- SSD kibeszélő
- Home server / házi szerver építése
- Dell notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- CPU léghűtés kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Hamarosan kapható a Helegaly linuxos handheld gépe
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Philips LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
_ak_
addikt
válasz
Ace Ventura #10755 üzenetére
Katt ide. Legalábbis ezek a hivatalos vga driverek T42-höz.
-
_ak_
addikt
Pont egy hét elteltével kaptam egy automatikus üzenetet, h a leadott laptop javításával elkészültek. Nagyon kíváncsi vagyok, h vajon tényleg javították-e vagy nem sikerült behatárolnia problémát. Sajnos a szervizes aki átvette, inkább driver/codec hibát ecsetelt nekem, de "szerencsémre" pont előtte is szétesett a kép, tehát meg van az esély, h tényleg hozzá nyúltak. Holnap megyek be érte, majd nyomom az updatet.
-
_ak_
addikt
válasz
metafenomÉN #10736 üzenetére
A legvégén az újraindítás után, hagyd, h a hdd-ről induljon.
-
_ak_
addikt
válasz
metafenomÉN #10731 üzenetére
Indítsd újra a gépet és az elején indulás közbe nyomd meg a kék ThinkVantage gombot és onnan már egy varázsló visz végig.
vagy
Indítsd újra a gépet, nyomkodd az F12-öt, amikor bejön a boot selection menü, rakd be az első recovery cd-t a meghajtóba és válaszd ki, h cdromról induljon a gép, onnantól megint egy varázsló visz végig. -
_ak_
addikt
válasz
Ace Ventura #10608 üzenetére
Ha van még kedved csemegézni, akkor átolvashatod ezeket, de belenéztem egy párba és egyiknél sem találtam megoldást (de legalább van egy jó pár tipp). A magam részéről egyszer a vistával futottam bele egy ilyen probémába, de már nem emlékszem, h hogy sikerült visszahozni a gépet, azt tudom, h akkor is csak a véletlen műve volt, tehát nem lehetetlen, de számomra a mai napig ismeretlen a megoldás.
Esetemben egy custom theme telepítés után csinálta, gondolom belenyúlt a registrybe és onnantól nem akart indulni a GUI.
szerk.: a fenti leírásokba többnyire azt valószínűsítik, h megsérült az MBR sector
-
_ak_
addikt
válasz
KilgoreTrout #10606 üzenetére
Csökkentett módba ettől függetlenül el kéne indulnia, hisz akkor csak a rendszer induláshoz feltétlen szükséges dolgokat tlti be, de gy hirtelen nem tudom, h vajon benne van-e a vga driver. De az lenne a logikus, ha abból is a gyárival ms driverrel indulna ilyenkor.
Ace Ventura: Csökkentet módba meddig jut el? Mintha lett volna olyan opció is, h te választhatod ki, h mi induljon, mit töltsön be a rendszer. Azzal próbálkoztál? Aminek esetleg köze lehet a driverhez azt ne engedélyezd, hátha.
Ill ajánlom, h keresd fel az XP-s topikot is és vagy az azonnali kérdések topikját.
Amúgy egy linux live cd-vel el tudod érni a meghajókat. (ha netán mégis a reinstallt választanád) -
_ak_
addikt
Egy T500 tulaj meg tudná nekem nézni, h az lcd panel gyárilag lötyög egy picit fel-le vagy csak nálam van vmi?
Ez is csak kijelző tisztítás alatt tűnt fel, addig nem. Hüvelykujjal kb 1mm-t tudom mozgatni, amúgy nem jelent semmiféle problémát. -
_ak_
addikt
Ilyen DP > DVI-D adaptert nálunk honnan lehetne szerezni?
usanotebook-on kívűl -
_ak_
addikt
Most már sajnos tapasztalatból is állíthatom, h tényleg nem megy semmi audio jel a DisplayPorton keresztül.
Sőt mi több, vmiért még az analóg hangot sem tudom most megszólaltatni, ha a PD-n keresztül kötöm össze a tvvel. (bár lehet, h ez csak a pillanatnyi ügyetlenkedés miatt van)
-
_ak_
addikt
Van némi win7es problémám, be copyzom ide is, met kezd egy kicsit reménytelen lenni a dolog.
Megkérdezlek titeket is hátha. hátha. Ugye volt az a képszéteséses problémám, mert az alap driverrel a gma 4500mhdhoz a w7 csak a dedikált 32mbot kapta meg. Ezt látszólagosan megoldotta az intel legfrissebb vista 64bites drivere, ami a shared video memoryból (több mint 1gbból) nagyvonalúan oda passzol még 64megát, de sajnos ez sem bizonyult teljes értékű megoldásnak.b vista 64bites drivere, ami a shared video memoryból (több mint 1gbból) nagyvonalúan oda passzol még 64megát, de sajnos ez sem bizonyult teljes értékű megoldásnak.2 visszatérő problémám van. az egyik, h időközönként leáll a driver, majd újra indul. legalábbis vmi ilyesmit kapok balloon tipp ként, emiatt eddig szerencsére nem volt semmi fagyásom/bsod-m.
A másik gondom, h HD filmek lejátszásánál, főként a DXVA támogatott lejátszásoknál, viszont ugyan úgy csúszik szét a kép, mint a win esetében. Ez viszont már a vistánál is előjött, igaz sokkal-sokkal ritkábban és kevésbé torzultak el a videók.Tettem egy próbát is a w7 alatt, mégpedig, h átváltottam a klasszikus nézetre és ezzel látványosan alátámasztottam magam, h bizony tényleg a kevés ram miatt van a probléma.
Egyrészt a gyári w7 updates 32megás, dirverrel sem csúszott szét a kép, másrészt a vista 64es 96megás kombóval is érezhetően jobbak voltak a videók, igaz még mindig nézhetetlenek, de legalább volt már pár mp amikor egybe volt a kép.Mind ezek tudatában csak most jött a csavar. Míg az eddigi notikba, a biosba láttam olyan opciót, amivel növelhettem a video memory-t, nálam nincs erre lehetőség. Az intel oldalán annyit sikerült csak kibogarászni, h dinamikusan adagolja a rendszer a shared memoryból a vganak a szükséges mennyiséget. Egész pontosan maximum 1283mb-ig. Ebből a rendelkezésemre áll még 1155mb. Hogy tudnám ezt mozgosítani? Regisry hack vagy driver hack kéne? Fél napom ráment már a guglizásra, plusz a lenovo community fórumba is bekérdeztem, de eddig minden erőfeszítésem hiába való volt.
-
_ak_
addikt
Milyen bluetoothal szállítják a T500-as notikat vagy hol tudom ezt pontosan megnézni? Win7-hez kéne drivert telepítenem, de nem tudom a gyártót.
-
_ak_
addikt
Valamelyikőtöknek volt már gondja input monitoringgal? Azt szeretném elérni, h a hangszórókon keresztül halljam a mikrofont, de köszönhetően a RIAA-nak ezt a funkciót kivették a vistából (vagy a többi winből) és így ez alapból nem kivitelezhető. Ellenben volt egy registry hack ami segítségével, helyre lehetett állítani ezt a funkciót, de az előbb hiába próbálkoztam vele, nem akart működni a dolog. (mondjuk nem is lepődtem meg nagyon, hisz azóta sok minden változott, de nem találtam semmi updated infót)
Valaki esetleg nem tudja erre a megoldást?
-
_ak_
addikt
Akinek baja volt a conexant smart audio 2-vel, az ITT olvashatja megoldást.
Más. Mint utólag kiderült a 1-3-3-1 pityegés sokaknál előfordul az újabb bios updatek után, egészen pontosan az 1.20-astol.
-
_ak_
addikt
válasz
Dr. Akula #9158 üzenetére
sp2-es vista hozzáadása a system updatehez. Nálam bevált.
-
_ak_
addikt
Az mondjuk egész kellemes.
én azt hitem, h csak updatel, akkor már csak a CSS w7 verzióját kell megvárni.
-
_ak_
addikt
válasz
Scalpel #9167 üzenetére
Az admin jogot mind megkapja telepítésnél, de pl a conexant audio drivert, csak kompatibilitási módba lehetett telepíteni. Legalábbis, ha nem állítottam be a végén failure-t írt.
Más. Ez a system update leszedi az összes szükséges drivert/programot vagy csak a már telepített cuccokat frissíti?
-
_ak_
addikt
W7-re amúgy a w7-es drivereket húzza le (függetlenül attól, h vista ként ismeri fel)?
Csak mert volt vele probléma, amihez a kompatibilitási mód kellett volna ott elhasalt a setup vagy hibásan telepített. -
_ak_
addikt
Valaki próbálta már az updatert? Nálam frissült a progi, meg (újra) feltette az msg center plust, de amikor rányomok a frissítésre, akkor an error ocurred while gathering information hibával leáll. Igaz állítólag ez most azért van, mert nem szereti az sp2-es vistát.
-
_ak_
addikt
válasz
Mészike #8888 üzenetére
Nálad a Power Managerben be van kapcsolva az akksi kímélő mód? Tegnap éjfélkor altatás után kihúztam a tápkábelt és most reggel nálam is 88%-ot mutatott, lehet, h a power managerben van vmi trükk (persze lehet a véletlen műve is csak kíváncsiskodom)
abcukistvan: szerintem neked is lyukacsos, én megnéztem és nálam legalábbis az van. gyárt. idő: 2008.11.26
-
_ak_
addikt
válasz
Scalpel #8980 üzenetére
Evone linkelt egy topicot a lenovo fórumból, ott azt írja az egyik tag, h betelefonált és azt a választ kapta, h máj vége, júni eleje felé várható és ha nem is a régi system update formájában, de azzal egyszintű szolgáltatást indítanak. Remélem tényleg így lesz.
Az jutott még az eszembe, h nem lehet, h w7 miatt (is) alakul át (vagy legalábbis szünetel)? Májusba jött az RC nem?Btw, a lyukacsos bill alátétet cserélik gariba nem lyukacsosra?
Más. Nektek nem volt semmi gáz a legutolsó audio driverrel? Elvileg a hangdriveren kívül az új smart audio 2 progit is tartalmazza, de én sehogy sem bírtam az újat működésre bírni. Egyből leállt amint elindítottam, pedig oda vissza próbáltam mindent, de még csak a neten sem találtam senkit akinek lenne hasonló problémája.
Nem mintha sokat számítana, csak zavar, ha vmi nem up to date, de még rosszabb, ha nem is megy. -
_ak_
addikt
válasz
Napfénysüti #8878 üzenetére
T500as kijelzőjét kalibráltattam old_artist-al.
Bár állítása szerint a tökéletestől messze van az eredmény, így is bőven látható, h eredetileg mennyire kékes a samu tn panel. Ha érdekelnek a kalibráló progi (blue eye pro) riportjai, akkor elküldhetem azokat a számodra. Ill felkeresheted őt is nyugodtan, biztos vagyok benne, h szívesen segít. -
_ak_
addikt
válasz
abcukistván #8760 üzenetére
Az az igazság, h nem is próbáltam ill. bedugtam neki egy vodás kártyát háta alapon, de a wimaxot vagy mit így sem tudtam aktiválni (ha egyáltalán azt kell). Igazából ennél többet nem is foglalkoztam vele és nem is értek hozzá.
szvsz csak a foglalat van, tehát elő van készítve, de nem használható. már csak azért is erre tippelek, mert most raktam újra a gépet és minden driver fent van, pedig nem telepítettem semmi modemet.
-
_ak_
addikt
Úgy tűnik, h csak meg kell ismerkednem a Lenovos szervizzel. Ma kétszer is hallottam az egy rövid, majd 2szer 3 rövid és végül még egy rövid hangjelzést.
A memókat már megigazítottam. Kíváncsiságból futtattam egy memtestet is, de az nem talált semmi hibát, így most már lövésem sincs, h mi lehet. Főként, h direktbe nem is tudom előhozni.
-
_ak_
addikt
válasz
Gondwana #8735 üzenetére
Multi célokra még Hiren's BootCD-t is ki lehet próbálni. Mondjuk ez csak util válogatás, nincs alatta semmi os.
-
_ak_
addikt
Nem, de ez részletesebb és magyarul van.
FerNandor: kipróbáltam az innen leszedett RnR.-it. nálam vista x64 szépen települt, ebből kifolyólag nem tudom, h nálad miért nem akar.
Telepítve van a legfrissebb CSS és productivity center ? Próbáltad, h konkrétan rákeresel a hiba üzenetre?
Amúgy meg szerintem várd meg a recovery cd-ket. azokat feltéve minden működni fog szépen. elsőre tényleg komplikált kiigazodni a sok program és driver közt. -
_ak_
addikt
válasz
FerNandor #8717 üzenetére
Épp azt mondom, h ez nem olyan egyszerű kis progi, ez csinál magának (vagy kell neki) egy külön boot partíciót, így ha nem indul a rendszer, akkor nem kell lemezekkel szarakodni, h helyreállítsd, hanem alapból arról a partícióról indítja magát a recoveryt, de majd ha megtalálom a leírást, akkor belinkelem. ott le van írva, h mi miért van és h működik.
-
_ak_
addikt
válasz
FerNandor #8697 üzenetére
Nem akarok hülyeséget mondani, de vmi olyasmi rémlik, h a rescue and recovery nem egy egyszerű lemezkép mentő progi.
Ha jól értelmeztem egy külön boot partíción helyezkedet el pár rendszerfájlal. ennek volt az köszönhető, ha össze is omlott a win, nem volt probléma, mert a boot közben a TV gombot megnyomva a 3ik partícióról indult a gép a recoveryvel együtt.
Igazából valahol ez le van írva, de most hiába keresem egyszerűen képtelen vagyok megtalálni, pedig többször belebotlottam már.
btw mennyi szabad gb helyed van az xp-s partíción?
evone: én is szerettem azt, de azért azt is irogatták, h nem volt tökéletes az a rendszer sem. igaz én naivan arra gondoltam először, h biztos vmi megbízhatóbbat, egyszerűbbet akarnak csinálni, de most már az a sanda gyanúm van, h egyszerűen elakarják kerülni a script írogatást és az esetleges felelősséget, mert ha így az updater progi vmit elcseszett, akkor az ő saruk volt, de ha te telepítesz vmit, és nem megy a gép/progi akkor rajtad van a felelősség, h minek piszkáltad.
Amúgy meg akármennyire is ódzkodtam a gyári vistától és a rengeteg előre installált programtól, egyszerűen stabil volt és működött. Ellenben 3 szort csináltam végig a clean installt mire olyan rendszert kaptam ami legalább megközelítőleg úgy működik, mint a gyári.
egyszerű példaként pl a TPM-et tudom felhozni. pre-installed vistánál működött rendesen ill a log írta, h leállt, majd pedig elindult, de ez nekem a mindennapi használat során fel sem tűnt, míg clean install esetében, sokkal sűrűbben jelentkezik ez a leállás és olyankor nem tudom a CSS-t használni, mert hiába húzom le az ujjam az olvasón, az nem tölti ki a login mezőket a weboldalakon. de pl a 2ik clean install esetnében előfordultak random program leállások (igaz, lehet h a ram hibája volt, ha tényleg ki volt mozdulva). Mindegy igazából csak arra akartam kitérni, h lehet, h lassabb az előre installált cucc egy kicsit, de meglepő módon viszont stabil és használható volt.
atom11:
Végül is melyiket választottad?
Hogy mire figyelj? Ha nagyon álmos vagy már, akkor tedd le, mert ha úgy alszol el, h mellkasodon van akkor rosszakat fogsz álmodni.
Na jó ez lehet, h lame volt, igazából annyi a jó tanács, h csináld meg minél előbb a recovery lemezeket, mert ha később akármilyen okból törlöd a recovery partíciót, akkor is vissza tudod állítani a gyári állapotot. Amúgy meg, nem vigyázni kell rá, hanem használni, ez legalább bírja. -
_ak_
addikt
Én mindig onnan lestem ki a model numbert
, meg onnan indítottam a system updatet. de most h újra raktam negyed annyi menüpont van.
A preisntalled rendszer esetében mindent meg lehetett ott is találni (gyak. egy tinkvantage startmenü volt, ahol minden hardverhez és lenovohoz tartozó progi össze volt szedve).továbbá ugye elvileg az updateket a message center plus fogja közölni velünk, ami bár nem tudom még, h h fog működni, de mindenesetre a productivity centerben is van egy üzenetek ablak, így elképzelhetőnek tartom, h majd oda írja ki, h ha van update.
FerNandor: nm. én is csak onnan gondoltam, h az lehet, mert a clean install guide-ba csak a smart readert említi, holott nekünk a ricoh van.
-
_ak_
addikt
A szétszedéssel nem volt semmi probléma, a ramokat kivettem betettem újra, de majd csak idővel derül ki, h elég volt-e ennyi.
Más. Mintha valahol lett volna arról szó, h akik az újfajta lyukacsos billt kapták, azoknak kicserélik a régi fajta kemény vázasra. Van ilyen? Nálunk is megcsinálják vagy benéztem vmit? Nem mintha lenne vmi bajom a jelenlegivel, de kíváncsi vagyok az igazi thinkpad experiencre.
-
_ak_
addikt
Feltettem a win7 rc-t, de épp az egyik legkedveltebb progi nem megy, mégpedig a client security az amit egyelőre sehogy nem bírok telepíteni. Összességébe mással még nincs gondom, igaz az eszköz kezelőben a base system device-ból van kettő ismeretlen és van egy pci simple communications controller amihez nem talál drivert.
jut eszembe a modemet sem tudtam telepíteni (netán az lenne az előbbi ismeretlen eszköz?), de ez annyira nem is érdekel.
-
_ak_
addikt
Az utóbbi héten 3 szor fordult elő velem, h sleepből nem kelt fel a gép. Miután bekapcsoltam felpörgött a venti és bepörgött a cd-rom, de a kijelző sötét maradt és párat sípolt a gép ( 1 rövid utána 2szer 3 rövid majd megint egy rövid). Az állapot jelzők változatlanok maradtak, tehát ugyan úgy azt jelezték, h alszik a gép tovább is. A cd-rom és a venti ezek után is aktívak maradtak.
Mi lehet ez?
-
_ak_
addikt
64bitest próbáltam már egy msi laptopon, de ott problémám akadt a kijelző felbontással, lévén, h 4:3ba hagyta a 16:9es monitort és ha jól láttam többeknek is előjött ez a probléma a 64bittes w7el, ezért gondoltam, h inkább egy 32bitest rakok fel elsőnek, de végül is mindegy.
-
_ak_
addikt
Ohh, nem ismertem elképzelni, h ennyien "hódoltok" már az új winnek, ez esetben szerintem kipróbálok én is egy 32bites RC-t.
Köszönöm a válaszokat!Scalpel: akkor nem csak nekem rémlik ez. valahol mintha olvastam volna, h szinte ugyan az. ez esetben akkor mindegy, úgy is volt egy felesleges sd kártyám.
-
_ak_
addikt
win7el próbálkozott már valaki? Vajon a lenovos progik mennyire kompatibilisek az új osel? Játszok a gondolattal, h csinálok egy clean installt, meg is van az sp2es business, de csak nem hagy nyugodni az rc w7.
System updaterről nem hallot senki semmit? Lassan május közepe van,de még mindig semmi.
ill az intel turbo memory hasznos cucc vagy szinte ugyan az, mint a ready boost (vista esetén)?
-
_ak_
addikt
Köszönöm a válaszokat, akkor ezek szerint nem kerülhető el, h mászkál.
Sajnos annyira zavar ez, h sokszor előbb nyúlok a touchpadhoz, mint a pöcökhöz. Esetleg még kipróbálom egy másik pöcökkel.
-
_ak_
addikt
Nektek nem szokott a pöcökegér néha a saját akarata szerint cselekedni? Sokszor ha elengedem megy még egy pár centit az ellenkező irányba, de ezt már a közbe érezni miközben nyomom előre, h lassabban "nehezebben" megy. Az enhance pointer precison-t már kikapcsoltam és így már ritkábban találkozok ezzel a jelenséggel, de még így is viszonylag gyakori.
Érdemes lenne megpróbálni egy driver reinstallt vagy segíthet egy clean vista install vagy netán van-e vmi egyéb tipp? Esetleg lehet, h pöcköt kéne cserélnem?
-
_ak_
addikt
válasz
KilgoreTrout #8322 üzenetére
Köszönöm, most ahogy mondod, mintha tényleg uninstalláltam volna vmi ilyesmit a lenovos progik közül.
-
_ak_
addikt
A napokban filmezgettem egy kicsit, a VGA kimenetre kötöttem rá egy crt-t és bekapcsoltam az extended dislay-t, minden szépen ment amíg le nem hajtottam a noti kijelzőjét.
mivel alapjáraton én azt állítom be, h ne történjen semmi lehajtáskor, ezért azt gondoltam, h tényleg nem fog semmi történni, de ehelyett a az extended displayt (tehát a crt-met) elsődleges megjelenítőként kezdi használni.
persze ilyenkor elszáll a kmp, a képfrissítés mindig visszaáll 60hzre, etcetc A kérdés tehát, h van-e lehetőség ésha van, akkor hol, úgy beállítania rendszert, h tényleg semmi ne történjen, ha lehajtom a kijelzőt?
Szerk.: vistat használok és most jut eszembe, h lehet okosabb a topikjába is feltenni a kérdést
-
_ak_
addikt
Gondoltam megnézem mit csinál a intel 4500öse egy 21"os HP (sony) monitoron, de szinte meglepően nem volt semmi gond. kiterjesztett asztalon 1600x1200 85hz ment gond nélkül.
-
_ak_
addikt
válasz
abcukistván #7898 üzenetére
ráadásul az előreinstalláltal és eddig egész jól tartja magát. Viszont én már az első bekapcsolásnál frissítettem a biost is, tehát egy próbát tényleg megérhet a dolog.
-
_ak_
addikt
abcukistván: ez esetben passz, talán érdemes lehet a vistás topikba is megkérdezni, ha eddig nem tetted meg.
-
_ak_
addikt
-
_ak_
addikt
Valaki fejből meg tudja mondani, h hány perc alatt íródik meg egy teljes dvd 8szoros írási sebesség mellett?
A 11perc az jó?Csak mert azt tapasztalom, h amit elkezdek írni dvdket 8szorosan, azok kb a feléig 4-5szörösen íródnak, majd a 3/4-nél egy rövid időre 7-8szoros a sebesség és lezárás kb 6szoros. Asztalin mintha végig 8szoros lett volna az írási sebesség, persze leszámítva a bevezetést és a lezárást.
-
_ak_
addikt
T500-on szeretném az spdifet használni, de már a wines tesztnél elbukom a dolgot. A mixer szerint van kimenő hang, de az már nem jut el a hangfalakhoz.
Van vmi tippetek rá?
-
_ak_
addikt
válasz
Napfénysüti #7388 üzenetére
Szerintem csak egyszerűen kapcsold ki, h bill kombinációval is meg lehessen változtatni. Azt is valahol ott találod meg.
-
_ak_
addikt
Kicsit utánaolvasva kiderült, h a rendszer beépített író progija része, tehát ha letiltod más programmal még lehet írni, csak maga a win író szolgáltatása nem fog futni, szóval igazából, ha így megy, akkor nem is kell vele többet foglalkozni.
Más kérdés, h h tud összeakadni egy rendszerszolgáltatás a neroval egyik napról a másikra, de erre szerintem nagyon kevesen tudhatják a választ.
-
_ak_
addikt
EZ mi ez és hogy lehetne lekapcsolni? Azt hittem ez vmi modemhez tartozó fényforrás, de nem igazán találtam infót róla, viszont jó lenne, ha nem világítani folyton. Még sleep módban is aktív a cucc.
-
-
_ak_
addikt
Nem tudjátok a biztonsági funkciók között van vmi olyasmi, ami kitörli a cookiekat? Csak mert kb 3/4ed óránként újra be kel jelentkeznem a ph!-ra és minden más honlapra, mert egyszerűen kitesz. Ill nem mindegyikről, ehh akkor vmi mást kell keresnem.
Ami viszont számomra a nap vicce volt, h a mikrofon majdnem egyből ott van a hangfal fölött .
Füles nélkül igen sux kommunikálni, szvsz akárhol máshol jobb helyen lenne.
-
_ak_
addikt
válasz
Dottore #7198 üzenetére
Köszi, de semmi jelét nem találom a szolgáltatásnak ill driver és hw csere sem történt.
Gondwana: kicsit keszekusza a dolog, de h rövidre zárjam, böngésző nélkül is állandó az 50-60%os terhelés. Kipróbáltam net nélkül is, de a helyzet változatlan. Anno volt, h az ff evett ennyit, de most teljesen általános a "fogyasztása" 10% körüli, ami néha felugrik 20ra.
szerk.: mégis úgy tűnik, h vmi interrupt
-
_ak_
addikt
-
_ak_
addikt
Nektek nincs erre vmi tippetek? Anno az msivel is belefutottam egy ilyenbe és semmit nem találtam okozóként.
-
_ak_
addikt
Random infó: ThinkPad SuperGuide
-
_ak_
addikt
Ha esetleg nálatok is elszállt volna az osd a legutóbbi hotkey (5.20.01) update után, akkor ITT találjátok rá a megoldást.
-
_ak_
addikt
válasz
csepike00 #7000 üzenetére
Persze, h számít a plusz egy év! Tapasztalatom "szerencsére" nincs a szervizzel kapcsolatban, gyakorlatilag nem rég vettem meg az első thinkpadem, de több helyen is megnyugtattak, h korrektek.
A 3 USB, eddig nekem mindig elég volt, persze nem bánnám, ha több lenne, de azt olvastam, h az átterveztet hűtés foglalta el a helyet és őszintén, ennek jobban örülök, mint esetleg még egy USBért. Hőfokokat nem igazán mértem, de az tény, h halkan jár a venti és ez is egy piros pont.
A kijelző fényereje, meg szerintem teljesen elfogadható,nekem nem tűnt fel, h sötétebb lenne az átlagnál, de az nem vita téma, h led világítás több szempontból is ideálisabb.(fényerő/fogyasztás)
A videokari elégségességéről nem tudok nyilatkozni, én inteles verziót vettem, nekem az bőven elég. A hibrid vga megoldás, meg energiatakarékossági szempontból érdekes. Pár kattintással lehet váltogatni a 2 közt , az intel kevesebbet fogyaszt, mint az ati.
-
_ak_
addikt
válasz
csepike00 #6992 üzenetére
Az asusról nem hallottam semmit, de nagyon erősen kétlem, h alternatíva lenne egy t500-hoz képest, de ha még jó építésű is, a szervizelésük nagy nulla. azt pedig a notebookreview-on is írják, h bár gyengébb mint az elődé, még mindig sokkal jobb a többi átlagnál noti billnél.
Mellesleg valahol máshol azt olvastam, h már a rendes erős lemezzel adják ki az újakat, de ha nem így lenne, akkor is cserélhető. De erről mindenképp is érdeklődj máshol is.
Esetemben ha erősen nyomkodom, akkor hajlik egy kicsit, de rendes írás közben nem tapasztaltam ilyesmit, nem úgy mint más márkáknál. Viszont sajnos nincs tapasztalatom az előző szériákkal kapcsolatban, így nem tudom meg mondani, h mennyiben "gyengébb" azokhoz képest a t500.
-
_ak_
addikt
Bár nem mérvadó a kettőt összehasonlítani, de az msimbe egy atheros 5007ag wifi volt a t500ba egy intel 5300as és reggelire megeszi az elődöt. Igaz, h ez is jelezhet pontatlanul, de eddig úgy tűnik, h ténylegesen jobban veszi a jelet. Amúgy meg én úgy tudtam, h alapjáraton jobbak az intel wifik.
-
_ak_
addikt
Ez ebben a formában nem igaz, de sajnos ez is egy jó példa arra, h nehéz lemosni a tévhiteket, pedig nagyon sokszor tisztázva lett már.
Alapjáraton nem is a negyedét, hanem általában 40-50%-ot vesz el egy úgynevezett superfetch folyamatnak, ami gyakorlatilag egy előtöltés biztosít az általunk sűrűbben használt programoknak. Tehát amit sűrűn használunk annak az indító elemeit/fájljait a memóriában tárolja, ezáltal biztosítva számunkra a gyorsabb indítást. Természetesen, ha memóriaigényes feladatot indítunk el és nem elég az ami szabad, akkor kiüríti azt akár teljesen is. Én rajta hagytam a t500on a vistát és semmi, de semmi bajom nincs vele, leszámítva a boot időt, de ezt a thinkvanage csomagnak és a kasperskymnek köszönhetem.
Más. Ti hogyan használjátok a trackpointot? Alapból jól működött, de lassú volt, ezért érzékenyebbre állítottam, de akkor elkezdett néha csúszni (amikor elengedtem, akkor is tovább ment). Ezután kivettem a pipát az enhance pointer precision elől és jobb lett, de még mindig csinálta a csúszást. Most visszább vettem az érzékenységét és visszakapcsoltam a pontosítást, közbe megnöveltem a sebességét. Egyenlőre úgy tűnik, h így nem jelentkezik a gond, de eléggé eltérek most már a gyári állapottól és szokatlan így, ezért is vagyok kíváncsi, h ti akik régebb óta használjátok ezt, milyen beállításokkal külditek?
Egy másik "érdekesség", h pl nem tudok görgőzni a live messengerben, pedig ez is synaptics touchpad és a synaptics soft is ugyan az. Nálatok megy?
a és igen. Beállítottam a touchpados, h csak scrollra és tap zonra használom, de utóbbi nem igazán akar működni. Tudtok erre vmi megoldást?
-
_ak_
addikt
Tehát akkor nincs értelme külön csak azért megrendelni, h meglegyen, ha egyszer már kiírtam a recovery partíciót lemezekre.
Amúgy én sem emlékszem, h találkoztam volna a biosba, vga memóriára vonatkozó beállítást. Igaz nem is kerestem és nekem csak intel vga van benne. Ha jól láttam 32mega alapból, de hozzá van még dobva 64 a ramból. Mondjuk ezzel nem is lenne baj, csa driverét kéne már megírni rendesen és akkor még dxva-t is lehetne használni vele, igaz aproci is elviszi az 1080p-s filmeket. (legalábbis azokat mik itthon vannak mind elvitte szépen)
Más. Tervezem, h a fórumon fellelhető, old_artist-al bekalibráltatom monitort, közületek esetleg próbálkozott már valaki ilyesmivel?
-
_ak_
addikt
Valószínű igazad van, bár nálam warranty statusnál rendesen kiírja modellt, nem emlékszem, h találkoztam volna cto felirattal akárhol is. Meg a gari is rendben van, csak Tim82 írta, h modell szám alapján vissza lehet nézni egy s mást és gondoltam megnézem én is a konfigot, de nem találtam ilyesmit.
Btw érdekes, h pont a billt szokom meg nehezen. Ugye alapból nagyobb mint az msin volt és ezért még hébe-hóba félre ütök, de a legfurcsább az, h bal kezem középső ujját egyszerűen elfelejtem használni, ha nem figyelek rá külön. Elhiszem, h hülyén hangzik, de tényleg nem értem én se , h ez most mitől van, olyan mintha egy halott ujj lenne amivel nem tudok mit csinálni. Arról nem beszélve, h a bill egyszerűen nyomkodási kényszert vált ki.
Más. Dvd rom és a modem bemenet között van egy zöld led, amire tegnap este lettem figyelmes, h folyamatosan világit. Én kapcsoltam be vmit vagy gyárilag működik jelzőfényként?
nincs semmi kábel bedugva a modemhez, és altatás után sem szűnt meg a fényforrás
-
_ak_
addikt
Köszi eszembe sem jutott, pedig logikus lett volna.
A password managerrel meg ahogy olvastam elég sokan szívnak, igaz csak egy topikot találtam azzal kapcsolatban, h egyes oldalakat nem ismer fel, de ott sem jutottak semmire, vagyis inkább egy másik progit ajánlottak. Valahol viszont azt olvsatam, h lenovo is az upek cuccait használja, nem lenne rossz, ha szoftot is tőlük szerezné be, legalábbis az jól működött az msi-n.
Kicsit régebben volt szó, h páran utólagosan rendeltétek meg a recovery lemezeket. Ezek tulajdonképpen azok amit mi is elkészíthetünk a rendszeren belül?
És ha már felmerült a product number. Nekem 2089-a81, de ezt nem találom a lenovo adatbázisában. ilyenkor mi a szitu?
-
_ak_
addikt
EZ mi ez az akksi mögött?
-
_ak_
addikt
Beletelt egy "kis" időbe, de most csinálom a backupot egy tiszta, driveresen updatelt beállított rendszerről. Utána már csak a szokványos progik kellenek és meglesz a fasza rendszer, ill kiderül, h egyáltalán volt-e vmi értelme ennek az egésznek, de eddig úgy tűnik, h minden megy. A helyet pedig a system restore nyelte el folyton, most így az office-al és a friss driverekkel együtt kb18gbot foglal az egész.
fotel: a rescue and recoveryt elindítva a backup gomb alatt található a "menü", ahol beállíthatod, h hova mentse le a rendszert. én is ép egy wd passportra másolok most, igaz, annyiból kellemetlen megoldás, h csinál egy pár mappát a külső vinyón, de ez szvsz utólag orvosolható.
-
_ak_
addikt
Köszi, de a t500ban sem találtam ilyet.
Én meg közbe nyomtam egy factory defaultot és mint kiderült, nem természetes a 40gb alapjáraton, prissen újra rakva 10en pár giga volt, most h az updatek többsége fent van 22-23 gigányi helyet foglal a rendszer, ami azért mégis csak sokkal tűrhetőbb.
Közbe elkezdtem ezt azt regisztálni és most jött volna soron az InterVideo, de a 2ik email megerősítő rublikába egyszerűen nem tudok '@'-t íni, egyszerűen nem engedi és de utána ki is szúrtam, h a demo verzió kipróbálásához kell regisztrálni, ezáltal felmerült bennem az a kérdés, h az interVideoból csak demot kapunk vagy az is teljes, csak vmit benéztem?
szerk.: egyébként nekem is "lötyög" a kijelző becsukott állapotban, szóval szerintem sem para, és a 6cellás akksi is mozog egy kicsit.
-
_ak_
addikt
Hmm, vajon hány gbosnak kéne hagynom a c-t? Másik notin 40ből 20 szabad, de itt itt meg alapból több mint 40giga helyet foglalnak a cuccok.
-
_ak_
addikt
Nálatok is alapból 40gbnyi cucc van c:\-n? pl a progik meg a driverek szinte mind duplán vannak fent. egyszer megvannak a recovery partíción és egyszer a 'c'-n is. Ha a 'c'-t leformázom ugye akkor is vissza tud mindent állítani?
fotel: én külön backuppolok, ezt a funkciót ki is kapcsoltam, egyébkéntis a vista buisnessbe jó beépített mentő progi van.
Azt ugye jól gondolom, h magát a recoverys programokat drivereket nem lehet frissíteni? csak h egy recovery után ne kelljen többszáz megát letölteni, arról nem beszélve, h az összes beágyazott proginak is van már újabb verziója.
-
_ak_
addikt
Ha jól látom kijött egy újabb hirens boot cd, inkább azt Írom ki egy cdre, azon is van mindeféle partícionáló tool.
Körülnéztem jobban biosba, de nem találtam semmi lehetőséget arra, h elrejtsem a recovery partíciót. Egyáltalán kéne, h legyen ilyesmi feature? Nem nagyon találkoztam még ilyesmivel.
Más. kipróbáltam a think lightot, nekem pont oda világít ahova kell, úgy tűnik tényleg csak a kissebb 14es notikat ériti a szembe világítás.
Kipróbáltam pár 1080p-s filmet is, akksiról be-be szaggatnak, de tápról már mennek rendesen átlag 30%-os terheléssel, azt viszont még nem tudom, a dxva aktiválható-e az intel vga mellett.
A hangszórók, számomra, meglepően hangosan szólnak, igaz a mélyebb hangok szinte egy az egybe elvesznek, de hát ugye ez szinte természetes ilyen notiknál.
Ami egy picit zavarja a szememet, h a jobb oldala a kijelzőnek kicsit sárágásabb és a színhelyesség sem az igazi, de ezt nem kell nagyon komolyan venni, csak egyszerűen "érzékeny" ilyesmikre a szemem.
Aktív témák
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest