- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
TP-LINK routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
"Ha az egy jól működő router, akkor semmi szükséged arra, hogy custom firmware-ekkel szétcseszd."
https://prohardver.hu/tema/tp-link_routerek_firmware-ek_es_egyeb_okossagok/hsz_5082-5082.html
Szerinted gyári fw-el lesz jelismétlő, vagy kliens üzemmódja ?
-
suste
veterán
Én még nem láttam szoftveresen teljesen halott routert!
Ha a gyári uboot-ot nem vágod tönkre, akkor soros porton biztosan éleszthető, de mostanában már a TFTP-t is engedélyezik a gyáriban is.
AZ openwrt pl egyáltalán nem nyúl az uboot-hoz!!!(#5096) kutga
Rosszul gondolod!
A wifi kliens (és az ehhez kapcsolódó egyéb módok: repeater, enterprise, stb) az általános routerekben nincsen engedélyezve, bármennyibe is kerülnek.
Ezeket a funkciókat külön eszközben, külön pénzért adják. -
suste
veterán
Na azért ne vezessük félre az embereket:
1: miért szünne meg az 5Ghz
A full támogatást élvező routereknél ugyan úgy van minden wifi!
Van olyan router, ami nem teljesen támogatott, és ha pl pont az 5Ghz wifi rész nem, akkor valóban "eltűnik", de ez semmiképpen nem általános, hanem csak az adott router típusra igaz!!!
Itt edöntheti az ember, hogy mi a fontosabb neki, a szinte korlátlan lehetőség (persze 5Ghz nélkül), vagy marad a gyári "buta" szoftveren 5ghz-cel.2: eladásnál van hogy pont előnyt jelent a CFW, de ezt előre nem tudhatja senki, így kár ezzel példálózni
3: pont a sok extra szolgáltatás miatt terhelheti meg a szoftver az eszközt! A felhasználón múlik mit kapcsol be/ki.....
4: Ha CSAK routernek kellene, akkor lehet (bár itt is azért van bőven + szolgáltatás), de itt pont nem sima router funkcióról van szó!
És végül, bármikor vissza lehet térni gyári fw-re a megfelelő OFW-vel a megfelelő módszerrel!!!
-
cocka
veterán
Igen meg ilyenek, hogy ha mondjuk a router képes 5 GHzen wifi jelet szórni, akkor az cfw után mint opció megszűnik stb..
Plusz esetleges eladásnál is marha fantasztikus lehet azzal indítani, hogy amúgy custom firmware van rajta.
Arról meg nem is beszélve, hogy az állítólag sokkal többet tudó fwt nem biztos, hogy kedveli a hardware. Mondjuk lehet, hogy sokkal megterhelőbb a procijának, mint a gyári fw.
Ha az egy jól működő router, akkor semmi szükséged arra, hogy custom firmware-ekkel szétcseszd. Bár ha úgy is lemondtál már róla, akkor végül is mindegy.
-
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Van itthon egy asztali pc amire wifit kellene varázsolnom, mert a kábeles kapcsolat nem oldható meg. Találtam a fiókban egy TL-WR841N típusú routert, azt szeretném kérdezni, hogy ezt valami úton nem lehetne beállítani vevőnek?
-
Ga3rieL
senior tag
Hali.
Eddig betudtam lépni a rúterbe ha beirtam a 192.168.0.1-et akkor bejött a login, de most nemjön be semmi. Mintha nemlenne net, a webhely nem elérhető
-
G@ben
addikt
Meg lehet nézni egy Archer C5v4 esetében, hogy milyen eszközökkel csatlakoztak valaha is wifire? Néha nagyon belassul a netem, aztán próbálom megtalálni az okát. A routert kizárnám, mert a régi is csinálta, meg az új is, aztán felmerült, hogy valaki lopja a wifit (WPA2 bekapcsolva, hosszú, bonyolult jelszó). Persze lehet, hogy szolgáltatói oldalon van valami hiba, de a wifilopást ki szeretném zárni. A jelenség ritka, ezért nehéz elkapni. Egyébként a gép kábelen csatlakozik.
-
Astery
senior tag
Sziasztok! Beüzemeltem egy Archer 7-et egy PC-ről, ami vezetékkel kapcsolódott a routerhez. Első csatlakozásnál bekérte a jelszót ... megadtam, beállítottam a dolgokat és regisztráltam a tp-link cloud-ba.
A kérdésem az, hogy az normális-e, hogy ezután már sehogyan sem tudok belépni a router setup-jába erről a PC-ről? A 192.168.0.1 és a http://tplinkwifi.net is odavisz a login képernyőre ... beírom az e-mail címet és a jelszót majd villan egyet és nem lép be, hanem visszaadja a login ablakot. Természetesen a cím és a jelszó stimmel ... egy laptop-ról ami wifi-n csatlakozik simán be tudok lépni ezzel a módszerrel (tether alkalmazásból is rá tudok menni telefonról). Van esetleg vkinek ötlete, hogy a közvetlenül a routerre kötött PC miért nem hajlandó belépni?
Köszönöm. -
makoss
veterán
Üdv!
Van egy TP LINK TL WR 841 ND routerem és bekapcsoláskor az állapot jelző ledek úgy villognak, hogy egyszer az első, aztán mind...első, aztán mind és így megy míg be nem áll.
Ezt hogyan lehetne megszüntetni? Mitől van? -
Headless
őstag
Kérem a tisztelt kollégákat, hogy tegyük félre nézeteltéréseinket, a fórum egymás segítésére van, nem pedig szídására. És ne kelljen több HSZ-t törölnöm.
-
kukutyi
csendes tag
Sziasztok
Van egy Tplink Archer C1200as routerem a gond az, hogy az asztali gépről nem érem el a tplinkwifi.net címen a bejelentkezési oldalt (viszont ha kikapcsolom a Windows gyári tűzfalát akkor simán betölti és gond nélkül be is tudok jelentkezni)
Hogy lehet engedélyezni? vagy mit kell beállítani a windows tűzfalban hogy betöltse a router bejelentkező weboldalt?
Eddig tölti be a weboldalt és itt megáll nem tölti tovább. Internet van a gépen folyamatosan és más weboldalnál nem vettem észre ilyen hibát.
köszönöm -
bivalyos
aktív tag
Köszönöm a hasznos válaszokat!
-
HTomee
tag
Amúgy oktató jelleg nélkül kb:
pl.
TL-WA701ND
TL-WA801NDA kérdező meg használhatta volna a Google-t. kb első találat, ha a keresőbe bepötyögte volna, hogy TP-Link ÁPÉ
-
suste
veterán
válasz
bivalyos #5056 üzenetére
annyira voltam konkrét, amennyire tudtam (lehet)
ha megnézed a tp-link kínálatát, akkor látni fogod milyen eszközök vannak
1: én sem ismerem a teljes termékpalettát
2: és főleg nem ismerem a gyári fw-ket
3: CFW-vel pedig mindegyik képes "mindenre"ha egyáltalán nem értesz hozzá, és nem is akarsz foglalkozni vele, akkor az a legegyszerűbb ha bemész egy szakboltba, és elmondod pontosan mit szeretnél
így ha netán mégsem jót adnak, legalább lesz kire/mire hivatkozni... -
bivalyos
aktív tag
Sziasztok,olyan tp-link routert (accespiont) keresek,ami tud csatlakozni egy adott wifi hálózatra (pl.Mobil hotspot) és rj45 10/100 csatlakozáson használható az internet (pl asztali pcvel) Tudnátok típusokat ajánlani?
Régebben ezt a típust használtam TP-Link TL-WR843N de már sajnos nem rendelhető,a TP-LINK TL-WR840N ugyan ezt tudja? -
mezis
félisten
válasz
crissprivat #5051 üzenetére
Figyelj az u-boot szekcióra. Vagy kell vagy nem.
-
crissprivat
senior tag
Megcsinálnám EZ alapján a cserét,de valamiért nekem a tftpd32 programban a bin fájl mögé rögtön dátumot tesz és ez végett képtelen bejátszani a fájlt. Miért van ez? Tudna valaki megoldást rá?
-
crissprivat
senior tag
Szóval már nem tépem magamat ezzel a dd-wrt -vel,mert nem tudom beállítani,hogy jól müködjön az epson nyomtatómmal. Ez egy 841n v12 és már inkább visszatenném rá az eredetit. De a dd-wrt oldalon a v12-höz nincs "webrevert to stock" fájl. Az nélkül hogyan lehet visszatelepíteni az origi szoftvert? Köszi.
-
crissprivat
senior tag
válasz
crissprivat #5032 üzenetére
A témához kapcsolódva. A másik régi (linksys wrt54gl tomato) ap-vel semmi gond ugyan ezekkel a beállításokkal. Arra már rájöttem,hogy ha a jelenlegi tp-link ap van rajta a routermen,akkor a router nem képes tartományon belüli ip címet adni az ap-n keresztül az epson nyomtatónak. Minden más kütyü a háztartásban gond nélkül müködik,csak a wifis nyomtatóm nem. És itt a dd-wrt -vel lesz valami bibi,csak még nem találtam meg,hogy mi lehet az.
-
Ga3rieL
senior tag
válasz
crissprivat #5046 üzenetére
gondolom igen. cseh, de viszont made in china. 3 országból van 1x-re. mag ha bemegyek a rúterba, akkor ott jobb oldalt a link, .com véggel,és cseh oldal jön be. és elvileg az,az euban van
-
Ga3rieL
senior tag
akkor most magától frissült , vagy micsoda?
-
Ga3rieL
senior tag
válasz
crissprivat #5039 üzenetére
akkor most ha netán alapból is a v2-es firmware van a rúteren, és azis kettes, akkor nem ugyanarra fogja frissíteni? Vagyis akkor semmi értelme nincs frissíteni.nem?
-
Ga3rieL
senior tag
Sziasztok.
Valaki tud segíteni,hogy frissíthetem a firmwaret a routernek? ez a tipus.
És innen a 6.20-as azt lehet, jó rá? [link] várom a válaszotokat.
-
esikl012
tag
Sziasztok!
Van nekem egy TP-Link TL- WR740N típusú routerem. Elfelejtettem a wifi jelszavát ebbe kérnék segítséget.
Meg tudom valahol nézni? A http://192.168.0.1/ oldalon beléptem a routerbe de nem tudom, hogyan tovább.
Köszönöm! -
crissprivat
senior tag
Sziasztok.
Van egy v12-es 841n routerem,amin jelenleg a hozzávaló legújabb dd-wrt firmware van. A gondom az,hogy ezóta a wifis epson sx425w nyomtatóm nem használható. Mindent beállítottam amit eddig is. A nyomtató jelzi is,hogy kapcsolódik a wifihez,de mégsem müködik. Ha nyomtatni szeretnék,kommunikációs hibát ír ki a sz.gép. Tudnátok segíteni,hogy mégis mi lehet a bibi? Mit kell még beállítanom,hogy minden jó legyen e téren. Köszi. -
Taci
addikt
válasz
woodworm #5030 üzenetére
Köszönöm, de végül inkább mégsem szenvedek vele. Visszaküldöm, és helyette veszek egy C7-es Archert. Igaz, most Digi100 van, viszont ha minden igaz, upgrade-elik Digi1000-re, szóval mindenképp kelleni fog egy router, ami kihozza a maxot belőle.
És ha már C7. Ez már nem neked kérdés konkrétan, woodworm, de letudom egy hozzászólásban, nem foglalom a helyet feleslegesen.
Az rendben, hogy lehet a helyi hálózaton egy rácsatlakoztatott USB-s eszközről Plex szervernek használni, de ki is lehet küldeni netre, hogy bárhonnan elérjem? Leírást csak az előbbiről találtam.
-
woodworm
veterán
Link1
Kicsit módosítva, a lede fw neve kicserélve a gyárira:
1. Configure PC with static IP 192.168.0.66/24 and tftp server.
2. Rename "TL-WR841Nv13_EU_0.9.1_4.16_up_boot[171019-rel55346].bin"
to "tp_recovery.bin" and place it in tftp server directory.
3. Connect PC with one of LAN ports, press the reset button, power up
the router and keep button pressed for around 6-7 seconds, until
device starts downloading the file.
4. Router will download file from server, write it to flash and reboot.Link2
Itt magyarul egy kicsit részletesebben, a fájlneveket természetesen itt is aktualizálni kell az esetedre. -
Taci
addikt
Sziasztok! Rendeltem egy TP-Link WR841N router, Digi 100-as nethzet. Meg is jött a csodamasina az Emagtól. V13-as, örültem. Beizzítom, full román nyelv. Mondom semmi gond, frissítem a firmware-jét egy angolra, aztán hajrá. Aha, nem engedi, mert különböző régió... Szóval frissítettem a legfrissebb románra, de nagyon kivagyok tőle... Van rá esély, hogy valahol át lehet állítani angolra? Próbáltam az appot, ott nincs ilyen lehetőség. Végigmentem háromszor a beállításokon, sehol semmi nyelvi beállítás... Hátha ti többet tudtok. Köszi!
-
Smithy87
senior tag
-
kymco
veterán
Sziasztok!
Most vettem egy TL-MR640-as routert. Egy ideig SIM kártya nélkül kellne használnom a régi szolgáltatóm routerével együttműködve, azaz csak sima wireless és wired "switch"-ként kellene üzemelnie. Segítenétek a beállításban?
A régi router 192.168.1.1-en van DHCP-vel ipcímet oszt. Először próbálkoztam a dinamikus ip kapcsolattal, majd a statikusban is kotorásztam, de nem sikerült a WAN-ra rájlenetkezni. -
cocka
veterán
Hi!
Valaki nem tudja véletlenül megírni, hogy mekkora HDD-t hajlandó USB-n kezelni az Archer C7 V2?
Meg azt, hogy az Archer A9 vagy A10 mikor lesz Magyarországon kapható?
-
woodworm
veterán
válasz
mokus18 #5016 üzenetére
Mármint a euronics áraihoz képest. Egy gyors keresés azt mutatja, hogy náluk a legdrágább, több helyen is lehet kapni a 30%-os kedvezménnyel egyező áron vagy olcsóbban.
Egyébként nem tartozik az ajánlott routerek közé, mert a benne lévő chipset elég problémás, noha a tp-linkekre általában kevesebb a panasz. Ha már tp-link, mostanában a C5v4 van jó árban, a legutolsó fw rendbe rakta a wifit is (többeknél dobálta 5GHz-en a klienseket). -
mokus18
tag
Sziasztok!
A digi előfizetők kedvezményesen vásárolhatnak az Euronics ban TP link routereket.
részletek itt
Az akciós termék listája is elérhető a linken.Kérdezném, hogy mit ajánlotok, 50 m2 lakásban (panellakás) 2 szoba közötti megosztáshoz.
Több okostelefon, tablet, 2 szgép, okos box, okos tv használatához.
Továbbá egy nyomtató hálózaton történő használat.
Esetleg a későbbiek során médiatartalmak megosztása.ezt néztem ki, a véleményetek szerint, ez ár/érték arányban megéri?
AC1200A segítségeteket/tanácsokat előre is köszönöm.
Üdv.
Mókus -
Strezi
őstag
Beruháztam az Archer C5400 routerre. Volt két darab akciós áron emag-nál, 80EFt-ért. Normál ára 86 - 100Eft között van.
Tapasztalatok:
Elsőre viszonylag lassan indul, LEDek többször felvillannak, aztán a pover LED pulzálása után magához tér, majd megjelennek a WiFi hálózatok.2.2 alap szoftverre gond nélkül be tudtam állítani a három WiFi hálózatot, 5G pakolható szabadon (36-52, 100-116, 140-156 csatornák), azaz mind három hálózat független, és max sebességgel mehet. AirFairness, MU-MIMO stb. mennek. MIvel olvastam szoftver frissítés utáni gondokról evvel kapcsolatban, nem fogok a firmware-hez nyúlni.
Igen melegen működik! Nem véletlen a táp 12V/5A mérete, ezt a teljesítmény látszólag fel is veszi. Maga alatt a polcot is felmelegítette, ezért lábakra állítottam, hadd szellőzzön.
Házat lefedi természtesen, központi elhelyezéssel és pár vastag fallal (B30 főfal), 15 x 10m alapterülettel, egy szinten.
Amiért megvettem, azt tudja. Kb 6db 2.5Ghz eszköz, illetve 2-2db ac eszköz és UHD smart tv kiszolgálására, hogy döccenésmentes legyen a filmezés amúgy jelentős adatforgalom mellett is (videóvágás, feltöltés). NAS vezetékes kapcsolattal van a routeren, ahol szeretném a port aggregation-t is használni majd. Többi vezetékes eszköznek (4db) egy downlink van plusz 5 portos switchen, így elegendő a négy LAN port.
Összefoglalva, egy hat fős családnak szórakozásra, illetve emellett (kis)céges munkára és videovágásra egyszerre megfelel a router teljesítménye, Digi Gigabit WAN kapcsolattal, épített NAS(i7) és komolyabb desktop és laptop gépekkel.
Valakinek esetleg van kérdése, felvetése vagy kíváncsi konkrét mérésre, pár napig még visszanézek ide vagy küldjön privátot.
-
ace666
tag
Sziasztok!
Archer C6-al van valakinek tapasztalata?
Az tetszik benne, hogy dedikált antennák vannak a külön sávoknak...
Még elég újnak tűnik, de gondolom idővel megjönnek erre is a 3rd party firmwarek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest