Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen monitort vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Autós kamerák
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
®abstract®
őstag
-
Mortel
senior tag
válasz
VikMorroHun #25498 üzenetére
Köszönöm, megnézem.
De megint kezd elmenni az idő a modokkal, ahelyett, hogy játszanék...
Lehet, ha nem megy könnyen, inkább játszom így...M
-
VikMorroHun
őstag
válasz
Mortel #25490 üzenetére
Eszembe jutott, hogy érdemes megnézni SSEEdittel, melyik mod írja felül. Át lehet vinni a módosításokat az egyikből a másikba, de ezzel óvatosan kell bánni.
-
Skyhunter
őstag
Valaki használja még a "Dual Shaeth Redux" és/vagy a "Backshields" modokat. Mindent a leírásnak megfelelően telepítettem fel, de az istennek nem akar működni a pajzs háton való hordása. Se a karimon, se az NPC-ken. Még az XMPSE menün belül sem látja a shield animációt, nem lehet választani, csak default van.
Aki használja/működik, értekezzünk mán' ....
Szerkesztés : "természetesen" SE verzió...
-
®abstract®
őstag
válasz
tibaimp #25495 üzenetére
Szerintem is
izolda le lett cserélve erre a bájos teremtésre
nagyon kedves a hangja.
Van még egy bomba csaj Fekete hosszú hajú, csak még meg kell keresnem
Ezeket a csajokat majd el is lehet venni úgy tudom!
Yuriana A Vörös dög,küldetést ad és küldetéseket is fog adni meg a barátnői is szerepelni fognak benne
Dehát úgy vettem észre hogy így is megnőtt a nők létszáma
Bemegyek a városban kocsmába és 5-6 nő szólít megÓriási!
Abból kettő felszolgáló tálcáról itallal kínálnak -
tibaimp
nagyúr
válasz
®abstract® #25493 üzenetére
Az komoly
.
Ysolda-ra emlékszem (persze csak a ruháját ismertem fel, mert az arca nem így néz ki), mert egyszer feleségnek választottam -
®abstract®
őstag
válasz
WATERDACA #25491 üzenetére
Jah,ekleszithetnek,benne lenne nagyon sokminden es ugy 100gb lenne a merete! ki lehetne valasztani a beallitasokban,hogy directx 10-11-12 ben szeretnel jatszani
en ugy tudom az E.C. Online ba beledolgoztak a morrowindet & obliviont,ezert rug a merete 100 gb ra vagy tobbre -
A Bethesda simán csinálhatna egy Skyrim Remasteredet az eddigi modokkal felfegyverkezve. Úgy vennék a játékot, mint a cukrot. Simán kihúzhatnák még hosszú ideig a TES VI-ig.
-
Mortel
senior tag
És most én is szívok a Magyarítással, mint fentebb páran...
Nevezetesen a "Tolvaj" c. könyv címe Magyarul, maga a könyv viszont Angolul van.
Fent van az "unofficial patch" plusz a Magyarítása, de ez a könyv csak nem akar lefordítódni...
Plusz a városokban is egyre többen felejtik el a Magyart.
Bár, az valószínűleg az "immersive citizens"-nek is köszönhető. -
tibaimp
nagyúr
válasz
Habugi #25486 üzenetére
Jóó az avatarod
, a leg-leg-kedvenc-ebb sorozatomból, kb 10x néztem már végig úgy, hogy előtte totál nem érdekelt az ST világa! Ez miatt ástam bele magam, még a könyveket is megvettem plusz megnéztem az összes többi sorozatot+filmet is.
A játékhoz: igen, én még mindig bizakodok
.
®abstract®: köszi, elmentettem! A "szexi csajok"-ról pár képet, ha szabad
-
®abstract®
őstag
Sziasztok!
1 honapja kezdtem el modolni a jatekot
most mar jatszani akarok velea 13gb alap verzio most 75gb lett!
de most mar eleg lesz nekem!
nagyon jo lett a realisztikus latvanylvilag,emberek,allatok,epuletek,segitok,szexi csajok miegymas
akit erdekel,hogy,mi az ami telepitve van,bekapcsolva,kepeken megnezheti:
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] -
Habugi
addikt
válasz
tibaimp #25450 üzenetére
Echte ugyan erre jutottam, borzasztó uborka szezon van, a triplaA címek rendre kukásak, retróznék kicsit, gondoltam Skyrim. Ingyen kaptam a Specialt évekkel ezelőtt Steamen mert megvolt az eredeti, megnéztem mitől special.., DoF és MB, az a két effekt amit élből kikapcsolok minden játékban..
Jó akkor moddoljuk.., megnéztem pár YT videót, tutorialokat.., elment egy órám rá, a végső konzekvencia az lett h kösz de kössz nem.
21:9-hez is berhelni kéne.., ááááh, majd talán jön belőle egyszer valami amivel skippelhető a szívás, addig is Black Mesa lesz most helyette.
-
®abstract®
őstag
Én tudom ajánlani hogy a játékok szempontjából gpu nak érdemes beállítani 4 giga ramot. olvastam a Nexus mod oldalon meg máshol is hogy 6gb V RAM ot javasolnak
nekem így a négy elég úgy néz ki. nekem a RAM sebessége 2933MHz fut, van belőle 16, így tudok belőle gazdálkodni
hasonló az FPS érték nekem is.
azt hogy neki kezdesz a modolni csak rajtad múlik. én belemerültem de sok időt elvisz -
.mf
veterán
Meglett közben a második 3200-as RAM modul is a Ryzen 4300U mellé - látszik rajta, hogy eléggé éhezett rá a kicsike. Alap SSE, 1080p low, kicsi ini tweak. A Radeon suite felrakása után csökkent az FPS, még az ini tweak ellenére is, ezért a nagyobb SSD-re újratelepítéskor nem is fogom felrakni...
- Helgen kijárattól Riverwood / Whiterun előtt az óriásig 1 modullal jellemzően 26-29 FPS között volt, egy-kétszer benézett 24-re.
- A második modullal 36-40 FPS, egy lángszórós kinyírás-animációnál beesett 29-re.
Elég szép ugrás csak attól, hogy kapott még egy kis sávszélességet...
Igazából tök jól néz ki a mostani alap SSE is, legalábbis úgy emlékszem a régi Skyrimet sokkal többet kellett modolnom, hogy legalább ilyen jól nézzen ki. Már csak az arcok rondák, de nagyonna meg a menü, hiányzik a SkyUI, és még pár apróság.
-
Mortel
senior tag
A játékon belül az opcióknál lévő "mélységélesség" mit változtat?
Mert fotós szemmel semmit... -
Mortel
senior tag
Semmi hatása, sajnos ugyanolyan sötét minden.
-
Mortel
senior tag
válasz
VikMorroHun #25477 üzenetére
ENB-patch-ek vannak az elfx-hez, (azt írják, javítanak rajta) de én mivel nem használok enb-t nem tettem fel.
Kikapcsolom a "screen space ambient occlusion"-t a menüben, talán segít. Mindjárt megnézem. -
®abstract®
őstag
válasz
VikMorroHun #25477 üzenetére
Próbálkoztam én is az ENB kiegészítőkkel, de nem úgy tűnik hogy nálam működik
Egy csomó kiegészítőt igényelnek. Gyakran össze akadás van valamikor meg tudom oldani de általában nem.
Ezt volna komoly megcsinálni de nekem nem sikerült [link]
Ezzz nagyon durva! -
®abstract®
őstag
válasz
Mortel #25475 üzenetére
evvel nekem is meggyűlik a bajom
így a legjobbak a színek, kétségkívül kint bent , barlangokban is. csak túl hamar sötétedik, este 7:00 után szinte koromsötét van, bent a házakban is túl sötét van
vagy hét fajta fénnyel kapcsolatos modot szedtem le
ami Jónak tűnik az a tamriel Master light, Próbáld ki azt inkább.
bíbelődok A fény beállításokkal, bekapcsolom kikapcsolom, jöhet A tesztelésDe még így is valamikor belső tereken a színek nem stimmelnek..
-
Mortel
senior tag
Felraktam ez ELFX-et de így nagyon sötétek a belső terek, kint meg világos, és mintha homályos lenne.
Próbáltam a patch-eket, de sokat nem javított, majdnem max.-on van a fényerő.Valamit az .ini-ben nem lehet mókolni, hogy jobb legyen?
-
tibaimp
nagyúr
válasz
®abstract® #25471 üzenetére
Köszi az infót
.
Win-el nézve nálam is pont 98GB a GTA5, TC-ben 105GB természetesen mod-ok nélkül, annyi az annyi
-
®abstract®
őstag
válasz
VikMorroHun #25472 üzenetére
-
VikMorroHun
őstag
válasz
Mortel #25470 üzenetére
Miért ne lehetne? Rendszer-Irányítások-Külső/belső nézet.
®abstract®: Nálam a GTAV 98,2 GB méretű. Nincsenek modok.
-
®abstract®
őstag
válasz
tibaimp #25469 üzenetére
Nem ideális játékra kimondottan a hardverem
de be tudom úgy állítani hogy játszható legyen!
Amd ryzen 5 2400G és Vega 11 integrált gpu. Adtam neki 4 gigabájt RAM ot. A 16 ból 😎 ssd n van a játék meg a rendszer is.
Persze, de hát valamit valamiért nem?! 🙂
Ide fogom tenni a módosítási listát is és akkor ki lehet belőle megnézni hogy mit kapcsoltam be
Nemrég szóba hoztad a GTA 5 öt, az 98 gigabyte szerinted?az pedig módosítás nélkül ennyi gyári javított frissített verzió! Mondjuk hozzáteszem hogy nagyon komoly!
-
Mortel
senior tag
Kicsit meg vagyok zavarodva... Nem lehet..
first person nézetet beállítani... -
tibaimp
nagyúr
válasz
®abstract® #25468 üzenetére
És milyen VGA/CPU-val nyomod? Az a méret növekedés eléggé komoly!!
(Ezek után nem szabad csodálkozni azon, mikor egy-egy régebbi játék remaster verziójának mérete, a 3x-ra növekszik.) -
®abstract®
őstag
-
tibaimp
nagyúr
válasz
®abstract® #25465 üzenetére
Ne csigázzatok...
Még a végén tényleg rászánom magam -
Mortel
senior tag
Esetleg a Magyarítás feltehető VR-ra?
Próbáltam NMM-mel, Magyar is lett egy pillanatig, (az idézet a töltés közben) de azután nem volt többé semmilyen felirat... -
Mortel
senior tag
Megoldottam: a Steam vr nem volt telepítve.
Azt mondom,egy rift-s-sel, hogy eszméletlenül kib....ott jó...
M
-
Mortel
senior tag
Elkelne egy kis segítség...
Megvettem a Skyrim VR-t, steam-en, letöltöttem és semmi.
Nem is indul el, oculus rift-s-em van.Valaki segítene, mit bénázok el?
Köszönöm:
M
-
®abstract®
őstag
válasz
Solymi81 #25457 üzenetére
Valóban a játék alapból is elég jól néz ki, sok javítás van benne
Most már látom a különbséget hogy leszedtem az aktuális verziót: 1.5.97.08
Nekem eddig 2016 os változat volt,ami 1.1.44 verzió amit ugye a főmenüben játék közben a rendszer menüpontnál lehet bal alsó sarokban éppen hogy látniláttam én hogy valami nem stimmel a játékkal, de nem tudtam hogy mi az mert amit letöltöttem számok alapján stimmelt
Szóval nekem most kezdődik minden elölről kb -
tibaimp
nagyúr
válasz
VikMorroHun #25455 üzenetére
VikMorroHun, Mortel: köszi mindenkinek a biztatást
.
Lehet egyszer csak rászánom magam, mindenesetre mentettem linkeket, leírásokat. -
Solymi81
aktív tag
válasz
VikMorroHun #25455 üzenetére
Így van, ezeket többen leírtuk már, hogy moddolni csak úgy érdemes, hogyha útmutató követsz vagy tudod mit csinálsz és milyen sorrendben kell.
Szerencsére az SE önmagában is szép és "pár" moddal szebbé tehető maga az alap kinézet.
Írtam már korábban, talán most a hosszú hétvége alatt lesz időm, hogy összeszedjem, milyen modokat telepítettem fel. -
-
VikMorroHun
őstag
válasz
tibaimp #25450 üzenetére
Olvass vissza pár oldalt, megadtam a STEP guide címét. Aki még sosem foglalkozott moddolással, azzal érdemes kezdenie. Minden egyes lépést betartva. (Tipp: amikor a Vortex figyelmeztető üzeneteket küld a jobb fölső sarokban, ahogy az utóbbi pár napban ide rakott képeken is látható volt, lehet tudni, hogy valami gond van. Addig nem is érdemes tovább menni, amíg az nincs megoldva.)
-
-
.mf
veterán
válasz
tibaimp #25450 üzenetére
"Én abban bízom, hogy a Bethesda majd készít egy jó kis next gen upgrade-et"
Azon már túl vagyunk: 2011-es Skyrim --> Skyrim Special Edition. Egy csomó javítást, textúra upgrade-et kapott.
Amúgy csak akkor szívás, ha nagyon sok modot használsz, vagy nem olvasod el a modnál, hogy szükséges-e valamilyen mod a futásához, vagy hogy felülír-e és ütközik-e olyan moddal, amit használsz. Ha csak pár nagyobb, mainstream modot használsz, és csekkolod a leírásukban, hogy nem ütköznek-e, akkor nincs gond, viszont a látványt és az élményt alaposan meg tudják dobni.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
®abstract® #25451 üzenetére
Ha gondolod, pár screenshot-ot feltehetnél ide a végleges változatról, hagy csorogjon a nyálam
.
-
®abstract®
őstag
válasz
tibaimp #25450 üzenetére
Szerintem a betesda nem pont nem fog evvel foglalkozni
Már két hete szórakozok vele hogy jó legyen mindenmár majdnem minden oké de az skyui ez most megszívat!
egyébként szerintem csak akkor érdemes vele foglalkozni hogyha van az embernek hozzá türelme meg szabadideje!
De viszont a végeredmény az pedig kárpótol mert nagyon sokat lehet rajta javítani az alap 13 gigabájtos verzióhoz képest!Változatos az időjárás, van a borult párás ködös idő, verőfényes napsütés, villámok szakadó eső, hóvihar. A nap fényviszonyok,hullanak a falevelek, szép a víz látványa, megváltozott a növényzet, éjszaka látszódik a sarki fény az égbolton, kövek, sziklák, hegyek,minősége javult, szebb lett A látvány alapvetően. polgárháború előttem zajlik, katonák harcolnak egymással 😎
Jelenleg 35 gigabyte a teljes méret! 🙂 100 mod van bekapcsolva,egyesével szépen egymás után körkörös ütközések nincsenek, akadasok megoldva.
Ezek közül sok ami javítási inkább, kiegészítés azért nem foglal túl sokat méretben.
GTA v tel kapcsolatban: PC n van javított 98 GB os verzió meglepően jó! Még mindig reszelnek rajta! 😎 -
tibaimp
nagyúr
Tisztelem és becsülöm azokat a Skyrim fanokat, akik ezt a moddal való szívást végigviszik. Olvasom itt csendben a hsz-eket és csak nézek, és sajnos mindez elrettent attól, hogy hozzáfogjak a modd-hoz.
Én abban bízom, hogy a Bethesda majd készít egy jó kis next gen upgrade-et, és ez a játék is, mint a GTA5, immár 3 konzol generációt élne meg.
Megérdemelné!
-
LLKobe
veterán
válasz
®abstract® #25447 üzenetére
Nálam is ez van, második indításra mindig jó.
-
®abstract®
őstag
A játék mentés betöltése után a skyui egyből hibaüzenetet ír ki
SKSE64 nem indult el, pedig a Vortex manager ben telepítettem... nem értem
-
Mortel
senior tag
Ez volt már?
-
VikMorroHun
őstag
válasz
®abstract® #25442 üzenetére
Teljesen mindegy, mikor telepítitek a magyarítást. Ha használtok idegen nyelvű modokat, azok felülírják.
-
Mortel
senior tag
válasz
®abstract® #25440 üzenetére
Ilyesmi: [link] [link]
Közben sikerült azt a nyomorult @ beírni, de ahhoz újra kellett telepítenem a wint...
A lényeg, hogy most működik.
A maggyarítás az SE.-nél csak manuálisan működik,vagy lehet NMM-rel is telepíteni?
És, az legyen a legutolsó mod amit felteszek, nehogy maradjanak Angol mondatok?Köszi:
M
-
L3zl13
nagyúr
válasz
®abstract® #25438 üzenetére
Ez kell ahhoz, hogy egyedi mozgás animációkat adj a játékhoz vagy módosítsd a meglévőket. Általában nem magában használod, hanem valamilyen MOD tartalmaz ilyeneket és akkor le kell futtatnod a FNIS-t. hogy ezek működjenek.
-
Mortel
senior tag
válasz
VikMorroHun #25436 üzenetére
Köszönöm mindenkinek!
Még a széklábam is kitört az éjjel,a nagy moddolgatás közepette, úgyhogy ezt rossz ómennek tekintem, ezért egy picit félreteszem (bár, ahogy ismerem magam, még az este újrakezdem...)
Szép napot mindenkinek:
M -
VikMorroHun
őstag
válasz
Mortel #25433 üzenetére
Vsync/Frame rate max 60, vagy Live Another Life mod.
-
LLKobe
veterán
válasz
Mortel #25433 üzenetére
Igen, sajnos mocsok bugos így sok évvel a megjelenés után is. Nekem komplett storyline-okat kellett átugornom, és konzolparanccsal completed-dé tenni, mert úgy bebugolt hogy se előre se hátra. Még az oldalon ahol leírják a fixeket is írták hogy bizonyos bugokat egyszerűen nem lehet fixálni.
A te bugoddal is találkoztam, megoldható, googlizd meg.
-
Mortel
senior tag
Ilyen tényleg nincs, miközben elvisznek a vesztőhelyre, az előttünk lévő lovaskocsi áthalad a városkapun, mi meg kint ragadunk... nincs tovább...
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Mortel #25425 üzenetére
Sima Skyrim Special Editionben kipróbáltam, ha még a Skyrim indítása előtt átállítom a billentyűzetet angolra akkor Shift+2-vel tudok @-ot írni.
Bent a játékban már nem tudok kiosztást váltani, tehát indítás után már hiába nyomkodom az Alt+Shiftet nem vált át angolra hogy be tudd írni a kukacot. -
Mortel
senior tag
válasz
VikMorroHun #25427 üzenetére
-
Mortel
senior tag
válasz
VikMorroHun #25424 üzenetére
De ez most komoly? Veszek egy játékot, és egy nyamvadt karaktert lehetetlen beírni?
Azért még nem adom fel...
Lehet, hogy a nyelvi beállítások nem tetszenek neki.
VR-ben ED-t játszom, ahhoz meg kell a voice attack, de az nem megy Magyar nyelvvel, lehet itt a bibi...M
-
Mortel
senior tag
válasz
VikMorroHun #25422 üzenetére
Sajnos nem. Már újra is telepítettem...
Köszi:
M
-
Mortel
senior tag
Én ezt feladom...
2 napja evvel szívok, és nincs megoldás.
Mindent újratelepítettem, kipróbáltam 3 billentyűzetet, de nem lehet kukacot írni. -
Mortel
senior tag
válasz
VikMorroHun #25417 üzenetére
Nem megy, próbáltam az ASCII-t, csak 64-et ír...
Én azt hittem, amíg nem regisztrálok, addig nem tudom a játékban kezelni őket.
M
-
Mortel
senior tag
Próbáltamvolnaa mod-okat kezelni az SE-ben, de (ilyen is csak velem fordul elő
) egyszerűen nincs "@" karakter...
Se Magyar, se Angol billentyűzet kiosztással.
Ctrl-C, CTRL-V sem működik.Valami ötlet?
Köszönöm:
M
-
®abstract®
őstag
Semmiség
A másik az ha az ember elkezdi akkor úgyis belemerülnapokig szórakoztam vele hogy most így állok, de most már így marad így elégedett vagyok
Az alapjáték 13 GB, jelenleg amit látsz így mindennel együtt 30 GB nál tartok.
De voltam 60 GB nál is!
Amit ki mazsolázol a képeimből azok közül ajánlom a unofficial patch ez kötelező, smim-static mesh improved is kell(kivégzős animációt mutat)
A Skyrim at war is ajánlott, mert így a polgárháború eseményei előtted történnek vagyis harcolnak a katonák egymás ellenidőjárás meg a vihar fények is nagyon klassz, növényzet is sokat javít, de van még jó pár dolog amit láthatsz
Vesztenivalód az nincs,letöltöd, bekapcsolod, aztán úgy ha jó akkor jó ha nem akkor le törlöd azt annyi -
.mf
veterán
válasz
®abstract® #25412 üzenetére
Én sem versenyzésből írtam, hanem amíg csak azt láttam, hogy egyik Vega X sok shaderrel, a másik Vega Y jóval kevesebb shaderrel, én is azt feltételeztem, hogy mennyivel erősebb lesz az első - aztán elkezdtem a NBC tesztjeit nézni, és kiderült, hogy ennél összetettebb a dolog...
A 4300U-val szerelt laptop (Hp Probook 635) szállítással volt 800 EUR - a 4500U-val szerelt pedig szállítással és áfa-különbözettel 1050 körül jött volna ki, erősebb procival (4700) pedig sokkal drágább - szóval 250 EUR plusszért csak +2 mag és Vega 5-ről Vega 6-ra tudtam volna előrelépni... Így maradt a 4300U. Főleg, mivel fotózáshoz a képernyője (és utazáshoz a tömege) miatt választottam ezt a gépet: 100% sRGB, 400 nit (és 1 kg) - az, hogy nem csak nagyon retro játékok futnak rajta, hanem még a Skyrim is, az már csak bónusz
Köszi a képeket! Látom így is moddoltad rendesen
Nálam csak pár alap és performance mod van tervben (SKSE, Unofficial patchek, SkyUI; racemenu, valamelyik arc- és haj-javító, valami kisebb retexture és egy kevésbé megterhelő weather / lighting mod)... legalábbis egyelőre
Közben győzött a kíváncsiság, letöltöttem a SSE-t, még így kis SSD-vel és csak 1 slot, 8 GB RAMmal kipróbáltam; a launcher low beállítást és 1080p-t javasolt, inikhez még nem nyúltam hozzá, csak gyorsan elindítottam:
Helgen kijárattól Riverwoodig 28-32 FPS körül ingadozott. Az alap SSE nem is néz ki olyan rosszul low-n sem, Oldrimhez már kellett pár mod, hogy legalább ilyen jól nézzen ki. Eddig jobb, mint amire számítottamMég pár alap dolgot próbálgatok vele, mélyebben még nem megyek bele, mert holnap elvileg megérkezik az 1 TB-os SSD, és akkor úgyis telepíthetem újra...
-
®abstract®
őstag
Rendben köszi az infót
Nem versenyzek és ilyen szinten meg nem is érdekelnek a számok, látom az FPS t a játszhatóság jó számomra elég ennyi a többi nem érdekes.
De mondjuk én a helyedbe akkor már erősebbet vettem volna mondjuk egy 4750G amibe a Vega 8, 2100 megahertzen Pereg. És 8 magos 16 szálas.
Teszek fel ide képet hogy milyen mod van bekapcsolva, amit használok a vortex manager ben. -
.mf
veterán
válasz
®abstract® #25410 üzenetére
Köszi, jó hallani, hogy másnál is jól megy. Igaz erre is számítottam, ez alapján rendeltem az AMD-s notit, mert Notebookcheck mérése alapján 4xxx R5-je Skyrimban (ami gondolom a vanilla Oldrim) 720p low-ban 85.1 fps, 768p high-nál is még 40.6 fps.
Az nem ilyen egyszerű képlet, hogy 5 vs 11Fontos, hogy melyik generáció...
A 11-esben ugyan több a shader, de ha mondjuk 2400G-ről van szó, ott alacsonyabb az IGP órajel és régebbi a proci és a memória-vezérlő - a 4300U viszont már 7 nm-es Zen2, erősebb proci, gyorsabb memória-vezérlő, ész a IGP is magasabb órajelen fut. Szóval ez nem lefutott meccs, NBC összehasonlításban pl. Witcher 3 1024×768 low-ban 4xxx Vega 5 44.5 fps, 2xxx Vega 11 pedig 41.8... Előtte én is a régebbi 3xxx és 2xxx R8-assal szemeztem, de ezután már nyugodtabban rendeltem meg az akciós 4300U-st. Remélem az is javít egy kicsit a helyzeten, hogy a laptopban 3200 MHz-es RAM van - Anand tesztelte az IGP skálázódást, 2133-ról 3333-ra elég szép plusszok jöttek ki; volt PCPernél is volt egy kisebb teszt 2400 vs 3200-assal, kevesebb játékkal, ott 10-15% plusz lett.
A beállításokon kívül használsz valami performance modot is (pl. kisebb textúrák, kevesebb fű, kevesebb árnyék és füst/köd), vagy ez sima mod nélküli SSE? -
®abstract®
őstag
Szia!
Nekem Vega 11 integrált van, adtam neki 4 giga ramot,így jobb lett
Ezt minden játéknál észrevettem.
Nekem full HD be alacsony vagy médium beállításokkal remekül megy, számokban ez 40 -50- 60 FPS jelent.
A Vega 5 képest a Vega 11 azért feljebb van
720p be szerintem jó lesz neked meg 900p be is, de játszanod kell majd a beállításokkal. -
.mf
veterán
Sziasztok!
Évek óta nem játszottam a játékkal, viszont huzamosabb ideig otthontól távol leszek, rosszabb időre és unalmasabb órákra gondolva Inteles helyett AMD-s laptopot vettem Ryzen 4300U-val - az IGP még így sem egy erőgép, de már egy jókora ugrás az Intelesekhez képest, remélem már elég lesz néhány régi kedvenchez.
A héten érkezik új SSD a kicsi gyári helyett, ami után megy az OS reinstall, majd felmegy rá a SSE. Kíváncsi vagyok, hogy fog IGP-n futni...
Futtatja itt más is IGP-n vagy hasonlóan low-end GPU-n?
A felbontást szerintem v-f felezni fogom 960×540-re, ez remélem számottevően javít a teljesítményen. Mik azok a területek még, amik IGP-n a nagyobb fps-gyilkosok? (Gondolom árnyékok, magas felbontású textúrák, tűz, köd és hasonló effektek?) Alap Skyrimhez még anno voltak performance modok, mik azok, amik SSE-hez is beváltak?
Köszi! -
Mortel
senior tag
Sziasztok!
Próbálta már valaki VR-ben?
Gondoltam kipróbálom, csak nem tudom, hogy ugyanúgy lehet-e moddolni mint a LE-t, vagy az SE-t?Köszönöm:
M
-
®abstract®
őstag
Gamepaddal játszok. Betölt a játék,a mentésem is.majd amikor megnyomom a b gombot bejön ugye A gyorsmenü és utána kidob a játék alkalmi jelleggel
ki se tudom választani A tárgyakat vagy a térképet!
Erre lehet valami megoldás? mert elég bosszantó -
Az alapból ratyi halkságot hogy lehet felturbózni?
Illetve a hatótávot grafikaban mivel lehet növelni ? Nem találtam rá megfelelő modot.
-
válasz
galaktikus #25400 üzenetére
Szia.
Nincs véletlenül vérdíjad? Csekkold a statisztikáknál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Automata kávégépek
- Milyen monitort vegyek?
- ASUS routerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9800X3D +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Honor Magic5 Pro garanciális
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Huawei Watch GT 4 46 mm
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest