Aktív témák
-
Cane
őstag
Én is használtam a Cseszkó áruházas cdt, elég jó. Van azonban a Cseszkó cds polcán egy márka ami szvsz a ''cheap'' közül a legjobb:Elta. Tök fekete festék borítás, ami azért jó, mert voltam 1-2 tanyabuleyon :)) :o ahol a cdlejátszó nem nagyon szerette a meztelen cd-ket (érzékeny volt a lejátszó?).
-
klepto
addikt
Csak egy kérdés ;] , bár kicsit drágák :O Ha jól tudom elsősorban a Best Buy-nak van piros, kék, zöld, sárga; A Memorexnek fekete, és talán újabban a Tdk-nak is van szines lemeze. Nem a cimkére, hanem az írható részre gondoltam :t Ezekről van valakinek valamijen tapasztalata? Ha nem Yamaha F1-es írót veszek, akkor ezek a lemezek tetszenek nagyon.
-
Shim
őstag
Tényleg most, hogy ránéztem a polcomra le kéne ruccanni a tescoba, hamár aszondjátok, hogy jó ez a ritek dolog :))
-
ManOwaR
tag
eddig én sem mertem megvenni a tesco cd-t de a topik hatásásra lehet, hogy kipróbálom, majd közlöm a tapasztalatokat
a tescoban régebben volt a precision nevü papírtokos 1170Ft 10db-s tételben az nagyon jó, mázsaszám hordtam, és eddig egyet sem rontottam el -
Pici
tag
Ja. És az arany festésü 90 perces PrimeDiscből még egyet se rontott el az íróm. 830 MB felmegy rá. Metróban az arany tetejüt akciósan már 220 HUF körül kapni. Inkább fizessetek többet érte, de az ''A'' osztályú legyen.
-
Pici
tag
Én is vettem Tesco gazdaságos CD-t. 10 db 90 perces kék festésű Primedisc volt benne. Mindez 1990 Ft-ért.
és tényleg ''C'' osztályú. Magyarul a tetején a festék lyukacsos. Nem teljesen hanem halványan. Tehát a festett része nem egyenletes. 3-ből 2-t eddig elrontott a 24/10/40x-es LG-m. Ennyit erről. -
w_jano
csendes tag
Én Philipset és TDKt használok saját célra, másnak pedig valami jó olcsót írok (most pl. PrimeDisk)
-
Bgs
senior tag
Nemi szemelyes adalek:
En 2x iras ota hasznalok TDK-t, eddig ket db-bal volt gondom, az egyikkel tegnap este, egy 700MB-os RW-vel. Parszaz db atment rajtam es viszont :)
A Tesco cd-kel az a kockazat, hogy a boltban meg nem tudni mi van benne. Kell venni egy csomaggal, otthon megnezni, kiprobalni es ha jo akkor lehet meg venni belole. Aki biztosra akar menni vagy fontos dolgot ment, ne Tesco CD-t vegyen.
En a tok nelkuli cd-ket szeretem, mert hegyekben allnak az ures tokok, csek a helyet foglaljak. Errol jut eszembe: Nem akar vki venni mundjuk 200 CD tokot ? Pl. olyan aki nem szereti a tasakos CD-t... olcson adom, mondjuk bartelozhatunk tasakos irhato CD-vel :DD
Tud valaki olyan helyet ahol jo minosegu 'csoves' irhato CD-t lehet kapni jo aron? -
blise
tag
hát ezt elb....
szval én csak tdk dview 700ast használok, mert a phillipsel voltak problémák (hiányzott róla szemmel láthatóan az adat hordozó réteg), de ezzel még nem és az ára akciókban elég jó szokott lenni. a tescoval meg az a baj hogy papirtokos. nekem eddig még nem is volt rontott tdk cdm (több 100 ból), pedig gagyi lg íróm van...
de szerintem döntsön a személyes tapasztalat -
blise
tag
sziasztok
-
andorpapa
őstag
Tényleg ki kellene próbálnom, márcsak a tapasztalás végett is, de tulajdonképpen minek? Maximum 190 Forintért megkapom a 700 megás Reflex Ultrát, ami nekem bőven elég. Veszek egy dobozzal, és mondjuk 700 HUF az eltérés egy doboz Tesco CD-vel szemben. Nem érdekel. Nem ezen fogok spórolni.
-
Hercooles
aktív tag
Honnan lehet megtudni hogy Ritek gyármány-e??? Rajta van a papiron?????
A platuniumról hallott már vki??? 130ért kapok vastagtokosat! 80percest,
azt honnan tudjam hogy ritek-e vmi? ja és a PrimeDisc szerintem szar! régen
jó vót, de a gagyi 169ftos cdi nagyon szarok! lehet hogy kifogtam egy szar
szériát, de 10cdből 5bizti szar volt! Megirtam rá audiót, aztán csak gépen ját-
szotta normálisan! Hifi-, discman -nél má átugrótta a 3., 5. számot! -
andorpapa
őstag
Emberek! Attól még, hogy Ritek, nem biztos, hogy jó a cucc! Van kb. 10 jelentős diszkgyártó, a boltban pedig kapható 100 fajta CD. Ebből az következik, hogy egy gyártó ugyanúgy előállít ''highend'' diszkeket, mint lowcost cuccokat, elvégre azokra kap megrendelést. A Ritek pedig nem is olyan nagy császár...
Más: a legtöbb ember a TDK-val a D-view kapcsán szívott, az tényleg eléggé kaki, de én személyesen olyannal még nem találkoztam, aki a 16x vagy gyorsabb Reflex Ultrával szopott volna. Én is már vagy 40-et megírtam, audio, adat, minden tökéletes. Na mindegy, mindenki azt vesz, amit akar, de az olcsó diszkekkel általában többet szív az ember. A szuperhiperultramenő Primedisc-et nem lehetett a ráírt 24x sebességgel írni, mert a 20x Yamaha nem engedte, ha pedig mégis 16x-nál gyorsabban pörköltem, akkor CD Speed szerint jópár % hiba volt rajta. Az is az olcsóbb kategória volt. A rendesebb Primedisc-kel nem volt semmi baj.
Én Tesco CD-t azért nem fogok soha venni, mert nem bízok meg bennük, hallottam már róluk rosszat is, meg nekem kell a tok is. Szóval ha a zacskós verzió mellé még tokot is veszek, akkor már ugyanott vagyok árban, mint egy rendes, általam megbízhatónak tartott gyártó CD-jével. -
karyo
senior tag
az akkor volt most meg most van. egyébként az ugy is előfordulhatott akár, hogy a kinai csomagoló munkás meló közben elseggelt pár cd-vel,a szikáje pedig pont azokon landolt és szépen összekaristolta azokat. most sztem nagyon megéri csak tesco ccd-ket venni, kár hogy DVD-r nem kapható tesco kivitelben.
-
Agyzuzo
addikt
Ezerbilliószor el lett már mondva, hogy le kell szarni mit ír ki rá az az elb.szott Win intéző meg bármilyen más program. Mivel nem szabványos CD, ezért nem látja rendeseb a tárhelyet, de attól te még túl tudod írni 800 megásra. Egyszerűen nem hiszem el, hogy 2 év után ezt még valaki mindig nem tudja... :(((
-
james
aktív tag
Én tavaly év végén vettem egy csomag papirtasakos 20db os TESCO cd-t. Háááát... :(
-
haris
őstag
Ja és eddig gond nélkül írtam 800MB-os lemezt bár az Primedisk volt.
Az író azt 703 MB-nak látta, de gond nélkül megírta. -
haris
őstag
Segítsetek légyszi!!!
Pénekenvettem az Auchanban 800MB-os TDK lemezt.
Otthon a gépberakva a Win Intézőben csak 96,6MB-nak látszik.
A konfig januári, friss XP telepítéssel. Az íróm Mitsumi CR48X9TE kb fél éves.
Valami tipp? -
BEE
addikt
Még régebben ( 4X-es idők!) volt egy TDK sorozat
aminek fehér volt a teteje.
Máig nem tudom hogy arról hogyan tűntek el a mélyhangok,
de lejátszáskor borzalmas volt!
Ment is mind a kukába!
BEE -
A mi Tesconkban Datace márjákú cd-ket árultak Tesco gazdaságosnak, 100 Ft alatt volt az ára bruttóban. Eddig eggyel sem volt gondom.
Btw, ilyen áron amúgy a cd+@byte (kicsit perverz, de ők írják így) nevű helyen is van mindenféle noname. [L]http://www.cdmega.hu/[/L] - csak arra kell figyelni, hogy ha épp nincs raktáron valamilyen lemezük, akkor hitegetnek, hogy ''holnap jön'', aztán amilyet épp most akarnék venni, az már két hete egyfolytában ''holnap délutánra itt lesz'' (és a múltkor is ezt játszották egy hétig). -
-
The_Tom
senior tag
ja, tdk minosege: az utobbi idoben volt szar tdk. tele volt vele a net. asszem itt is volt rola szo, a slim tokos 80perces zold. na, azt megirtam es senki mas nem tudta visszaolvasni csak en es csak az irommal, vegulis masolasvedelemnek jo :). de nemcsak nekem volt ilyen bajom hanem tobben is irtak problemakat, volt aki arra jukadt ki, hogy ezek hamisitvanyok, ki tudja...
Üdv. -
-
The_Tom
senior tag
ilyen nincs hogy rangsor. ez olyan mint, hogy Abit, vagy Asus esetleg Epox neagyisten MSI netalantan ECS, alaplapot-e, kinek mi jott be, miben hisz... probald ki amelyik bejon neked, azt hasznald. Egyebkent a mai lemezek szerintem mar mind egesz jok. Szemely szerint a Philips-et es a Verbatimot preferalom, de biztos a kovetkezo hozzaszolo mast fog mondani...
Üdv. -
Adi
senior tag
Nem tudom, hogy mi a bajod a TDK-val. Én hosszú évek óta használom és semmi gondom nem volt vele soha, pedig van vagy 100 db. írt CD-m és ennek a nagy többsége TDK. Újabban csak az nem tetszik benne, hogy a cdrecord (Linux alatt írok) ''short strategy type''-ot ír ki rájuk, ezért mostanság inkább Verbatimot meg Plextort használok.
Bár pl. a rózsaszínű vagy a lila TDK D-view valami rettenet, esztétikai merénylet. :DDD -
Satu
tag
Akkor most már ebben az árkategóriában egy minőségi rangsort írjatok már le légyszi, mert itt már van egy-két ellentmondó vélemény.
-
The_Tom
senior tag
a mostaniakat nem ismerem, de meg amikor 4x sebesseg volt a normal akkor pl tdk-re zenet egyszeruen nem lehetett irni, mindig elszallt. ha mar felirtam akkor ment rendesen a megirt anyag, de megirni kesz remalom volt. ezek a rossz emlekek tartanak attol vissza, hogy tdk-ba ruhazzak be.
Üdv. -
Hold
őstag
kb 2000 tdk-t írtam és ha 5 elromlott akkor sokat mondok
-
hungeek
senior tag
hát én inkább TDK veszek és leperkálok érte +50 ft-t.
Esetleg Philips, Maxell.
Verbatim nem szokott lenni Auchan-ban :( szval arról nem tudok véleményt mondani... 2 éve van cd-íróm és egy Verbatimot sem írtam..... -
twollah
nagyúr
Talan beprobalkozok egy 10dbos csomaggal.
Proba cseresznye. -
Agyzuzo
addikt
A TESCO CD-ket én is ajánlom. Vettem egy csomag 700-ast és találjátok ki milyen logó bukkant elő a TESCO-s papír alól: Prime Disc. :) Korrekt. A vicces az egészben, hogy a TESCO CD mellett lehetett kapni UGYANAZT a Prime CD-t, de 40 Ft-tal drágábban/db.
-
karyo
senior tag
-
karyo
senior tag
Azt hittem szarok a tesco cd-k. Ma bevásároltam 20 db-ot, mivel csak tdk volt ezen kívül, és kellemes meglepetésemre kiderült, hogy a tesco cdi ritek gyártmányok. szal nem kell félni tőle:)
Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LEGO klub
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- iPhone topik
- Gyúrósok ide!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Monitor hiba topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Amazon Fire TV stick/box
- További aktív témák...
- NVME ADATA 128Gb ASX800NP-128GM-C, hibátlan, irodai gépből
- Eladó 2db TOSHIBA PC P300 3,5" 3TB SATA HDD 100/100%
- IDE HDD-k eladók
- Western Digital WD Blue 3.5 2TB 7200rpm 256MB SATA3 merevlemez,hibátlan állapotban,HD Sentinel!
- 1TB-os hibátlan merevlemezek,WD Purple,WD Black,Toshiba P300,hibátlan állapotban,HD Sentinel!
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest