z.É.T.
őstag
Genetikai faktor?
Ma (ismét) temetésen jártam, ahol volt egy érdekes dolog.
Már pár sorban írtam erről, hogy a makk egészséges apukát elvitte, a durván túlsúlyos és ezer alapbetegséggel rendelkező anyukán enyhe-közepes tünetekkel ment át, míg a szintén túlsúlyos lányuk is túlélte kórházi kezeléssel. (nem kellett lélegeztetni)
A temetésen első ránézésre is lehetett tudni, hogy a család melyik része anyuka és melyik apuka genetikáját örökölte. (60kg alattiak vs 100kg felettiek és egyéb jegyek)
Tizenhárman kapták el, kizárólag az apuka vonalát ütötte meg, közülük mindenki kórházban volt (7 fő, 20-60 éves korig), míg anyuka típusából egyetlen volt kórházban, de szövődmények nélkül túl lett rajta. A 7 főből viszont még senki nem épült fel teljesen, többen long covidoznak. (hárman el sem tudtak jönni)
November - decemberi esetek.Tudom, kis mintás, meg buborék, de elgondolkodtató.
(az egész onnan indult, hogy az egyetlen maszk nélküli gyászoló olyanokat kérdezett, hogy biztosan nem influenza volt-e, mert ő nem hisz a vírusban, mondanom sem kell, hogy szinte lincshangulat volt... ráadásul a család egy része eü-s)
((bocs, hogy ide, ez inkább a lazába passzolt volna, csak éppen az "érzelmi fogyatékosok" aktívak most ott))
-
kösz, srácok! a feje már fáj
-
Depression
veterán
Ma reggel még olvastam, de azóta a gugli is csak egy liner cikket talál erről:
"Azt azonban már biztosan tudhatjuk, hogy a magánintézményekben nem lehetséges a privát, pénzért vásárolt oltások beadása. Ezt teljességgel kizárta a kormány, egyértelművé téve, hogy minden szabad vakcinát lefoglal és azt az oltási terven belül használja fel." [link]Minden esetre ma beadtam a derekam, és regisztráltam az oltásra, 2 pipával.
-
Kékes525
félisten
-
anyós megkapta ma a kínait. volt valamikor táblázat a jellemző mellékhatásokról oltásonként. be tudja linkelni valaki?
-
törölt tag
válasz
Soulfly842 #2483 üzenetére
Ezt már pár hete mondta Kurz, hogy neki mindegy melyik irányból jön vakcina, lényeg jó legyen, EU engedély és saját kézbe vennék a gyártást a minőségbiztosítás miatt. Mennyivel világosabb és korrektebb kommunikáció. (ha a mutáns miatt esetleg már nem is várnának brüsszeli EMA engedélyre és tagállami hatáskörben zöld lámpát kapna Bécsben, akkor is a saját gyártás miatt gondolom nagyobb bizalommal tudják előadni a népnek)
-
Kékes525
félisten
[A mutánsok mindig kiszelektálódnak - Duda Ernő a Klubrádióban (2021.02.26.)]
"Duda Ernő, genetikus-biológussal, professor emeritusszal az újra felpörgő járványról és a különböző vírusmutációkról beszélgetett Pálinkás-Szüts Róbert a 2021. február 26-i Reggeli személyben."
-
attiati
veterán
válasz
Soulfly842 #2483 üzenetére
ezt pedzegették az osztrákok már 3 hete is ("békeidőben")
-
Soulfly842
addikt
Hűha... ha már az osztrákok is megpróbálják megülni a medvét, akkor nagy a baj
Ausztria is beszállhat az orosz koronavírus elleni vakcina gyártásába
-
Soulfly842
addikt
A cseh változtról bővebben google nyersfordítás (eredeti cseh forrás megjelölve):
[link] -
Soulfly842
addikt
válasz
Soulfly842 #2476 üzenetére
Átfedés van a tudományos kocsma és a hardcore covid-fight club között, ezért ezt a két hsz-t ide is linkelem:
[link] -
mozso
senior tag
Iskola előtt nálunk 10-30% maszkozik, pedig kötelező.
Utóbbi pár nap megfigyelései az iskola előtt reggel:
- szülő az iskolakapuban vár már 10perce, közben köhög percenként csak úgy a levegőbe- másik szülő láthatóan taknyos, de odamegy maszk nélkül a többi ismeretlen felnőtthöz 1méteren belülre, majd ott fújja ki az orrát
- szülő1 odaszól a másik család szülőnek:
—- nincs maszkotok? Nem hoztunk a gyereknek
—- őő nincs, de odaadom az enyémet, csak pár percet volt ma rajtam- szülő viszi a gyereket, közben:
- ne szólj, hogy náthás vagy, próbálj meg nem köhögni -
attiati
veterán
válasz
bajtokarpi #2478 üzenetére
Jaja, utóbbi 1-2 hétben megszaporodtak a házibulik.
Tüntetés után pár nappal megnyílt a lazítás lehetősége a gondolatokban (őszintén szólva nálam is) és baromi nehéz lesz újra bezárni. -
bajtokarpi
őstag
Fiúk-lányok, ne legyen úgy, de lesz itt haddelhadd. Hazafelé látom a park tele, de szó szerint tele, maszk senkin, gratulálok.
-
Soulfly842
addikt
Milyen érdekes... amint bejelentik, hogy lehetnek szigorítások: pont akkor találnak furcsa mód egy esetet, ami a dél-afrikai mutációhoz köthető.
Én is vadászrepülő vagyok csak tücsöknek álcázom magamat a magyar pusztán.
-
Kékes525
félisten
A nővérem lánya ma kapott AZ-t, Angliában. 3 hónap múlva lesz a következő.
-
-
bigdady
nagyúr
OPtörzs ma:
1. oltási stratégiát vált az ország, hogy minél több embert oltsanak (gondolom a félrerakott másodikat is ellövik elsőnek).
2. illetve gondolkoznak astra 2. kinyújtásán 4 hét helyett (ami nem is hülyeség mert a gyártó és who szerint is 8-12 hét kellene inkább legyen mert így nő a hatásossága is 60%-ról).**Mondjuk 12 hét az már 3 hónap vagyis ha most oltanak is június... akkor már inkább lehet várni kéne AZ helyett pfizerre...
-
Ra3
őstag
válasz
Ringman #2468 üzenetére
Nyílt levélben kéri az iskolák bezárását Orbántól a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete
Ez is milyen már, Orbánnak kell kuncsorogni hogy történjen valami, nagyon félrementek a dolgok az emberek fejében is. Persze mindekinek nyilvánvaló hogy az opertív törzs csak egy kirakat, de legalább a látszatra adnának. -
mozso
senior tag
Úgy emlékszem 5 napja kb 220 általános iskola volt érintett a Covidban itthon, szerdán már 380-at említettek a sajtótájékoztatón, ma pedig: 516-ot
-
Jablocskov
tag
A szuperfertőző események tartják életben a járványt
"A kutatók ugyan vizsgálják, hogy vannak-e olyan emberek, akik esetében biológiai oka van annak, hogy többeket fertőznek meg - például mert hangosabban beszélnek, esetleg több levegőt lélegeznek ki, mint mások, ezzel több aeroszolt a levegőbe juttatva -, de alapvetően nem hiszik, hogy esetükben ez lenne az oka annak, hogy hatékonyan terjesztik a koronavírust.
Valószínűbb, hogy viselkedésük tehető felelőssé ezért, például ha nem hajlandók távolságot tartani, maszkot viselni." -
Dottorei
tag
válasz
Soulfly842 #2461 üzenetére
győri frekventált kerületben lakunk, sok az idős ember, összesen hat (6)db vakcinát kapott eddig a kerület (nem itt lakik jakupcsek, svábi,)
-
Soulfly842
addikt
OV szokásos pénteki rádióinterjújából meg vannak az adatok és szigorítások várhatóak (ha már így fogalmaz, hogy meglátjuk, akkor az szerintem szigorítás lesz, csak készíti elő a terepet).
A szlovákiából/csehországból bejövő forgalmat/áruforgalmat már rég szigorítani kellett volna, s ugyanúgy teszthez kötni, mint ahogy tette Lengyelország is.
"A helyzet valóban drámai"
Van 4668 új fertőzött betegünk, 123 embert veszítettünk el, 451 lélegeztetőkészüléken lévő honfitársunk van és 5027 ember van kórházban.
A helyzet valóban drámaian romlik, ismét azt a számot kell nézni, hány üres ágy van a kórházakban. Abban egyetértenek az orvosok, hogy a fertőzések száma a következő két hétben inkább drasztikusan fog nőni - mondja Orbán.
Jelenleg több mint 11 ezer szabad ágy és közel 3000 lélegeztetőgéppel ellátott ágy van - teszi hozzá.
A következő napokban derül ki, kell-e szigorítani
Az egyik szemünk sír, a másik nevet, egyrészt látjuk, hogy vannak vakcinák, lehet készülni a feloldásra, de közben egy néhány hetes felfutó időszakba belefutottunk.
Vannak javaslatok, majd meglátjuk a következő napok fényében, hogy kell-e szigorítanunk vagy nem
- mondja Orbán. Szerinte a határokon biztosan szigorítani kell, az operatív törzset kérte arra, hogy "dolgozzanak ki nagyon szigorú utazási szabályokat",
AZ EURÓPÁN KÍVÜLI ÜZLETI CÉLÚ UTAZÁSOKAT RADIKÁLISAN KORLÁTOZNI KELL.
forrás:
[link] -
Ringman
félisten
fda engedélyezte a pfizer kevésbé szigorú hűtési követelményeit:
így azért jóval egyszerűbb lesz a logisztika.
-
Z.É.T.
őstag
Már nem tudom, hogy itt PH!-n olvastam, vagy valamelyik szakértő FB posztja alatt, hogy a Sinopharm oltást nem adta be az orvos penicilin érzékenység miatt.
Ha ezt bárki cáfolni, vagy megerősíteni tudja, akkor legyen szíves!
Köszi -
Sir Pocok
őstag
FB-n láttam hivatkozásként, hogy a Sinopharm-ot gyártó cégnek több balhéja volt a hatástalan vakcinákkal kapcsolatban. Ez így csúsztatás.
Két vakcina van Sinopharm néven:
Az egyiket a Wuhan Institute of Biological Product állami cég gyártja a másikat pedig a Beijing Institute of Biological Products ami szintén állami cég.
Mi a Beijing Institute of Biological Products Co., Ltd. rendeltük meg a vakcinát és nem a Wuhani cétől akinek több balhéja volt.
-
Depression
veterán
válasz
Soulfly842 #2374 üzenetére
"Nem tudjuk az ok-okozatot, a hátterét ennek. Az, hogy 'leköthetett volna' az gyakorlatilag semmit nem jelent."
Tipikus oda sem megyek a csajhoz, mett úgyis nemet mondana, ezért meg sem próbálom...
Ok: Meg sem próbáltak rendelni
Okozat: Nem kaptunk, és soha meg sem tudjuk, hogy kaptunk volna-e -
mozso
senior tag
válasz
forceberg #2449 üzenetére
Sajnos nem meglepő. Most szerintem igazán telibe kapja Magyarországot a 3. hullám.
Mivel szigorítások nem lesznek, csak magunk tudunk védekezni. Az iskola komoly kockázat, de ezzel sokan nem számolnak.
Nálunk is lazaság kezdődött, egyik ügyfelemnél pedig behívták home office-ból a dolgozókat 1 hete, mert vége a járványnak szerintük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hobby rádiós topik
- Milyen széket vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- Cyberpunk 2077
- Házimozi belépő szinten
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- DJI MINI 4K Fly More Combo 1 órát repült teljesen új és hibátlan DJI CARE CSEREGARANCIA!
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- DJI Air 2s Fly More Combo drón szett (FMC) 3 akkumulátorral, extra ND szűrőkkel
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest