Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple MacBook
- Hővezető paszták
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- MILC felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fecdzo
senior tag
Oanda!
Nagyon egyszerű a felülete, talán már túl egyszerű...ám az egyszerűség sok hiányosságot is takar. Legalábbis számomra...
Az MT4 brokercégek sem bonyolultak...
A ninjatrader meg önmgaában egy roppant egyszerű demo és éles platform csak gain adatot kell hozzá csdatlakoztatni ami megint nagyon egyszerű....próbáld ki őket aztán majd meglátod...
-
SaNyEe
aktív tag
Befektetési Titok könyvet olvasta valaki? Érdemes megvenni a Kecskeméti könyv mellé, vagy nem nyújt többlet információt? Azt hallottam róla, hogy az indikátorokról sokat beszél, s felhívja a figyelmet a különféle kereskedési jelzésekre etc...
Milyen ingyenes Forex tanfolyamot ajánlanátok? Szeretnék többet megtudni a dolgokról, s talán a leggyorsabb módja egy tanfolyam lenne.swoody: olyan brokit keress aki metatradert használ az jól áttekinthető
Vagy az Oanda felületét használd és szokd meg, az egy jó bróker, csakhát a chartolással, indikátorokkal nem áll a helyzet magaslatán. -
swoody
senior tag
Sziasztok.
Elhatároztam magam és elkezdek demozni.De olyan kéne elsőnek ami egyszerű felülettel rendelkezik.(FOREX)
Tudtok ilyet ajánlani?Köszi.
-
RussoS
csendes tag
Nah nekem is ez a problémám még, hogy nem bírok várni és korán lépek be, aztán meg várom az árfolyam megfordulását...mindig meg is fordul nem arról van szó, csak hamar lépek be és sokszor félek, hogy nem emelkedik/csökken tovább...utána meg utánaszámolok és "a fenébe, dupla profitot hozhattam volna..."Na meg letöltöttem az ODL Metatrader-t, ezen 8 árfolyamot követek DeMarkerrel és CCI-vel. Ha belép az alsó tartományba, akkor erősebben figyelem és kinagyítom az MT4-ben

Eddig bejött...még pszichoésen kell fejlődni és akkor minden oké

Azért meglátszik a fél év demo, csak sajna nem tanít meg a pszichológiára...
Jah azért ODL MT, mert ott figyelem az olaj, arany és ezüst árfolyamát is...szóval 11 chart
-
Dzoli
tag
Áhhh én nem bírnék órákat várni, halálra izgulnám közben magam. A legtöbb üzletet pár perc alatt zárom. Mivel nagy a tőkeáttét (1:500) kis elmozdulásokból is meg van a haszon. Pont ez a bajom, hogy sokszor túl korán zárok.
Ezt a több ablakos rendszer is tetszik, csak kellene egy nagyobb monitor hozzá, mert kicsi neki a 17".
Sztixi78: Valótlan adatokat is beírhatsz.
-
Sztrixi78
csendes tag
Sziasztok!
Fxpro-nál szeretném a demo-s kereskedést kipróbálni. ...muszáj nekem ehez megadni a személyes adataimat - nem szeretem kiadni ezeket -vagy valótlan adatokat is beírhatok ?

-
RussoS
csendes tag
Húh az szép...
Igen a lényeg, hogy tökéletesen átlásd a dolgot. Nekem ez túl gyors, én 1 és 4 óráson kereskedek, fél óráson meg max a belépési pontokat nézem...1 árfolyamnál 3 grafikont követek:
1.: DeMarker, CCI, ATR, Force
2.: ezen csak elemzek--->Boolinger, Parabolic, Envelopes + Factals
3.: MACD, Awesome Oscillator, Accellator Oscillator, OsMa, StochasticEzekből a kitörési pontoktól kezdve az ajánlatos pozizárásig mindent le tudok olvasni

A DeMarker alsó határa 0,3-nál nem látszik...

-
Dzoli
tag
1 perces chartra próbálok gyors scalpolós stratégiát összehozni, mert nagy tőkeáttétes a számlám.
Különböző periódusú MACD (8,16,9) (20,40,9), és Stochastic (14,3,3) (30,10,10) indikátorokkal kísérleteztem.
Akkor vettem fel pozit, ha a gyorsabb periódusú MACD keresztezte a lassabbat, és a lassabb is keresztezte a saját szignálját.
Stochasticnál, ha a lassabb is kijött a túladott-túlvett szintekről. A gyorsabb eddig sokszor csinál még egy korrekciós kanyart.
Itt használtam még egy 5 perces (9,3,3) indikátort is, és megerősítésre egy RSI-t. Így viszont már túl sok a vonal, és kicsit nehezebben értelmezhető. 
További megerősítésre AbsoluteStrength, és colouredADX -et használtam.
Vélemény?
-
Fecdzo
senior tag
Sziasztok!
Vizsgára készülés közepette azért csak nyomozok....
Van itt egy kis érdekesség azok számára akik egy kicsit bajban vannak a trendvonalak rajzolgatásával. Valóban nagyon erősen szubjektív, hogy egy trendvonalat, hogy rajzoljon be az ember. A szubjektum kiiktatására Thomas DeMark kifejlesztett egy trend rajzolási metódust. Így a trendvonalak ugyanott lesznek a traderek számára akik használják.
Itt a magyarázat itt szívesen venném ha az ciril betűs részt valaki letudná fordítani...

Itt pedig egy MT4-es indikátor hozzá, hogy biztos jól legyen berajzolva...
-
Sztrixi78
csendes tag
...ez a topik mostanság nagyon leállt !...rajtam kívül mindenki sielni ment ?

-
RussoS
csendes tag
1,272

Zárom...Aztán majd meglátjuk, helyesen döntöttem-e..

Éredmes figyelni ezenkívül a korrelációs folyamatokat (Arany, Olaj), igen pontos adatokat szolgáltathatnak
-
RussoS
csendes tag
"...még az ATR jelzi, hogy várni kellene csöppet (ez a nagy bajom, még türelmetlen vagyok
).."Ebből is tanultam...

-
RussoS
csendes tag
Hát igen...érdekesen alakult...
DE!
"Don't worry, be happy"

( Attól még tartom az 1,268-as céláromat
) -
RussoS
csendes tag
1 óráson és 4 óráson kereskedek

4 óráson a DeMarker (RSI-től nehezebben mozdul ki..) jelez, 1 óráson is jelez, még kis emelkedés elképzelhető, aztán pedig eléggé benyengül

EUR kamatcsökkentés van kinézőben (szerdán esedékes, a recesszió csökkentésére, gazdaság felpörgetésére..), "elemzők" ( nekik nem hiszek
) szerint 1,25-re mehet le az EURUSD.Korrekcióra számítok, short pozi nyitva

Na meg 1 óráson a MACD jelez, CCI jelez, még az ATR jelzi, hogy várni kellene csöppet (ez a nagy bajom, még türelmetlen vagyok
) -
Dzoli
tag
Öööööö, ilyen kijelentésekkel azért nem ártana csínján bánni.
Én úgy látom, hogy 4óráson épp kitört az eső trend csatornából, és az indikátorok sem az eladásra adnak jelzést. A csatorna tetejét technikailag visszatesztelheti.
Pontosan mi is van a hírben? Németből gyenge vagyok.

Én meg azt üzenem mindenkinek, hogy ha tőzsdéről van szó ne hallgasson senkire.
Mindenki maga hozza meg a kereskedési döntéseit.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Dzoli
tag
válasz
Sztrixi78
üzenetére
A stop loss kell, és kész, ez alapszabály, és a money management része. Arra nem számíthatsz, hogy úgyis fordul az árfolyam, mert abból csak giga bukó lesz előbb-utóbb.
Itt egy példa, hogy mi történt volna, ha az EUR/USD további emelkedésére számítottál volna az 1,47 árfolyam alatt. Benyitod a longot, ami lefordult erről a szintről, te pedig szépen kiülöd, míg nullázódik a számlád.

El kell döntened előre, mennyit vagy hajlandó kockáztatni, esetleg veszteni egy üzleten. -
RussoS
csendes tag
Sziasztok!
Swing Tradereknek (meg amúgy mindenkinek is..) üzenem, hogy EURSD short...
Aki tud németül (aki nem, annak fordíthatok csöppet..):
http://www.handelsblatt.com/finanzen/devisen/erwartete-zinssenkung-schwaecht-euro;2168240Meg amúgy a megbízható indikátorok is mutatják a korrekciót, szóval ajánlom a shortot

(és no panic, ha ellened megy 1 icipicit az árfolyam
) -
gtasystem
őstag
válasz
Sztrixi78
üzenetére
mert a pozíciódnak kell, hogy legyen fedezete.
ha a számládon lévő összeg nem fedezi a pozíciód értékét a brokered illetve a platform lezárja, mert nem fog hitelezni neked ingyen.(margin call)
lehet stop nélkül azaz margin stop-al kereskedni de akkor a tőkeáttétet jobb ha elfelejted. -
Sztrixi78
csendes tag
Sziasztok!
Az SL-el kapcsolatosan valaki segítene !
Azt nem értem, ebben a témában hogy miért kellene nekem veszteséget realizálnom, ha úgy állok a megbízáshoz, hogy "nem jelölök meg" SL-t, - csak magam, mivel a brokik ugye látják és nem szeretném kiszámítható tenni a lépéseimet, viszont az árfolyam ellenem megy, de azt mondom "nem baj" tudok várni, "most nincs szükségem arra a pénzre, megvárom még újra fordul a piac, legyen az 1-3 hét vagy akár pár hónap!..előbb-utóbb úgy is fordul a trend nem ?
-
RussoS
csendes tag
Sziasztok!
MT4-be hgy kell EURHUF árfolyamot beletenni?

Nem találom benne...
-
gtasystem
őstag
ma nincs trading room?

-
gtasystem
őstag
szvsz. még ezzel együtt is a legjobbak..
a spreadek a százalékos beállítások és a pénzkezelés miatt..nekem 1x 40 perc alatt jóváírtak összeget elhatározástól mérve..
szóval ebben nagyon jók..sajnos a chart az tényleg lehetne jobb.
pedig már azt hittem valami jó kis skalpolós trailinget tettek bele..
mintha mostanában gyakrabban változnának a spreadek vagy csak nekem tűnik úgy?..

-
Fecdzo
senior tag
Ilyen tetű lassú fejlesztés mint ott csinálnak....hajamat tépem. Ennek olyan alap szolgáltatásnak kéne lennie, hogy csak na! Pedig jó cég lennének, de ez a fránya chartolás hiányosságok + trailing stop gáz....
-
gtasystem
őstag
..és ki is próbáltam gyorsan és úgy tűnik ez a jobbik fajta trailing azaz űberpöpecül automatikusan a helyére pattan..ezt nagyon gyorsan bevezethetnék..

-
szagyuri
csendes tag
OANDÁSOK figyelem!
Demoban megjelent a trailing stop.
-
SaNyEe
aktív tag
na igen az a fránya kijelző ...
Abból a szempontból jobb nekem, hogy nálam itthon van 2 is belőle, mondjuk arra jó így, hogy 2 idősíkot is könnyedén tudok figyelni egyszerre, vagy két devizapárt ...
Nemrégiben voltam unkoatesómnál és láttam egy HD 720? na mindegy is a kisebbik HD felbontású 92 centis kijelzőt ...
Mire odáig jutok, hogy megvegyem már a nagyobb felbontűsú is olcsóbb lesz mint amibe most az a 92 centis LG került, vagy rájövök, hogy tök fölösleges erre a célra
-
Dzoli
tag
Az elmentett sablon file-t szoktam a notepaddal módosítani.

Próbálkoztam már korábban is 1 ablakba összehozni különböző indikátorokat, de nem sok sikerrel.
Vagy takarták egymás jelzéseit, vagy a sok színes vonal közül már nem is láttam mit is kell figyelni.
Már rájöttem, hogy minél kevesebb az indikátor, annál jobb. Viszont jó lenne 1 nagyobb monitor, mert néha kicsinek találom a 17"-os LCD-t.
-
SaNyEe
aktív tag
hmm, na jó féllreteszem a most gyakorolt taktikát és megnézem, hogy mit is csinál pontosan ez a stratégia .. hátha hoz stabilan
Bár egész nap sajnos nem fogom tudni nézni a chartokat azért a hét végére adok jelentéseket, hogy mit hozott a konyhára
Amúgy nálam is tipikus hiba, hogy sokszor nem tudom kiülni, mert megjött a kis haszon, ehhez is idő kell .. persze a vesztőkkel nagyon türelmesen bánok
-
Dzoli
tag
Kielemezgettem a tradeket, és bár pozitív az eredmény, annyira még sem örülök neki.
A rossz beszállókat érdekes módon ki bírom ülni (éles számlával valószínűleg nem menne), a jó beszállókat meg gyorsan levágom kis haszonnal. Az elmaradt haszon az sokszorosa lett volna annak, mint amit ténylegesen "elhoztam". Trade után meg már nem futok, ha elment a beszálló várom a következőt. Fránya pszichológia.
Ezt még gyakorolni kell, mielőtt lenulláznék egy újabb éles számlát.
-
SaNyEe
aktív tag
Ez a skalpolós napomra emlékeztet

Végülis bejött, csak mt4-ben előre nem tudok pipre beállítani SL-t .. oanda FX gameját meg még nem szoktam meg, hogy biztosan kezeljem, lett is belőle egy jónagy bukóm pont az SL hiány miatt.
Szitu a köv volt. Célom napi 30-40 pip volt. összeszedtem már belőle 19-t alig másfél óra alatt, aztán benyitottam egy pozit, mire jobbklikk, megbízás módosítása és legördülőbe beírtam a kívánt SL-t már -30 pipen voltam, rögtön megáhzasodtam a pozival, eljutottam -68-ra, oks gyorsan kilőttem. Néztem, hogy folytatódik a mozgás, benyitottam egy 4x!! akkora pozit, s már majdnem visszajött (mert visszanyerni akartam
) mikor megint beszakadt az ár, s így lett a nap végeredménye -168 pip. . .
Nem voltam valami boldog azt kell mondjam, pedig csak játékpénz. Valószínű élesben ezt nem játszottam volna meg, hanem inkább elmentem volna futni, mozogni egyet amitől megnyugszom, de akkor is irritáló lett volna valószínűleg.Igazából türelemmel tudod majd megtanulni, vagy csinálj egy másik demo számlát, ha az eddig megszerzett virtuális pénzt félted feltenni és próbáld ki, hogy működne, ha betartanád a be és kiszállási pontokat. Sztem pár nap alatt már hinnél neki
Ahogy látom mikor kb kilépett a broki spreadjéből nagyon hamar levágtad a pozokat, kivéve, ha "ugrott" az ár fel-le.
Mekkora volt az elmaradt hasznod? -
SaNyEe
aktív tag
Közbe kifutottam a szerk időből ..
Másik érdekesség amit láttam ma .. berajzoltam délután egy hmm talán előző napi minimum árat, s arról ahogy nézem 9:40kor a kábel (GBPUSD) úgy lefordult, hogy ilyet nem is láttam még. 1.4377ről egészen 1.4176-ig meg sem állt laza kétszáz pip. Itt történt valami hír, hogy így csökkent a font / nőtt a dodo, esetleg mindkettő? Mert előző napi minimum árakat úgy szaggatta át, hogy csak na, meg se "pihent" rajtuk nagyon, legalábbis kettőt simán átvitt.
Ti honnan szerzitek a híreket? -
SaNyEe
aktív tag
ráérsz még nekiülni ennek komolyan, úgyis nagyon hamar meglesz a haszna, ha stabilan hozod a számodra szükséges napi pipeket
türelem. Magamat is erre nevelem, bár még édeskevés sikerrel
.. sebaj, alakulok szépen azért.Majd számolj be, hogy mennyire hatékony a rendszer

Dfactor: Lehetett valami met a GBP/USD is hasonlóan reagált, mondjuk az akkor már eső trendben volt amúgy is és csak kb 50 pipet esett öö zuhant inkább.
-
Dzoli
tag
válasz
dFactor
üzenetére
Nem tudom volt-e hír, de törte az emelkedő trendvonalát, majd átesett a 50-es fibó, és a daily S1 Pivot szinten is. Utána a -50-es fibónál korrigált, de az nem fogta meg, így jutott a -61,8-as Fibo-ig. Én is lemaradtam róla, mert még szutyok számítógépeket buzerálok aprópénzért, ahelyett, hogy inkább komolyan ezt csinálnám Pedig előtte épp longoltam benne 1 kicsit 15:15-től 15:30-ig

Ez az új rendszer, amit ma kezdtem el tesztelgetni. Bővebben olvashattok róla itt: [link]
-
dFactor
tag
Nézte ma valaki azt a bazi nagy EUR/USD esést 15 óra körül? Fél óra alatt vagy 100 PIP esés. Sikerült egy LONGgal beleszállnom, virtuális pénzzel persze, direkt nem zártam le, óriási bukó lett belőle.
Az érdekelne, hogy volt-e ennek valami előre látható jele? Vagy valami bejelentés volt akkor? Egy-egy ilyen fél órával a napi betevőt meg lehet keresni fél óra alatt simán...
-
SaNyEe
aktív tag
-
dFactor
tag
Bár még újonc vagyok itt, lenne egy javaslatom.
Nem tudom, hányan forexeznek itt napközben, de ha elegen vagyunk, nem lenne rossz ötlet egy IRC csatornát nyitni valamelyik szerveren, esetleg jelszavazva.
Meg tudnánk online dumálni, ki mit saccol, ki mit vár stb...Hm...?
-
SaNyEe
aktív tag
Azt nem tudjátok, hogy a skalposokat hosszútávon mennyire szeretik a brókerek? Láttam egy listát, hogy ki tiltja, ki nem törődik vele igazán, mi a valóság?
-
Dzoli
tag
Kötni kell, minél többet, hogy szokjad az érzést. Én még a demó számlával is izgultam az elején, de idővel elmúlik, csak csinálni kell.Minél több sikeres kötésed lesz, annál jobban rögzülnek a dolgok, és annál biztosabb leszel a tudásodban, és a startégiádban. Idővel egyre jobban fogsz bízni a piacban, hogy tényleg megcsinálja azt ami elvárható tőle.
-
SaNyEe
aktív tag
Végre sikerült háromszöget felismerni és alkalmazni az elméletben tanultakat
Kár, hogy nem hittem magamnak és a céláramnak, pedig 3 pip pontossággal teljesült is
Sebaj. legközelebb már okosabb leszek
-
Fecdzo
senior tag
Na, akkor előlehet venni az emlékeket....(mi anno direkt arra játszottunk, hogy kento legyen
többiek imádtak érte mert mindenki nyomta)....A technikai elemzésben eleve benne van egy önbeteljesítő hatás, bár én nem így szoktam hívni. Az emberek bizonyos történésekre többnyire ugyanúgy reagálnak mint a múltban. Hogy melyik indi jó, azt meg kell vizsgálni. Kell egy kis előny, azt meg csak úgy tudsz szerezni ha nem ahhoz a tömeghez tartozol aki veszít, ergo kérdezd meg őket mit használnak és azt kerüld el....mondja egyik mentorom...tudom, tudom más tollával ékeskedni...de ez inkább egy info morzsa amin kellően ellehet rágódni.
Tesztelj, fejlessz, figyelj, tanulj és legfőképpen fegyelmezd magad....és meglesz az eredménye....
-
SaNyEe
aktív tag
Kempoztam egy darabig, ott tudtam .. pontosabban fogalmazva kellett is fegyelmezni magunkat különben azonnal jött a bünti, bár ennek a kis párom csak örült, mindig kérdezte este, hogy ma hány kentot csináltattak veled

Igazából az indiket talán útmutatónak tekintem, nem tudom pontosan mennyien használják őket kereskedésre, végső soron az határozza meg egy indi sikerességét, hogy mennyien használják valójában. Ezek amolyan önbeteljesítő jóslatok nemde?szerk.: végső soron amiatt szakadt félbe a küzdősport mert végeztem a sulival, s itthon nem volt rá lehetőség, más ágazatba pedig nem akartam belefogni.
dFactor: mintha csak magamat látnám
ma is jártam úgy, hogy nyitottam shortot, ofkorz emelkedett, aztán próbáltam kicsit mérsékelni a pozin a veszteségem, s benyitottam egy ugyanakkora longot. Mi történt? Beállt a short és a long pozijaimközé az árfolyam
szerencsére volt egypár okosan meghozott döntésem is 
-
Fecdzo
senior tag
Valóban egy powerful platform mt4, de sajnos nem számolható bele backtestbe a spread...ezért puffognak sokan külföldi forumokon, hogy a backtest nem ér semmit mert beborulnak a hipi-szupi rendszerek forward teszten. Szóval ninával fogom kezdeni mert ott beletudom számolni, ugyan konstansként, de akkoris jóval reálisabb képet kapunk.
Összeszedem magam aztán megtanulom....
-
Gh0sT
addikt
Szerintem nem nehéz a nyelv. Mindössze a logikáját kell elsajátítani. Ha van némi minimális programozási tapasztalatod, akkor egy fél nap alatt bele lehet jönni.
Szánj rá időt, mert nagyságrendekkel több a kereskedési tapasztalatod, mint mondjuk nekem, és nagyon sok ötletet meg tudnál benne valósítani. -
dFactor
tag
Kezdem már érteni a piacot. Akármit is várok, mindig az ellenkezője történik!

-
Fecdzo
senior tag
Sóhaj....bakker, meg kell mostmár tanulnom a programozást mert ez így nem okés...nincs kibúvó. MT4-ben megvagyok így lőve, ninjában még okés, de a fincsi dolgokból ott is kimaradok...
Elméletileg egy rendszer ami nem tartalmaz mást csupán moneymanagementet sikeresen működhet....ezt még nem sikerült bebizonyítanom....de megcáfolnom sem....bármely rendszer működhet!
-
Dzoli
tag
Két bróker beszélget:
-Képzeld, 4 éve dolgozom 1 fantasztikus rendszeren.
-Jól működik? Mennyit kerestél már vele?
-Keresni még nem kerestem vele, de már sokkal kevesebbet bukok, mint 2 éve.

-
Gh0sT
addikt
"Nem szabad hátat fordítani az indikátoroknak teljesen!"
Akkor tegyék meg tétjeiket!
Én most éppen erre készülök. Illetve jelenleg ezt programoztam le. Még mielőtt kritika érné a ház elejét, tisztában vagyok én is vele, hogy ennek így nincs értelme. De talán mégis.
Múlt héten írtam egy nagyon egyszerű EA-t MT4-re. Nem használ semmilyen indikátort, a beszállási pontot gyakorlatilag random választja meg (5 percenként köt, ha nincs nyitott pozíció). A rendszer lényege, hogy megpróbálja a vesztőket korrigálni.
Nem figyelem a piacmozgásokat, se hírt, se semmit. Nincsenek mozgóátlagok, mindenféle bonyolult képletek, csak az időtényező.
Kockázatos? Az... Be fog dőlni? Lehet...
Viszont... Elvileg ez egy olyan rendszer, ami talán működhet rentábilisan így is. Matematika az egész, kicsi valószínűségszámítással. Persze lehet, hogy tévedek. Viszont ha esetleg bedönti a számlát, akkor még megvan a lehetőségem arra, hogy vigyek valami rendszert a káoszba.
Múlt héten szerdán kezdte a kereskedést, eddig minden bukót visszahozott nyerőbe. Persze ez nem nagy szám, de bizakodásra adhat okot.
Elvileg így is tudnia kell nagy átlagban hoznia havonta olyan 15-25%-ot. Meglátjuk... Szerintem az elv jó, csak még tökéletesíteni kell. -
Fecdzo
senior tag
Önkontroll rettentő fontos! Szoktam még ajánlani a kereskedés mellé a harcművészeteket(jómagam is művelek egyet) mert fegyelmet és kontrollt lehet tanulni amit később átültethetsz az élet más területeire is csakúgy mint a tradingre. Meditáció is nagyon hasznos!

Nem szabad hátat fordítani az indikátoroknak teljesen! A lényeg, hogy a megfelelő indikátort arra használd amire anno kitalálták, vagy amire te mgagad bizonyítottan sikeresen megalkottad! Vannak lagging és leading indikátorok! Csak például az RS (leading)I vezető MACD trendkövető (lagging). A trendet mindíg utólag veszed észre, akkoris ha az árat használod. Hisz mire van szükség egy emelkedő trend esetében? Egy mélypontra majd pedig egy völgyre, hogy behúzhasd...addig nem húzhatod be még nincs meg. Tehát az is lagging. Ezt a külföldi szakirodalmak illetve fórumok használják előszeretettel, bár sztem fölösleges ezen csoportosítás, mert azt sugalja, hogy az egyik csoport jobb mint a másik. Pedig nem így van. Szerintem sokkal jobb a Kecskeméti féle csoportosítás: trendkövető, momentum, voltailitás, forgalom.
Van pár rendszer a buksim fiókjaiban....és ez a nagy bajom a mai napig. Sok ötletem van és ebből csak kevésre marad időm alkalmazni mert a többi kimegy a fejemből. Utóbbi időben már lefogom írni őket....
Hát, nem volt nehéz ráhibáznod....
hiszen itt trendből vagy sok kicsi kitörésből lehet profitálni...nameg kamatkülönbözetből, de az más tészta... 
Beleolvastam, elég jónak tűnik ez az ebook....vagyis használható....első blinkre...

-
SaNyEe
aktív tag
valaki anno linkelt egy fejlődési sort ismeretlen szerzőtől, hát kezdem megtapasztalni a dolgokat elég rendesen
Pedig "csak" játékpénz, bár én a pipeket számolom.
Arra mondjuk kezdek rájönni, hogy a későbbiekben, ha komolyan akarom venni nem feltétlen az indikátorokra hagyatkozom, noha hasznosak azért eléggé laggosak is .. legalábbis számomra. Elég türelmetlen típus vagyok, (pedig az élet más területein nem jellemző rám), ma úgy ültem le a terminál elé, hogy itt van rá az egész napom, ráérek .. aztán mégse, rögtön csináltam a hülyeséget. Furcsa, hogy pont azokat a hibákat rendre elkövetem ami eddig mindenütt le volt írva, pedig tudatosan el akartam őket kerülni.
Fecdzo írtad, hogy dolgozol egy olyan rendszeren amihez nem kellenek indikátorok.. jól sejtem, hogy trendekkel és jellegzetes árszintekkel dolgozol?Épp olvasok egy angol nyelvű e-bookot, egész használhatónak tűnik az első 10-15 oldal alapján Forex Surfing
Olvasta már valaki? -
Dzoli
tag
válasz
dFactor
üzenetére
Pénz itt sem keletkezik magától. Aki nyer, az annak a pénzét veszi el, aki bukik.
A 10-20 percen azt értettem, hogy amikor megnyitottam az éles számlát, úgy küldtem pénzt, mintha kártyával vásároltam volna a neten keresztül. Megadtam a kártyaszámot, ellenőrző kódot, és szinte azonnal jóvá is írták a pénzt a brókernél vezetett számlán.
-
Fecdzo
senior tag
válasz
dFactor
üzenetére
Igen, a "pip díjját" azonnal látod. A pozid mínuszból indul. Igen. A margin az alapletétet jelent. Én mondjuk úgy szoktam rá gondolni, hogy mennyi pénzt kell letennem ahhoz, hogy mondjuk pipenként 20 vagy 50 euro hasznot tudjak elérni. Ez persze mínuszba is igaz! Ezt Oandanál szépen lehet látni...és még a spreadek is nagyon jók. Bár a chartolás katasztrofális....
-
dFactor
tag
Ahha...kezdem már kapisgálni a dolgot. Itt gyorsan meg is köszönöm nektek a gyors és informatív válaszokat. Nagyon tetszik nekem ez a dolog. Valahogy az a benyomásom, hogy ez az én világom, csak eddig elkerültük egymást.

A PIPet a brókerek a pozició megszerzésekor rögtön leveszik? Tehát amit a programban látok Points alatt az már az enyém és csak az enyém és az én nevemhez fűződik?
Akár nyereség, akár bukta?Tehát ha bukok, először a margin (az az összeg, amit a tranzakcióba belefeccöltem) száll el, és ha az nem elég, akkor az egész számlámról kezdik el leemelni?
-
Fecdzo
senior tag
válasz
dFactor
üzenetére
Ezt képzeld úgy el mintha hitelt kapnál a brokercégtől, csak nem kamatot fizetsz utána hanem brókerdíjjat, forexen spreadet ami az adott keresleti és kínalati oldal közötti különbség.Tehát ha a spread mondjuk kettő, akkor az azt jelenti, hogy te 2 pipppel rosszabb áron kötöd meg az üzletet és kettő pippel több elmozdulás kell, hogy pozitívba forduljon az egyenleged az adott pozíciódon. Ha nagyobb pénzt forgatsz be akkor a brokicég is többet keres. Mert ők azzal keresnek hogy mutatnak neked egy árat ami eltér a bankközi piaci ártól (rosszabb) majd értékesítik a bankközi piacon 2 pip nyereséggel. Ezért hívják őket Market Makereknek....ők "csinálják" a piacot, adják a likviditást rajtunk keresztül.
Tehát nézd úgy ha 1:100-as tőkeáttétet ad egy cég az azt jelenti, hogy a pénzed 100 szorosáért vehetsz adhatsz.
Semmilyen tőzsdén nincs nyereség többlet!!!! Ha te nyersz, valaki, vagy valakiktől nyered el!! Tehát egy megbízásnak mindíg van egy nyertese és egy vesztese. Ez persze adott esetben lehet a brokercég is.
Nagyon meg kell választani a brokercéget. Én beszéltem FXProval még anno, nagyon kevés hiányzott, hogy utaljak hozzájuk, de végül gain-el léptem kapcsolatba ahol nem nyitottam végül számlát mert nem kaptam kedvezményt MT4 használatakor. Pedig kaptak volna lóvét tőlem...
Én Oandát szoktam ajánlani, mert olcsóak, megbízhatóak, viszont borzalmas a chartolás náluk és nincs MT4. Még Interactive brokerst tudom ajánlani, mert ők devizából is ECN broker, tehát nem kell félni az általános köcsögöléstől és már hosszú idők óta működnek megbízhatóan.
Létezik, léteztek ilyen elszaladós brokik, de mára már nagyon nem jellemző...
-
Fecdzo
senior tag
Azt még szeretném megemlíteni, hogy az utóbbi időben azért annyira nem voltak ezek a rossz hírek jellemzőek illetve ezek elkerülésére ECN brókert érdemes választani. Azoket meg kicsit még vadászni kell, hogy ninjahoz és/vagy MT4-hez is lehessen kapcsolni.
Részvények estén daytradehez a minimum követelmény a 25000$!!! Ha becsúszol alá akkor pótletétet kell fizetned, hogy folytathasd! Vannak egyes pooled account lehetőségek amik akár 2500$-al is megengedik a tradalést, de meglehetősen korlátozott körülmények között. Ezen kívül a real time adatokért havi díjjat kell még fizetni, szóval ezt mind mind vedd számításba ha részvényezni szeretnél napi szinten. Illetve figyelned kel a forgalomra, likviditásra, gapekre.
Megemlíteném ha részvényezni szeretnél akkor én inkább a részvények opciós kontraktusaival való kereskedést ajánlom. Márcsak azért is mert 90%-ban opciós ügyletek teszik ki a forgalmat! És nem kell szívni akkor ha mondjuk google részvényt akarsz venni (régebben 600$/db áron, most nem tom mennyibe kerül) vagy adni mert egy jó kis mozgást prognosztizálsz és nincs annyi lóvéd még tőkeáttétellel sem ami már fincsi kis hozamot biztosítana.
-
dFactor
tag
Sajna (?) nem vagyok közgazdász. Indítok egy tranzakciót 10$-ral, de a kereskedésben ez 1000$-t ér. A különbözet 990$. Ez kié? Honnan jön ez? Ha én bukok, nem bukik arányosan ő is? Ha nyerek, ők is nyernek? Hogy is van ez?
Ez a 10-20 perces idő a letétre vonatkozik, igaz? A withdraw az nem ennyire gyors, gondolom én...
Olvastam már horrorsztorikat brókerházakról, akik nem fizetnek meg ilyenek. Ez létezik? -
Dzoli
tag
válasz
dFactor
üzenetére
A tőkeáttétes kereskedést a likviditás fokozására találták ki, hogy minél több pénz forogjon a piacon. A napi átlagos forgalom kb 3000 milliárd dollár. (nem elírás!). Senki nem teszi a tied mellé a saját pénzét. Ha a marginod (letét) elfogyott, akkor vagy megnöveled, vagy a szabad tőkéd rovására megy tovább a veszteség, vagy zársz, és benyeled a bukót.
Az aktuális záró áron kerül minden elszámolásra. Nyugodtan csökkenhet a letéted összege, ha tudod, hogy jó a stratégiád, később nyereségbe fog fordulni a trade, és képes vagy ezt kiülni.
Itt jön a képbe a pszichológia.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csak az FXPro-t ismerem közelebbről. A pénz 10-20 perc alatt a számlán volt, miután megadtam a kártya adatokat.
-
dFactor
tag
Ahha...akkor a tőkeáttét a barátunk
Az azért érdekelne, hogy ki és miért adja a pénzem mellé a sajátját? Ez megéri valakinek?Még valami nem világos azért. Ehehe.
Én daytradeben gondolkodom. 1-2 órás futási időkkel. Példa: veszek valamit valamilyen áron. A napi ingadozás elindul lefelé kicsit. A marginom ugye elkezd csökkenni. Aztán megfordul, feljebb megy, esetleg túl is a vételi áron. Ilyenkor a veszteség ugye nem jelentkezik a letétben, csak a nyereség?
Meg érdekelne az is, melyik brókercéget tudjátok nyugodt szívvel ajánlani?
-
Dzoli
tag
válasz
dFactor
üzenetére
Igen ez a valóságban is így van, csak tőkeáttét kérdése a dolog.
A margin (letét) összegének a többszörösével indítasz tranzakciót a tőkeáttét nagyságának függvényében. 1:100-nál az 1000 dolláros tranzakcióhoz, csak 10 dollár letét kell. Ha jó irányba mozdul az árfolyam mondjuk 1%-ot, akkor a 10 dollár letéttel kerestél másik 10 dollárt.
Viszont, ha rossz irányba kereskedtél, akkor -1% esetén elbuktad a teljes letétet.
Egyes brókerek ilyenkor sem zárják automatikusan a tranzakciót, hanem hagyják tovább futni azt a teljes számla erejéig. Tehát az is előfordulhat, hogy teljesen lenullázod a számlád, ha nincs stop beállítva.
Ez a napi 30% nyereség tényleg szépen hangzik, de éles körülmények közt azért máshogy viselkedik az ember. Pont a dolog pszichológiai, és önismereti részén múlik az, hogy sikeres leszel-e vagy sem. A tanulás, és a tapasztalat azért idővel növeli az esélyeidet.
Szerintem.
-
dFactor
tag
Egyre jobban tetszik nekem ez a Forex. Van benne pénz meg internet..nagyon gáz nem lehet!

Csak hogy lássam, jól értem-e: Maketiván $ alapú demószámlával életem első pár deviza tranzakciójával csináltam vagy 30$ hasznot úgy, hogy max 100$ volt egyszerre "elköltve". Ez létezik? Ez a valóságban is így van? Ez elég hihetetlennek hangzik laikusként...
Lesz még csomó kérdésem, ne aggódjatok!
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Filmvilág
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Arc Raiders
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Motoros topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- EAFC 26
- További aktív témák...
- Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3356
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G920 Driving Force Racing kormányszett
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nekem túl sok ott a vonal és tuti nem látnám a fától az erdőt...impresszív... 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ahogy látom mikor kb kilépett a broki spreadjéből nagyon hamar levágtad a pozokat, kivéve, ha "ugrott" az ár fel-le.

Az azért érdekelne, hogy ki és miért adja a pénzem mellé a sajátját? Ez megéri valakinek?