- LG LCD és LED TV-k
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- DUNE médialejátszók topicja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nyomtató topik
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crystalheart
őstag
válasz
Forestjo #229 üzenetére
Ez nem elkötelezés meg nemzetek kérdése. Már csak azért sem, mert (a japánnal ellentétben) a magyar mindig is befogadó nemzet volt, mindenféle népeknek otthont adott az ország, balgaság lenne nemzetieskedni. Viszont kultúra kérdése, és ha valaki felnő az egyik kultúrában, már mindig annak része marad. Egy angolnak, amerikainak, japánnak, orosznak stb. mindig ő lesz "a magyar", és ezzel nincs semmi gond, az volna az álságos dolog, ha ettől szabadulni akarnánk. Én nem nagyon illek bele a "magyar archetípusba", vegetáriánus vagyok, nem szeretem a tömegsportokat, nem szeretem az erős paprikát, nem vagyok különösebben pesszimista sem, de egy adott kultúrához tartozni nem ezt jelenti, és nem a jó-rossz tulajdonságokat. A japán sem azért lesz japán, mert görcsösen ragaszkodik a hagyományokhoz, vagy mert modern kori híve a busidónak, vagy mittudomén.
Egyébként érdekes, hogy kifogásoljuk a japánok néhány dolgát, oszt közben mégis atombomba, vereség, elkülönülés, miegymás ellenére az egyik legsikeresebb, legfejlettebb, és kulturálisan az egyik legmeghatározóbb ország a világon.
Elérték, hogy a keleti kultúrák között ne a régebbi (és akitől a maguk legtöbb elemét átvették) kínai legyen a legdominánsabb a világban, komoly "japanizáció" folyik, és ez nagy szó.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Forestjo #229 üzenetére
Én is telejesn így gondolom. Nem kell majmolni másokat, inkább ki kell venni azokat a dolgokat, amivel többre viheti az ember.
Más:
Az egyik japán ismerősöm mondta (20 éve él Magyarországon), hogy japán és magyar népben egy közös van véleménye szerint: mindkét nép szeret szenvedni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest