- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- Fagyos hangulatú, Intel B860-as deszkák a Colorful receptje szerint
- AMD Strix Point platformra épül az AOKZOE közelgő kézikonzolja
- NAND flash NAS-ként használható mini PC jön a GMKtec berkeiből
- A Jonsbo legfrissebb kompakt házaiba Flex táp való
Új hozzászólás Aktív témák
-
Met
nagyúr
válasz shipfolt #1798 üzenetére
Neked több tanfolyam kell.
PS, hogy megtanuld kezelni a programot amivel később a képeket tudod retusálni.
Illu, hogy megtanuld kezelni a programot amivel később a bonyolultabb vektoros grafikai elemeket el tudd készíteni.
Indi, hogy megtanuld kezelni a programot amivel később össze tudd rakni a grafikai anyagot. PS állományból a képeket, Illu állományból a vektoros objektumokat és Indiben a szöveget és egyszerűbb objektumokat.A fenti három program használatát meg lehet tanulni online és tanfolyamon is. Semmi mást nem tanítanak, nem az a dolguk.
Kell neked tipofrágus tanfolyam hogy megtanuld hogy milyen nagyságú és fajtájú fontot teszünk, milyen szabályok vannak amit illik betartani hogy jól nézzen ki a szövegezés.
A fentieket egyben is meg lehet tanulni egy kiadványszerkesztő tanfolyamon.
De ettől még nem lesz meg benned a tudás hogy mitől fog jól kinézni egy grafika.
Nincs ilyen.
A fenti megszerzett tudással gyakorolsz, sokat. Meglátsz valami grafikát, megpróbálod megcsinálni, hogy magabiztosan kezeld a programokat.De a spiritusz ettől sem kerül a fejedbe.
Kapsz egy megrendelést, kép+szöveg csinálj egy szórólapot. Csinálsz 3 féle verziót ami szerinted jól néz ki, illik a céghez és amikor megmutatod mind visszadobják hogy nem erre gondoltak. Kezded előröl.
Erre nincs tanfolyam.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
válasz shipfolt #1795 üzenetére
Mire kellett volna reagálni?
Megnéztem 1-2 topicot oda miket irkáltál.
Ennyi jött le, megakarod tanulni a grafikázást, elkezdtél online videókat, az nem jó elmentél tanfolyamra annak ellenére hogy mondták Neked nincs értelme, most rájöttél hogy valóban nincs értelme.
Jól értem?A tervezes a programok feletti, a vizualis tudas megszerzese szamomra a lenyeg
Ezt nem fogják ilyen tanfolyamokon megtanítani, hogy figyi ide inkább olyan betűt tegyél, ilyenkor más szín kell stb.a megvalositas mar akarmilyen programmal lehetseges, az masodlagos.
Lehetséges, ha tudod kezelni a programot és azt a tanfolyamon tudod megtanulni (ha már minden áron oda akartál menni) de csak az alapokat.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
Itt lehet kérni.
Belinkeled a képet/képeket (ha nem szeretnéd publicba linkelni akkor privátban küldöd a képet/linket a képhez), leírod mit szeretnél velük, mennyit szánsz rá.
Nem szokás az összes jelentkezőt dolgoztatni és abból kiválasztani amelyik a legjobban sikerült...20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
válasz BonFire #1780 üzenetére
Én inkább lebeszélnélek róla
Felesleges idő és pénz.Tanfolyamon nem hiszem hogy sok új dolgot tudnának mutatni mivel ezek nagy része a program kezelésére tanít meg először, utána 1-2 egyszerűbb feladatot mutat meg.
Ha találsz olyat ami haladó szinten "oktat" akkor oda menj és lehetőleg program specifikust, mert ami pl. az Adobe családot okítja az olyan hogy minden programját bemutatja de felszínesen.
Ez a mindenhez értesz egy kicsit dolog, aminél azért szerintem jóval magasabban vagy tudásban.Hogy van papírod róla nagyjából szerintem mindegy, egy sor az önéletrajzodban de általában kérnek portfóliót és az számít.
Ha vállalkozásod van akkor meg tök mindegy, a portfólión látják mire vagy képes, számlát mindegy milyen néven adod.Szóval szerintem, kell egy jó portfólió, weboldal, mindenféle közösségi és kreatív médián megjelenés (FB, Insta, Behance stb.)
20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
Az a baj hogy PS-el tök jól el lehet szórakozni csak nem minden kis részlet tetoválható.
Azért lenne jó a tetoválóra bízni mert ő már eleve olyanra rajzolja ami megoldható.
De gondolom valami ilyesmi kell neked.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
Bízd a tetoválóra.
Vidd el neki a képet a nejedről és képeket hogy milyen stílust akarsz.
Viszont, előbb nézd meg a portfólióját, nem mindenki szeret/tud szépen portrét tetoválni.
Ez pont az a téma ami nem mindenkinek fekszik.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
Kaptam új Pantone skálát.
Ennek már hátulján van a tartalomjegyzék.
Valaki nem találkozott nyomtatható tartalomjegyzékkel?
Némileg könnyebb lenne egy A4-es listán megkeresni a színt mint azokat a vékony lapokat forgatgatni20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
Tudtok ajánlani rip software-t?
-
Met
nagyúr
válasz BonFire #1704 üzenetére
Nekem is SSD-n vannak (nincs is HDD a gépben), most kikapcsoltam a windows font cache szolgáltatását.
Hozzá adtam a könyvtárat, most scannel, mintha gyorsabb lenne.
Ha végzett, újraindítom a programot, ha most is lassú akkor törlöm a fontokat.
Úgy sem használomAz AMP Font Viewer tök jó és gyors de most kb. minden második font aktiváláskor lefagy
-
Met
nagyúr
válasz BonFire #1702 üzenetére
Hát, igazából ritkán van rájuk szükség, viszont ha keresni kell egyszerűbb mint a google.
Szerencsére ABC könyvtárakban vannak, egyessével hozzá adom könyvtáranként, úgy gyorsabb valószínűleg.
Viszont, indításkor ezt mind átnézi újra?20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
Ezt a Font base-t használja valaki?
A mai napra törölte magát a gépről, az ikon nem mutat sehova, a könyvtára üres.
Vagy ez az ingyenes verzió velejárója?
Fel tudtam telepíteni újra, nem jelzett hogy lejárt a próba időm.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
A textúra elkészítése egy dolog, a forma elkészítése és a matrica felrakás problémásabb.
Nagyon, nagyon csúnya lesz ha lesznek átfedések. Felkapcsolt állapotban meg még jobban fog látszani.
Ahogy én csinálnám.
3D-s programban megcsinálnám a gömb formát, tennék rá egy polygon UW mappot hogy megkapjam a kiterített felületét.
Kapnék egy kiterített cikkelyes formát mint a 3. képen.
Ezt a formát használnám vágó "sablonnak", kifutókkal.
Egyesével felragasztgatnám a cikkelyeket és sniccerrel bevagdosnám.Aztán lehet menet közben derülne ki hogy valami nem működik a valóságban mint ahogy elképzeltem.
Vagy B verzió hogy lefújod alap színre a lámpát és arra ragasztgatod fel a vonalkákat több darabból. Úgy nagyobb a mozgástered ha korrigálni kell felrakáskor a görbületeket.
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
válasz Speeedfire #1668 üzenetére
Szerintem a téma alapú kategórizálás célravezetőbb.
Mivel van álló és fekvő kép is a négyzetes formátum helyett jobb lenne a téglalap.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
válasz Speeedfire #1666 üzenetére
Van itt néhány kiadványszerkesztő
A best fotónál nem tudom hogy van de a cewe-nél le kell tölteni valami programot és abban tudod összerendezgetni a képeket.
Érdemes CMYK-ba konvertálni szerintem.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
válasz BonFire #1584 üzenetére
Előleget, persze
Ma megint ráírtam, hogy rendelt egy grafikát, elkészítettem, elfogadt írásban.
Attól függetlenül hogy volt még két verzió, direkt azzal kezdtem hogy valaki dolgozik e már rajta, nemleges választ adott.
Állítólag ebben a hónapban fizet.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
Csak hogy teljes legyen a jegyzőkönyv.
Ráírtam h_eduka-ra, hogy kapott e már segítséget logo ügyben.
Nemleges volt a válasza.
Megkérdeztem, mit, mikorra, mennyiért.
Elkészítettem neki egy látványtervet pólóra, kért módosítást és számlaszámot mert már utalna is másnap.
Kért még egy kis módosítást. Jóváhagyta és kért egy png-t.
Megírtam neki hogy a png nem lesz jó a póló emblémázáshoz, vektoros grafikát küldök amint megérkezik a pénz.
Két nap csönd, ráírtam hogy még nem jött meg a pénz.
Két nap csönd, közben rátaláltam a rendezvény FB oldalára ahol egy teljesen más logo volt látható, ráírtam újra hogy legalább annyi legyen benne hogy megmondja nem az én logom használták fel.
Érdekes módon válaszolt, hogy nem az a végleges logo és 3 nap múlva lesz a testületi ülés ahol megszavazzák hogy a három logo közül melyik legyen.Nem lenne ezzel baj ha előre jelzi hogy lesz még két pályázó, mert akkor úgy (vagy sehogy) állok neki.
-
Met
nagyúr
válasz BonFire #1577 üzenetére
3x3 méteres molinó grafikákról van szó, 250 mega egy file.
És akkor nézzem meg hogy mekkora a kifutós méret, mekkora a vágott méret mert ha rossz lesz akkor húha.
A ügyfél megbeszéli a grafikussal, átküldni nekünk a grafikát, mi átküldjük a nyomdába.
Nem értem ebbe miért kell belefolyni nekünk.
Kezdek már öreg lenni ehhez.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
Addig ütném amíg mozog azt aki PS-ből ad le pdf-ben egy olyan grafikát amihez megvan minden anyag vektorosan és "grafikus".
Bocs, ez úgy kijött.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
válasz Dluinet #1561 üzenetére
Próbáltam.
Place-kor a betekintő ablakban (vagy mi az) látszik a logo viszont Illuba már csak fehér alapon valami szabvány adobe szöveg látszik. Google-el nem találtam olyan képet hogy mit mutat.
PS se nyitja.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
Valaki dobna egy privátot mail címmel aki vissza mentene egy ai-t régebbi verzióra?
CS5 nem nyitja, lehet sérült a file. Place sem működik.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
válasz Winner_hun #1509 üzenetére
nm
-
Met
nagyúr
válasz Winner_hun #1507 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
válasz Winner_hun #1505 üzenetére
-
Met
nagyúr
válasz Winner_hun #1503 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
válasz Winner_hun #1501 üzenetére
-
Met
nagyúr
válasz Winner_hun #1498 üzenetére
-
Met
nagyúr
válasz szupermacs #1379 üzenetére
Nem azt írta hogy nem lehet hanem hogy 10-15 perc alatt nem lehet.
-
Met
nagyúr
A képeken kívül lehetőleg minden más vektoros legyen.
Amit írt már korábban BonFire, képek előkészítése PS-ban történik és Illuba vagy ID-ba belinkelve (place) minden más (fontok, grafika elemek stb.) vektoros.
Sokkal egyszerűbb Illuban megrajzolni, a kifutóról és vágójelezésről nem is beszélve.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
Az egyszerű azt jelenti hogy olyan mint a boltok polcain lévő csak Te értesz hozzá neked pikkpakk megvan.
kb. mint amikor idejönnek hogy van egy kép amin lenne egy 2 perces meló, igaz ők nem értenek a PS-hez és "csak" átszinezni kell, meg hátteret eltüntetni és esetleg egy kis retusálás is.Most már legalább tudod hogy neki nem kell semmi mást elvállalnod
-
Met
nagyúr
válasz PumpkinSeed #1310 üzenetére
Nekem tetszik.
Lehetne az L is szürke, csak gondoltam a kék négyzetek az L-t szimbolizálják ami szintén kék.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
válasz PumpkinSeed #1308 üzenetére
A felső nekem jobba tetszik, az alsóból a négyzetes rész emlékeztet valamire csak nem tudom mire
A felsőben még az is jó hogy ha szitáztat vagy tamponoztatnak valamit akkor csak két szín nyomással kell számolni.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
Azt hogy tudom ellenőrizni hogy ha kapok egy grafikát pdf-ben akkor abban a kép RGB vagy CMYK,
Nyilván ha Output preview-al rámérek CMYK-t mutat de a nyomda visszadobja hogy RGB.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
A 2 R betű miért nem egyforma?
Az R és T betűkben azokban a fehér vonalakban direkt van luk?
A betűkben lévő fehér vonalak miért csámpásak alul? (E, T, második R)
Nekem valahogy furcsa hogy a betűknek van egy háttérszínnel azonos színű kontúrja.
Az S és t betű találkozásánál is van valami furcsaság.
Ja, és még annyit, hogy ez a méret pólóra, pulcsira megfelel?
Milyen méret? 13 cm széles a kép, szívhez nagy, előre középre kicsi.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
válasz tikshow #1221 üzenetére
Igen, de pl. ha szívhez kerül logo akkor ott számít.
Meg amikor transzfereztetünk ott általában nem szoktam méretet írni (azoknak nem adunk filmet) hogy mekkora a nyomat, amit küldenek az mindig jó méret. Ezért gondoltam hogy esetleg van valami rutin erre.
A4-es méretig nyomtatom én a filmet a direkt nyomáshoz.
Ha ráírom a látványtervre hogy 280 széles a logo és XS-től M-es méretig vannak pólók akkor az XS-re nem fér rá.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
Póló látványtervezéssel foglalkozik még valaki?
Ugye felrakom a képre a logot aztán ki kellene találni hogy a valóságban mekkora legyen a logo.
Meg szokták tőlem kérdezni hogy mekkora a képen, én meg vissza szoktam kérdezni hogy hehe, a póló mekkora?
Szóval van erre valami rutin?
Mert most úgy szoktuk hogy kinyomtatok valamekkorát aztán rápróbálom a pólóra.Általában nem tudom hogy mekkora pólók lesznek, de azért meg kérdezik hogy mekkora a logo a képen
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
válasz szuszinho #1206 üzenetére
első:
- a nő alakról sok minden eszembe jut de a fitness nem
- ahogy írták, kiírva aránytalanul kicsi a felirat az emblémához képest
- az ÉF összeforgatva jó lehet csak ahhoz nem illik a felső kiírt "cégnév"második:
- na igen, a női alak itt sem az igazi
- tükrözve írt fitness nem nyerő szerintemElső körben azt kell kitalálni mire kell a logo (web, nyomdai anyagok, emblémázott termékekre? hímzés, szitázás, tamponozás) emblémázásnál nem szerencsések az apró betűk.
Vannak stock logos oldalak, keress rá a fitnessre ötletet meríteni, vagy google.
-
Met
nagyúr
Amp font view-er összeomlására mi a gyógymód?
Ideiglenesen telepítek egy fontot és onnantól kezdve nem válaszol a program. Egy ideig mintha megoldotta volna a dolgot hogy rendszergazdaként futtatom de most nagyon felidegelt hogy többszöri próbálkozásra is befagy.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
válasz Grafirka #1100 üzenetére
Elszórakoznék vele ha tudnám konkrétan mi a baj vele?
Csinálnék másik munkát is de tekintve hogy a mappával is mennyi munkám volt (3D render, arra ráigazítani a grafikát stb.) nem tudom hogy érdemes-e nekiállnom.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
Nem hiszen hogy nagyon foglalkoznának vele.
A levélből:
If you need some help meeting our submission requirements, be sure to take advantage of Envato Tuts+(ez link) tutorials, ask for feedback from your helpful community(ez link), and check out our support article(ez link).
A helpful community-ben két napja nem kaptam választ.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
Erre senki?
Annyi történt hogy feltöltöttem egy munkát.
A4-es mappa stancrajz, 2 db 3d-s látványterv sablon amibe smart objectekkel lehetett a grafikát cserélgetni.
A munkákat ellenőrzik és kaptam rá egy ilyet:
After completing our review, we’ve determined that ‘3D Folder Visualization Mockup’ isn’t at the quality standard needed to continue forward with the review process on GraphicRiver. As the submission is too far off the standards we require, you’ll be unable to re-submit on this occasion.
Elutasították, a másik lehetőség hogy javítani kell valamit de ezt teljes egészében törölték.
Nem tudom hogy miért20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
Aki szokott a Graphicriver-re feltölteni munkákat az írjon egy privátot nekem pls.
-
Met
nagyúr
Van egy csokis doboz stancrajzom amit feldobnék valami stock oldalra.
Hogy szokták ezt? Csak a stancrajz vagy ha van látványterv sablon is az jobb? Utóbbi esetben, ebben a videóban hogy van előkészítve a grafika?
Arra gondolok hogy az egyes oldal grafikái be vannak linkelve, azt megnyitva lehet beilleszteni a saját grafikát.
Az sem lenne gond ha 3d-be kellene renderelni a dobozt de arra a vevő hogy a saját grafikáját?20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
928be említi a kolléga, de nevet nem találtam hogy milyen technika ez.
-
Met
nagyúr
Mi annak a rajztechnikának a neve amikor rajzolnak valamit de csak egy fajta objektumot használnak fel hozzá?
Valami yt videót láttam amiben talán egy kardhalat rajzoltak ellipszisekből.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
-
Met
nagyúr
A Pathfinder (Ctrl+Shift+F9) eszköztár megvan?
Én ritkán használom és mindig végigpróbálgatom az összes ikont, addig amíg jót vág ki jóból.
Azt nem tudom hogy itt is számít-e a kijelölés sorrendje mint Corel-ben.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
válasz TazLeacher #1048 üzenetére
Ja ok, az ilyen stílushoz jó lesz.
-
Met
nagyúr
válasz TazLeacher #1046 üzenetére
Ha tetoválás lesz akkor én lefényképezném fehér háttér előtt világosban.
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI RC Pro drón távirányító (RM510)
- DJI FPV Fly More Kit - 2 akku - 3-as töltő
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + Új RTX 4070 12GB + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón akkumulátor
- DJI Mavic 3 Classic drón RCN1 távirányítóval - 4/3" Hasselblad kamera +táska +töltő