- Hamarabb hozza az AMD az Instinct MI350-es sorozatot
- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- Vezetékmentes, szénszálas egeret dobott piacra a Pwnage
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Akciókamerák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA® driverek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy felraktam a laptopomra a 8.1-es windows-t és gépelés közben vagy ha megnyomok egy gombot pár másodpercre letiltja a touchpadot, ha folyamatosan gépelek akkor addig van letiltva amíg nem fejezem be. Hogyan tudnám ezt kikapcsolni, hogy gépelés közben is működjön?
Satellite L850-13R
-
flash-
veterán
válasz
75kokoko75 #12192 üzenetére
persze előtte kipróbáltam 15 féle atheros drivert hogy ráment a fél napom mire rájöttem mi a gond
Toshiba A200
-
saltanus
aktív tag
Sziasztok !
08meszzi,Pandimakaay :
En is ezt a notit szeretnem magamnak epp megvenni a napokban es eleg erdekes h a forumban mar ket hibassat is olvasok rola..
Szerintem grafikus kartyaval lesz itt a problema...
De egy kerdesem lenne.
A szervizben erre nem kerdeztetek ra? gondolom van ra 2 év garancia.ott mit mondtak ? -
Bls
csendes tag
Hello
Olyan kérdésem lenne, hogy most kaptam egy C855-2FG-t, Win 7 van rajta és az F1...F12 gombon helyett a súgó, sötétítés... megy, ha megnyomom az FN+F1...12.t, akkor működik "normálisan", ezt meg lehet valahogy cserélni?
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
ó hogyaza b+
noti alján van a wifi on-off kapcsoló ezé nem ment
-
flash-
veterán
sziasztok
érdeklődnék hogy ha van a toshibának olyan programja ami megkeresi a laptopn levő driverekhez a frissitéseket akkor hol tudom letölteni?
van a toshibának wifi kezelő programja?
mert hát az a baj hogy feltettem a wifi drivert, és Nincs csatlakozás-nem állnak rendelkezésre kapcsolatok üzenet fogad!! -
Zoli133
addikt
-
fuzqaai
újonc
Sziasztok!
A következő a problémával forfulnék felétek:
Adott egy Toshiba Satellite L50-A-19N laptop, WIN8-cal.
Elküldtem a rendszert alvó állapotba, és nem akar visszatérni onnan.
Az állapotjelző ledek világítanak, melyek szerint fel van töltve, és áram alatt van, melyek közül mostmár egyik sem igaz. Próbáltam a bekapcs gombot benyomva tartani, többször megnyomni, tápot bedugva és kihúzva. Semmi nem történik, csak a 2 led világít.
Tudom, nyilvánvaló lenne, hogy szedjem ki az akksit, és kapcsoljam be, de sajnos beéptett az akksija.
Van valakinek valami ötlete, azon kívül, hogy majd csak lemerül egyszer? - bár mivel csak a 2 led fogyaszt áramot, attól tartok az nem most leszElőre is köszi!
-
AttyVin
aktív tag
Ha még valakit érdekel a hibernálási probléma (L850).
Valószínűleg arra nem figyeltek eléggé a "toshibások", hogy a hálózati és akkus üzemmód nagymértékben eltér az energiagazdálkodási beállításokban, plusz fut a Toshiba eco utility is.
A jelzett hiba szinte kizárólag akkor jelentkezik, amikor hálózati módban történik a hibernálás, de az "ébresztés" akkuról megy vagy éppen fordítva.
Mivel "ébresztéskor" azzal az energiagazdálkodással indul a gép amive leállt, ami elmentésre került, úgy tűnik, ha más környezettel találkozik, azzal nem tud mit kezdeni a VAP és az Eco utility, a beállítások elérhetetlenek lesznek...
Nálam egyelőre a "fapados" megoldás az, hogy alapvetően akkus üzemmódban hibernálok és "ébresztek", a hálózati csatlakozót előtte kihúzom vagy már működés közben dugom rá.
Így eddig nemigen találkoztam a problémával.
Ettől persze lehet ezer más ok és talán más megoldás is...
[ Szerkesztve ]
Üdv, Vino
-
tommykah
újonc
válasz
szakalistvan #12183 üzenetére
win8-nál frissítésben leszedte a webcam drivert, de ha menüben megnyitom a kamera alkalmazást akkor kiírja hogy csatlakoztassak 1 kamerát......Hozzáteszem fél éve van meg és még soha nem használtam a kameráját....... az se biztos hogy működik!!!!
-
belovary
senior tag
Sziasztok!
Valakinek van esetleg egy Toshiba Qosmio X70 gépezete???
Nem igazán találok róla itthoni tesztet, sem olyat akinek esetleg van,
és véleményt alkotna róla. Mindenki a felmelegedéssel jön elő, és videókat is látni róla,
hogy megfő a laptop. Ezért kéne olyan valaki, akinek van, vagy tényleg normálisan tesztelték...
Elég fura, hogy egy fél milliós gép ilyen lenne, de ma már ez sem meglepő... -
tommykah
újonc
Üdv! nekem 1 Toshiba Satellite l850-13u laptopom van win8-al. a problémám a következő nincs webcam telepítve.... tudna valaki segíteni?
-
Dhampir
félisten
-
noco79
tag
üdv
van egy toshiba satellite l500as laptopom,kb 4 éves átlagos használattal.......a probléma hogy bekapcsolás után kb10 percig szintelen homályos szemcsés a kijelző,a zsanérnál nyomkodva viszont rendbe jön elöbb is.....
szallagkábel lehet a hiba?
tudtok ajánlani egy megbizható,rutinos szervizt a XV-IV-XIV-XIII-XVI. kerületekben?köszi
-
Dhampir
félisten
válasz
konyi79 #12178 üzenetére
Köszönöm szépen a véleményt!
Használtam már jobb minőségű paneleket is (T500-ban, Dell Precisionban), de még az IdeaPad Z585 átlagos felbontású fényes panelje is jobb volt egyes hasonló felbontású kijelzőknél. A fényességet még lenyelem, ha jobb színeket és kontrasztot nyújt cserébe.
A legutóbbi termésű konzumereknél sok a fakóbb színű kijelző, ez elég rossz dolog.
Ezért is fontos a személyes tapasztalat, mert egy laptop lényege szerintem a kijelzőnél és a garancia minőségével kezdődik.
Élőben nem voltak kitéve ilyen Satellite gépek, emitt nem győződhettem meg a képernyőről. Egy áruházban sokfélét néztem meg mostanában, de csak Dell, Lenovo és Sony Vaiok voltak többségében és azokból is csupán a hitványabbak.
-
konyi79
addikt
válasz
Dhampir #12165 üzenetére
Nekem nem ez a típus van, de ezzel a fajta kijelzővel. Egy pár sort azért szentelnék a dolognak, mert nekem nagy csalódás volt.
Korábbi gépem szintén toshiba volt, de még ccfl kijelzővel. Mikor ezt megvettem, döbbentem rá mivel a dologgal vásárlás előtt nem foglalkoztam, mennyivel rosszabbak ezek a ledes kijelzők. Legalábbis az alapok.
Ha nem érdekelnek a szinek mennyire valósághűek, ha nem zavar 2x úgy tükröződnek mint a régiek, ha nem zavar a függőleges betekintési szög hiánya nem lesz vele bajod. Nyugi, lényegében nincs különbség a többi gyártóéval, semmivel sem roszabb azok 1366*768-as paneljeihez képest, a mattok se sokkal jobbak. Valójában normális 1366*768-as kijelzőt nem is csinálnak, elég sokat jártam utána és semmi használhatót nem találtam. A legnagyobb baj, 1-2 fok szögeltérésnél már teljesen más a szín a kijelzőn, azaz ha 50 cm-nél közelebbről nézed homogén szinű kijelzőt, más színt fogsz látni alul vagy felül.
Utolagos upgrade-re nincs lehetőség, mert ebben a felbontásban ugye nincs jobb, a nagyobb felbontásút meg nem lehet beletenni, mert a csatlakozó kábel, amivel szerelve van csak LVDS 8-bit 1 ch, az pedig csak 1440*1050-ig bírja átvinni a felbontást, tehát a fHD felejtős.szóval ne ijedj meg, de ha elvárásaid vannak a kijelzővel kapcsolatban, nézd meg valahol (bármelyik típust nézheted bármelyik gyártótól, nagy különbségek nincsenek, max fényerőben van valamicske eltérés), és érdemes magasabb felbontású panelt keresni. azok alapból mindig jobbak ilyen tekintetben is.
Bocsi, hosszú lett..
-
08meszzi
csendes tag
Sziasztok!
pár napja vettem egy satellite l50-a-10w típusú notit.
Nagy örömömben egyből leszedtem az AC4 black flag-et, hogy majd szépen letesztelem a gt 740m-et.
Minden rendben is ment, egyéb szükséges dolgokat amik kellenek egy fris rendszerre még telepítettem mellette, gondoltam megnézem h megy-e. ment.
később amikor végeztem mindennel, teljesítmény centrikusan csak a játékot akartam elindítani, de az istennek se akart képet adni. meg se mozdult a gép, winyó nem tekert, venti nem pörgött gyorsabban.
feladatkezelő, játék hibára hivatkozva off. ezt játszotta velem 2-3 napig, amikor is ma, kaspersky-vel scanneltem a gépet, meg neteztem közben, gondoltam hátha, .exe, jobklikk futtatás nagy teljesítményű gpu-val ami az alapértelmezett ráadásul. ugy elindult mint a kisangyal. nagy örömömben gyorsan játszottam is vele 2 órát, persze a dolgokat közben kilőttem alóla.
Gondoltam letesztelem h elindul-e ujra, és persze hogy a régi sztori.
amit látok, elindítom a játékot, elsötétül a képernyő. proci elkezd dolgozni, háttérvilágítás bekapcsol, és semmi. Közvetlenül a játék után vettem észre h pl mozillában akármilyen képi beállítást akarok megadni egy youtube videónak, kifagy az oldal. explorerben ezt nem csinálja.Mit gondoltok, ez inkább rendszer hiba, vagy a gpu-val van valami?
-
Dhampir
félisten
válasz
75kokoko75 #12174 üzenetére
Ez tényleg családbarát ár Windows 8-al együtt.
-
75kokoko75
aktív tag
...és 5-6 óra akku időt ki lehet sajtolni folyamatos használatnál,valamint + 2 hónap ingyenes garancia kiterjesztés.
[ Szerkesztve ]
Aki hirtelen akar meggazdagodni,nem marad ártatlan (PL 28:20)
-
75kokoko75
aktív tag
válasz
Dhampir #12172 üzenetére
most 103000 ,és kb olyan gyors,mint a toshiba,de erősebb a videokari egy kicsit. Nagyon csendes és hűvös gép,és a billentyűzete is jobb. Ja,és tükröződés mentes a kijelző. Szerintem kicsit jobb,és ezt tapasztalatból mondom.
-
Dhampir
félisten
válasz
75kokoko75 #12169 üzenetére
Köszönöm szépen válaszaidat!
Milyen típusú a Samsung?
-
75kokoko75
aktív tag
válasz
Dhampir #12168 üzenetére
...hát igen, egy kis megalkuvásra szükség lesz,de pl. én is közalkalmazotti fizuból gazdálkodom az asszonnyal,és hasonló árú samsungot vettünk. Hárman-négyen ha nézzük a fényképeket,akkor még mindenki élvezni tudja.
-
Dhampir
félisten
válasz
75kokoko75 #12167 üzenetére
Időnként többen is szoktuk nézni, így mégiscsak "életszerű" és számít a szélesebb betekintésű szög.
Persze tisztában vagyok vele, hogy ennyi pénzért nem várhatok IPS, Dreamcolor, UltraSharp stb. kijelzőt. -
75kokoko75
aktív tag
válasz
Dhampir #12165 üzenetére
ezekben a szögekben elvileg jól lehet látni a mai képernyőkön,de nem életszerű ,hogy így legyen használva. Tehát ha szemből tetszik(és ebben a kategóriában tetszeni fog), akkor vállalható. Ja,és a hangja is elég jó. Üdv:Zs
-
Pandimakaay
tag
Sziasztok.
minap vettem egy toshiba laptopot, 8giga ram i7 proci, 2 giga videokari geforce gt740M, oprendszer nélkül. Típusa Toshiba Satellite L50-A-10W, egy oylan kérdésem lenne, hogy letöltöttem a videokari drivert nvidiarol frisset és például a star craft 2 megy pöccre high grafikán, de mégis mikor így oldalra srenkelek, tehát nyillal megyek
akkor igy mintha képernyő akadozna, de nem akad meg( na jo ezt nehéz leírni) tehát mint mikor nincs még fent a driver videokarinak és akkor mndjuk winben is egy ablakl hízásánál ugy darabosan megy arabb, na ez a jó szó
a prop evo sovver meg pl csak alaplapit látja... tudtok e esetleg segíteni mi lehet, mi hiányozhat direct x elvileg 11 es. szinte mindent feltettem már a toshiba oldaláról kínomban
válaszaitokat előre is köszönöm
-
Dhampir
félisten
válasz
75kokoko75 #12164 üzenetére
Köszönöm lényegre törően tömör válaszodat!
Szerintem ezek a Toshibák semmivel sem rosszabbak az agyonreklámozott konkurens gyártók noteszgépeinél.
Ez a képminőség és betekintési szögek megvannak a kijelzőnek?
[ Szerkesztve ]
-
szakalistvan
senior tag
válasz
adrian14 #12159 üzenetére
Épp most szopok egy ilyennel,telepítés,driverek,persze 32 bites driver nem nagyon van hozzá. Kinézetre elég puritán de ennyi pénzért ne várj minőséget.
Készülök mjad egy hozzászólással hogy másoknak könyebb legyen,milyen oprendszer,milyen driver,illetve hogy én is visszataláljak
Üzemidőről nem tudok nyilatkozni egyenlőre,de két órája telepítgetem a programokat és 27%-on van jelenleg. -
Dhampir
félisten
Sziasztok!
AMD APU-val szerelt Toshiba Satellitet használ itt valaki a fórum látogatói között (Toshiba Satellite C855D-136 vagy Toshiba Satellite C855D-15V típusokat)?
Érdekelne a véleményetek a képminőségről, a hangról és általában a gép megbízhatóságáról, hogy normál esetben körülbelül meddig bírja ki egy ilyen noti szerviz nélkül.
Vajon ezekben 2 Wattos hangszórópár található avagy kisebb teljesítményű?
Az AMD-s konfigurációkban AMD Hudson-2 High Definition Audio Controller szolgáltatja a hangot?
Azt azonban szomorúan látom, hogy a mellékelt Radeon 7610M alig erősebb az integrált 7640G-nél.
-
-
adrian14
tag
Sziasztok!
Édesanyám régi laptopja cserére érett és a Media Markt-ban jó áron van most a Toshiba Satellite C50D-A-11m notebbok (70.000ft). Tudnátok adni valami tanácsot a laptoppal kapcsolatba (pl.:van valami típushibája)? Azt láttam több hozzászólásban, hogy a telepítése nehézkes.
Előre is köszönöm!
-
Attesz
aktív tag
Sziasztok!
Egy ilyen típusú Toshiba géphez keresek drivereket.
Satellite 660c-1mk
A hivatalos oldal nem segített.Köszönöm.
-
HA2002SWL
újonc
Szép estét!
Itteni újoncként és műkedvelő fülelő SWL rádiósként szeretnék segítséget, tanácsot kérni.
A használt kisméretű Toshiba NB200-as, Ubuntu Linux-szal felszerelt netbook-ot elsősorban a remélt relatív hosszú akkumulátoros üzemidő és a kis súly miatt vásároltam meg a rádiókészülékem mellé.
A célom az volt, hogy egy könnyen szállítható, ún. kitelepülésre alkalmas összeállítás jöjjön össze, amelynek egyik tagja, az NB200-as a vett digitálisan kódolt rádiójeleket dekódolja és amelyen az ún. logolást lehet elvégezni.A problémám az, ha úgy nagyjából egy percre magára hagyom a gépet, közben nem mozgatom a kurzort a képernyőn, a dekódolásra használt szoftverek ún. "vízesése", amely a jelek sávon belüli helyzetét és jelszintjét mutatja, egyszerűen leáll, és természetesen a dekódolási folyamat is megszakad.
(Egyébként ezt a jelenséget, a leállást egy "bonyolultabb" keresési műveletnél is tapasztaltam. Minduntalan meg kellett mozgatni a kurzort, hogy a folyamat ne álljon le vagy hogy folytatódjon.)Ha van megoldás a problémámra, akkor mi az, hol keressem, hol, mi módon állítsak be valamit a gépen?
Én valamiféle energiatakarékossági dologra gondolok, persze lehet, hogy teljesen hibásan.Üdv.: aldetrix
-
75kokoko75
aktív tag
mikor én felhívtam őket, mondták hogy még nincsen névre szólóan regisztrálva,ezért meg kértek rá.Ezután mondták,hogy ha gond lesz, javítják. Tisztelettel:Zs
-
75kokoko75
aktív tag
Meg van nekik,hogy a nagykerből mikor került a Media-Markt-ba,és az is ,hogy ők mikor adták el.
-
75kokoko75
aktív tag
válasz
Balázs1986 #12152 üzenetére
Ezt is az eladó bolt regisztrálta, de nekem is külön a nevemre kellett.
-
konyi79
addikt
válasz
Balázs1986 #12150 üzenetére
Az nem biztos olyan egyszerű, nekem a garancia kibővítést amit vettem a gépre, az eladó bolt beregisztrálta.
-
Balázs1986
őstag
válasz
75kokoko75 #12148 üzenetére
Na, ezt jo tudni, akkor ha egyszer uj laposom lesz, es maradok a markanal, varok vagy fel evet a regisztalassal
-
konyi79
addikt
válasz
Picturemaker #12145 üzenetére
Persze. Amekkora jólesik.
-
75kokoko75
aktív tag
A lényeg,hogy azt mondák a szervízbe,hogy hivatalosam nem mondhatna ilyet,de papírok nélkül is javítják a regisztrált garancia határáig. Üdv:Zs
-
75kokoko75
aktív tag
...ja ,és mindenkinek köszi a garis hozzászólásokat!
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Egy Satellite c660-19t-ben kipurcant a HDD. A gyári 320-as helyett lehet bele nagyobbat tenni?
A Toshiba honlapján nem találtam erre vonatkozó adatot.Köszi.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
L40-14H működik 2x2gb memóval, bios frissítés nélkül? WIN7 64 bit menne rá, ezért kellene a bővítés.Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Dudi85
csendes tag
Sziasztok
Lenne egy olyan problémám, hogy a laptopom processzora sehogy sem akar 2,3 ghz felé menni, pedig 2,8 ghz-ig tudni kéne neki. Egy c855d-15v típusról lenne szó. Esetleg tud valaki valami okosságot? Segítségeteket előre is köszönöm
-
aelod
veterán
Sziasztok!
Toshiba Satellite L20-as laposom van.
Megérett egy új és tiszta xp-telepítésre.
Életemben nem telepítettem laptopra xp-t még.
Kérdésem a következő.
Nem lesz driver gond? Értem ezalatt azt, hogy xp simán telepiti őket gond nélkül (display,wlan,hang)?Másik kérdésem, hogy mekkora ramokat kezel a gép? 533mhz a felső határ? Jelenleg 2*512 van benne, és tervezem növelni 2*1gb-osokra. Milyent érdemes belerakni?
Előre is thx!
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
válasz
runner 125 #12139 üzenetére
Hangkártya neve alapján keress drivert. HWInfo a segítségedre lesz
Logitech G203, RBG-s egér mindössze 7k-ért ---> https://hardverapro.hu/apro/logitech_g203_slch/hsz_1-50.html
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Extrém kérdés/kérés, hátha
5db Toshiba 1MK-ra kellene XP-t raknunk. (Könyvelő alkalmazás csak azzal kompatibilis)
Fel is ment rá, gyakorlatilag minden működik, a hang kivételével.
Teljesen esélytelen valahogy hangot varázsolni rá?Köszi!
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Adler
aktív tag
válasz
AttyVin #12132 üzenetére
Szia!
Nekem A300-m van. A szervízben azt mondták nekem, hogy mivel régi az alaplap(emiatt nem tökéletes ezen a téren a kompatibilitás) emiatt a win7-nél kapcsoljak ki minden energiagazdálkodást és ezzel elmúlnak az anomáliák. Ezek mind ki vannak nálam kapcsolva: hibernálás, alvóállapot és a képernyő lecsukásakkor a kijelző kikapcsolása. Így tettem és azóta semmilyen problémám nincsen.
Nekem ezt mondták, remélem tudtam segíteni.
Nikon D40 kit/D90 +18-70mm AF-S IF + 70-300mm ED AF + SB-900 + MB-D80; ASUS Crosshair V Formula + AMD FX-8150 + ASUS GTX660 + Kingston DDR3 KHX1600C9D3K2/8G
-
75kokoko75
aktív tag
Ez fél éve volt, de tegnap beszéltem a toshiba ügyfélszolgálattal, és azt mondta,idézem:" nem tudom megmondani,hogy számla nélkül javítják e, de nálam azt írja,hogy 2016.07.29-ig van rá garancia." Na ezért kérdeztem ,hátha van friss tapasztalat. Tisztelettel:Zs
-
75kokoko75
aktív tag
Nagyon köszi Mindenkinek! Volt egy c850-em, és hdd cserére szorult. Elment a szerződött szervízbe minden papír nélkül, a reg. alapján, és cserélték ingyen a hdd-t.
-
Zoli133
addikt
válasz
Zoli133 #12133 üzenetére
Ami lemaradt és a legofontosabb és mégis szinte kötelezővé teszi a számlát. A számla igazolja, hogy a gép legális forrásból származik. (nem lopott)
Tanulság: Ne fórumozz félálomban, szerviz - Toshiba központ oldalról közelítettem meg az estetet, bocsi.
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
Zoli133
addikt
válasz
Balázs1986 #12131 üzenetére
A fogyasztóhoz kerüléstől számít a garancia, de átlag esetben 1 hónap alatt átmegy a nagykeren az eszköz, így a garancia idő vége felé van szükség ténylegesen a számlára, amikor a nagykerhez szállítástól számítva már letelt a garancia ideje. (Lehet utánanézek ennek pontosabban valamikor)
-
AttyVin
aktív tag
Nem tudom általános-e ez a Toshiba esetében, de már a korábbi gépemmel (Satellite A200) is előfordult az alábbi.
Nevezetesen, a hibernálás után nem tökéletesen áll vissza a rendszer.
Most egy L855-t használok (i7-3630, 4 GB memória, W7 64 folyamatosan frissítve), amin a legtöbb Toshiba-szoftver is fut (pl. VAP, stb.).
Nagyobb probléma nincs, de elő szokott fordulni, hogy az energiagazdálkodási beállítások (pl. fényerő szabályozása) nem működik a hibernálás után. A rendszer újraindítása megoldja a gondot, de éppen ezzel veszíti el az ember a hibernálás előnyét...
Annyira nem értek hozzá, de úgy tűnik, hogy általában a W7 frissítései után (pl. Definition update for Windows Defender) jön elő ez a hiba.
Ha van valakinek van ötlete, kérem ossza meg velem.
Köszönettel,
Üdv, Vino
-
Balázs1986
őstag
válasz
Zoli133 #12130 üzenetére
Csak ezt mondtam visszább is, hogy a reg.űrlapon azt ír be vásárlás dátumának, amit nem szégyell.
Biztos, hogy a nagyker az alap? Úgy tudtam, hogy a fogyasztóhoz kerüléstől indul a garanciaidő, az meg hitelesen csak a számlából deríthető ki. De ne legyen igazam, az a jobb mindenkinek -
Zoli133
addikt
válasz
Balázs1986 #12129 üzenetére
A rendszer alapesetben a nagykerhez kerülési időt ismeri.
Elvileg amikor a user regisztrálja a gépet ez az dátum frissül valahogy, de ennek nem néztem még utána, mert nem érintett közvetlenül.De tapasztalati úton mondhatom, hogy 10-bõl 1x van ténylegesen szükség a papírra. ( Ettõl függetlenül alapesetben elkérik, mert kitudja melyik az az 1 eset. )
-
Zoli133
addikt
válasz
Balázs1986 #12127 üzenetére
Meg tudja nézni közvetlen a szerviz a gariadatokat, elég ritka estben kérnek számlát.
Egy próbát biztos megér szerintem."It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
Balázs1986
őstag
válasz
75kokoko75 #12126 üzenetére
Ha közvetlenül a szervizbe viszed, valamit szerintem kérni fognak, hogy igazolni tudd a vásárlás dátumát. Az online felületbe bármit lehet írni, nem mérvadó ilyen szempontból.
A bolttal vedd fel szerintem a kapcsolatot, nekik legalább ellenőrizhetően nyilvántartásba van véve minden, ami a vásárlással kapcsolatos (beleértve a számla bolti példányát). -
75kokoko75
aktív tag
Sziasztok! Van tapasztalatotok toshiba szervizeléssel kapcsolatban? Nincs meg a számla és garilevél, de be van regisztrálva vásárlás óta. Javítják így is? Tisztelettel:Zs
-
Chabee
tag
válasz
Balázs1986 #12123 üzenetére
Szia!
Köszi az infót. Az a béta driver amit írtam, nem az amit korábban kicsit rejtegetve publikált az AMD?
Igazat mondani könnyű, csak elhitetni nehéz!
-
Balázs1986
őstag
válasz
Chabee #12122 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint csak a külső VGA fog működni, a processzorba integráltat nem használható.
AMD driver szedhető a Toshiba lapjáról, de ott általában vackok vannak. Van az AMD oldalán is, csak kicsit elrejtve. De legjobban talán akkor jársz, ha Guru3D-ről szedsz driver-t. Arra figyelj, hogy csak olyat szedj le, aminél a mobil verziók is támogatottak.[ Szerkesztve ]
-
Chabee
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a TOSHIBA guruktól! A történet az, hogy egy ismerősöm „meglepett” azzal a házi feladattal, hogy az általa frissen vásárolt Satellite C855D-V15 típusú laptopra telepítsem az operációs rendszert és még minden földi jót, mi szem-szájnak ingere. Namost ebbe a laposba egy A8-4500M típusú proci dolgozik amibe ugye integrálva van egy HD 7640G VGA. Viszont mellette van még egy diszkrét VGA is, egy 7610M típus. Mivel még sosem volt dolgom ilyen kettős VGA-val ellátott szerkezettel így felmerült bennem egy pár kérés:
Először is: ehhez milyen driverek kellenek? Egy külön az APU-nak és egy külön a diszkrét VGA-nak?Ellátogattam a TOSHIBA oldalra, de ott csak egy VGA drivert találtam (meg külön az ATI HDMI Audio Drivert). Próbaképp megnéztem az AMD oldalán is, és ott alapból nincs driver csak egy AMD Mobility Radeon Driver Verification tool. Ami ráadásul (ha jól értettem) nem is kompatibilis a TOSHIBA laptopokkal. Találtam viszont egy béta drivert: amd_catalyst_13.11_mobility_betav9.2.exe névvel. Szóval ezen driverekből választhatok, vagy mindenképp a gyárit kell használni. Tovább ez az egy driver mindkét VGA-t beilleszti a rendszerbe?
Másodszor: ha sikerül drivert telepítenem a VGA-khoz akkor ezek milyen módon fognak működni? Választhatok, hogy az integrál vagy a diszkrét, vagy mindenképp dualgraphics lesz belőle? Sajnos csak egy darab RAM modul van a gépben így single channel módban megy a cucc, tehát az integrál VGA teljesítménye nem lesz valami acélos.
Végezetül van-e valami egyéb konkrét dolog, amit érdemes tudni erről a laptopról vagy érdemes figyelni pl.: a telepítésnél?
Elnézés ha evidens dolgokat kérdezek, de inkább érdeklődök előtte, mintsem vakarom a fejem utána.
A segítséget előre is köszönöm!Igazat mondani könnyű, csak elhitetni nehéz!
-
-
sityuka80
tag
Sziasztok.
Toshiba satellite u400-10L-es laptopba Ezek a beletehető processzorok?Intel® Core™2 Duo Processor U7500 (2M Cache, 1.06 GHz, 533 MHz FSB) Socket P
Intel® Core™2 Duo Processor U7600 (2M Cache, 1.20 GHz, 533 MHz FSB) Socket P
Intel® Core™2 Extreme Processor X7800 (4M Cache, 2.60 GHz, 800 MHz FSB)
Intel® Celeron® Processor 550 (1M Cache, 2.00 GHz, 533 MHz FSB)
Intel® Core™2 Extreme Processor X7900 (4M Cache, 2.80 GHz, 800 MHz FSB)
Intel® Core™2 Duo Processor L7700 (4M Cache, 1.80 GHz, 800 MHz FSB)
Intel® Core™2 Duo Processor T8300 (3M Cache, 2.40 GHz, 800 MHz FSB)
Intel® Core™2 Duo Processor T8100 (3M Cache, 2.10 GHz, 800 MHz FSB)
Intel® Core™2 Duo Processor T9300 (6M Cache, 2.50 GHz, 800 MHz FSB)
Intel® Core™2 Duo Processor T9500 (6M Cache, 2.60 GHz, 800 MHz FSB)
Intel® Core™2 Duo Processor U7700 (2M Cache, 1.33 GHz, 533 MHz FSB) Socket P
Intel® Celeron® Processor 560 (1M Cache, 2.13 GHz, 533 MHz FSB)
Intel® Core™2 Extreme Processor X9000 (6M Cache, 2.80 GHz, 800 MHz FSB)
Intel® Celeron® Processor 570 (1M Cache, 2.26 GHz, 533 MHz FSB)
Intel® Core™2 Duo Processor U7500 (2M Cache, 1.06 GHz, 533 MHz FSB) Socket M
Intel® Core™2 Duo Processor U7600 (2M Cache, 1.20 GHz, 533 MHz FSB) Socket MIlletve, láttam, h a memória 667mhz-való bele de tehetek-e bele 800-asat mondjuk?
Köszönettel.[ Szerkesztve ]
-
konyi79
addikt
válasz
Chappy #12118 üzenetére
Nekem l855 van lassan egy éve, 5 éves a200-at cseréltem erre. Lényegében ugyanaz, mint a c855 csak van rajta egy alu dekorlap. Eddig nem volt baj vele, de 5 évet nem tudom kibír-e. Driverek rendben vannak hozzá, frankón működik mindene. Időben kiadta a tokhiba a 8.1-es drivereket is hozzá. A kijelzű viszont ramaty, ezek a mostani 1366x768-os ledesek toshibánál, élettelen fakó szinek, függőleges betekntési szög 0. Egyértelmű visszalépés a régi cfl panelekhez képest, arra készülj fel, vagy keress más modellt fHD panellal. Nem a felbontás miatt kell a jobb kijelző, azok általában sokkal jobb minőségűek.
-
Chappy
tag
Heló!
Általános notebook vásárlás topikból jöttem. Azt szeretném kérdezni, hogy a c55 / c855 szériák hogyan szuperálnak? Egész jó árban vannak az i3/i5 modellek, vsizont állítólag nagyon rosszak. Nektek milyen tapasztalaitok vannak ezekkel? 5 évre vennék gépet, i3/i5 4 GB ram tartalommal. Eddig A300-1G2 volt, még mindig jó, 5 éves, csak már lassú.
Üdv.
-
Adler
aktív tag
válasz
Regirck #12103 üzenetére
Feltettem a A300-1NO laptopomra a win 8.1 pro 64 bites verziót. Tökéletesen felment, futott is rajta. De az intel Wifi Link 5100 AGN típusú hálókártyát nem szerette. Mivel a routerre nem volt hajlandó feljelentkezni. Win7 alatt ilyen gond nem volt. Emiatt vissza is raktam a 7-et.
Sajnálom pedig jól mutatott a laptopon.
A nagy gépen tökéletes a win 8.1, ezért is szerettem volna a laptopon is.
Nikon D40 kit/D90 +18-70mm AF-S IF + 70-300mm ED AF + SB-900 + MB-D80; ASUS Crosshair V Formula + AMD FX-8150 + ASUS GTX660 + Kingston DDR3 KHX1600C9D3K2/8G
-
Rainman05
tag
-
-
Ray_2012
csendes tag
Helló mindenki
Először írok ebbe a témába, de nagy problémám van. Gyönyörűen meg tudom fogalmazni a problémám, imádni fogtok: LASSÚ A GÉP.
De tényleg. És régóta. Már vagy egy hónapja csinálja. Volt windows újratelepítés is, nem egy. Sőt: az 500 gb-os winchester le volt formázva. az se segített.
A fő probléma: hatalmas válaszidőket mutat a merevlemez. 300-2000 ms (!!!)is előfordul. ezt a gépen gyakorlatilag bárhol észreveszem. néha használható normálisan, de sokszor szörnyen belassul. egy ablak megnyitása, bezárása 5-10 mp-be beletelik. van olyan hogy az egér is lefagy. ahogy most ezt az üzenetet gépelem néha a betűk is később jelennek meg, nem azonnal.
Képet mutatok a válaszidőkről meg a feladatkezelőről.
Ui: 2000ms-t írtam, de most is megnéztem az értékeket, a csatolt fájl a mostani állapotot mutatja. 9000ms!!!!
segítsetek
-
Rocko66
aktív tag
Sziasztok.
Haverom az alábbi típusú laptopjat ssdvel szeretné bövíteni: Toshiba L750 1No.
Belefér még az ssd vagy ami benne van vinyó ki kell venni?
Köszi előre is -
Janou
Topikgazda
Sziasztok!
C855-202 típusú notimra feltettem egy Win 8 Pro-t. Kérdésem az, hogy vga driverből lehetne frissebbet feltenni mint ami a Toshiba honlapján van (2012.08.08- a driver kiadása, honlapon 2013.10 havinak van csúfolva.)? AMD oldaláról leszedtem a HD7 serieshez való drivert ami Win7-nél működött is, de itt feltettem (természetesen a Win8-as drivert) és összeomlott a rendszer. De olyan szinten, hogy újra kellett telepítenem az egészet. Valaki valami ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
Regirck
senior tag
Sziasztok,
lenne egy Toshiba A300 (1NO) notebookom, melyen most Windows 8 (64bit)-es operációs rendszer van.Mondanom se kell, hogy minden tökéletesen működik egy dolgot leszámítva. Az pedig a hangerő állító "potmeter", melyet bármerre tekerek mindig leveszi a hangot és így nem tudom hangosítani. Mivel Windows 7-en ez tökéletesen működött, így szoftveres a probléma.
Mindenhol kerestem már a realtek-nek a szoftverét ehhez a laptophoz de nem találtam sehol. Legyetek oly kedvesek és segítsetek benne, hogy honnan tudom letölteni. Előre is köszönöm szépen!
Adler: Igen, bár én sima 8-at használom, csak egy nem annyira zavaró problémám akadt. Most találtam ezt a topikot, mert a saját topikja kihalt. De ahogy látom, pont témába illően szóltam is hozzá...
[ Szerkesztve ]
-
Adler
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne egy kérdésem, hogy egy Toshiba Satellite A300-1NO PSAGUE típusú laptopra fel tudom tenni windows 8.1-et?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Mikrotik routerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Külpolitika
- További aktív témák...
- ROG Strix G531GT 15.6" FHD IPS i5-9300H GTX 1650 16GB 512GB magyar vbill gar
- Új CAPTIVA Gamer Tervező Laptop 17" -50% Bivaly i5-13500H 6Mag 64GB/2TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Lenovo Ideapad 320 : I3-6006U /// 4GB DDR4 /// 128GB SSD /// Windows 10
- Új HP OMEN Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% i5-13420H 8Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz!
- Lenovo ThinkPad T470 : I5-7300U / 8GB DDR4 / 512GB M.2 / Full HD
- Eladom vagy Cserélem Acer Nitro 5 nootebook
- Dell D820 laptop töltővel
- HP / DELL / LENOVO / FUJITSU Notebook töltők + 1 év Garancia + Számla!!!
- Dell Latitude E7440, i5-4310u, 8Gb RAM, 128Gb SSD, 14" HD, akku 30 perc
- HP 640 G4, Core-i5 7300u, 8Gb DDR!, 256Gb M.2 Pcie SSD, 14" HDkijelző, jó akku, világító bill
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest