- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
TP-LINK routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Franky2Ster
senior tag
Dyndns gondom van. DDNS WARNING Server response error.
Ezt az üzenetet kapom eddig jó volt már hónapok óta. Másik routeren jó! Mit tudok tenni a reseten kívül?
-
-
V-I-D-A
aktív tag
Sziasztok!
Van egy TP-Link TL-WA801ND ver. 2 routerem, amit a szekrény tetején helyeztem el. A kérdésem az lenne, hogy a két antennát milyen pozícióba célszerű állítani a legjobb eredmény érdekében? Mindkettőt függőlegesen, vagy egyiket függőlegesen, a másikat vízszintesen, esetleg döntötten mindkettőt? Egyátalán mind a két antennája sugározhat egyszerre?Egy szintes családi ház, tehát emeletre nem kell sugároznia. Köszönöm a segítséget!
-
T_boy
tag
Szervusztok,
Van egy ilyen routerem. Kicsit több, mint 4 éves. Nagyjából fél éve rakoncátlankodik. Kábeles része stabil, de a wifit eldobálja. Nem csak egy eszközön (2 mobil, 2 tablet). Egyre sűrűbben nincs vezeték nélküli hálózat, ilyenkor csak az segít ha lekapcsolom, majd vissza.
Felraktam a legújabb firmwaret, utána olvasgattam, próbáltam ennek megfelelően állítani rajta. Wifi Analyzer segítségével nézegettem telefonról. A jelerősséggel többnyire nincs baj, még a lakás legtávolabbi pontjában sem "csupán" nem stabil.
A probléma jellegéből adódóan úgy gondolom nem konfigurálással, hanem inkább hardwares problémával állok szemben. Ebben várom a megerősítést vagy a cáfolatot.Lakás nem lett átrendezve és nincs új eszköz sem a lakásban ami zavarhatná.
0-24-es használat mellett szerintem az élettartama vége felé közeledik az eszköz, de csak találgatom.Szeretném a segítségetek kérni, hátha menthető még a helyzet!
-
krealon
veterán
válasz
dzoli87 #4188 üzenetére
"Egy C7 1750 vásárlásán gondolkodom V2 verzió, ez nem tudja a vpn szervert csak a V4?"
Csak a TP-link Archer C7 AC1750 v4 tartalmaz beepitett OpenVPN szervert. A v2 nem.
Lasd angol nyelvu hasznalati utmutato 68-as lap.
-
dzoli87
aktív tag
Sziasztok!
Egy C71750 vásárlásán gondolkodom V2 verzió, ez nem tudja a vpn szervert csak a V4?
-
akos86
aktív tag
Üdv Uraim!
Adott egy tp link tl wa901 v2 acces point amin elvileg ddwrt van, sajnos a webes kezelőfelületét nem találom sem lanon sem wifin. Járt már valaki hasonló cipőben? Próbáltam resetelni de semmi eredmény
-
mezis
félisten
válasz
kisgyerek7 #4183 üzenetére
Kábelek,csatlakozók (koax ?) rendben ? (cmd, ping 8.8.8.8 -t és közben kicsit mozgasd a kábeleket)
PC-ken kapcsold le az IPv6-ot.
-
kisgyerek7
csendes tag
Sziasztok.
Nemrég kiköltöztünk Falura és kaptunk tök jó kábelnetet mindenki dicsérte.
Be is lett kötve egy régebbi TP-Link routerrel de mondta a srác hogy néha eldobja a kapcsolatot.
Én most vettem egy TP-LINK WR1043ND Routert. Beállítottam megy zsír. De ezzel is eldobálja néha a kapcsolatot kábel Wlan tökmindegy.A modem egy Cisco EPC3008 EuroDocsis 3.0 Cable Modem ami van rajta forgalomjelző kis led az előző routerrel narancssárgán villogott, most az uj routerrel már zölden. A modem egy Cisco EPC3008 EuroDocsis 3.0 Cable Modem. ötletek valakinek? -
ZephX
senior tag
Sziasztok!
Új router beüzemelésénél adódott problémám.
Adott volt egy régi ASUS RT-N10E router aminek kicsi volt a hatótávolsága. Nagyon rossz volt e lefedttség, mert a szobában 4 m-rel arrébb nem lehet lapotopon FHD videót nézni. Ezt cseréltem le egy kicsit nagyobb TPLINK TL-WR841N (ver.11) típusú routerre. Megcsináltam a gyors beállításokat, és a router közelében nagyon szépen működött minden. Viszont a laptop a szobában alig fogott belőle valami és nagyon sokszor el is szállt a net. Máskor pedig simán mentek a FHD videók. A Routerről ethernettel ment egy PC-be is a net és ott nem volt semmi gond. Mi lehet a probléma? Igazából az a probléma, hogy 5 percig van jó net és mehet a letöltés utánna meg hirtelen minden 0. Ezután újra..
És lefagy tőle a Google chrome. ami nagyon különös. -
szucsandi
csendes újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Vásároltam egy TL-WR940N routert, mivel a régi routerünk gyengén adta a jelet. Illetve ezt a szolgáltató gondolta, mivel jeleztem, hogy pár napja lassú a sebesség. Csináltam speed tesztet, a net jó.
Tehát megvettem az újat és vártam a csodát.
A csoda elmaradt, de nagyon. Abban a helyiségben, ahol a router van, ott full jel, majd kb. 7-8 méter távolságra már a telefon elveszíti a jelet, újra kell csatlakozni, nem fogadja el a jelszót, stb.
Kb. 2-3 méterre a videók akadoznak (tablet), a régi routernél az működött.
Mi lehet a probléma? Sikerült egy gyenge készüléket vennem?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
suste
veterán
válasz
vargalex #4177 üzenetére
sőt, hogy ha nem kell a wifit továbbszórni, akkor jobban jár egy client-relayd megoldással, vagyis követi a repeater-relayd leírást, csak nem kell a végén hozzáadni egy plusz wifit (1db wifi lesz csak a 2. routeren, ami csatlakozik az 1-re: [link])
így tuti, hogy nem feleződik a sebesség -
spgabor
aktív tag
Szia!
Tegnap este felraktam az OpenWRT, felcsatlakoztam a T-online routerre, de sajnos nem működik itt sem, hogy a T-online masterként használt routere ossza a slave router LAN portjaira kötött eszközöknek az IP-t.
Az Openwrt-s routerrel szépen felcsatlakozik a T-online router wifi-jére, de IP-t nem kapok egy a slave routerre kötött eszközzel sem. Ebben a fórumban lévő pdf alapján csináltam. Ami eltérő, hogy a T-online routerben a wifin semmit nem lehet állítani, nem tudom beállítani, hogy WP WDS mdban szórjon a wifije.
Így sajnos nem jutottam még előbbre. Tudtok esetleg segíteni, hogy állítsam be a helyes működéshez?Ezt szeretném elérni:
internet->T-online router (ez a vezetékes telefon miatt nem helyettesíthető; DHCP szerver a belső hálón)->wifi->TL-MR3420 router->vezetékes eszközök (pl. NAS)Volt aki ajánlotta a Gargoyle firm-et, de az OpenWrt-t már használtam, ezért inkább ezt választottam, de bármilyen firm jó lehet, amivel elérem a célom.
Üdv:
spgabor -
suste
veterán
válasz
spgabor #4167 üzenetére
Nem volt igazán egyértelmű a leírásodból a wifis csatlakozás, csak a WDS utalt rá, de ezt akár félre is értelmezhetted (én is erre gondoltam).
De így már érthetőbb...
WDS:
Sajnos a gyári WDS elég gyengusz, nagyon lassú kapcsolatot tud csak, ezt tapasztaltad is.
Custom fw-vel tudsz csak jobb eredményt elérni, pl Openwrt/Lede -vel. -
spgabor
aktív tag
Szia,
ez nekem sajnos nem jó, mert pont az a lényeg, hogy a két router távol van egymástól, így wifin kell kommunikálniuk, nem sima switch-ként üzemelve. Illetve a másodlagos router LAN portjai legyenek összebridge-ve a Wifi-vel, hogy a másodlagos routerre kötött vezetékes eszközök wifin keresztül az elsődleges routerről kapják a belső IP-t.
Üdv:
spgabor -
vargalex
félisten
válasz
kisspeter965 #4163 üzenetére
Ott van rajta: a belső ér a pozitív, a külső a negatív. Azaz szerintem ez kell neked (bár leírás alapján nem olyan egyértelmű, mint a te képed alapján).
-
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
TL-MR3420-as routert szeretnék beállítani az internetemhez kötelezően használandó T-s router után Access Pointnak úgy, hogy a TP-Link router LAN csatlakozóira rádugott eszközökre a T-home router ossza a belső IP-t. Ez megoldható a gyári firmware-rel?
Sajnos azt tapasztalom, hogy a TP-Linkre rádugott NAS egy random IP-t kap. Illetve ugyanígy van bármilyen eszköz DHCP-n. Nem tudom, hogy a router ezt nem tudja, vagy rosszul állítom be. Annyit csináltam csak, hogy adtam a routernek egy a DHCP-n belüli fix IP-t, bekapcsoltam rajta a WDS Bridge-t és a DHCP szervert pedig ki.
Tudnátok ebben segíteni?Köszi és üdv:
spgabor -
vargalex
félisten
válasz
kisspeter965 #4161 üzenetére
Szia!
Pl. itt. Csak a polaritás egyezzen a jelenlegivel.
-
kisspeter965
csendes tag
Hello!
Kellene egy kis segítség...
routeremhez tápot keresek, de egyetlen magyar boltban sem találok :@9V, 0.85A (egy 12V 0.5A van itthon, de azzal nem merem használni, hátha baja lesz)
Tudnátok pár linket adni ha talál valaki?
Külföldi is jó ha nincs magyar, de ott csak olyan kellene aki 100%-ban jó terméket kínál.Köszi!
-
kirket
csendes tag
hello!
Én épp a tp-link C1200 vagy a C7-es beszerzésén gondolkodok.A c1200 jobban tetszik az osztott antennák miatt de nem rég néztem a tp-link oldalát ahol a C7 v4 is van és az is elvileg osztott antennás már.
Valaki találkozott már vele? Árulják már valahol?
Illetve a C1200 és a C7 WAN sebbesége között van különbség? (Digi 1000 net van) -
suste
veterán
ez komoly leírás:
1 db gigabites WAN port, 3 db gigabites LAN port és 1 db gigabites LAN port
az én routerem ennél jobb:
1 db gigabites WAN port, 1 db gigabites LAN port és 1 db gigabites LAN port, és 1 db gigabites LAN port,és 1 db gigabites LAN port
egyébként miért ne lehetne használni?
-
ZP67
tag
Sziasztok,
tanácsot szeretnék kérni.
Használható ez a router kisirodai környezetben?
http://www.tp-link.com/hu/products/details/cat-4909_TL-ER604W.html
Nem találok semmi tesztet, véleményt róla.
Milyen switch-et vegyek hozzá? tl-sg 105 vagy 105e-t? Utóbbiról lehet rosszakat olvasni a tp-link fórumán.
Ki lehet egyáltalán használni a 105e többlet tudását?
Előre is köszi a segítséget!
Üdv,
ZP -
norby91
tag
válasz
Gézengúz #4150 üzenetére
Előzőleg volt egy tplink TD-W8961ND, 4 évig ment, de meghalt :/
Minden jó volt, de azt javasolták, jobban járok ha nem modemroutert veszek, hanem külön...
szolgáltató adott egy ZTE ZXV10 W300-at, de az nem ér semmit, szakad a net sokszor.. probléma jelentve lett, de nem történt semmi
-
norby91
tag
válasz
Gézengúz #4148 üzenetére
Hali!
Adott
Dlink 321B (FV: v1.09 HV: Z1)
+
TL-WR841N (FV:3.16.9 Build 160325 Rel.62500n || HVR841N v11 00000000) kombó.
Internetet sikerült beállítani, de az IPTV nem akar menni...
Nem sikerül összehozni, kérlek segítsen valaki.
IGMP engedélyezve van mindegyiken, 4-es portba dugtam a kábelt.. hátha ez is számít
Néztem korábbi kommenteket, de nem sikerült abból összehozni, így kérdezek.
Köszi!
-
leviske
veterán
Sziasztok!
Van egy olyan gondom, hogy eddig volt egy régi (nem tudom a pontos típust) router itthon, ami arra szolgált, hogy a kertbe kiszórta a jelet. Egy másik router mögé volt bekötve és ha jól emlékszem, a DHCP ezért ki volt rajta kapcsolva.
Az a régi router azonban egy rövid időre be lett fogva általam, hogy a házba bevezetett másik szolgáltatást ossza szét. Ekkor került rá a Gargoyle firmware.
Most viszont, hogy visszakerült a régi pozíciójába nem lehet róla elérni a netet. Pedig ugyancsak kikapcsoltam a DHCP-t.
Valakinek tipp, hogy milyen beállítást felejtek el meglépni?
-
bmw320d4
csendes tag
ziasztok
Van egy WR1043ND v2 routerem, tegnap újra indítottam mert nem látta a NAS-t a hálózaton , újra indítást követően felvillan minden led de a teszt végére csak a POWER világit és se kép se hang nem lehet hozzáférni.
Lehet még menteni vagy kuka ?
Köszönöm a válaszokat. -
krealon
veterán
-
AMD Power
titán
Sziasztok!
Adott egy TP-LINK WR740N. Sikerült az Easy Setup programmal konfigurálnom. Fent is van a neten minden ok szerinte. De a telefonom nem látja sehol se WIFIN a routert!? Már 2x megcsináltam a konfigott két db különböző "hálozati névvel". Egyiket sem látja a telefonom!
Mi lehet a baj??
-
krealon
veterán
válasz
Chiftain #4139 üzenetére
"A firmware cserének mi a menete?"
Gyari --> OpenWRT (Gargoyle, rOOter, suste, Chaos Calmer)
- Letoltod a hardverhez pontosan illeszkedo verzioju (v1, v2, stb fontos a tipusnal, mert azonos nev alatt tobbfele valtozatot is kiadtak azonos tipusnev alatt, aka "rancfelvarras"),-factory.bin
vegzodesu fajlt.
- atnevezed a letoltott fajlt, hogy rovidebb legyen, mert a gyari firmware nem fogad el kb 20 karakternel hosszabb nevet (plowrt-fw.bin
)
- a gyari firmware frissito oldalon betallozod ezt a fajlt --> update.
- turelmesen varni kell par percet, hogy a folyamat vegbemenjen.A fw csere utan ujraindul a router, amit az osszes LED felvillanasa jelez.
Az OpenWRT alapu routerek adminiszracios oldalanak az alapertelmezett IP cime192.168.1.1
OpenWRT --> OpenWRT
- ez esetben a-sysupgrade.bin
vegzodesu fajl kell, ami a hardverhez passzol
- nem kell atnevezni a fajlt,
- a beallitasokat nem erdemes megtartani (van ra jelolonegyzet).OpenWRT --> gyari
- boot particio mentes (stripped) firmware-t kell beszerezned, es ezt hasznalni frissitesre.
- a tp-link support oldalan altalaban boot particiot is tartalmazo valtozat van. Ha ezt hasznalod akkor boot-loop-ba kerul a router, es csak TFTP-s vagy soros porti elesztessel lehet hasznalhatova tenni.Meg egyszer: Minden esetben a hardverhez pontosan illeszkedo firmware valtozatot kell hasznalni, mert kulonben hasznalhatatlanna valok az eszkoz.
"Egyébként most megint ilyen 13-16 mega letöltést mérek az i7-en."
A wifi-t millio es egy dolog zavarhatja, igy - hacsak nem egy Faraday kalitkaban vegzed a merest - nincs ertelme sebesseg elvarasokat tamasztani vele szemben.
-
Chiftain
aktív tag
válasz
krealon #4138 üzenetére
A firmware cserének mi a menete?
Egyébként most megint ilyen 13-16 mega letöltést mérek az i7-en. Miközbe tegnap majdnem 50-et. Ezzel egyidőben viszont 25-30 megát a macen. Az érdekes hogy a feltöltés az mindig minden körülmények között 40 mega felett van de sokszor 50 felett is. Elvégeztem a méréseket úgy is hogy kilőttem valamelyik eszközt de az eredmények szinte teljesen ugyanazok. Úgy látom akkor egyenlőre marad a firmware frissítés. -
krealon
veterán
válasz
Chiftain #4136 üzenetére
"Ha esetleg később megint hiba lenne, és kiderülne hogy valamelyik eszköz nem szereti a routert akkor mit tudok tenni?"
A ket osszeferhetetlen eszkoz kozul az egyiket cserelni.
Illetve eszkoz csere elott meg javasolnam a TP-link router firmware-enek a cserejet Gargoyle-ra (vagy melyebb halozati ismeretek eseten rOOter, Chaos Calmer vagy LEDE-re). -
Chiftain
aktív tag
válasz
krealon #4134 üzenetére
Köszönöm a választ!
A routert 2014-ben vettem, ha jól emlékszem, elvileg nem régebbi 5 évnél. Viszont elvégeztem az általad írt beállításokat. A WPA2-nél ha jól sejtem vagy PSK vagy AES? Nem találtam még meg a nevezett beállítást de a router kilistázta hogy milyen eszközöket szolgál ki és ott PSK-t írt ki. Egyenként beállítgattam a csatornákat 1-7 között, és mindegyik után mértem letöltést a speedtestel. Aztán végülis most a 7-en hagytam mert ott átlag 49 mega letöltés jött ki 32ms ping mellett! Ráadásul érzetre is gyorsabb lett a net. Ha esetleg később megint hiba lenne, és kiderülne hogy valamelyik eszköz nem szereti a routert akkor mit tudok tenni?
Egyébként egy 2010-es macbook egy iphone 5s és egy iphone 7 plus osztozik a neten.mezis
Megnéztem a programokat osx-re nem találtam egyenlőre rendes alternatívát. Annyit tudtam megállapítani hogy milyen eszközök csatlakoznak a wifire. De ezeket mind betudtam azonosítani, mivel mindegyik itthoni. -
mezis
félisten
válasz
Chiftain #4133 üzenetére
Tájékozódj az éteredben uralkodó viszonyokról. Aztán majd meglátjuk.
-
krealon
veterán
válasz
Chiftain #4133 üzenetére
Wifi hibajavitas 1x1
- fix csatorna legyen hasznalatban, 1 es 11 kozott
- WPA2- PSK / AES titkositas
- eros jelszo (min 8 leutes, ami az angol ABC kis es nagy betuibol es szamokbol all)
- 20 MHz csatorna savszelessegHa ezek utan is problemak vannak, akkor vegig kell probalgatni az osszes csatornat, vagy lekapcsolni a klienseket es az egyesevel viszakapcsolas utan kinyomozni, hogy melyik osszeferhetetlen a routerrel.
Ha a router elmult 5 eves: Oreg router GYIK
-
Chiftain
aktív tag
Sziasztok. Van egy tp-link WR841N routerem, és a diginél fizetek az 50megás netért. A problémám az hogy időnként annyira lelassul a netem hogy használhatatlan. ilyenkor ha megnézem a digi honlapján a sebességmérést 30-50 mega letöltést ír, ha telefonon indítok el egy sebességmérő appot akkor van hogy 5 mega alatt méri a letöltést. Rendszerint ha kihúzom a routert és újra bedugom akkor visszakapom a sávszélességet. Kérdésem lenne hogy hogyan lehetne ezt megoldani? Egyáltalán a routernek van baja?
-
ace05
senior tag
Üdv
Van egy vatta új 841 nd v11 routerem. Ebből szeretnék csinálni repeatert. Milyen custom frimwaret ajánlanátok?
-
E300TD
tag
válasz
Crvsh3R #4127 üzenetére
Nekem van Archer C7 V2-m és egy ASUS RT-AC68P-m is (ua, mint a 68U, csak erősebb proci). Jelentős különbség nincs a két cucc között, annak ellenére, hogy az Asus hw lényegesen erősebb. Cirka ugyan azt a teljesítményt és lefedettséget tudja WIFI-n. Mondjuk az Asus sw-e lényegesen jobb kezelhetőségben.
Szóval az Archer szerintem jobban megéri, kb fele annyiba kerül.
-
Crvsh3R
senior tag
-
Hauptmann
veterán
Sziasztok,
C7-ben gondolkodom, ezzel kapcsolatban lenne kérdésem. A Digi IPv6-jához kell a 'Share with PPPoEv4' opció, de nem találtam rá utalást, hogy a C7 tudná ezt. Van valakinek ezzel konkrét tapasztalata?
Vagy melyik dual band TP-Link tudja ezt?
-
taki01
őstag
válasz
#22718208 #4120 üzenetére
Webes felületen próbáld. Erről az oldalról töltöttem le a firmware-t amivel vissza tudtam állítani.
Openwrt-nél ezzel működött:
mtd -r write /tmp/original_firmware.bin firmware
-
törölt tag
Sziasztok!
TP-LINK TL-WR841ND v8
Tudja valaki , hogy ilyenkor mi van?
Ez alapján csináltam:
[link]DD WRT -t cserélnék vissza gyárira. Valami történik majd ~15sec után megáll.
A hiba után kilépek és DD WRT megy tovább , mintha semmi sem történt volna.
-
Crvsh3R
senior tag
Akinek TP-Link Archer C7 v2-es routere van Archer C7(EU)_V2_160616-es firmware-el (jelenleg elérhető legutóbbi hivatalos) az meg tudná mondani, hogy ez is még a régi zöld kezelőfelületű vagy az újfajta kékeszöld?
-
Madai95
tag
Sziasztok, egy tp-wr841n típusú router beállitásához szeretnék segítséget kérni. Az összes quick setup opciót próbáltam, és a mellékelt lemezt is de eggyik sem járt sikerrel továbbra sincs net
-
Crvsh3R
senior tag
AC-s kliensem még nincs (de nem szeretnék pár évente újat venni pont ez miatt), de egy darabig nem akarok majd új routert venni. Előzőleg egy 1043ND-m volt ami 7 évet bírt ki. Amikor vettem akkor még N-es kliensem sem volt. Ezt is legalább 7-8 évre tervezem. Sok eszköz megfordul nálam, lesz köztük a jövőben szerintem bőven AC-s is.
ASUS-nál panaszt főleg a stabilitásra láttam, nem a wifire konkrétan.
-
suste
veterán
válasz
Crvsh3R #4114 üzenetére
Panasz mindenre van amiben van wifi
.
Az hogy abban a tesztben éppen jól viselkedett a c7, az nem azt jelenti, hogy nálad is jól fog (környezet, kliensek)....a wifi az ilyen.
És mint írtam, a max wifihez megfelelő 3 antennás kliens is kell! Neked van ilyen legalább 1? (És 1ért megéri az ártöbletet?)
Mert abban a pillanatban hogy vissza lépünk 2 antennára, máris lesz egy csomó vetélytárs, ami még olcsóbb is lehet.... -
Crvsh3R
senior tag
-
suste
veterán
válasz
Crvsh3R #4111 üzenetére
Hogy olcsó lenne a c7 azt azért kétlem, de a 2,4ghz-es wifije az tényleg jó volt nálam is a c5v1-nek (ami ugye ua).
Persze ha csak a max wifi sávszélt nézzük (1200), akkor lehet hogy ez a legolcsóbb (?), csak az a kérdés hogy ki tudja-e használni az ember (szerintem nem sokmindenkinek van hozzá kliense). -
Crvsh3R
senior tag
Tegnap hoztak le egy egész jó cikket a TP-Link Archer C7 v2-ről, ha esetleg valakit érdekel. Angol tudás vagy Google Translate szükséges.
-
taki01
őstag
válasz
r6man123 #4109 üzenetére
Ha szolgáltatód NAT-t IP oszt ki neked akkor hiába próbálsz portot nyitni nem fog menni. Hívd fel a szolgáltatót és kérdezrá illetve nézde meg hogy milyen IP címet látsz a routereben és itt. Ha az egyezik akkor routerben van a hiba hanem nem egyezik akkor kérd meg a szolgáltatódat hogy küldjön neked publikus IP címet.
-
r6man123
senior tag
válasz
krealon #4104 üzenetére
Köszi!
Sajnos úgy néz ki, hogy ennyi infóból én kevés vagyok a sikerhez.Amit megtettem:
A Te javaslatod szerint nyitogattam portokat, nem működött (aztán lehet, hogy rosszul csináltam).
A másik megoldás szerint vsftpd.conf -ba beírtam a szükséges sorokat (el is mentette), majd Openwrt-ben megnyitottam a 22-es beállított portot - Any TCP, UDP - From any host in any zone - To any host, port 22 in any zone.
Sajnos nem megy.Egyébként eredeti firmware-rel sem működött a routerem, Openwrt-vel sem. Korábban nem volt ilyen problémám, lehet, hogy a net szolgáltató (vidanet) szarakodik?
-
mezis
félisten
válasz
rover45 #4107 üzenetére
- Tápegységek kimenetét (csatlakozó dugó) mérted ?
- Az alábbi képen nyíllal jelölthöz hasonló "háromlábú" környékén lévő elkók valamelyikén kell 3,3V-nak lennie.
- Lehetne az IC-k egyik lábán (lásd datasheet) szintén 3,3V-nak kell lenni, de itt nagyon kockázatos méregetni, könnyen zárlatot csinálhatsz, amivel ki lehet nyírni az IC-t.
- Az IC-k egy részének valamennyire melegnek kell lennie. (CPU,...) Ha hideg, akkor döglött. (Vagy nem kap megfelelő tápfeszültséget. -
rover45
őstag
Sziasztok, tegnapról mára megadta magát a TL-WR941ND routerem.
Ha áramot kap az összes led felvillan, majd csak a Power marad égve, de semmire nem reagál. Resetre sem.
IP-címet nem oszt.
Menthető bármilyen módszerrel? -
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Sajnos valamiért nem tudok egy FTP-re sem csatlakozni (utp-PC-ről és Laptop Wifiről sem), mindenhol PASV hibakódot kapok vissza (lent). Több FTP-re is próbáltam már csatlakozni, sehol sem megy. Próbáltam portokat is nyitni, de úgy sem sikerült (19-23, 55536-55663). Hol lehet a bibi? :SSYST
215 UNIX Type: L8
FEAT
211-Features:
MDTM
MFMT
TVFS
MFF modify;UNIX.group;UNIX.mode;
MLST modify*;perm*;size*;type*;unique*;UNIX.group*;UNIX.mode*;UNIX.owner*;
REST STREAM
SIZE
211 End
OPTS UTF8 ON
500 OPTS UTF8 not understood
Connect ok!
PWD
257 "/" is the current directory
Almappa
TYPE A
200 Type set to A
PASV -
suste
veterán
válasz
Kékes525 #4100 üzenetére
a proci Qualcomm/Atheros, az AR71XX találod meg az fw-ket
openwrt alatt nincsen hozzá, de lede alatt megtalálod: [link]Viszont én nem garantálom, hogy jó lesz (és senki sem), rajtad múlik, neked kell utána olvasnod és saját felelősséged, hogy felrakod-e!
A webes felülete is teljesen eltér a gyáritól, így azt is tanulni kell! (nem 1-2 óráról van szó, érdemes sokat olvasni a fórumokat, wiki-ket a telepítéshez és használathoz....minden le van írva!)
Szóval ha nem nem érzed magadban az erőt, vagy nincs időd rá, akkor nem biztos hogy érdemes nekiállnod....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest