Hirdetés
-
PROHARDVER!
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigdady
nagyúr
válasz bigdady #39099 üzenetére
Na betallóztam sikerült.
Az a kérdésem, hogy a benne lévő usb-t hogyan tudnám elérni? Din dns-t beállitottam mint a gyári fw-n, de ezen a vargalexen be kell az ftp backup-ot? Oda milyen hostnevet stb-t irjak? Újra a din dns-est? Egyátalán ez az ftp engedélyezés menüpont? -
tobias40
veterán
MEGCSINÁLTAM!!!!!
Vezérlőpult-hálózat-általános fül alatt DNS kiszolgáló manuális konfigurálása kivan pipálva de az nem egyezett a routerben látott dns-l!!!
Átirtam a routerben látott DNS-re és voala!!!!!!!
Hozzáteszem hogy ha kivettem a pipát a konfigurálás elől akkor sem találta sem a routert,sem a helyes DNS-t!
Öröm és bódogság de ez 2 napi szívásomba került hogy sehol nincs leírva!!! -
tobias40
veterán
Kihúztam a NAS-ból az utp kábelt és átdugtam a laptopomba és 10 mp alatt kapott netet!!!
Tehát a NAS-al lehet vmi mert semmi mást nem változtattam csak a kábelt dugtam át? -
tobias40
veterán
válasz vargalex #39093 üzenetére
Egyáltalán nem megy sem a frissítések sem az EZ-INTERNET amivel kapcsolódna az internetre és regisztrálni lehetne a synology ddns-re is!
Már próbáltam adni neki egy másik fix ip-t is amivel ment egy másik eszköz,router restart de így sem jó!Esetleg ránéznél vargalex hogy mit rontok el?
De minden trükk nélkül mennie kellene ha rácsatlakozok,nem?
Még annyi hogy be van állítva hogy csak 20 dinamikus ip-t adjon 100-120-ig de természetesen a NAS ip-je ezen belül van most a 192.168.1.106Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
cimp
senior tag
Hi Alex!
Olyat lehet-e valahogy konfigolni, hogy a router automatikusan küldjön wake-up -ot arra az eszközre amire hálózati forgalom jelentkezne de nem elérhető. Vagy csak meghatározott eszközökre. Egészen pontosan arról lenne szó, h van egy NAS -om (windows 2008), ami 5 perc után hibernálódik. De ha szeretném elérni akkor fel kell ébreszteni. De nyilván minden eszközön fel van véve mint hálózati kiszolgáló ahonnan használni szoktam. Azt szeretném ha ott kiválasztom, akkor keljen fel magától.
Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)
-
tobias40
veterán
Hi!
Vettem synology 212j nas-t egy TP-Link TL-WR1043N/ND v1 mellé.
vargalex v1.1 (trunk, r30817) / LuCI Trunk (trunk+svn8330) van a routeren.
A gondom az hogy a nas nem tud kimenni a netre mert vmiért megakadályozza a router benne.
Van ötlet hogy mi lehet az?
Próbáltam portokat forvardolni a nas belső ip-jére de nem jó így sem!A belső hálózaton látják a gépeim a nast és tudnak is rá másolni...
[ Szerkesztve ]
-
-
stvnppp
senior tag
Sziasztok!
Sokszor vacakol a gyári firmware-rel a routerem, ezért gondolkozok, hogy felteszem a vargalex féle firmwaret, de még sosem csináltam ilyet. A fórumot már böngésztem, de felmerült bennem pár kérdés:
- A felrakása úgy történik, mintha a gyári firmwaret frissíteném, feltöltöm és kész, a gyári visszaállítása ugyanez csak a gyárit töltöm vissza?
- A nyomtatószerver beállítása mennyire bonyolult? Van ehhez valami leírás, szájbarágósan (Win7)?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv
István -
bela85
aktív tag
Sziasztok!
Ma kaptam ilyen routert..de problémám lenne vele..
Eddig WR842ND routerem volt.. kihúztam belőle minden kábelt és átdugtam a 1043ND-be.. amin vargalex fw van.
A gép és router nem kapcsolódik, mivel a LAN-ba dugott kábelnél csak villog -villog a led..de nem folyamatosan világit. Nem értem miért lehet..
Kaptam egy méteres kábelt a routerhez, azzal gond nélkül megy, folyamatosan világit a lan..
Ez miért lehet? vagy mit lehet tenni? a kábelem eddig jó volt.. nem történt vele semmi..A másik, hogy az előző tulaj beállitásait törölni akartam, igy reseteltem a routert a hátsó reset gomb nyomvatartásával.. nos, azóta nem akar bejönni a LUCI kezelő felület.. még csak Internal errort Se ér.. csak hogy nem elérhető.. de net közbe megy..
Nagyon laikus vagyok a dolgokoz.. mivel nem volt még ilyenem.. meg nem is vágom linux dolgot.. ezért kérem ha valaki tud segitsen. (ha hosszabb lélegzetvételű a dolog akkor tudom nem szokás, de esetleg pü-ben is várom segitségét)
Köszönöm!
-
scream
veterán
Ilyenkor mi a teendő ? :
Internet, WiFi minden megy rendesen, de elérhetetlen a router
-
suste
veterán
Tipikus DMA hiba. Keress itt rá.
Realtek-t gyűlöli a 1043-as... -
Kami11
őstag
A legújabb 1.1.7
A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Kami11
őstag
A következő problémám lenne:
Bekötötték az upc-s netet, de a router nem engedi át az egész sávszélt.
50/5-ös net, mely meg is van, ha simán a Cisco EPC3925 modemet kötöm össze a géppel, de ha a routeren át osztanám meg, akkor a feltöltés max. 1Mb/s.
Mi a gond?
Már reseteltem a routert is, nem javult.A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
törölt tag
válasz vargalex #39063 üzenetére
Ez alapján kapta telneten keresztül:
firmware file az ugye nem a példában említett, hanem ez: http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03.1/ar71xx/openwrt-ar71xx-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory.bin
A ddwrt meg ez volt: Firmware: DD-WRT v24-sp2 (08/07/10) std# cd /tmp
# wget http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03.1-rc3/ar71xx/openwrt-ar71xx-wzr-hp-g300nh-jffs2-tftp.bin
# dd if=openwrt-ar71xx-wzr-hp-g300nh-jffs2-tftp.bin of=firmware.trx bs=32 skip=1
# mtd -r write firmware.trx linux -
glugi
tag
válasz vargalex #39062 üzenetére
Szia Alex!
Igazad van, nem figyeltem, a dd-wrt-s firmet töltöttem le én lüke.
Egyébként a Realtek 8188ce chipsetes laptop a francért sem akar rendesen kapcsolódni, kb 5-10 percenként eldobja, wi-fi beállításoktól függetlenül. Tudsz esetleg iylen specifikus hibáról? Azért visszateszem a gyárit tesztnek. -
vargalex
Topikgazda
válasz Kris87 #39058 üzenetére
Szia!
Igazából csak 2 előnye van:
1. Nincs dupla NAT (bár, ahogy te is írtad, nem lesz igazából érezhető sebességben)
2. Mindkét routerre csatlakozott eszközök egy hálózatban lesznekViszont a DMZ-be állítás esetén is módosítani kell a dyndns config-ot, mert ugye a TP-Link-nek nem lesz publikus IP-je WAN oldalon sem. Illetve az IP váltás esetén sem fogja azonnal regisztrálni, mert a WAN interface-ja folyamatos kapcsolatban lesz az elsődleges routerrel. Persze ezek igazak switch mód esetén is.
Alex
-
törölt tag
Helló Mindenki!
Van egy nagyon nagy problémám.
Van egy 1043ND routerem. Volt rajta már ezerféle openwrt, majd felkerült rá egy dd-wrt is.
A dd-wrt-t vissza akartuk állítani openwrt-re, egy az oldalukról letöltött firmware-re, és azóta a router nem indul.
Természetesen a sajátját kapta meg..A jelenség a következő:
Megkapja a tápot, eltelik 1-2 másodperc és elkezd villogni az összes led.Ez elszomorított nagyon. Gondolom nem tud a firmware bootolni...
A lehetőségeim érdekelnek, olyan opció nincs hogy vegyek újat!Köszönöm előre is!
V.
-
Kris87
aktív tag
Ez a switch mód miért jobb megoldás, mint ha a jelenlegi wan interface-t átteszi egyszerűen pppoe-ről dynamic ip-re (ami statikussá lenne téve az új routerben)? Maradhatna minden beállítás, a dyndns is működne csak dmz-be kell tenni a jelenlegi router leendő ip címét. Így persze egy duplán natolt hálózata lesz, de rossz az? Nem észrevehető a lassulás.
-
-
AngelH
aktív tag
rendben, elfogadom az álláspontodat, maradjunk annyiban, hogy mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya, én csak egy alternatívát adtam neki, eldöntheti melyik logikát szeretné használni
Az, hogy nem működik a bridge-esítés arról pedig nem tudtam bocsánat. Pontosan mi nem működik benne? Az új routereknél nem lehet aktiválni?
-
suste
veterán
válasz AngelH #39051 üzenetére
ha jól értem, akkor szerinted több a szívási lehetőség:
egy olyan rendszerrel, ahol az egyik eszköz a gyári szoftverrel és beállítással megy, a másik meg egy jól összerakott, igaz nem gyári fw-vel (igazából ez lényegtelen most mert a másikverzióban is így lenne) megy
és kevesebb a szívás lehetőség az általad használt, megbuherált gyári szoftverrel, plusz az előzőben említett másik eszköz ua beállítással mint az előző részben?
Én egyértelműen nem a Te verziódat használnám.
Mi van, ha mégis lesz IP-tv-je? Többet fog szívni
Az első esetbeni több "szívás", egyébként csak annyi meló, mintha routert cserélne, mert akkor is be kéne állítani a forwardokat egyszer, és utána minden működik rendesen. Nem csak gondolom,hanem tapasztalom is, mert én is pont cisco mögé tettem be a régi 1043-asomat..................
Egyébként meg pont erről írt Alex szerintem, hogy már nem működik ez a bridge-esítés. -
ertavitox
csendes tag
válasz vargalex #39050 üzenetére
Ez jónak tűnik viszont, most az a problémám, hogy elkezdtem telepíteni a dolgokat fel. Nincsen elég hely. Pedig 1 TB van be mountolva, miért nem használja ki! Csináltam swapot is!
dd if=/dev/zero of=/mnt/hdd/swapfile bs=1M count=200
mkswap /mnt/hdd/swapfile
swapon /mnt/hdd/swapfile//ez egy 200MB
plusz ezzel bővítettem, átírtam /etc/config/fstab
config swap
option device '/mnt/hdd/swapfile'
option enabled '1'telepítem a php és kiírja hogy nincsen elég hely!
-
vargalex
Topikgazda
válasz ertavitox #39049 üzenetére
Szia!
Akkor, ha jól értem, neked extroot kellene. De jelenleg NTFS partíciód van. Ezzel az a baj, hogy az NTFS driver-t nem fogja betölteni az extroot előtt, tehát ez nem fog menni. Viszont extroot nélkül is tudsz külső partícióra telepíteni.
Alex
-
-
ertavitox
csendes tag
Sziasztok, őszinte leszek nem értem a problémát! Wr1043ND routerre rákötöttem USB keresztül egy külső HDD 1 TB amit bemountoltam. Sikeresen. Majd ezen egy virtuális maghajtót szeretnék készíteni:
opkg update
opkg install kmod-fs-ext4 kmod-loop-aes e2fsprogs
insmod ext4 //ezekre azt írja file exist
insmod loop //ezekre azt írja file exist
dd if=/dev/zero of=/mnt/hdd/openwrt_loop bs=1M count=1024
mke2fs -j -F -b 1024 /mnt/hdd/openwrt_loop
mkdir /mnt/loopdiskmount -o loop /mnt/hdd/openwrt_loop /mnt/loopdisk
ITT akad el az egész!!!NTFS signature is missing.
Failed to mount '/dev/sda1': Invalid argument
The device '/dev/sda1' doesn't seem to have a valid NTFS.
Maybe the wrong device is used? Or the whole disk instead of a
partition (e.g. /dev/sda, not /dev/sda1)? Or the other way around?A külső HDD: NTFS fáljrendszer mi a baj?????
-
suste
veterán
válasz yodee_ #39042 üzenetére
forward-ból kicsit több fog kelleni, mert gondolom eddig is használtál TM-et (9091, 21234). Meg ha hasznáod az SSH, FTP-t is, akkor azok portjait is át kell irányítani a cisco-ban. És ha valamlyik gépen torrentezel vagy más portnyitást igénylő programot használsz akkot ezeket is a cisco-ban kell majd felvenni. Igazából amit most a tűzfalban látsz, azt majdnem mindet, főleg amiket utólag vettél fel.
Luci esetén át kell tenni a bejövő kapcsolatot, hogy ne ütközzön a cisco-val, pl: be/9092 -> 192.168.x.x(4300)/80.
A töbinél mehet akár ugyan az a port is (pl: be/21234 -> 192.168.x.x/21234).Dyndns-t én a cisco-n állítanám be, de a 4300-ason is be lehet, de át kell állítani a szolgáltatások fülön....Alex már leírta itt hogy hogyan, keress rá a DynDns szóra....
-
vargalex
Topikgazda
válasz yodee_ #39042 üzenetére
Szia!
De bizony, a dyndns-hez hozzá kell nyúlni. Ugyanis nem lesz WAN interface-od, sőt, publikus IP címe sem a routernek. Vagy beállítod a Cisco-n a dyndns-t (ha támogatja az adott szolgáltatót), vagy URL alapú IP meghatározást állítasz be a TP-Link-en. Természetesen az esemény interface-t is LAN-ra kell állítani a WAN hiánya miatt.
Az igazi az lenne, ha a Cisco-s router+modem combo-t át lehetne állítani bridge módra. De legutóbbi információim szerint (tavaly november környéki) ezt még trükkel sem lehet megoldani.Alex
-
suste
veterán
válasz yodee_ #39040 üzenetére
így van
egy 5 portos switch lesz a routerből
miután megcsináltad amit linkeltem, azután összekötöd a cisco-val LAN-LAN, és ezután a 4300-as kap egy IP-t (amit a cisco-ban tudsz megnézni), és ezen az IPcímen tudod majd elérni, nem a 192.168.1.1-en
amit a 4300-ra csatlakoztatsz, az is a cisco-tól kap majd IP-t, így minden eszköz egy tartományban lesz
még annyi hogy az eddigi forwardokat a cisco-n kell beállítanod a 4300 IP-jének megfelelően -
yodee_
őstag
-
yodee_
őstag
Üdv mindenki!
Ma délelőtt felhívott a T-Home, hogy ki kell cserélni a modemem. Optikai internetem van, és csomagváltás miatt 120 megabites internetem lesz, viszont a jelenlegi modem ezt nem tudja. Amit hozni fognak helyette már nem egy sima modem hanem router is egyben szóval be kellene valahogy úgy konfigurálni a routerem, hogy annak az internetét használja! Mi a teendőm, hogyan kivitelezhető ez?
Köszönöm
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
Celtis
veterán
válasz vargalex #39035 üzenetére
Köszi a leírást.
Akkor végülis magamtól is jó megoldást választottam a visszaállásra. Értem én, hogy nem volt konfigvesztés, csak nem gondoskodtam előre, hogy az exroot mountolás után is látszódjon a korábbi konfig.
Mivel volt az az USB nem látszik dolog, jobbnak látom, ha nem exrootnak mountolom. Szóval most minden OK. Köszönöm a segítséget mindenkinek.
-
vargalex
Topikgazda
válasz Celtis #39031 üzenetére
Szia!
Akkor tegyük egy kicsit tisztába a dolgokat:
- az extroot mountolásáért felelős fstab config a flash-ban található a jffs2 partíción (máshol nem is lehet, mert ugye onnan indul a rendszer), ezért az extroot-al indított rendszeren ezt alapban nem látod (mert nem mountolja fel). A LuCI-ban a külső eszközön (extroot-on) található fstab config-ot látod, illetve szerkesztheted. Ez nem kell, hogy tartalmazza az extroot-ra vonatkozó bejegyzést. Ha ki akarod kapcsolni az extroot-ot, akkor a következő lehetőségeid vannak:
1. Kézzel fel lehet mountolni a jffs2 partíciót és módosítani az azon található fstab config-ot.
2. Külső eszköz nélkül indítod a routert és akkor ugye a /overlay-ba pont ezt a jffs2 partíciót fogja mountolni, tehát LuCI-ban is éppen a számodra érdekes fstab config-ot fogod látni.
3. A külső eszközön található .extroot.md5sum tartalmának módosításra is célravezető, mert az extroot mountolásakor pont ezt hasonlítja össze a flash-ban található azonos nevű file tartalmával. Ha nem egyezik, akkor nem mountolja.- az extroot beállítása nem jár a config-ok másolásával. Erre ezt a scriptet szoktam ajánlani. Ha formázás nem kell és nem akarod, hogy az fstab-ot is úgy állítsa be, mint a build-emben, akkor ennyi a lényeg (feltételezve, hogy sda2 a partíció):
mkdir -p /tmp/overlay
mount -t ext4 /dev/sda2 /tmp/overlay
tar -C /overlay -cvf - . | tar -C /tmp/overlay -xf -
sync
umount /tmp/overlay
rebootPersze előtte kézzel állítsd be az fstab-ot.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
Tamy
senior tag
Ebben az esetben örülj nagyon ennek a sebességnek is. Sajnos az a 13 csatorna manapság nagyon kevés, maximum annyit tudsz még tenni, hogy végigzongorázod az összes csatornát, aztán azon hagyod, ahol a legjobb értékeket méred.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
Burki
aktív tag
Köszönöm a választ, kezd körvonalazódni számomra,hogy körülbelül a szarnak a pofon kategória nekem ebbe energiát fektetnem. 11 wifi jelet érzékel a gépem a lakás bármelyik pontjában, úgyhogy a 13 csatornával azt hiszem ez a lehetetlen kategóriát veri,hogy olyan csatornát lőjek be,amit más nem használ, ráadásul ha fixre állítottam, szarabb volt a mért sebesség. Teljesen tisztában vagyok a wifi korlátaival, a kérdésem nem is arra irányult,hogy milyen beállításokkal tudom a 120 megabitet kipréselni belőle, hanem arra,hogy milyen beállításokkal tudom maximalizálni a teljesítményt.
Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
suste
veterán
-
Celtis
veterán
Köszi. Konfigvesztés nélkül szerettem volna megoldani.
A helyzet az, hogy az overlay felmountolása után szembesültem vele, hogy ezzel a konfig is elvész. Egyben pont a mount sem látszik a konfigban, hogy törölhető legyen. Mentés hiányában ezért akartam inkább visszaállni.Végül is a /etc/.extroot.md5sum tartalmát módosítottam, és ez egy reboot után elég volt neki, hogy ne mountolja fel újra.
-
suste
veterán
válasz Celtis #39029 üzenetére
legegyszerűbb megoldás ami mindíg segít: hosszú reset
ha a konfigolás hosszú volt, akkor mentsd le beállításokat, persze az fstab-on kívül, és reset után visszarakod ami kellja, remélem vargalex fw-t használsz, mert másikon nem biztos hogy működik a hosszú reset (5-10mp)
-
Celtis
veterán
Sziasztok,
Hogy a túróba tudok megszabadulni az overlay mountolástól? A Luciban ugyanis nem konfigurálható. Látom, hogy ott van, de nem tudom hol letiltani.
A mountolással is szívtam, de a leszedés még nehezebbnek tűnik. -
Tamy
senior tag
Na várjál, most ezt már én nem értem. Korábban wifivel 71/38 Mbit sebességet mértél 15 cm falon át. Most akkor mi lett 60? A feltöltés nem lehetett, mert arra írtad, hogy szerződés szerint 50. Magyarul akkor falon keresztül jobb volt a sebesség, mint közvetlen a router mellől? Azt azért tudnod kell, hogy a 120-as letöltést valószínűleg wifivel sohasem fogod tudni kihasználni, a névleges sebességének kb. harmada a valós (ha jól tudom, ha meg tévednék, majd valaki kijavít), a többi hibajavítás, meg a kapcsolat fenntartása miatt elveszik. Tehát még ideális esetben is a vége valahol 100 Mbit körül van, feltéve, hogy a laptopba is 300 Mbit-es wifi van, ami a mért adataid alapján mondjuk valószínű, mert lite-n wifivel még ennyi se lenne.
A Tré-home wifijét szerintem mindenképp érdemes lenne lelőni, és arra is figyelj, hogy a routeren olyan csatorná(ka)t állíts be, hogy se eggyel alatta, se eggyel felette ne legyen semmilyen wifi jel. Azt a +3-at nem tudom mi, tudtommal a beállított csatorna felett kettővel foglal le még egy csatornát, mivel a 300 Mbit-hez összesen két csatornát használ. Így viszont lehetőleg úgy állítsd be, hogy a Te esetedben ha a 7+2 csatornát szeretnéd használni, akkor a 6-10-es csatornákon nem lehet senki.Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
iff
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy Samsung ML-2165w nyomtatót. Ez elvileg wifis és vezeték nélkül lehetne összekötni a hálózatba. Nekem ez nem világos, hogy hogyan lehet ezt megoldani a routerhez. TP-Link WR1043ND OpenWrt van rajta.
..........""..........
-
jimmy1801
tag
Sziasztok!
Szerettem volna pptpd szervert telepíteni a routeremre, de kernel hibával kidobott. Nekem még az 1.1.5 verzió van fent. Ebben meg még a 3.3 kernel van 3.7-es helyett ha jól sejtem. Van ennek valami olyan megoldása ami nem járna rendszer újratelepítéssel?
Köszi!
-
vargalex
Topikgazda
válasz huliganboy #39020 üzenetére
Szia!
Valamelyik config-od hibás, esetleg csak nem kért IP-t a géped, így a dhcp.leases file üres.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
Burki
aktív tag
Kicsit átrendeztem a router helyét, letettem a nappaliba, ahol a wifis gépek vannak, hogy a falak ne zavarjanak. A méréseket mindig ugyanarról a gépről csinálom.
Beállítottam 40 Mhz-re a routert, illetve variáltam kicsit a csatornákkal (leszedtem egy programot ami listázza részletesen a wifi jeleket a környéken). A program szerint a routerem csarornája 7+3, legalábbis amíg Auto-ra volt állítva. Ez mit jelent, mi az a + 3? Átállítottam 7-es csatornára, mert ezen a csatornán nem volt más wifi jel a környékben, viszont a 60 megabites mért értékről visszaesett 10-15 megabitre. Visszaállítottam Autora, így újra megközelítette a 60 megabitet. Közvetlenül mellette van a T-Home-os router, ami szintén wifi jelet sugároz 3-as csatornán, gondolom ez is bezavarhat, de nem tudtam még lelőni a wifijét, mert használatban volt.(#38929) Maximusz:
Fogalmam sincs milyen VPN, céges zárt rendszer, a laptop beállításait sem tudom módosítani, mert jelszóval védett minden.Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Ma egy újraindítás után a következő fogad a Luci megnyitásakor:
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:582: bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)
stack traceback:
: in function 'pairs'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:582: in function 'createtree'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:230: in function 'dispatch'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:195: in function </usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:194>[/I]
Valakinek valami tipp mi ilyenkor a teendő? Egyébként net van, hálózat van, ténylegesen a router működik csak a luci adta meg meg látszólag!
Köszönöm :R -
Pr3s
aktív tag
válasz Atlantisz48 #39017 üzenetére
Ha annyira nem akarod elveszíteni a tartalmát akkor keress egy havert ahol átmentheted, vagy step by stepben csinálj átpartícionálást valami értelmes partíciókezelővel ami nem teszi az adatokat gallyra, és finoman elkezded az üres területeket lefaragni az ntfs-ről, és a meglévő adatokat meg átrakod ext4-re, aztán megint újabb faragás innen oda, és megint másolás míg a végére nem érsz!
-
Pr3s
aktív tag
válasz McSzaby #39016 üzenetére
Openwrt, mert ha jól emlékszem dd-wrt alatt a flash is írhatóvá van téve, emiatt veszett hamar ellehet küldeni a routert az örök brick mezőkre, vagyis hogy pontosabban fogalmazzak van olyan verzió is belőle, de az Openwrt vargalex elég somindent tud, nem is tudom miért kérdés mit válassz!
-
McSzaby
őstag
Openwrt vs. DD-Wrt? Melyiket ajánljátok?
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
suste
veterán
válasz Atlantisz48 #39013 üzenetére
a szolgáltatásokat tudja, csak a nagy vinyót nem kezeli legfeljebb
eddig nem írt senki szerintem 3TB-os vinyós tapasztalatokat egyik fw-vel kapcsolatban sem
fel van osztva a vinyó, vagy egyben van formázva az egész? esetleg tudod tesztelni úgy, hogy lecsípsz belőle egy kisebb darabot win vagy linux alatt? -
Celtis
veterán
Frissítettem 1.1.7-re.
Eltűnt az USB pendrive.Az fdisk -l csak a /dev/mtdblock-okat sorolja fel. Nyoma sincs /dev/sda -nak.
Áramtalanítás után is ugyanez a helyzet.Az USB port működőképessége hogyan ellenőrizhető? Vagy mit tudok még konzolon megnézni? Fizikailag most nem férek hozzá a routerhez.
-
vargalex
Topikgazda
válasz vödör88 #39010 üzenetére
Szia!
Persze, mert kell köré a html keret is. Sőt a helyes megjelenítéshez <pre> tag sem árt, különben a különálló sorok egyben jelennek meg. Szóval a végleges:
#!/bin/sh
echo "Content-type: text/html"
echo ""
echo "<html><body><pre>"
for adat in $(cat /mnt/eredmeny.txt)
do
echo $adat
done
echo "</pre></body></html>"Alex
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
-
-
vödör88
csendes tag
Sziasztok!
Tudna segíteni valaki abban , hogy mit jelent a következő hibaüzenet?Ehhez hasonlóan szeretnék uhttp oldalat készíteni. A futtatási jogokat kiadtam. De ezek után is ezt a hibaüzenetet kaptam.
Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 7 5800X / RX 6700 XT / A520M / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD / 750W GOLD
- Apple Watch SE 2 44mm - 2024 gyártás, 100%, Apple garancia, ezüst, doboz
- iPad Pro 13" M4 - 2024, Cellular, WiFi 256GB, Apple garancia, ezüst, doboz
- iPad Air 13" M2 - 2024, Cellular, WiFi, Apple garancia, szürke, doboz
- Apple iPhone 14 256GB - független, 87%, Apple garancia, doboz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest