Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• junior19

senior tag

válasz Dyraxx #6054 üzenetére

Nem kalibráltam még TCL tévét, ezért én csak reagáltam az írtakra.
    [link] Ezt a mintát viszont megnézheted, lehet, hogy az Overscan opciót Be kell kapcsolni. Sok gyártó alapesetben szeret egy kicsit belenagyítani a képbe, ezért a gyári beállításnál a minta szélén látható 2,5 % keret nem látható. Ha ez a helyzet, akkor kapcsold Be, ha látod az egész mintát, akkor maradjon Ki opcióban.
    A többi beállításához mérő és szoftver szükséges, szemre a fehéregyensúlyt, színteret nem lehet beállítani. Ezért a White Balance és Color Space beállításokat nem érdemes piszkálni, ha nincs eszközünk és tudásunk hozzá. Ez készülékenként változhat, így másolgatni sem érdemes, ha esetleg találsz a neten értékékeket. Szinte biztos, hogy csak rosszabb lesz ilyen értékek bemásolása után az eredmény.
    A Color Space-nél az Automatikus legyen kiválasztva, mert így mindig az anyagnak megfelelő színtérben működik. Ha a natív, akkor túlszaturált lehet a kép, mert nem az anyagnak megfelelő színtérben működik, hanem abban, amit meg tud jeleníteni. Az egyéni pedig kalibráláskor teszi lehetővé a színmegjelenítés korrigálását.
    A kontraszt értékét hagyd gyári alapértéken, ha nem vágja a 235 alatti részt. Az emelése szinte biztosan valamelyik színcsatorna vágását fogja eredményezni. Ha az alapértéken a fehér számodra nem szürke, hanem tetszik, akkor ne emeld a kontraszt értékét.
    A kontraszt értékéhez nem illene nyúlni, az általában jól van beállítva. Akkor kellene csak a kontraszt értékét változtatni, s akkor is csökkenteni, ha vágná a fehéret, a 233,234, 235 sem lenne látható, ilyenkor addig kellene csökkenteni a kontrasztot, amíg már csak a 235 olvad bele a fehér háttérbe. Mivel nálad látható, ezért felesleges a kontraszt értékét emelni, mert csak más problémát fogsz generálni vele.

Új hozzászólás Aktív témák