Új hozzászólás Aktív témák
-
telefonmágus
senior tag
Sziasztok
Toshiba W100-10D géphez létezik alkatrészkódolós oldal?
A SIM foglalatos résznek kellene a cikkszáma
-
virkir
veterán
Szépnapot
Lenne egy Satellit 750D-m amire próbaként felraktam egy win7-et SSD-re, minden szép és jó is lenne akkor ha... a nyűves VGA drivert rá tudnám varázsolni.
1. Próbálkoztam a mentett gyári driverrel nem történik semmi.
2. A mentett 2011-es catalyst hibával nem települ, nem támogatott szoftver verzióra hivatkozik. De bazz akkor is w7SP1 ment föl meg most is azt szerettem volna.
3.-> végtelen: egy halom catalyst-ot leszedtem mind lefut hibaüzenet nélkül csak éppen a VGA drivert nem rakja fel
A használt HDD-t vissza rakva hibátlanul megy minden így hardver hibát kizárnám.
Aztán bele akartam nézni a biosba, ami odáig sikerült is, hogy néztem, de csinálni azt nem tudtam semmit, mert egyszerűen nincs billentyűzet de csak a biosban. Van előtte meg van win-ben is hibátlanul.
Mi a tosz lehet, merre keresgéljek? -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok! Toshiba Satellite C55-A-1P2 típusba lehet a DVD író helyére HDD-t bepakolni?
-
bigga
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ősi Toshiba notim, L300-1ef, próbálok bele életet lehelni, azt olvastam jellemző az alaplap hiba, minden windows telepítésnél újraindul. El se tudnà kezdeni, partició létrehozva, elkezd másolni, és újraindul. Winchester, ramok ellenőrizve, jók, kitakarítva újrapasztàzva a gép, biztos nem melegszik... Szóval a kérdésem, valaki foglalkozik még ilyen régi notival? Úgy láttam ebben az esetben 6 tranzisztort kellene àtforrasztani a proci alatt, igaz lehet ez? -
yoogie
aktív tag
Sziasztok,
adott egy Toshiba L500-1GL típusú notebook, amiben egy HD 4570-es Ati kártya van. Rendeltem bele egy 4650-es kártyát, de valamiért avval nem indul. Esetleg valakinek van tapasztalata, hogyan tudom feléleszteni benne?
-
Kukcaman
senior tag
Elvittem neki a 7, 8 ,xp sp3-t, majd reagál, ha felpakolta valamelyiket.
Igen, fent írtam is, hogy minden frankón megy, és visszajelez, csak nem megy a net.
Google pingelés még nem volt.
UPC router/modem ethernet-be közvetlenül bedugva sem ment, visszajelző led meg volt, a laptopon nem jelez vissza. Ethernet vezérlőt egyszer eltávolítottam, majd ráfrissítve felismertettem újra.
Ez a konkrét típusa a laptophoz csatlakoztatott routernek (TP-LINK TL-WN822N) ez is visszajelez.
Másik gépen + telefonon is flottul megy minden. Csak ez a laptop bénázik. -
Janou
Topikgazda
válasz
Kukcaman #14987 üzenetére
Elsőnek feltennék egy SP3-at. Ha az nem segít megpróbálnék frissebb drivereket keresni egy másik gépen hozzá. Ping-re válaszol ha mondjuk pingeled a Google-t? És ha mondjuk a 8.8.8.8-at?
UPC net hogyan múködik? PPPoe? Betárcsázás megvan? Router csinálja vagy a gép? Másik gépen van net ugyanezen a hálón? -
Kukcaman
senior tag
Sziasztok!
Rokonomnak adódott egy probléma amit nem tudtam megoldani.
L20-182 -s típusú laptop.
Újra rakta a rendszert mert már lassú volt egy eredetileg mellé adott lemezről. Azelőtt volt nete, újra telepítés után pedig már nincs( Tplink usb jeladón, lan kábelen keresztül sincs)
Driver mindkét esetben újra rakva, valamint kimenő és bejövő jel is van. Szóval működik minden csak nem megy 😀
Windows XP sp2, upc net . Telefonon és másik gépen van net.
Mi lehet a probléma ? Mert ilyennel még Nem találkoztam . -
Toshiba Satellit L300 régi laptopban kicseréltem a WiFi kártyát egy fejlettebb (Intel 7260) b/g/n és ac tudásúra. A 2,4GHz hasít (~90Mbps), de nem is látja az 5GHz-et. Win10 és a legfrissebb Intel driver.
Lehetséges, hogy a hardver miatt nem is fogja látni a bluetooth-t és az 5GHz-es WiFi-t? -
Girmin93
tag
A hiba naponta 2x-3x jelentkezett eddig. A feladatkezelőt nem tudtam ablakban a folyamatok mellett megnyitni, mert random időközönként jelentkezett a hiba.
Akku nélkül használom már 3.napja, azóta a hiba nem jelentkezett. 25% az elhasználódása az akkunak,nincs túl rossz állapotban, le kellene cserélni? -
Girmin93
tag
Sziasztok!
Toshiba-C855 notebook
időnként olyat csinál, hogy lefagy egy 10-15mp-re, kurzort lehet mozgatni de amit csinálsz csak később reagál rá. Mi lehet ennek az oka?
HM70 chipset
Cpu: a gyári Intel Celeron 1000M cpu-t lecseréltem egy Pentium 2020M-re (frissen pasztázva, Aida 64 szerint alapjáraton 40C körül van, maximum terhelés alatt 63ig megy csak fel. A hibát egyébként a Celeron cpu-val is produkált.
RAM: 2x4G HyperXre DDR3L szinte vadonat új, az előző ramokkal is ezt csinálta.
Op.rendszer Win10 64bit home-al is próbáltam, de most Windows 10 Pro 64bit van rajta a hiba itt is jelentkezik.
SSD egy nem túl régi 100/100-as Silicon power ssd
A gyári RTL8723AE wifi kártyát lecseréltem egy Intel 7260-as wifi kártyára.
Az RTL 2.4Ghz-en csak 40mbps sebességet tudott átvinni, az Inteles kártyán hibátlanul átjön 5Ghz-en a 150mbps.
A notebook előző tulajdonosa szerint nála ilyen hibát nem produkált,bár ő Win 8.1-et használt.. A hibát okozhatja az új wifi kártya? Erre tudok csak gondolni, hogy nem tetszik neki valami miatt. Vagy esetleg mi lehet a gond? Win 8.1ig voltak driverek a gépre,10-hez már nem,és nem is kompatibilisek ezek a driverek hozzá win10-hez. Amiket tudtam felfrissítettem legújabbra. -
Ronyman
aktív tag
Sziasztok!
Van a kollégámnak egy Toshiba C650D notija. A probléma vele, hogy nem érzékeli a LAN kártyát. Wifivel jó, de egyszerűen mintha ott sem lenne benne a hálózati kártya. BIOS-ban be van kapcsolva, windows nem dobja az eszközkezelőben hibásnak, de nem látom az adaptereknél...
Win 7-ről 10-re frissítés után sem történt változás. Próbáltam tiszta telepítéssel win 10-et de semmi...Első körben megpróbáltam még telepíteni win 7 alatt a lan drivert, de közölte velem, hogy biza nem talált hardvert. Win10-hez meg a gyártó már ne ad eszközmeghajtó programot...
Neten utánaolvasva annyit írnak, hogy akksi ki, töltőről le és 30 perc múlva érzékelni fogja... Na jó de ez milyen megoldás már....
Ötlet?
Előre is köszönöm a segítségeteket!Üdv:
Ronyman -
applause
aktív tag
W168 A160-ra 761U Polar Silver Metallic Paint csomagtér ajtót keresek. Akinek esetleg van jelezzen.
-
Lacuss20
senior tag
válasz
salapp #14962 üzenetére
Az ritka nagy korrektség. Meg kell nézni mit rak bele az ember. Én most egy dell latitudet nyuzok 15-17 ezer lenne bele egy I7 és már abból is majdnem a legjobb ami belemegy és alig alig visz jobban benchmarkokon mint ez az i5 ami benne van. Egyáltalán nem lenne kifizetődőbb lecseréljem. Memóriával lehet jót gyorsítani sok és legamagasabb mhz-es amit bevesz a lap. Illetve egy jó ssd látványosan sokat dob a sebességen
-
salapp
addikt
-
Lacuss20
senior tag
válasz
salapp #14957 üzenetére
Attól, hogy bele megy nem lesz vele kompatibilis. Gyártói oldalon keressen rá az adott chipkészletre hogy abba megy e! AIDA64 letölti az kiolvassa és úgy keressen chipkészletre. Notebook tipuson belül 2-3 készlettel is mehetett egy széria. Én is jártammár meg így mert ezt nemtudtam...
-
salapp
addikt
Sziasztok, tudnátok segíteni, mi lehet a gond?
Fiam a régi Toshiba Satellite L650-148 laptopjába rakott extra RAM-ot, illetve rendelt egy I7-740QM processzort. Namost a processzorral nem indul el a laptop. Mit érdemes csinálni? A BIOS elvileg a legfrissebb, de azt még ellenőrzi. Mi más nyűg lehet?
Természetesen visszatette az eredeti procit és azzal minden gond nélkül megy, tehát nem az van, hogy valami a szerelés közben félresiklott.Köszi, ha van valakinek ötlete
-
zoli62
addikt
válasz
Pyttawrx #14950 üzenetére
Win7-tel nemrég akdz egy kis probléma, és lusta voltam újra telepíteni. Mivel amúgyis volt egy OEM Windows 8, gondoltam telepítem, eddig csak úgy volt, semmire se használtam. Még a 2011-es frissítési akcióban lehetett kapni 300 Euro-ért. Egyébként a Windows saját eszközmeghajtóival tökéletesen megy, csak gondoltam, hogy ha létezik gyári driver, akkor inkább azt használnám.
-
zoli62
addikt
Régi dual core-os Satellitehez léteznek Windows 8.1-re driverek?
-
salapp
addikt
Tudja valaki, hogy egy Satellite L650-148 laptopot tényleg lehet-e a Kingston SO-DDR3 1600 4GB RAM CL11 mellett Intel CORE I7 I7-740QM SLBQG V029B050 processzorral bővíteni?
-
lmagyar73
csendes tag
-törölve-
-
Karakál
csendes tag
Üdvözlet
Használt gépet keresek átlagos felhasználásra,nem 1 évre.Gondoltam ebben a topicban tudtok tanácsot adni,hogy az alábbi gépet érdemes átgondolni vagy felejtsem el?Előre is köszi!
https://nanipc.hu/kezdolap/147-toshiba-z50-a-i5-laptop-ingyen-hazhozszallitas-1-ev-garanciaval.html -
Janou
Topikgazda
válasz
sToOrm01umbb #14932 üzenetére
És a touchpad beállításainál nézted a Vezérlőpultban?
-
válasz
sToOrm01umbb #14934 üzenetére
Ha nem találsz hozzá win 10 dr-t akkor tedd fel a win 7-et ujra, majd a media creation tool-al frissítsd a géped online, úgy elvileg menni fog. Igen tudom jóval hosszadalmasabb mint egy telepítés, de sokszor ez a jó megoldás az ilyen régebbi gépeknél. Utána törölehet a telepítés által létrejött fil-okat
-
válasz
sToOrm01umbb #14932 üzenetére
Szia! Max tedd fel a win7 driverét, ha azzal nem megy, akkor kutakodni kell win10 driver után
-
sToOrm01umbb
csendes tag
Sziasztok!
Van egy régi Satellite L750D-10J típusú notim, felraktam rá a Windows 10-et minden szuperül működik, kivétel a touchpad görgő funkcióját. Esetleg tud valaki erre valami megoldást?
Előre is köszönöm. -
Andi0519
friss újonc
Sziasztok! Van egy Toshiba satellite L50-es laptopom. A billentyűzetemen egyik napról a másikra nem működnek egyes billentyűk. Beléptem a biosba, ott sem működnek ezek a billentyűk. Billentyűzet csere? De nem ömlött bele semmi folyadék, és egyéb dolog. Mi lehet a probléma? Budapesten tudtok ajánlani helyet, hogy hova vigyem? Köszönöm előre is a választ!
-
tutis
őstag
érdekes megoldás született. akármelyik új videókártya drivert próbáltam, nem indult el az új driverrel a képernyő (hdmi-tvvel összeötve tudtam mindig a régit visszatenni hogy lássam mit csinálok)
aztán feltettem az AVS video konvertert mert kellett videót szerkesztenem, és láss csodát, mostmár lejátsza a videókat -
-
Elcan
tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni neked abban, hogy hol találok bios-t a laptopomhoz?
Szereztem egy A200-23W-t és kicsit föltuningoltam. Tegnap belepasszintottam egy T9300-as procit és szeretnék egy frisebb bios-t is föltenni.
A mostani 1.90-es.
Milyenek ezek az updater programok? Érdemes ilyenekkel próbálkozni? -
Blamazs
senior tag
Sziasztok!
Van egy Satellite 855C laptop a családban. Sajnos a billentyűzete rendetlenkedik. Néhany billentyű nem működik rendesen, csak erősebb nyomásra második próbálkozásra. Lehet tenni vele valamit, vagy leáldozott már a gépnek?
A válaszokat előre is köszönöm! -
tutis
őstag
Ha leszedem a videókártya drivert, van kép, csak ugye akkor a felbontás alap. Neten túrtam sok helyen, mindenhol azt írják hogy a driver outdated. a windows frissítés hozta magával ezt a "fícsört"...MPC-vel sincs kép. Egyedül a kmplayer a jó, de azért mert az nem telepített valszeg.
Visszaállni nem akarok 8.1-re, ráadásul eredeti win 7-re ment fel a 10-es, nincs kedvem újrahúzni semmit. -
tutis
őstag
Toshiba L670 az alany. windows 10 home - 1083-as build.
Youtube videók edge alatt csak hang van, videólejátszás media playerrel nem indul, azaz minden telepített videólejátszóval nem megy a videó, csak hang maximum.
annyit kiderítettem hogy valszeg a videó kártya driver a probléma, mivel az új windows frissítésben talán outdated lehet a driver. De nem találok sehol sem megfelelő videókártya drivert. (ATI Mobility Radeon HD 4530/4570 (M92))
Van valami megoldás win 10 megtartása mellett videó lejátszásra? -
strong333
csendes tag
Sziasztok!Toshiba Satego x200 laptophoz vga kártyát tud valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged