- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- Fagyos hangulatú, Intel B860-as deszkák a Colorful receptje szerint
- AMD Strix Point platformra épül az AOKZOE közelgő kézikonzolja
- NAND flash NAS-ként használható mini PC jön a GMKtec berkeiből
- A Jonsbo legfrissebb kompakt házaiba Flex táp való
Új hozzászólás Aktív témák
-
A word-nél talán csak a frontpage csinál gagyibb html kódot...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
BonFire
veterán
válasz Jinxb1rd #894 üzenetére
„Most nagyon úgy mondjátok, mintha Photoshopban nem lehetne vektoros dolgokat gyártani, pedig nyilván nem raszteres képeket alakítok át Illustratoros formátumba.”
Nem úgy mondjuk, mert tudjuk. Én is rengeteg vektoros ábrát hoztam már létre a Ps vektoros eszközeivel, például EZTETET. Amint látod, elég kúl meg trendi. A betűket is pennel rajzoltam meg, mert nem volt meg a betűtípus. Amit lehet, Ps-ben is vektorokkal oldok meg.
Deviszontazomban!
Ha két-három alakzatból akarsz kialakítani egy negyediket, az Ps-ben annyira bajos, hogy inkább körbefut az ember mindenen Pennel, míg az Illustratorban ott a Pathfinder, vagy a CC óta a Shape Builder, amivel pikk-pakk lehet szabni-vágni-forrasztani az alakzatokat és görbéket. Nagy különbség van a között, ha egy raszteres progarmban van néhány vektoros eszköz, amivel nagy kínnal-keservvel megoldható egy-egy egyszerűbb vektoros feladat, vagy pedig ha egy program natívan vektoros. Az Illustratorban az ecset is vektoros. Minden ecsetvonás külön objektum! Ráböksz, és ki van választva. Nem kell körberajzolgatnod üggyel-bajjal mindenféle kacifántos kijelölőeszközzel, mert csak rá kell kattintani. Kész. Egy vonás egy objektum. Persze olyan ecset is van (Bloat brush), amivel összefüggően lehet festeni. Mikor mire van szükség. Szimmetrikus formák létrehozásához a tükrözés eszköz. A Blenddel egyik alakzatból fokozatos vagy fokozatmentes átmenetet csinálhatsz egy másikba. Ezt tetszőleges görbére illesztheted. Szimbólum spray, művészi ecsetvonás, ecsetvonás szélesség eszköz. Az intelligens segédvonalak segítségéről már nem is beszélve, mert bár Photoshopban is léteznek, mégsem úgy viselkednek. Mondhatni Ps-ben sz*rt se érnek, Ai-ban viszont nem lehet létezni nélkülük. Aztán a Transform eszköz és Transform effekt! Nem kell számolgatni, hova kell rakni egy-egy bigyót, ez megoldja neked. Valós idejű előnézetben nézhetet, milyen káprázatos dekorációra képes.
Na, tessék! Direkt mondtam, hogy nem fogok listát írni a különbségekről, erre tessék… Te most körülbelül úgy beszélsz az Illustratorról 0 tapasztalattal, mint Stevie Wonder a Pantone-színekről. Fogalma sincs róla, milyen, elképzelni sem tudja, milyen lehet az. Javaslom, hogy kicsit üsd bele az orrod, és meglátod, addiktív lesz. És senki sem akar itt lebeszélni a Ps-ről, mert mi is használjuk, sőt, nagyon is használjuk, csak éppen arra, amire való.
Reklámkiadvány Wordben… – ehhez én nem fűznék hozzá inkább semmit. Wordben én könyveket (regényeket) szoktam korrektúrázni, vagyis – bocsánat – nem is Wordben, mert az utóbbi időben a LibreOffice Writer is megfelel erre a célra, és arra jó. De eszem ágában nem állna olyan kiadványt vele szerkeszteni, ahol a tipográfiának és a képszerkesztésnek jelentős szerepe van. Ahol mondjuk egy oldaltükröt ki kell alakítani.
Jól jegyezd meg!
A Microsoft Word arra való, hogy általános iskolai számítástechnika-szakos tanár bácsik azzal csinálják meg az iskola weblapját HTML-ben.[ Szerkesztve ]
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
OK, én is dolgoztam újságnál, csak PS kellett... mivel előkészítő voltam: hirdetések, kép retus/kisebb-nagyobb manipulációk (ó igen, minden címlap erősen retusált, de a belső képek is...). Utána a tördelő-szerkesztő rakta egybe Quark-al vagy ID-vel (folyamatosan átálltunk ID-re, de az elválasztás, helyesírás ellenőrzés Quarkban jobb volt állítólag, így volt, amit abban csinált).
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Met
nagyúr
Jelenleg pont 140 oldalas kiadványt formázok meg egy meghatározott arculatra, amit én terveztem, természetesen Word-ben csinálom
Nem lenézzük a PS használókat csak tudni kell mire milyen programmal szabad dolgozni. Az hogy neked és a főnöködnek nem volt még problémája a PS miatt az mázli.
[ Szerkesztve ]
20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Nem nézzük le a PS-t, sőt!
De a tények tények: gravírlézer, marók, plotterek, stb... minden vektoros formátumot kér. De csinálj meg egy névjegykártyát Corelben és PS-ben. Mennyi hely? És mekkora a különbség, ha 1000 féle van? Mi esküvői meghívóktól a mindenféle bizbaszig terveztünk, ha mindent raszteres PS-ben mentettünk volna... uhh. Másik, h én már jártam úgy, h egy logót kellett aktualizálni, mivel eléggé effektes dolgot akartak, csak a honlapra, meg levélpapírra, így megoldottam PS-ben gyorsan. Egyszer csak szólnak, h fasza lett, megy plakátra és molinóra is. Szerinted hogy szidtam a saját hülyeségem? Neeem, inkább 2× annyi ideig Corel/ID, mint PS-ben logót szerkeszteni.A másik, h ha PS-hez értesz, akkor mit csinálsz, ha cdr/Ai fájlokat hoznak?
Word mint kiadványszerkesztő: sírva könyörögtem, h csináljuk úgy, mint a konkurencia: kiraktak 3 PC-t, lehet rádugni a pendrájvot, kinyomtatod MAGADNAK. Nézheted, akármi és nyomtasd ki.
Nálunk behozták, megnyitottuk... uhh, szétesett. Jajj, hiányoznak képek. Hopp elugrott az okos tartalom jegyzék, képaláírások elcsúsztak... Mennyi reklamáció volt, már a p!csöm kivolt velük. Akinek 2-3 oldalnál hosszabb volt, kértem be pdf-et (tudja a word, exportálja ki és ellenőrizze otthon, leszarom ). Marha vicces, mikor az oldaltörések elcsúsznak és fél, meg teljesen üres oldalakat köp ki a gép (klikkdíjas, de az ügyfél az üresre nyilván nem akart fizetni...), a kedves wordös megrendelők miatt.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Jinxb1rd
addikt
Most nagyon úgy mondjátok, mintha Photoshopban nem lehetne vektoros dolgokat gyártani, pedig nyilván nem raszteres képeket alakítok át Illustratoros formátumba.
Bizonyára igazatok van egyébként, Illustratorban érdemesebb mondjuk egy logót megcsinálni, de azért Photoshopban sem lehetetlen. Indesign-t se ártana megtanulni, de sajnos az legálisan nincs meg.Jelenleg pont 140 oldalas kiadványt formázok meg egy meghatározott arculatra, amit én terveztem, természetesen Word-ben csinálom, miért csinálnám Photoshopban? Megtervezem a borítót belső oldal sablont, kivagdosom a képeket, berakom a word-be és kész.
Az ügyfélkapcsolat nem tudom hogy jött ide, de mindenesetre nálam megdől ez az elmélet, mert voltam projektmanager és az összes ügyféllel én foglalkoztam. A volt főnököm szintén mindent Photoshopban csinált (ő tanított meg az alapokra), és már nem 3 emberes céget irányít, hanem 20 főset. Ne nézzük le a Photoshop mágusokat!
We are only Stardust...
-
Met
nagyúr
válasz PumpkinSeed #892 üzenetére
Mikor egy grafikus cégnél dolgozol a dolgokat többnyire úgy kell megtervezni, hogy azok ugyan olyan jól nézzenek ki egy tollon mint egy kamion ponyváján.
Ezt nagyon nagyon kevesen veszik figyelembe és a mostani "grafikusok" nagy részének fogalma sincs arról hogy készül pl. egy szitázott póló. Csinálják a 68 színes raszteres logokat.
Küldik a látványterveket a pólóra, kifutós grafikával. Persze lehet olyat csinálni de nem 100db pólónál.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
PumpkinSeed
addikt
válasz Jinxb1rd #888 üzenetére
Sokan írtak ide, hogy miért is nem elég a PS, de szerintem a lényeg kimaradt. Mikor egy grafikus cégnél dolgozol a dolgokat többnyire úgy kell megtervezni, hogy azok ugyan olyan jól nézzenek ki egy tollon mint egy kamion ponyváján. Na itt jön az, hogy miért nem PS. Készíts egy tetszés szerinti logót PS-ben majd nagyítsd fel a workspace-t 1000%-ra úgy, hogy 100%-on készítetted azt. Ekkor látod majd meg, hogy miért kell az Ai.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
BonFire
veterán
Nem láttál még Illustratort, és így fogalmad sincs róla, mire képes. Megpróbálom egy példával érzékeltetni. Szövegszerkesztőt már bizonyára használtál.
A Photoshopban is van szövegeszköz. Létre lehet hozni szimpla szövegeket, de akár bekezdésszövegeket is. A behúzást, térközt, sortávolságot, betűtípust, stílust, méretet állíthatjuk. A bekezdés rendezhetjük jobbra-balra, középre, teljesen sorkizártan vagy utolsó sor balra-jobbra sorkizártan. Lehet a betűket egalizálni, felső és alsó indexbe tenni, szavakat elválasztani, egyszóval „mindent tud”, amit egy laikus elképzel a szövegről. Na, most jön a kérdés.
Te elkezdenél-e szakdolgozatot, vagy bármilyen más hosszabb szöveget szerkeszteni Photoshopban? Ha nem, miért nem? Ugye te is belátod, hogy azért egy szövegszerkesztő, ami célirányosan erre a feladatra van kifejlesztve, a fent felsorolt külsőségeken kívül rendkívül sok olyan hasznos dolgot tud, ami elengedhetetlen nagyobb terjedelmű irományok feldolgozásánál. Hogy csak egy párat említsek.
• Stílusokkal formázza a szöveget
• Tud címsorokat hierarchikusan kezelni
• könyvjelzőket kezelni
• html-elemeket, hiperhivatkozásokat kezelni
• végjegyzeteket, lábjegyzeteket létrehozni és kezelni
• keresés és csereműveleteket végrehajtani (korrektúrázás)
• helyesírás-ellenőrzés
• tartalomfüggő helyesírás- és nyelvi ellenőrzés
• automatikus javítások bevitel közbenstb.
Oké. Borító dizájnernek nem jó a beleépített rajz eszköztár, de pontosan ezért vannak grafikai programok, hogy ezeket azzal hozzuk létre. Van olyan ember, aki zenét is videoszerkesztőben szerkeszt, ami nyilván nem lehetetlen, csak felettébb ésszerűtlen dolog.
Egy könyvet, de még egy kisebb terjedelmű művet, egy szakdolgozatot sem állunk neki képszerkesztővel elkészíteni, még akkor sem, ha abban is van valamilyen szintű szövegeszközkészlet.
Na, most visszakanyarodva az elejére: amíg nem tapasztaltad meg, el nem tudod képzelni, hogy az Illustrator mire képes! Nem fogok neked listát írni Ps vs. Ai, mert alapvetően nem ugyanarra a feladatra való. Almát nem hasonlítunk össze körtével. Elég legyen csak annyi, hogy amit a Photoshopban csak kínnal-keservvel tudsz elintézni, Illustratorban az egy csettintés, és Illustratorban ötmillió olyan eszköz van, ami kifejezetten a dekorálást, illusztrálást szolgálja, míg a Photoshop csupán pixelvarázslat.
Részemről én behunyt szemmel, nagyon magabiztosan kezelem a Photoshopot, az Illustratort csak évekkel később kezdtem el tanulmányozni, de mára már sokkal ritkábban veszem elő a Ps-t, mint az Illustratort. Jobb benne a szöveges elemekkel, és a rajzos elemekkel is babrálni. Minden olyan kezes, olyan kényelmes, olyan logikus benne. Persze van néhány dolog, ami meg homlokegyenest ellenkezőleg működik, mint a Ps-ben, és ezeket a régi beidegződéseket nem vagyok képes hosszú évek után sem levetkőzni, de ebbe már beletörődtem. A Ps beidegződés győzött, de az Ai-t jobban szeretem.
Természetesen a Ps nélkülözhetetlen, amennyiben egy különleges effektet kell létrehozni, de rajzolni Ai kell. Kiadványt szerkeszteni meg InDesing. Számolni meg Excel vagy Calc.
[ Szerkesztve ]
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
nagyúr
azért, mert illustrator, indesign ismeret a minimum
a munkahelyen már megfogadtuk, hogy olyant nem veszünk fel aki csak a Photoshop-hoz ért, mert az nem ért semmihez (a PS-n kívül), használhatatlan, mert nulla gyakorlata van, nulla ügyfélkapcsolattal rendelkezik és csak otthon mókolt képeket
és mit kezdenénk azzal, aki csak képek manipulálásához ért, ami a munkák kb 5%-a, nekünk meg olyan kell aki legalább 80%-ot ért hozzá
lehet fotósoknál bejön a PS gyakorlat
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Met
nagyúr
A PS pixeles, az Illu vektoros.
Vektorosból lehet pixelest csinálni két kattintással, fordítva nem, újra kell rajzolni.
Szitázáshoz, tamponozáshoz vektoros nem jó.Könyv van sok, neten is van sok leírás. Más mint a PS.
-
Jinxb1rd
addikt
Csak Photoshopot használok immár 5-6 éve a munkámhoz és az lenne a kérdésem, hogy ez szerintetek miért akkora baj? Mármint, néha-néha látok egy grafikusi állásajánlatot, akkor legtöbbször az van beleírva, hogy az Illustrator magas fokú ismerete. Hát ilyen egyáltalán nincs, ha valami lllustratorban kell, akkor Photoshopból kiexportálom és ennyi.
Tervezem, hogy hamarosan állás után nézek, szerintetek mennyire lenne nehéz nekem elsajátítani az Illustrátor használatát? Van erre valami jó könyv?We are only Stardust...
-
Met
nagyúr
FB, Linkedin stb. elérhetőséget hogy szoktak offline médián (szórólap, levélpapír, névjegy) "reklámozni"?
Ikon és facebook/cégnév vagy ikon és az a név ami alapján rá lehet keresni?20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
tikshow
addikt
Azért, mert ha nem saját készítésű és nem ingyenes fontról beszélünk akkor jogi akadályai vannak. Ámde, ha a cégnek te egy alkalmazottja, alvállalkozója vagy és olyan feladatot kérnek tőled amihez ez kell, akkor kutya kötelességük odaadni neked.
(#880) PumpkinSeed: nem akar annyi időt rászánni a tanulásra. Én kicsit szkeptikus vagyok az ilyen egyetemi és OKJ és egyetemi kurzusok létjogosultságával kapcsolatban. Tudom, hogy vannak nagyon jók, de azok inkább külföldi designer iskolák, pl FZD School Of Design Szingapúrba, ide én is nagyon szívesen elmennék. MOME se lenne rossz itthon.
-
Met
nagyúr
Amúgy az arculat kézikönyv mellé miért nem szokás mellékelni a fontot amit előírnak? Vagy egy linket ahonnan le lehet tölteni.
Lehet könyörögni hogy azt is küldjék már el, vagy keresgélni hogy na vajon az jó lesz?20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
válasz PumpkinSeed #880 üzenetére
Nem a mentésre írta, hanem az előkészítésre. Képet nem az ID-ben fogod szerkeszteni, de arculati -több oldalas- pdf-et sem PS-ben tolod végig... ID-ből mentésnél természetesen be kell ágyazni amit lehet.
-
PumpkinSeed
addikt
"...az előkészítési feladat Ps+Ai kombóban történik, az ID rakja össze a képeket a nagy mennyiségű szöveggel..."
Ennél azért kicsit komplexebb. Nagyobb cégeknél egy arculati kézikönyvet úgy kell benne összetenni, hogy külső fájlból a logó meg maximum a logó méretarányairól készült anyag jöhet be.
(#879) tikshow
Egyetemben valamilyen designer szakon nem gondolkozott? Most így hirtelen nem tudok olyat ahol van ilyen, de ott biztosan nagyon jól megtanítják, ugyanis átformálják design szemléltre onnantól a kreativitásán múlik, hogy milyen munkákat csinál.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
tikshow
addikt
Hidd el tökéletesen tisztába vagyok azzal amit írsz, írtam is. De ha mindenképpen oktatásra akar menni, akkor azt akarom, hogy olyanra menjen aminek értelme is van. Ennek amit linkeltem nem sok. Amit Met linkelt az talán elég lehet az alapokhoz aztán meg majd kitalálja, hogy mit akar, de szvsz elég ha addig eljut, hogy a tutorialokat megértse.
-
BonFire
veterán
Én a 200 órát nagyon kevésnek találom. Én konkrétan a Photoshopba 1200 órát öltem, mire úgy éreztem, magabiztosan kezelem, és tutorial nélkül is meg tudok oldani komplex feladatokat vele. Az Illustratort évekkel később kezdtem, és a mai napig nem vagyok benne olyan magabiztos, mint a Photoshopban, bár szinte mindent meg tudok vele csinálni, amire szükség van, azért elég sokat kell bogarászni a menüben, míg Ps-ben nem is tudom, mikor nyitottam ki utoljára. Minden megy fejből, gyorsbillentyűkkel. Illustratorban meg van olyan mostoha eszköz, aminek a használatától nagyon ódzkodom.
InDesign-hoz még nem is volt szerencsém, de gondolom, az előkészítési feladat Ps+Ai kombóban történik, az ID rakja össze a képeket a nagy mennyiségű szöveggel, mondjuk egy folyóiratban, magazinban.
A 3D-hez meg olyan kevés közöm van, hogy el nem mondhatom. Ebbe is beleütöttem az orrom, de a szöveg extrudálásánál és fények elhelyezésénél soha nem jutottam tovább se Blenderben, sem Maxban.
Én azt mondom, hogy 200 óráért nem érdemes semennyi pénzt sem kiadni, mert ez kéthavi fizetés, és az ismereteket éppen csak hogy súrolja. Adja neked a barátnőd annak a pénznek a felét, és te majd megtanítod sokkal nagyobb óraszámban, plusz el is szórakoztatod mással, ha már nagyon unjátok a tanulást.
Vizsgát meg bármikor tehet ezekből, de elsősorban évekig kell tanulni ennyi mindent, hogy egyáltalán számba vegyék egy munkafelvétel során.
-
tikshow
addikt
Persze, hogy mondtam neki, azt is mondtam neki, hogy leülök mellé és megtanítom amire kíváncsi, de hajthatatlan. Konkrétan szerintem ő se tudja, hogy mit akar. Úgy gondolom online offline 2D. A Photoshoppal akar megismerkedni kezdésnek, aztán jöhet az Illustrator, InDesign és egyéb nyalánkságok.
Amit linkeltél azt teljsen jó, megmutatom neki.
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
Azt ugye tudja (mondtad neki) hogy ha ezt elvégzi akkor érteni fog a felsorolt dolgokhoz egy kicsit de teljes mértékben nem ismeri meg egyik program kezelését sem. Itt csak a PS 90 óra, amit linkeltél ott a 7 programot 200 óra alatt adják át.
És ez még csak egy darab papír, jól hangzik de vagy a gyakorlatot nézik vagy a portfóliót.Konkrétan mit szeretne csinálni?
-
tikshow
addikt
A párom designer tanfolyamra szeretne járni, én autodidakta módon tanultam ki a szakmát, viszont ő mindenképpen ragaszkodik az oktatáshoz. Ezt szemelte ki magának: http://www.topschool.hu/designer-tanfolyam.php
A kérdésem, hogy ez egy teljesen kezdőnek mennyire lehet jó, illetve tudnátok-e ajánlani hasonló árfekvésig jobb kurzust?
Előre is köszi! -
válasz AljasDesign #872 üzenetére
Maradhatsz itt is, senki nem küld el. Csak itt van egy szabályzat, és inkább mi szóljunk, mint a modik. Sok topikban ezt nagyon komolyan veszik, vannak lazábbak, mint ez. Másik a warez és a sunák... Mindkettőért keményen bűntetnek. Meg a vallási-, politikai hangulatkeltésért... Szal. ezekre ugranak, az újaknak szólunk. Lehet durcázni, de ez a fórum ilyen, sok és szigorú a moderálás.
[ Szerkesztve ]
-
AljasDesign
csendes tag
válasz #81999360 #866 üzenetére
Úgy gondoltam így észrevehetőbb, láthatóbb de úgy látszik tévedtem, és a helyesírásom is hagy némi kivetnivalót maga után. Mióta itthon vagyok, és szabadúszóskodom, egyfolytába falakba ütközöm...Nem, nem nekem való ez az önhirdetés, és főleg nem a fórumozás. Hiába megyek egyik fórumról a másikra, mindenhol a hibák keresése, a kötözködés megy. Sajnos ez Magyarország! Azt hiszem visszamegyek Németországba, ott megbecsült dolgozó voltam, Vezető grafikus voltam, politikai óriásplakátokat terveztünk, és politikai honlapok design-ját végeztem. Sajnálom és elnézést kérek mindenkitől.
Aljas Design
-
válasz #81999360 #870 üzenetére
Akkor leba##ok Tőled egy tizest, mert munkaidőben nincs netezés...
[ Szerkesztve ]
-
marketing oldal maradt, bár eléggé széles a feladatköröm. Gépgyártó cég... németeknek dolgozunk nagyrészt.
-
válasz AljasDesign #864 üzenetére
Én kb. egy-másfél évet voltam "freelancer", nem nagy élmény vidéken... Előtte cégeknél dolgoztam, az vállalható volt, de már látom, h más területeken sokkal jobb fizetések vannak. Hiába no, ma mindenki informatikus-grafikus-webdesigner akar lenni, meg telefon és PC guru... ezek a melók így nincsenek is megfizetve, hiába a minőség, ha feléért, harmadáért megoldja más. Ez csak az én véleményem, úgy, h anno a nyomdában már jónak számító fizetésem bőven dupláját keresem most, bejelentve, szabikkal, etc... Ez ne tántorítson el, csak nem egyszerű élet ez itthon sztem.
-
törölt tag
Engem inkább az érdekelne, hogy miért írod a hozzászólásaid 50%-át félkövér betűvel.
-
BonFire
veterán
Rendben van, de azért magyar tipográfiát ne vállalj semmiképpen! Ez egy baráti jó tanács.
-
AljasDesign
csendes tag
Elnézést kérek mindenkitöl, soha nem jártam itt egy ismerös ajánlotta, és nem tudtam hogy tilos a hirdetés, mégegyszer elnézést. 10 évet Németországban éltem 2008 ban szereztem Grafikus végzettséget és ott 6 évet dolgoztam is benne egy cégnél. Ezt csak azért írtam le mert nem szeretném ha azt hinnék csaló vagy szájhös vagyok.
[ Szerkesztve ]
Aljas Design
-
jhos910
senior tag
válasz AljasDesign #855 üzenetére
Mint a cím is mutatja ez egy tervezőgrafikai beszélgetős topik. Akik itt vannak azok űzik az ipart vagy szeretnék űzni vagy legalább érdeklődnek iránta.
Ettől függetlenül ez nem egy önhirdetési felület és biztos vagyok benne, hogy még jónéhány kolléga vállal viszont nem jutott eszükbe kiírni.
De ha már kiírtad akkor egy portfóliót kirakhattál volna mert így senki nem fog megkeresni. -
válasz AljasDesign #859 üzenetére
Többen vagyunk itt, akik ebből élünk... én már szerencsére nem ezzel keresem a kenyeret, de lehúztam pár évet a "szakmában".
Ettől még hirdetni tilos.
-
AljasDesign
csendes tag
válasz PumpkinSeed #857 üzenetére
Csak nem mindegy hogy ez a hivatásod, vagy csak értesz hozzá a kettö nem ugyanaz
Met: köszönöm a befogadást, rendben[ Szerkesztve ]
Aljas Design
-
Met
nagyúr
Üdv a klubban, amúgy ide
-
PumpkinSeed
addikt
Szerintem azt itt mindenki vállal.
-
törölt tag
-
pamutbojt
csendes tag
Sziasztok!
Néhány régi fekete-fehér fényképet szeretnék kiszínez(tet)ni. Tudok olyan helyet/embert, aki csinál ilyet? -
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy nagyon egyszerű, kb 15perces melóm számátokra! Csak le kéne retusálni egy feliratot egy képről, úgy h ne lehessen észrevenni h PSselt.... ennyi! ) mert menne FBre
Fizetek is érte, SKRILLem van.Akit érdekel, kérem írjon PÜt! Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
Nem-nem, egesz egyszeruen csak kivancsi voltam, hogy ez masoknak mennyi idot vesz igenybe. Bar nekem a logotervezes nem eppen erossegem, de szeretnek benne fejlodni, es igazabol lovesem sem volt, hogy pl. 1-2 orat toltenek vele a gyakorlottabbak, vagy mondjuk 25-ot. Bar nyilvan fugg a konkret feladattol is.
-
jjeahh
nagyúr
Ja, szerintem is
Met: is-is
Pala: Köszi! A leghosszabb időt mindíg a keresgélés, inspiráció szerzés veszi fel, hogy na, most megint mit is csináljak... Ha ez megvan, akkor 30 perc - 2 óra kb, amíg megcsinálom, max 3 óra. Sok? Kevés? Ennél több időt nem is bírok az illustrator előtt görnyedni
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
BonFire
veterán
Az a halas szerkesztés teljesen rossz. Túl sok ellipszist használ ahhoz, hogy a végén teljesen indifferens legyen, hogy ő ezt szabályos primitívekből alkotta. Nem felismerhetőek a végeredményen. Akár pennel is rajzolhatta volna, az ellipszis íveit amúgy is sok helyen átrendezi.
-
jjeahh
nagyúr
Kifuttam a szerk időből, ha már itt vagyok, pár logó:
mobilnetesek sorry!
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz PumpkinSeed #842 üzenetére
-
CEWE-ben sok sablon van, lehet variálni velük, símán rámehet egy nap. Nem megfelelő? Vannak profik, be kell menni fotóshoz és nézni albumokat... Megoldja kis pénzért...
-
törölt tag
De ha ennyire fontos a minőség, akkor ne sajnáljuk már rá a pénzt... Azt is meg tudom érteni, ha nem szívesen költ valaki ilyen dolgokra, de akkor ne is várjunk nagy csodát. Még szép, hogy nem adogatnak ingyen olyan sablonokat (vagy bármi mást), amin egy profi órákat/napokat dolgozott, hogy szép és igényes legyen.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Következőben szeretnék segítséget, tippeket kérni: Faternak csinálnia kell esküvői albumot (Pl. cewe-n keresztül), honnan tudunk leszedni normális, igényes és ingyenes sablonokat? Hiába guglizok többféleképpen vagy csak trash-t találok vagy fizetős cuccokat dob ki...
Jelenleg az a terve, hogy PS-ben beledobálja az adott sablonokba a képeket, majd azokat teszi bele az egyes nyomdák célszoftvereibe, nem egészen értem h ez miért is jó neki, de hát...
Köszi előre is a segítséget.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
INTELligent
senior tag
Sziasztok!
Van itt valaki, aki stock photo oldalakra tült fel grafikákat/fotókat? Melyik oldalt tudnátok ajánlani?
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
Met
nagyúr
Szerintem elsősorban ki kell találnod hogy mit szeretnél rajzolni ezután azt hogy ahhoz milyen alakzat lenne a legjobb.
De kb. olyan mint az a macis logo amihez csak köröket használtál mert nem volt kedved máshoz20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
BonFire
veterán
Van egy olyan a Pathfinder paletta opciói között, hogy „Remove redundant points”. Azt kell kipipálni, és a fölöslegesen ismétlődő pontokat eltávolítja.
Am. ajánlom a műveletre a Unite opciót a Merge helyett.
-
jjeahh
nagyúr
Hi! Rég jártam erre, egy kérdésem lenne: a kész vektort szeretném "összeolvasztani" illustratorban, de ha a pathfinder/merge funkcióra megyek elhalmozza a grafikát rengeteg összekötő pontal (anchor points)... hogyan lehet ezt elkerülni, esetleg ha elkerülhetetlen, hogyan lehet gyéríteni az összekötőpontokat úgy, hogy az elemek formája ne változzon? Itt egy példa: merge előtt és után
-
PumpkinSeed
addikt
válasz #25954560 #822 üzenetére
Milyen nyelvre szeretnéd implementálni? Ha megvan akkor írd le és ajánlok megfelelő topikot, ha nincs akkor tedd fel itt a kérdésed.
[ Szerkesztve ]
-
válasz #25954560 #822 üzenetére
Ennek 99%-a programozási és nem grafikai kérdés...
Szal. nem ez a Te topikod.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
törölt tag
sziasztok.
bocs, hogy ide, de nem talaltam megfelelobb topikot.
szeretnek dinamikusan valtozo adatokat megjeleniteni konnyen olvashato modon. (visual debugger).
tehat vannak pl memoria kontenereim, amiknek a telitettseget kene folyamatosan mutatni, es pl listaim, ahol az elso es utolso ervenyes elem kozotti tavolsagot kene megmutatni, sot, vannak gyuruim, amiken van valamennyi adat es azon szaladgalnak a pointerek. tehat pl folyamatosan valtozo magassagu oszlopok es forgo gyuruk lennenek ezek megfeleloi (a gyuruk szine es a gyuru telitettsege is erdekes).nyilvan a programbol puszta szamokat ki tudok nyerni folyamatosan irogatott fajlba vagy akar socket-eken keresztul. a kerdesem az, hogy milyen kis eroforras-igenyu API van, ami erre hasznalhato? lehet bongeszoben futtathato is (akar js), de jobb lenne egy onallo megjelenitesi mod. egy komplett framework-ot kene majd osszeraknom erre, tehat meg konfiguralhatonak is kene lennie
es termeszetesen egy mintaprogram is jol jonne.
koszi minden otletet es segitseget,
&rew -
BonFire
veterán
Nem tudom, vót-e má', nem új cikk, de én még csak tegnap éjjel olvastam először.
-
Érdekesség... kommentárral. [link]
-
BonFire
veterán
válasz ArthurSabo19 #816 üzenetére
Normal map generátort kell keresni, és azokkal próbálkozni.
Van ONLINE is.A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
jhos910
senior tag
Ez inkább játékfejlesztési kérdés szerintem.
Azt tudjuk, hogy hogy tudsz olyasmi képet csinálni mint a jobb oldali de neked nem ez kell. -
tikshow
addikt
Ez nem a színtextúra, ez effekt map, tippre talán normal map, de szinte biztos, hogy nem ez lesz. Ha színezni akarod a textúrát, akkor a Diffuse map-ot kell megkeresned, az tartalmazza a leíró színeket az adott objektumhoz.
-
ArthurSabo19
újonc
Üdv emberek!
Ne kövezzetek meg, amiért nem futok át 6000 bejegyzést, de vélhetően ilyen problémával nem állt még elő senki, ha mégis, sajnos nem tudom, hogy milyen kulcsszavakkal kéne rákeresnem.
http://kepfeltoltes.hu/150504/dfg_www.kepfeltoltes.hu_.png
Az alábbi kép bal oldalán a játék telepítőfájljai között talált változata van a textúrának, a jobb oldalt pedig a játékon belüli. Na már most nem titok, hogy ez a Pokoli Szomszédok c. játék, amihez még nincs semmiféle mod, így ennek nem tudok utána olvasni, viszont szeretnék hozzá készíteni, csak azt nem tudom, hogy ha esetleg új grafikákat szeretnék bevinni, azokat hogy konvertálhatom át olyan színezésmódba, amilyet a bal oldalon láthatunk, annak a színvilágnak mi a neve, és ha esetleg valaki el tudja magyarázni, akkor hogyan lesz belőle megint rendes szín a játékban?
A válaszokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
-
BonFire
veterán
Egy újabb elrettentő plakát… A grafikai tervezés mind a négy alapelve hiányzik belőle. Nincs tagolás, nincs kontraszt, nincs elrendezés és nincs ismétlés. A betűkeverés borzasztó (a Monotype Corsiva külön fájdalmas pont).
Kéne valami felvilágosító jellegű kiindulóanyag az amatőröknek, mert borzasztó nézni, amit csinálnak. Úgyse fogják elvenni a munkát a hivatásos dizájnerektől, mert az ilyen annyira faszari, hogy egy félmillió bevételű rendezvény eseményéről sajnál tízezret egy plakátra kiadni; majd összeüti ő maga Wordben. De legalább akkor ne lenne ilyen szar!
-
BonFire
veterán
válasz #16514048 #810 üzenetére
Tetszetős. A modified fontos a logótervezésnél – sokan nem is gondolnak rá –, de egyszerű inverzben másoknak tűnnek az arányok: a fehér nagyobbnak tűnik a feketénél, ezért olykor csalni kell.
-
törölt tag
Egy kis logo design tipp, Twitteren láttam.
-
törölt tag
Tudtok ajánlani olyan, lehetőleg ingyenes "font managert", ami képes külön megjeleníteni a rendszerbetűtípusokat és az utólag telepítetteket?
-
Met
nagyúr
válasz caindwan #805 üzenetére
Nem kell rögtön bevágni a hisztit, el kell tudni fogadni a kritikát.
A logo tervezés egy szakma [link] attól hogy valaki letölt egy grafika programot nem lesz grafikus vagy logo tervező.
Olvasgass picitAmúgy meg írtam hogy nem baszogatásnak szánom
-
caindwan
aktív tag
Kukáztam. Sajnálom, csak teljesen demotiváló volt amit írt. Meg kell tanulnom még fogadni a kritikát
-
törölt tag
válasz caindwan #801 üzenetére
Pedig igaza van, és nagyon nem ezt a logót írta le. Ne vedd sértésnek, de látszik hogy nem nagyon konyítasz még a témához, inkább fogadd meg a tanácsokat, nem írtak hülyeségeket.
Buborékokról nekem is a szódavíz jut eszembe. Ezt a cián színt nem kéne erőltetni, nem működik a legtöbb háttérrel. Logo tervezésnél figyelembe kell venni azt is, hogy különböző hátterekkel is jól nézzen ki, a legjobb egyszínűre csinálni. Negatív teret kreatívan használva nagyon frankó eredményeket lehet elérni.
Azt is tartsd szem előtt, hogy a logóra ránézve lehessen tudni, hogy mit képvisel, valamint felismerhető legyen egészen kicsi méretben is. Felesleges részletek nem kellenek, a lehető legegyszerűbre kell tervezni, és nem azért, mert most a minimal design a divat.
-
caindwan
aktív tag
Én se szeretnélek b@ccogatni , DE ha már egyszer, akkor
leegyszerűsítve te pont ezt a logót írtad le. "Csirimári betű a közepén keretben". Nem szeretnék ellenségeskedni, csak szeretném tisztázni a dolgokat. Mi a jó abban, ha egy egyszerű szöveg a logó? Lehet, hogy szar volt ami volt, de mi abban a rossz ha egy kicsit "más" mint az átlag?
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI RC Pro drón távirányító (RM510)
- DJI FPV Fly More Kit - 2 akku - 3-as töltő
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + Új RTX 4070 12GB + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón akkumulátor
- DJI Mavic 3 Classic drón RCN1 távirányítóval - 4/3" Hasselblad kamera +táska +töltő