- Bővíti HAMR merevlemezcsaládját a Seagate
- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- Fagyos hangulatú, Intel B860-as deszkák a Colorful receptje szerint
- AMD Strix Point platformra épül az AOKZOE közelgő kézikonzolja
- NAND flash NAS-ként használható mini PC jön a GMKtec berkeiből
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fujifilm X
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Újévi hardvergyülekező
- Dell notebook topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Befutott a PCI Express 7.0-s szabvány 0.7-es revíziója
Új hozzászólás Aktív témák
-
orko
tag
Pontosan így, egyetértek! Arányok, golden ratio, stb. Tízből max. kettő munkámmal vagyok elégedett, hogy hú, na ez fasza lett. Pedig majdnem ugyanúgy kezdek hozzá minden projekthez. És a jót is el tudják rontani, hogy utólag kell még rá szöveg, támogatók, anyja kínja..Mennek az arányok a levesbe..+ csináljak fb esemény borítót, de kell instára is, így tovább amíg agyvérzést nem kapok... Igyekszem mindent előre leegyeztetni, de mindig van valami kiegészítes, csere, ilyenek. Néha ceruzával levázlatolom az ötletet, sokat segít az indulásnál.
-
Met
nagyúr
válasz shipfolt #1798 üzenetére
Neked több tanfolyam kell.
PS, hogy megtanuld kezelni a programot amivel később a képeket tudod retusálni.
Illu, hogy megtanuld kezelni a programot amivel később a bonyolultabb vektoros grafikai elemeket el tudd készíteni.
Indi, hogy megtanuld kezelni a programot amivel később össze tudd rakni a grafikai anyagot. PS állományból a képeket, Illu állományból a vektoros objektumokat és Indiben a szöveget és egyszerűbb objektumokat.A fenti három program használatát meg lehet tanulni online és tanfolyamon is. Semmi mást nem tanítanak, nem az a dolguk.
Kell neked tipofrágus tanfolyam hogy megtanuld hogy milyen nagyságú és fajtájú fontot teszünk, milyen szabályok vannak amit illik betartani hogy jól nézzen ki a szövegezés.
A fentieket egyben is meg lehet tanulni egy kiadványszerkesztő tanfolyamon.
De ettől még nem lesz meg benned a tudás hogy mitől fog jól kinézni egy grafika.
Nincs ilyen.
A fenti megszerzett tudással gyakorolsz, sokat. Meglátsz valami grafikát, megpróbálod megcsinálni, hogy magabiztosan kezeld a programokat.De a spiritusz ettől sem kerül a fejedbe.
Kapsz egy megrendelést, kép+szöveg csinálj egy szórólapot. Csinálsz 3 féle verziót ami szerinted jól néz ki, illik a céghez és amikor megmutatod mind visszadobják hogy nem erre gondoltak. Kezded előröl.
Erre nincs tanfolyam.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
shipfolt
kezdő
figyi ide inkább olyan betűt tegyél, ilyenkor más szín kell
Ezek pont olyan reszletkerdesek, amiket egy program hasznalataval lehet megoldani.
Ahogy irtam, az eloado szerint a tervezes ugy nez ki, hogy kivalasztunk egy kepet, es az az alap, es a mondanivalot ugy helyezzuk el, hogy a szoveg ne takarja a kepet.
Ha egy ujsag cimlapjat megnezed, ott van egy alapstilus, jo esetben szempontok, vannak elvek, pl. aranyok, sablonok, stb.
Az, hogy az adott kep fogja meghataroznni, hogy hova es milyen szoveg keruljon, gombhoz-a-kabat megoldasnak tunik nekem.
-
Met
nagyúr
válasz shipfolt #1795 üzenetére
Mire kellett volna reagálni?
Megnéztem 1-2 topicot oda miket irkáltál.
Ennyi jött le, megakarod tanulni a grafikázást, elkezdtél online videókat, az nem jó elmentél tanfolyamra annak ellenére hogy mondták Neked nincs értelme, most rájöttél hogy valóban nincs értelme.
Jól értem?A tervezes a programok feletti, a vizualis tudas megszerzese szamomra a lenyeg
Ezt nem fogják ilyen tanfolyamokon megtanítani, hogy figyi ide inkább olyan betűt tegyél, ilyenkor más szín kell stb.a megvalositas mar akarmilyen programmal lehetseges, az masodlagos.
Lehetséges, ha tudod kezelni a programot és azt a tanfolyamon tudod megtanulni (ha már minden áron oda akartál menni) de csak az alapokat.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
aldebaran
őstag
válasz shipfolt #1795 üzenetére
Szerintem ezt így nem írtad le.
Erre keresve: designing a publication in photoshop
1. https://www.youtube.com/watch?v=CYIVcA_IDLQDe leginkább kiadványszerkesztés inDesign-ban kell, erre való:
https://www.youtube.com/watch?v=jvcMgQxqueUGandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
shipfolt
kezdő
Epp csak a lenyegre nem reagalt senki.
Azert mentem a tanfolyamra, hogy megtanuljam, hogyan kell megtervezni egy kiadvanyt.
Itt viszont - sot ezeken a forumokon is - csak arrol van szo, hogy egyes programokat hogyan lehet hasznalni.
A tervezes a programok feletti, a vizualis tudas megszerzese szamomra a lenyeg - a megvalositas mar akarmilyen programmal lehetseges, az masodlagos.
Sajnos errol meg videokat se talalok, ugyhogy nem ertem a lekezelo stilust, hogy milyen videobol lehet megtanulni a tervezesi alapelveket.
[ Szerkesztve ]
-
aldebaran
őstag
válasz shipfolt #1792 üzenetére
De itt legalább érdemben mondták már korábban, hogy ne foglalkozz a tanfolyammal. De te menni akartál, hát mentél. Egyébként sose sajnáld, ezután más tanfolyamoknál kétszer meggondolod, hogy megéri -e tanórára menni, vagy online megtanulod amit csak akarsz.
Egyébként csak az megy már felnőtt oktatásba, aki papírt akar szerezni, vagy a cége fizeti. Mindenki más online tanul vagy learning by doing van.Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
válasz shipfolt #1792 üzenetére
Ejj...
Isten hozott a Magyar oktatásban.
Online sokkal többre mész, sokan úgy tanultunk. Tutorial.hu és hasonlók, Monabona tutorialjai. Régebbi, pl. CS4 verziót bérelsz a ződségestől, jól konfigolt host file és tűzfal előny, de nem hátrány. És gyakorolsz. YT tutorial is van bőven.
Igen, alapvetően névjegykártya, borosüveg és hasonlók a csapásirány, esküvői meghívókra katalógusok vannak...
Igen, az AI rajzok egyre jobbak. Nem, ettől még lesz munka. Eddig sem fizették meg vastagon sajnos. Már jó 10 éve nem dolgozom grafikai területen, de legalább keresek pízt.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
shipfolt
kezdő
Latom, ez a forum is halott, azert kiirok magambol par dolgot, legfeljebb ez lesz az utolso beiras itt egy jo ideig.
Oktoberben beleugrottam egy tervezo grafikusi tanfolyamba remelve, hogy vegre megtanulom, amit onerobol nem sikerult.
Nagyon gyorsan jottek egymas utan a pofara esesek, mert senki se valaszolt erdemben a tanfolyam elkezdese elott a kerdeseimre, csak nagy mellebeszelesek voltak, aminek bedoltem.
A tanfolyam elejen talaltam meg ezt a forumot es probaltam infokat kerni, de jottek az ujabb pofonok, hogy csak adott programokkal foglalkoznak.
Nos, ennyi bevezeto utan a siramaim:
A tanfolyam azert nem er egy kalap kakit se, mert
eloszor is, csak a suliban lehet hasznalni a programokat, jellemzoen Adobe termekei, igy tanoran kivul nincs lehetoseg a gyakorlasra, pedig a programok megtanulasanak az a lenyege, hogy ezernyi oran at kell probalkozni vele (plane, hogy mert nincs erdemi oktatas)
sulyosbitas, hogy ezeknek csak online verzioi vannak, minden alkalommal valami mas nem mukodik, ugyhogy ezek a szarok nekem meg ingyen se kellenek, nemhogy fizessek erte, raadasul huzos osszegeket, es persze egy evre, ugyhogy az adobe regisztracios nickje a kabbe kulonbozo verzioi lehetnek
Masodszor nincsen erdemi oktatas, a tanar gyakorlott szakember, akinek a kisujjaban van, hogy mit hogyan, ezert csak idonkent megmutat valamit, hogy azt a trukkot hogyan lehet megoldani, de jellemzoen negyedoras szentsegeles kozepette, mert neki mas verzioja van otthon es annak mas a billentyu kombinacioja.
Ugyhogy menu helyett mar a fejeben vannak a billkodok es azzal folgozik, igy fel se merult benne, hogy megmutassa legalabb a menuket, hogy mit hol talalunk es amikor megvan, akkor azokat hogyan es milyen egyebek figyelembe vetelevel lehet hasznalni.
(Merthogy mindig valtozik a menurendszer es megnyilnak uj ablakok is, jobb oldalt es alul is, es persze felul is a savban sokfele beallitasi alternativak vannak, ezekben kepbe lenni heti ket alkalommal par ora tanoran meg dajkamesenek is gyenge)Harmadszor en a tervezest, modszertant akartam megtanulni, arra itt esely sincs, kizarolag adott programok hasznalatarol szol az egezz, es azon belul is az a szemlelet, hogy grafikus tervezo nincs, mi valojaban csak bermunkasok leszunk, talan 5-6 fele semat kell begyakorolni.
Ezek szerinte: nevkartya keszites, A6-A5-ben eskuvoi meghivok vagy karacsnyi udvozlokartyak keszitese, A4-ben rendezvenyekrol keszult reklamok, szorolapok, idealis esetben valamilyen ujsagnak a cimlapja, A3-ban pedig jellemzoen koncertek plakatjai keszitese a feladat.Negyedszer az orai munka nagy resze azzal megy el, hogy jo negyedoran keresztul omleng, hogy akarhany neve milyen elmenyei voltak es mutat valamit, amit csinalt es kozli, hogy akkor alljunk neki es csinlajunk valami hasonlot, ami tetszik.
Ezt kovetoen egy jo oran at vadaszunk weben kepekre es
mintakra, mert a munka lenyege az, hogy talaljunk valami hatasos kepet, ami eleg nagy meretu az adott feluletre es ne legyen jogserto a hasznalata, majd tallajunk megfelelo mintakat vagy hasonlokat, hogy izgalmasabb legyen a felulet, majd csinaljunk egy listat, hogy minimalisan milyen szovegeket es logokat kell megjeleniteni es ezek alapojan csinaljunk szovegdobozokat, helyezzuk el az egeszet ex/has alapon es talajuk ki, hogy milyen szineket hasznalunk, milyen betutipust es azokat hogyan modositjuk, oszt annyi.Szoval, esely sincs ra, hogy megtanuljam, hogyan lehet egy latvanytervet elkesziteni, hogyan kell megtervezni valamit, nincsen se modszertan, se szabaly, nemhogy elvek, sot, meg csak meretek se, hogy hova kell tenni a szoveget, ha pl. nyomdai anyag lesz, hogy ne legye problema avagassal, sot egyszer bedobtam a "kifuto" kulcsszot is, mert evekel korabban tobbszor hallottam ezt alapelvkent emlegetni, de minden kerdesemre az volt a valasz, hogy ezek mar a "muveszeti igazgato" hataskorebe tartozo dolgok, majd o megmondja, hogy milyen meretu papirhoz milyen egyeb meretek es koordinatak tartoznak es milyen betutipusokat, stb. hasznalnak.
Ugyhogy reszemrol ennyi, vegigcsinalom a tanfolyamot, mint egy kivulallo, azutan majd lesz valami, mert mar most ugy tunik, ezzel nem megyek semmire, de a tanar elejtett megjegyzesei alapjan mar ezt jo ideje ok is latjak, mert szerintuk a webes "intelligens robotok" ugyis mindent megoldanak majd, igy a munkankra nem lesz szukseg, a mai kozepiskolasokat mar arra tanitjak, hopgy generaltassanak maguknak mindenfele dolgot, ami eszukbe jut es fogadjak el a vegeredmenyt, nem kell semmire se szakember.
Mar latom a szep fenyes jovot, amikor hidakat se mernokok fogjak tervezni, hanem csak kivalasztjak a sok keprol, hogy milyet akarnak es utana csokkentik az arakat, igy mogyuk acel helyett muanyagbol keszittetik el oszt csokolom.
Na, erosen kivancsi leszek a januari elso vizsgamra, hogy mi lesz, merthogy a realitaserzekem alapjan elore boritekolom, hogy az eddigi tudasom alapjan nem leszek kepes erdemi plakatot vagy ujsag cimlapot krealni a ket oras vizsgaido alatt.
-
Regirck
senior tag
Sziasztok!
Szeretném kérni a segítségeteket, remélem jó helyen járok!
Van egy AI által generált cég logóm (programozói pet projektemről van szó), mely nagyon tetszik, de szeretnék eszközölni rajta pár módosítást valamint egyéb változatokra is szükségem lenne. Sajnos ezt az AI-val nem tudtam elérni...A jelenlegi kép amivel rendelkezem 1024x1024 pixeles elég részlet gazdag, viszont "cartoon" szerű.
Mit szeretnék:
¤ Szeretnék a képen pár "apróbb" módosítást. Ország zászló cseréje, valamint egy félkör ívben lévő szöveg elhelyezése. Logó hátterének változtatása.
¤ Szeretnék egy 128x128 pixeles .ico képet ebből. Ezt természetesen a részlet gazdagság rovására menne, hogy a kép értelmezhető legyen kis méretben is. Cég név és egyéb dolgok kiemelésével, egyéb nem értelmezhető ennyi pixelen lévő elem eltávolítása.
Ha van rá lehetőség akkor a 128x128-asból kérnék 256x256 és 512x512-es verziót is.¤ Szeretnék egy .png formátumú képet is, melyen csak a logó szerepel háttér nélkül. Ezt szeretném a nagy és a kis képről is.
Ha van rá lehetőség akkor a .png-ét több felbontásban is kérném (felskálázva nagyobb felbontásra is, ha lehet)¤ JPG-ben is szeretném az átalakításokat.
Ha van rá lehetőség akkor a .jpg-ét több felbontásban is kérném (felskálázva nagyobb felbontásra is, ha lehet)Ezzel szeretném motiválni magam, hogy több időt szánjak a hobbi projektemre.
Kérném szépen itt a fórumban jelentkezzen akit kereshetek vele és privátban megbeszélnénk a részleteket és a honoráriumot is!
-
BonFire
veterán
Aki válaszol neked a fórumon, az általában úgy érti, hogy igen, küldheted neki. Kattints a # hsz melletti Névre, és megtalálod az itteni profilját, ahol megtalálod az elérhetőségét is.
A többi privátban történik.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
Met
nagyúr
Itt lehet kérni.
Belinkeled a képet/képeket (ha nem szeretnéd publicba linkelni akkor privátban küldöd a képet/linket a képhez), leírod mit szeretnél velük, mennyit szánsz rá.
Nem szokás az összes jelentkezőt dolgoztatni és abból kiválasztani amelyik a legjobban sikerült...20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
boost
addikt
Sziasztok. A kérdésem az lenne, hogy van olyan csoport az oldalon, ahol photoshop munkákat lehet kérni? Ha nincs, esetleg vállalná valaki? Van két fotó, 20 év különbséggel, az egyiken a volt párom, a másikon a fiunk, ugyan annál a szobornál, de a szobor különböző felén. Szeretnék egy fotót, ahol mindketten rajt vannak, (20 év különbséggel), azt adnám szülinapra ajándékba. Köszi!
-
válasz BonFire #1780 üzenetére
Szia!
Figyelünk a topikra...+1 Met hsz-ére. Normális helyen nem a papír fog számítani, hanem a próbaidő. Ilyen munkáknál elég alap, h meg kell nézni, h mit tud a polgár, mert a papír... az csak papír.
Nálunk (tök más területen vagyok már) ilyen közép-felső vezetői szintre egy embert... 5 hónapot volt, senki nem tesztelte, mert ezen a szinten már minek? De referenciát sem ellenőriztek szerintem... pedig a bizik rendben voltakHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Met
nagyúr
válasz BonFire #1780 üzenetére
Én inkább lebeszélnélek róla
Felesleges idő és pénz.Tanfolyamon nem hiszem hogy sok új dolgot tudnának mutatni mivel ezek nagy része a program kezelésére tanít meg először, utána 1-2 egyszerűbb feladatot mutat meg.
Ha találsz olyat ami haladó szinten "oktat" akkor oda menj és lehetőleg program specifikust, mert ami pl. az Adobe családot okítja az olyan hogy minden programját bemutatja de felszínesen.
Ez a mindenhez értesz egy kicsit dolog, aminél azért szerintem jóval magasabban vagy tudásban.Hogy van papírod róla nagyjából szerintem mindegy, egy sor az önéletrajzodban de általában kérnek portfóliót és az számít.
Ha vállalkozásod van akkor meg tök mindegy, a portfólión látják mire vagy képes, számlát mindegy milyen néven adod.Szóval szerintem, kell egy jó portfólió, weboldal, mindenféle közösségi és kreatív médián megjelenés (FB, Insta, Behance stb.)
20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
BonFire
veterán
Sziasztok! Jó rég nem voltam itt, de úgy látom, más se. Azért remélem, még valaki monitorozza a topikot.
Mostanában ismét felütötte a fejét nálam, hogy talán mégiscsak érdemes lenne a grafikával foglalkozni, egyelőre kísérletezés szintjén, mert ki tudja, mit hoz a jövő? Lehet, hogy vállalkozás is lesz belőle, még minden képlékeny. Tulajdonképpen annyit foglalkozom vele, ami már kimeríti az amatőr rajongás szintjét.
Azonban!
Mivel mindent autodidakta módon szedtem magamra, úgy gondoltam, nem ártana valami végzettséget igazoló okiratot (bizonyítványt) szereznem, miközben még az is meglehet, hogy egy tanfolyam keretein belül tanulok valami újat, amit még nem ismerek.
Szerintetek hol érdemes és milyen kurzust (akár fizetőset is) elvégezni, hogy tervezőgrafikusként aposztrofálhassam magam? Most, így, hivatalos okmányok nélkül maximum a "wannabe" grafikus jelzőre vagyok hivatott. Ötlet, tipp, tanács, hol és merre induljak el...
Előre bocsátom, hogy semmi olyasmi nem érdekel, ami bizonyos tanulmányokhoz kötött. Tehát mondjuk érettségihez, mert anélkül elvoltam ötven évig, és úgy gondolom, nem ez a szempont ahhoz, hogy amúgy valaki jó látásmódra tegyen szert. Tehát efféle hivatalos főiskola kizárva. Nincs 6 szemeszternyi időm, és nincs szükségem a pont-pont-vesszőcskénél kezdeni. Apám is 53 éves korában halt meg, szóval egy nagyobb távú projektbe nem fognék bele. Lehetnék szabadúszó, de okirat nélkül bármilyen címet magunkra aggatni nem trendi manapság.
Szívesen elvégeznék egy fizetős tanfolyamot akár, ami OKJ bizonyítványt ad. Sajnos manapság csak ez számít. Gyakorlatban persze tökmindegy, ha elhelyezkedsz egy cégnél, mert úgyis kiderül az első próbafeladatoknál, mennyire vagy képben, de eleve esélytelenül indulsz, ha még "papírod" sincs róla, hogy értesz hozzá. És grafikusként elhelyezkedni sem feltétlenül akarok, jelenleg az építőiparban értékesítőként jobban keresek.Cégek, amelyek ilyen tanfolyamokat vezetnek, esetleg konkrét tippek jöhetnek.
Köszönöm!
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
válasz AssAssynn #1778 üzenetére
nem ezt a topikot keresed...
Itt a grafikai tervezésről van szó.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
AssAssynn
őstag
Üdv,
nem tudjátok melyik szoftver tud könnyűszerkezetes házakat, esetleg tetőszerkezeteket tervezni?
Itt ugye nem csak a falakat kellene berajzolni, hanem tudnia kellene, hogy hol, milyen szögben, milyen vastagságban helyezkedjenek el a fa elemek.
Ha másik topik, akkor irányítsatok útba kérlek.
Köszönöm."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
Angel2014
addikt
Sziasztok!
Lenne egy háromkerekű kerékpár nem tudna nekem valaki egy felnőttet vagy az arcát rávarázsolni mintha kerékpározna? Az arcát átküldeném pűben..
Nagyon hálás lennék.
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
OFF, de nem találtam jobb Topic-ot ehhez:
Olyan weboldalakat keresek, amiken nagy választékban vannak ingyenesen letölthető PNG ikon file-ok (transzparens háttérrel). Tudnátok ilyeneket ajánlani?Köszi!
-
aldebaran
őstag
válasz aldebaran #1774 üzenetére
Illetve a PS topic-ba beletettem egy pár linket.
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
aldebaran
őstag
válasz Imrus11 #1773 üzenetére
Nem tudom. Ez tűnik nekem a leglogikusabbnak ebben az esetben.
Egyébként elfelejtettem még két lépést leírni a többi pont után:Select / invers
Delete gomb a billentyűzeten
Ezután új layer-t csinálsz, vagy aláhúzol valamit....Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Imrus11
újonc
Sziasztok! Abban kérnék segítséget, hogy a befotózott csipke hátterét (a csipkén áttűnő hátteret) hogy tudnám eltávolítani?
Photoshop 21.0.2 (magyar)
Előre is köszönöm! -
-
BonFire
veterán
Photoshop megoldás
Csinálsz a képből egy NAGY FELBONTÁSÚ verziót, majdEffects->Render->Color Halftone
Majd ezek után átváltasz a Channels tabra, és kiválasztod a neked tetsző egyik elrendezést. Mondjuk az átlósat, vagy az egyenest. Utána
Ctrl+klikk
a csatorna bélyegképére – ezáltal csináltál egy kijelöléstCtrl+Shift+I
– invertáltad a kijelöléstAdd->New->Solid Color adjustment layer
= fekete
A rétegen bemégy a Blending Options-ba, és kiválasztod az Outline-t. Legyen fekete (vagy szürke is lehet, lényeg, hogy látható legyen a körvonal), 1 pt vastag, és Inside.
Ezek után a réteg kitöltését (Fill) lehúzod nullára. A körvonalak megmaradnak, nyomtathatóak és színezhetőek.[ Szerkesztve ]
-
halftone jo keresoszo, koszi, de meg igy se talaltam meg. olyan kell, ami fenykepbol ures koroket rajzol (csak egy vekony fekete szele legyen a koroknek), es nekunk kelljen feketere besatirozni, mint ahogy a masodik abran lathato.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Esetleg valaki tud ilyen képgenerátort? Fotó->körvonalak, amiket majd be kell satírozni. Sehol nem találok, csak olyat, ami már eleve a végső képet hozza létre. Gyerkőcnek szeretnék dínót vagy valami hasonlót generáltatni, nem ártana neki gyakorolni, hogy maradjon körön belül színezéskor. Köszi!
[eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Kukcaman
senior tag
-
Met
nagyúr
Az a baj hogy PS-el tök jól el lehet szórakozni csak nem minden kis részlet tetoválható.
Azért lenne jó a tetoválóra bízni mert ő már eleve olyanra rajzolja ami megoldható.
De gondolom valami ilyesmi kell neked.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
Bízd a tetoválóra.
Vidd el neki a képet a nejedről és képeket hogy milyen stílust akarsz.
Viszont, előbb nézd meg a portfólióját, nem mindenki szeret/tud szépen portrét tetoválni.
Ez pont az a téma ami nem mindenkinek fekszik.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
vbbb
addikt
Küldenék pár képet tetoválásokról mire gondoltam. Előtte beszélnénk, hogy egyáltalán képes-e ilyenre. Tehát ez egy kép aminek a felhasználásával csinálna egy másik képet amit fel tudna varrni a tetováló. Az alapkoncepció az elmúlás lenne, tehát az arc ahogy haladunk hátra a haj irányában szétfoszlana, elporladna, valami ilyesmi.
Például:
-
vbbb
addikt
Sziasztok! Nem teljesen ide vág, de nem találtam megfelelő helyet ahol feltehetném a kérdésemet. A lényeg, hogy kellene egy számtógép grafikus aki átdolgozna a feleségem arcáról egy képet amit szeretnék feltetováltatni magamra. Ha tudna ebben segíteni valaki hálás lennék. Köszönöm!
-
NY_A
őstag
Sziasztok.
Valaki ezt a képet meg tudná szerkeszteni úgy, hogy a tetejét és az alját elnyújtva ezt egy 22U-ra ki tujam tenni háttérnek? Előre is ezer hála.
-
l.skywalker
titán
Sziasztok! A feleségem webdesign/grafikai vonalon végzi épp az iskoláit és keresne olyan "ügyfelet", akinek ingyen megcsinálna bármilyen kérést - hogy azt felhasználhassa a tanulmányai során mind gyakorlati mind referencia munkának. Van ötletetek, hogy hol érdemes keresgélnie?
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Egy "apró" munkára keresnék valakit: Van egy csoportkép, amin 4-en vannak, arra a képre kellene egy ötödik embert "ráfotosopolni". Akár úgy is jó, mint ha a többi takarásában lenne, és csak nyak-fej látszik, igazából mind1, a lényeg, hogy rajta legyen, de persze ne paint minőségben Ha valaki tudna segíteni, kérem, hogy írjon, el tudom küldeni a képet, aztán meg tudja nézni, hogy tud-e segíteni. Köszönöm!
-
nagyúr
-
UX
tag
válasz Dluinet #1739 üzenetére
Már beszéltem velük, de szerintem aki felvette a telefont, nem olyan szemmel nézi a monitorokat, mint egy grafikus. Ez a monitor náluk nem kapható egyébként, erről nem kérdezhetem.
Van a weboldal készítőknek is topikja, ott is felteszem a kérdést.Szerk.: Nem teszem. Úgy latom, ők ilyenekről nem diskurálnak.
[ Szerkesztve ]
-
-
UX
tag
Sziasztok!
Monitort keresek grafikai munkára.
Szoftver és weboldal tervezésre, 3D modellezésre.
A szakmám nem grafikus, ezért fordulok hozzátok segítségért, hátha van köztetek szakember.
2db minimum 27 colos monitorra van szükségem, ezen az AOC monitoron gondolkodom: [link]
Szerintetek ez a monitor jó választás az említett felhasználásra?
Nyomdai színtérre nincs szükségem, csak a színhelyességre.
Az srgb 120%, ez jó, de az adobe színtér 89%, ami nem túl acélos.
Az említett felhasználáshoz az adobe is fontos lenne?Sokszor előfordul hogy nem tudom a megálmodott színt beállítani egy szoftverben, és sokat vacakolok vele. Nyilván ez szoftverfüggő is, de a monitor is nagyban befolyásolja. Jelenleg U2412M monitorokat használok, csak mac-re váltás miatt (is) váltanék 4K-ra.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz Dluinet #1734 üzenetére
Szín: CMYK; azaz 4 szín, semmi fancy, se stanc, se különlegesség. Nem kell proof se, annyit nem ér. (A monitorom kalibrációjában teljesen megbízom.) Kb mindegy a színhűség; még nincs rendezett arculat. Ami jobb, mint amire egy irodai nyomtató képes, (és fajlagosan olcsóbb) az már több mint tökéletes.
Most a piacra lépés stádiumában vagyunk. Faluba, postaládába kézzel, gyalog kézbesített anyagról van szó. A részletek (nyitvatartás és kínálat) gyakran változik, tehát nem éri meg – egyelőre – nagyobb tételben és drágán nyomtatni.
-
BonFire
veterán
Igen, kb. A papír minőségét rád bíznám, ahhoz nem értek. Ilyen postaládába bedobálós lenne. A lényeg, hogy kifutós méretre legyen vágva; a grafika már kész, csak a megrendelővel nem tudom megéretetni szemléletés nélkül, milyen a kifutós grafika. Word-höz van szokva.
Az se édrekel, ha kisebb lesz, csak a méret csak kb. Ha jobban kifutja az ívből, szívesen kirakom másra is.[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
Semmi fancy. A5/A6 kifutós grafika, nem köll fényezett, vagy nehéz papír, tenyleg csak flyer. Szállítani meg Dunavarsányba kell, gondolom, ez futárral megoldható.
Én adom a kész PDF-et hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
Sziasztok! Olyan nyomdát keresek, amelyik nem aranyáron nyom színes szórólapot, kész fájlból dolgozik, és elnis postázza a cuccot.
Felénk 50-60 Ft/db áron nyomják a szórólapot; 50 ezret kifizetni 1000 db flyerért kissé húzós.
Tervben van molinó, rollup és zaszló is, ezeket persze egyesével is meg lehet csináltatni digitnyomdákban, de a flyer fontos lenne.
Szíbesen várok minden tippet.
-
BonFire
veterán
Ne is mondd! Írtam már a PPG Trilaknak, hogy jó lenne, ha küldenének egy linket, amiben a kártyán található színeket Ctrl+F segítségével keresni lehet, mert egy kártyán van rajta az összes PPG, NCS és RAL szín. Az index meg olyan apró, hogy csak mikroszkóppal lehet elolvasni.
Még nem jöttek az idén a területi képviselők, pedig kéne még 1-2 kártya, ami ugyan munkaeszköz, de mindig elviszik emlékbe a kivitelezők.
Régebben negyedévente betolták az arcukat a boltba, az idén még nem láttam őket. Ha bejönnek, és tudnak linket adni, szívesen megosztom veled.
Mi Pantone színekkel ugyan nem dolgozunk, de kérek tőlük valami elérhetőséget. Trilakos színkeverőgépünk van
-
Met
nagyúr
Kaptam új Pantone skálát.
Ennek már hátulján van a tartalomjegyzék.
Valaki nem találkozott nyomtatható tartalomjegyzékkel?
Némileg könnyebb lenne egy A4-es listán megkeresni a színt mint azokat a vékony lapokat forgatgatni20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Dicker
őstag
Sziasztok!
Tudtok nekem segíteni olyan témában, hogy egy gépet szeretnék vásárolni munkára, első körben 400k körül. (építész)
Szóval CAD, egyéb tervező szoftverek, renderelés lenne a fő szempont.
Mit érdemes nézni első sorban?Intel, vagy Amd? Ami a leginkább kédés.
32 Gb ram lenne még.
SSD szimpla, vagy raid a jobb?
Illetve a mostani kevert VGA piacon mit érdemes beszerezni, meg hol?
Akár kompletten is írhattok, de a főbb alkatrészekkel keresnék tapasztalatot.Köszönöm!
-
BonFire
veterán
Sziasztok! Nincs a Windows 10-ben olyan beépített szótár, amibe szövegrövidítéseket lehet felvetetni, amelyekkel a kívánt, billentyűzetről elérhető spec karaktert le lehetne írni? Olyasmi, ami a Mac-en is van, és ami már minden telefonba gyárilag be van építve?
Keresgélek a neten, de állandóan csak az Office programokkal kapcsolatos linket dobálja. Semmi eredmény.A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
Met
nagyúr
Tudtok ajánlani rip software-t?
-
enemi
senior tag
[̲̅̅P̲̅][̲̅̅s][̲̅̅y][̲̅̅T̲̅][̲̅̅r][̲̅̅a][̲̅̅n][̲̅̅C̲̲̅̅][̲̅̅e]
-
coco2
őstag
Amit hirtelen megnéztem ezek közül a "free" képek közül, fizetős mindegyik, és még csak nem is exkluzív
Edit: Viszonylag elfogadhatót találtam a pixabay-en, ami free. A külön rajzolt jogilag annyival lenne jobb, hogy az "saját".
[ Szerkesztve ]
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Szokott valaki macskatappancsokat is rajzolni? Valami ilyesmi.
A videón nagyon egyszerűnek mutatja, meg hogy gyerekeknek is, de egy paintbrush-al kipróbálva mégsem olyan egyszerű
-
G.F.
aktív tag
válasz BonFire #1711 üzenetére
Nem írta, hogy hová kell neki favicon, de webre már png is mehet. Egyes régebbi böngészőknek jelenthet ugyan gondot...
https://caniuse.com/link-icon-png[ Szerkesztve ]
-gf-
-
coco2
őstag
Alkalmazott színek: magenta / dark magenta, light green, red
Milyen témához passzolnak leginkább ezek a színek?
-
BonFire
veterán
válasz Eastman #1710 üzenetére
Most az oldal technikai hibájától függetlenül én azt mondom, ebből nem lesz favicon sose. Ahhoz túl sok apró részletet tartalmaz. A faviconnak 16*16 pixelen is felismerhetőnek kell lennie. Másfelől a favicont általában ICO formátumban lehet szabályosan feltölteni.
Szerkessz PNG-t képből, és használd a ConvertICO.com-ot.
-
Eastman
addikt
Sziasztok!
Ebből a képből szeretnék favicont:
A zistenért sem engedi a forrásoldal .png-ben letölteni, csak .jpg jön. Pedig tényleg nem vagyok robot.
Nem tudom, hogy mennyire megbízható, de itt a linkje.
Láttok rá valami megoldást? Én nagyon alap Gimp-user vagyok csak.
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Met
nagyúr
válasz BonFire #1704 üzenetére
Nekem is SSD-n vannak (nincs is HDD a gépben), most kikapcsoltam a windows font cache szolgáltatását.
Hozzá adtam a könyvtárat, most scannel, mintha gyorsabb lenne.
Ha végzett, újraindítom a programot, ha most is lassú akkor törlöm a fontokat.
Úgy sem használomAz AMP Font Viewer tök jó és gyors de most kb. minden második font aktiváláskor lefagy
-
Met
nagyúr
válasz BonFire #1702 üzenetére
Hát, igazából ritkán van rájuk szükség, viszont ha keresni kell egyszerűbb mint a google.
Szerencsére ABC könyvtárakban vannak, egyessével hozzá adom könyvtáranként, úgy gyorsabb valószínűleg.
Viszont, indításkor ezt mind átnézi újra?20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
BonFire
veterán
Nekem csak 917 fontom van, ezzel elboldogul. Ezek közül is van 10 kedvencem.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- EA Sports WRC '23
- Xbox Series X|S
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Íme az új Android Auto!
- Crypto Trade
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
- DJI RC Pro drón távirányító (RM510)
- DJI FPV Fly More Kit - 2 akku - 3-as töltő
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + Új RTX 4070 12GB + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón akkumulátor
- DJI Mavic 3 Classic drón RCN1 távirányítóval - 4/3" Hasselblad kamera +táska +töltő