- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házi hangfal építés
- CPU léghűtés kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
poirot
őstag
Nekem i7-4790-es, 16 GB RAM-al. 2015-ben vettem, mind minőség alkatrész, SSD-vel. Rutinosan, általában mindig fölé lövök a vásárlásnál eleve, akkor a sláger 8GB RAM volt, és én 16-al vettem. Szóval ezt nyugodtan nevezhetjük sz*patásnak a MS-től. Nem "dobom" ki a gépem, emiatt.
-
inf3rno
nagyúr
Elvileg igen, kötelező lesz Win11-hez.
A TPM annyit csinál, hogy a bitlocker kulcsot bele tudod tenni, és nem kell kézzel megadni a kulcsot minden induláskor. Ha kiszeded az SSD/HDD-t, és átrakod egy másik gépbe, akkor a kulcs megadása nélkül nem fogod tudni feloldani a meghajtótitkosítást.
Gondolom másfajta kulcsokat is képes biztonságosan tárolni a TPM, de már régen foglalkoztam vele.
Nem tudom, hogy az új gépeknél hogyan van. Nálam pl a tabletnél fixen bele van forrasztva, és ha tönkremegy, akkor cserélhetem az egész main boardot, ami kb. ugyanannyi, mint egy új tablet ára. Pont így is jártam vele.
Szerintem előnyösebb, ha cserélhető a TPM. Ami még izgalmas, hogyha elutazok, akkor kihúzhatom és magammal vihetem a TPM-et, aztán senki nem fog tudni hozzáférni a géphez. Elvileg még talán a secure boot is hozzá köthető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged