Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Home server / házi szerver építése
- Fali konzol lapos tévékhez
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rodzser Mór
senior tag
Helló!
LEDizzót/villnykörtét vettetek már Temuról? Épségben megérkezett?
-
diablo1984
veterán
válasz
raziel01
üzenetére
akkor jól gondoltam, hogy 60ezerért kellene vegyek cuccot, hogy 30 ezer visszajárjon. Sosem értettem ezeket, mert a szabályban nincs egyértelműen leírva és fizetéskor sem írja hogy az már így okés, bár heaezer forintnál írja hogy fizessek, hogy 30 ezret megkapjam(épp ezért megtévesztő, valamikor korábban lehet már 1 éve így jártam, hogy fizettem, de annyi, mintha vásároltam volna kövér áron cuccokat, de semmihez sem kötötte, nemhogy kredit nem jött vissza)
-
-
raziel01
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Én nem szoktam ezt, mert marhaság és elég gusztustalan is ahogy tálalják.
A lényege, hogy kb 60 ezer körül vásárolsz és visszakapsz 30 ezret kreditben.
Szvsz jobban megéri a kredivisszatérítés. Ott direktbe rögtön látod mennyit kapsz vissza. Nekem most dobott 36 ezer felett visszajár 28 ezer illetve 18 ezer felett visszajár 13800. Nyilván ez csak annak jó aki el akar költeni ennyit. -
diablo1984
veterán
Sziasztok! Valami ezeknél a kredit visszaadó dolgoknál el tudná mondani, hogy mi a szabály, mert egyszerűen nem értem:
Hiába a szabályok fül, nekem nagyon nem egyértelmű a dolog, hacsak a 600ft-nyi kreditért 60ezerért kell vásárolnom.... -
tatabike
őstag
válasz
elpescador
üzenetére
Nem tudom, milyet küldenek. Én még nem vettem semmit, ami hálózatról üzemel, csak USB-ről tölthető kütyüket. Az ilyen 110/220V cuccokon szokott lenni váltókapcsoló, hogy milyen hálózatról akarod használni. Van Ali csoport, esetleg kérdezd meg itt, a topikgazda eléggé képben van.
-
-
tatabike
őstag
válasz
elpescador
üzenetére
Valószínűleg nem, de ha jól láttam, egy sima PC-tápkábel jó hozzá. Hasonló tápja van, mint a laptopoknak.
-
elpescador
kezdő
Sziasztok!
Rendeltem egy ilyen szalag csiszolót [link] , mivel a termék oldalának elején ezt láttam: "Model: EU-DJK", így megrendeltem. Majd, persze utólag láttam meg ezt, lentebb a leírásban: "Operating Voltage: 110V (included)—240V (not Included)".
akkor ez szerintetek nem EU dugóval fog jönni?
-
Próbaképpen rendeltem ma 5 nem sürgős dolgot. Na ezt már dec.30-ig írta hogy
megkapom, szóval aki karácsonyra akar most rendelni az már elfelejtheti, hogy
a fa alá fog kerülni. -
-
KRoli92
tag
Sziasztok!
Mostanában mennyi idő alatt adják fel a csomagokat kb ? December 1.-én rendeltem és a legutolsó nyomkövetési állapot Sikeresen kifizetett megrendelés 2025. December 1. 2:51. Ez normális most így karácsony előtt ? Valószínűleg karácsonyig már nem fog ide érni ? Az egyik termék már abban a méretben nem rendelhető amiben én rendeltem, ezért nem tudom , hogy az miatt áll mert nincs készleten , vagy a karácsony miatt lassabb. Köszönöm
-
VinoRosso
veterán
Sziasztok,
ha visszaküldök egy terméket a rendelésemből akkor a kreditvisszatérítés még hátralévő része elveszik? -
thomasa
senior tag
Mi ez a kupon? Mobilos appnál jár? Én honlapról rendelek, semmilyen kupont nem osztanak ott...
-
Hááát, ja!
#477gyulazsolti
Nálam az volt most a gond, hogy a fix rendelés után még egyesével
hozzáadtam 3 kis motyót. Ilyet még nem csináltam, szóval
tuti ez kavarta meg most a dolgokat. -
AssAssynn
addikt
Most kell leadni sok 6 ezres rendelést, abból lesz majd sok 1700 forintos kuponod
-
válasz
gyulazsolti
üzenetére
Gyorsan rá is néztem a csomagomra amit nov. 24-én adtam le.
Elvileg az Packeta-s.
Idáig 5-6 munkanap alatt ideért mindig, de most még csak a reptéren dekkol.
Szóval ebből akár 3 hét is lesz.
Szerintem idén már nem is rendelek többet mert tuti nem ér már ide. -
F.B.I.
veterán
iMile futár cég még ismét, 1 hete bolyonganak a csomagommal. Email vagy jön vagy nem, ha jön is, akkor a futár a megadott számon nem elérhető és nem is hív vissza. Tegnap is jött email, hogy hozzák egész nap nem keresett senki, nem is jött a csomag.
-
AssAssynn
addikt
Azt az emailt nyissátok meg, amiben "extra kedvezmény" kifejezés van, ott valós akciót kapsz egy kosárbeli termékre, de te is tudsz váltani, ha nem tetszik. Neha duplán jön.
-
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
Web-es felületen rendeljél, ott nincs ez a sok f...ság.
Én 1x telepítettem fel telóra az app-ot és másnap már tiltottam is
az értesítéseket és pár nap múlva már le is pucoltam az egészet. -
Rodzser Mór
senior tag
Mik ezek az a debil üzenetek, hogy például:
"Hihetetlen kedvezmények, minden 3650 Ft alatt". És akkor kiad egy listát. Ami persze azon az áron van, mint amikor beraktam a kosárba. Tehát tudom, hogy X termék 2950 Ft-ért, az Y terméket meg 3246 Ft-ért raktam be.Kezd a sok kreténség lezsibbasztani.
-
digiharcos
újonc
válasz
Fox Mulder
üzenetére
Igen, egy rendelés általában 1 csomagban érkezik. Kivéve, ha szárazföldi szállítás valamely tétel.
-
Amúgy brutális hogy ma már hogy megvannak pakolva ezek a furgonok, mert olyan is volt hogy 13-14 órára ígérték a csomagomat, de nekem délelőtt mennem kellett. Felhívtam a futárt 9-kor hogy elmennék oda ahol most van, erre mondta, hogy esélytelen mert a furgon közepén van kb. az én motyóm és nem akarja kipakolni hozzá a fél rakteret.
5-6 éve kb. üres furgonokkal furikáztak, most meg koppra van rakva. -
Én ha olyan futárcéggel kapom, ahol van a futárnak száma akkor hívom és utánamegyek. Persze ez csak nagyvárosban kivitelezhető, ahol egész nap ott van a futár 5 max. 10perce tőlem. Kis településeken ugye ez nem működik, mert fél óra múlva már akár 20-30km-el is messzebb van.
-
raziel01
veterán
Ennek az a lényege, hogy kifizeted a 18642 Ft-ot és utána naponta tudod igényelni darabokban a kreditet. Nekem tegnap dobta be és 10 nap alatt lehet megszerezni. Naponta belépsz és megkapod. Keresőbe beírod, hogy claimcredit.
13800 Ft-ot tudsz majd elkölteni kb 10 nap múlva. Az nem olyan rossz amúgy. Kredit mellé nem kell már igazi pénzt költeni. Szal csinálhatsz olyat, hogy 13 ezerért rendelsz valamit kreditből vagy ha drágább akkor kipótolod pénzzel. -
Imi1981
veterán
Sziasztok! Nem értem ezt a kredit visszatérítés dolgot. Itt végösszeg 18642 Ft de van 13800 Ft kredit visszatérés és így a valódi ár 4842ft. Mégis mikor fizetnék 18642 Ft kéne fizetnem! Most akkor hogy van ez?
-
F.B.I.
veterán
Nekem az iMile nem tudta kézbesíteni a csomagot, futárt hívtam, azt mondta majd adnak egy másik mobilszámot, mert nem ő fogja már kihozni. Követésben látom, hogy visszavitték, másnap reggel a depóba. Nem valami rugalmas megoldás. Min múlik, hogy házhoz hozzák vagy bedobják egy automatába (annak jobban örülnék)?
-
oba
addikt
Mik a tapasztalatok ezzel az iMile futárcéggel, szoktak a kézbesítés napján emailben/sms-ben jelezni, hogy aznap várható a csomag? Csak mert a trackingbe ma reggel 7-kor került be egy bejegyzés, hogy out for delivery, de semmilyen értesítést nem kaptam a futárcégtől, hogy jönnének ma. Vagy csak már akkor fognak hívni ha erre jár a futár? Korábban mindig packeta automatába rakták a temus rendeléseket, nem tudom miért kellett variálni vele...
-
RudY
addikt
válasz
Héraklész
üzenetére
Persze hogy jó, pont azért írtam az indokot, hogy miért van - átmenetileg - jelentősen termékcsökkenés náluk. Gyakorlatilag inkább csak az európai forgalmazók fogják feltölteni ezt a termékkategóriát (is), már aki hajlandó tökörészni a szigorú feltételekkel és nem marad inkább a többi piactéren.
Az alihoz képest a temu szerintem az "idősebb" korosztályt is el tudni érni, ami azért elég jelentős vásárlóréteg. Ettől függetlenül nem tudnám rangsorolni, de forgalmazóként már nyilván más szemmel nézek a temura. -
válasz
Héraklész
üzenetére
Az Ali az jóval régebbi "motoros". De ott is csak úgy jó ha min. 3 dolgot rendelsz egyszerre,
mert ha csak egy piszlicsáré filléres valamit veszel, akkor bizony az akár 2hónap is lesz
mire ide ér. Gondolom azért, mert azt "ladikokban" hozzák.
Vagy azt tényleg Kínából jön, mert a kelendőbb dolgok már mind európai raktárakban vannak. -
Héraklész
aktív tag
Szerintem jó dolog, ha a ruhának leírják pontosan az anyagát, szerinted nem? Mondjuk én olyanra nem emlékszem, hogy ez pontosan fel volt tüntetve azokon, amit néztem, megvettem. Az Aliexpress sokkal jobb és nagyobb szerintem. A Temun a visszaküldés, a sok akció lehetősége van csak.
-
RudY
addikt
válasz
Héraklész
üzenetére
Az utóbbi hónapban drasztikusan csökkent minden érzékeny termék, ahogy a ruházat is... ha nincs megadva %-ra pontosan az anyag összetétele (pamut, viszkóz stb.), illetve ez nem igazolható a csomagoláson vagy a terméken feltüntetett gyártói címkével, akkor kuka, Európába nem jöhet... de európai forgalmazó sem töltheti fel. Ha nincs megfelelő európai méretezés (azon belül minden centire is megadva, akkor törölve.
Ez éppúgy érvényes a játékokra, a szépségápolási termékektől kezdve a műszaki cikkekig mindenre. Ha nincs - valós - CE vagy más szükséges tanúsítvány, vagy gyártói/importőri DoC (Declaration of Conformity), vegyi termékekhez MSDS, akkor hiába kerül feltöltésre, a rendszer nem engedi ki. 3 fellebbezés után pedig végleg parkol és a közvetlen kapcsolattartóval lehet egyeztetni.
Úgyhogy azok a kufárok itthon lassan visszaszerezhetik a zt törzsvásárlói réteget, akik a kedvezőbb áras és totál noname termékeket kedvelik.
A kereső és nagyon sok megnevezés azért totál gáz, mert hiába van bármilyen normális európai nyelven feltöltve, a rendszer gépi angolra fordítva mutatja meg a kínaiaknak, majd ez kerül nyersfordítással vissza helyi aktualizálásra... vannak érdekességek.
-
raziel01
veterán
-
Héraklész
aktív tag
Szerintem alig van választék. Ruházatot néztem legutóbb. Ugyanazokat a termékeket árulják vagy húszan. A méretezés is limitált. Például női XS-es szinte nincs. (Pedig kínai...)
A keresés, hogy 3 szónál többet már nem tud kombinálni (se angolul, se magyarul), nem lehet szűrni stb. Nem értem hogy rúghat labdába! -
RudY
addikt
Pontosan, ráadásul az emagnak is bőven beleférne a vastagon beszedett jutalékokból leprogramoznia azt, hogy kereskedők visszatartott egyenlegéből kerüljön automatikusan levonásra a problémás teljesítés. Késedelmes szállítás (-1700), a kézbesítés utáni reklamáció esetén teljes vételár vissza, ha a forgalmazó nem reagál 1 héten belül. Márpedig aki ezt nem tudja vállalni, annak semmi keresni valója ott... mondjuk máshol sem.
-
Hát igen, mondjuk nálam a temu app értesítései le vannak tiltva, mert ha kell valami akkor kikeresem és megveszem, de az hogy napi szintem kb. 3x bombázzanak ilyen-olyan akciókkal na azt köszönöm nem.
Az emag meg amióta megengedte, hogy a neve alatt külföldi kereskedők is árulhassanak azóta felejtős nálam, mert irgalmatlanul sok ott az átverés. -
RudY
addikt
válasz
Héraklész
üzenetére
2028... fő a rugalmasság, addig kierőltetnek valami ideiglenes megoldást.
Mindeközben a temu piacterére gőzerővel hívják be a helyi kereskedőket. Az összes többi felkötheti a gatyát (emag, pepita, allegro stb.), mert a temu hozzájuk képest nagyon korrekt jutalékkal dolgozik, viszont megdöbbentően szigorúak a forgalmazott termékekkel kapcsolatos elvárások. Ha nincs megfelelő tanúsítvány (CE, CPNP, EU energia címke, összetevők igazolása stb. stb.), akkor tiltva. Látszik, hogy piszkosul meg akarnak felelni az EU-s követelményeknek és jogszabályoknak, és tesznek is érte, ezért - is - lesznek egyre sikeresebbek. -
Keef_Lee
őstag
válasz
tatabike
üzenetére
Párnapja elrontottak valamit a keresésben, mert pl. "kés" nem talál semmit.
Elkezdem beírni alatta felajánl rengeteg mindent, amiben van ez a szó, de bármire kattintok közülük egyik sem talál semmit. Semmi mást sem találok meg így. Gyakorlatilag használhatatlan lett az oldal. -
Milka 78
nagyúr
válasz
AssAssynn
üzenetére
Van 300 értékelés ebből kb 10 db vami 1-2 csillag-os. Viszaküldésem is kb 5 db van, de mindez +400 rendelésből. Az elmúlt 3 hónap alatt meg csak 4-5 csillag ment és talán 3db 3 csillag.
Viszont a lekért kedvezmény az sanszos, mert kreditből volt amikor 50-60 ropi volt tarcsiba, de 20 alá soha nem mentem, folyamatosan forgattam/igényeltem. -
tatabike
őstag
válasz
Héraklész
üzenetére
Az engem is idegesít. Beírom, hogy Euro Truck Simulator, nincs találat, Euro Truck arra sincs, Truck, na arra van. Elkezdem görgetni a listát, és minden oldalon legalább két kacatot bedob, aminek a leírásában ott virít, hogy Euro Truck Simulator
. Persze az 1+ éve rendelt Led izzókat állandóan tolja elém, meg egyszer megnéztem valami női fehérneműt, szóval özönlenek a tangás hátsók is... 
-
AssAssynn
addikt
válasz
Héraklész
üzenetére
Bizonyos értelemben az. Sajnos néha túlzottan is. Például múltkor rákerestem egy termékre, és vegyes találatokat adott ki. Utána rákerestem egy hasonló termékre, abból több találatot is kosárba raktam. Aztán visszatértem az első kereséshez és tádám, kb ugyanazokat dobta ki, mint a második keresésre, mert arra asszociált, hogy arra gondolok a keresőszó alapján. Pedig nem így volt, még ha a két keresőkifejezés nagyon is hasonló. Lehet nem magyarul ugyanazt a szót használják rá.
-
AssAssynn
addikt
válasz
Milka 78
üzenetére
Lehet, vagy sok kedvezményt hívtál le eddig. Nagyon intelligens a Temu rendszere, biztos figyeli a rendszer, hogy kinek mi a státusza. Én egyszer egy vízforralót akartam megvenni, és töbször is rápróbáltam, de mindig csak ilyen 10-20%-ot adott be rá, aztán egyszer később beadta az 50 körülit. Tuti nem random, hanem nézte, hogy mekkora összeg fér bele, amit kiadhat nekem.
Vagy a másik az értékelések, visszatérítések amire tudok gondolni, erre kérdeztem rá itt nem rég. Ezzel hogy állsz?
-
Milka 78
nagyúr
Másnál is sovány az akciós felhozatal?
Nálam csak és kizárólag ez a 8 termékes marhaság van. Kedvezmény kártya 3 hete kaput. Kosár kedvezmény zéró. Kredit visszatérítés meg vagy 2 hónapja nincs...mondjuk legalább átszoktam az Alira ahol nagyokat lehet szakítani. -
AssAssynn
addikt
Más:
sok rendelésem volt mostanában. Amit a packeta hoz az automatába, azok mind agyon gyűröttek, nyomottak, sérültek... már lapos, papír terméket (falmatrica, poszter, stb) nem is merek rendelni, mert használhatatlanra gyűrik.
Ezzel szemben itt a sameday, ami megint vagy 4 napig ült a csomagon és emiatt későn kaptam meg őket (hiába rendeltem meg 2 héttel a szülinap előtt, nem ért ide...
), viszont a samedayos csomag meg hibátlan állapotban jött megint.
Szóval tudom, hogy nem én választom, hogy kivel küldjék, de vagy packeta, ami rommá trancsírozott, vagy a sameday, ami lassú. Nem is tudom melyiket válasszam. Ezt is szívem szerint jelezném nekik. Nem tudjátok, hogy melyik a megfelelő felület/gomb erre a Temu appban? -
Héraklész
aktív tag
Mikortól lesz vám az olcsó árukra is az EU-ban? Januártól?
-
AssAssynn
addikt
Van egy dilemmám.
Sok rendelésem volt az elmúlt időszakban, de még egyet sem értékeltem. A többség 5 csillag, de volt egy-két használhatatlan, vagy ami hamar tönkrement. Gondoltam rá, hogy elkezdem kiszórni az értékeléseket, de mindent jogosan, szóval lesz, amire nem 5 csillagot adok, hanem mondjuk 1-et, vagy 3-at.
Ilyenkor ugye van, hogy a Temu felkínálja, hogy visszaadja a pénzt, vagy visszaküldhetem. Még ez is rendben van.
Viszont máshol olvastam, hogy aki többször küldözgetett vissza, meg kért visszatérítést, az egy ideig nem kapott akciókat. Így viszont meggondolnám, hogy adjak-e 1 csillagot, vagy fogadjak-e el visszatérítést, mivel az akciókkal, extra kedvezményekkel elég sokat spóroltam eddig is, és mindent nagyon kedvezményes áron vettem. Szóval, ha megvonnák a kedvezményeket tőlem egy ideig, akkor lehet még rosszabbul is járnék, mert igaz, hogy visszakapnék néhány ezer forintot, de cserépe többet buknék az akciók elmaradásával, ha mindent teljes áron kellene megvegyek.
Ez tehát a dilemmám. Nektek mi a tapasztalatotok ezzel? Mit gondoltok erről az egészről? -
pupehap
tag
válasz
internetezoo
üzenetére
Köszi, így már minden világos.
-
Héraklész
aktív tag
válasz
internetezoo
üzenetére
Szóval inkább 18 év felettieknek sem árulnak? Érdekes hozzáállás.
Mondjuk a keresőjük ritka f*s, habár a konkurenseknél sem sokkal jobb. -
internetezoo
senior tag
A Temu platformról történő kések kivezetésének vagy bizonyos típusú kések eltávolításának legvalószínűbb oka a termékekkel kapcsolatos jogszabályi megfelelőség és a biztonsági aggályok.
Több forrás is beszámolt arról, hogy a Temun olyan termékek – köztük kések és balták – voltak kaphatók, amelyek:
Korhatárhoz kötött termékek (például 18 éven aluliaknak nem adhatók el), és az eladás során nem történtek meg a megfelelő életkor ellenőrzések.
Illegális fegyvernek minősülhetnek (pl. bizonyos összecsukható kések, botok, elrejtett pengéjű kések), amelyek birtoklása vagy eladása jogellenes a működési területek jogszabályai szerint.
Egyes fogyasztóvédelmi szervezetek vizsgálatai rámutattak ezekre a hiányosságokra, különösen az Egyesült Királyságban.
A Temu válasza:
A Temu szóvivője egy ilyen panaszra reagálva kijelentette, hogy a platform eltávolított minden kapcsolódó terméklistát azonnal, miután panaszt kapott arról, hogy 18 éven aluli személy vásárolt szúró-vágó eszközt a platformon. Ezenkívül átfogó vizsgálatot és felülvizsgálatot indítottak folyamataik megerősítésére a hasonló esetek megelőzése érdekében. -
Próbáljátok meg a "sharpening" szóra, nekem arra adott ajánlatokat, és rendelhetők is.
-
-
pupehap
tag
Valamit lehet tudni arról, hogy a kések és a késélezők miért tűntek el egyik napról a másikra a Temu kínálatából? Csak az tűnt fel először ,hogy a kosárba rakott késélező nyomtalanul eltűnt onnan, nem úgy mint más cikkek ,amik pl. elfogynak. A keresőbe is hiába írom be hogy "kés" , "késélező" stb. " nincs találat" a válasz. Valamiről lemaradtam?
-
internetezoo
senior tag
Ma kaptam választ miszerint más futár cég viszi Maglódról az adott megyei depóba. Itt ebben a megyében másik cég viszi az iMile nevében. Gondolom más megyében másik helyi futárcég.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
digiharcos
üzenetére
Köszönöm.
-
digiharcos
újonc
válasz
gyulazsolti
üzenetére
A kreditnek nincs lejárata. Tehát elvileg bármeddig.
-
tatabike
őstag
válasz
internetezoo
üzenetére
Imile nekem ilyet még nem csinált. Sameday annál inkább.
Új hozzászólás Aktív témák
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- LEGO klub
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- Windows 11
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3852
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B760 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD Asus ROG RTX 3090 24GB Zalman Z1 1000W
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem a Te felhasználási célodra gondoltam, hanem ami miatt nem árulhatják.
. Persze az 1+ éve rendelt Led izzókat állandóan tolja elém, meg egyszer megnéztem valami női fehérneműt, szóval özönlenek a tangás hátsók is...
), viszont a samedayos csomag meg hibátlan állapotban jött megint.